Deze pagina is een tijdje lang leeg geweest, iets wat je dan zo mooi ‘coming soon’ noemt terwijl je er in werkelijkheid niet meer naar omkijkt. De tekst die ik in 2014 over mezelf schreef was ondertussen een stuk minder relevant geworden maar stiekem is het best een opgave jezelf op enigszins compacte wijze te introduceren aan onbekend publiek. Aan de andere kant realiseerde ik me pas dat je als nieuwe lezer misschien gewoon wel even wil weten met wie je te maken hebt en dan kan ik je aanraden oude blogposts terug te lezen, maar het moet ook efficiënter kunnen, dus vandaar dat ik me weer eens aan het schrijven van een stukje waag.

Ik werd geboren op veertien mei 1999 in het Havenziekenhuis in Rotterdam en groeide op in een stad aan de rand van Rotterdam Oost, waar ik nu nog steeds woon. Naast een dochtertje was ik ook gelijk een zusje, namelijk voor mijn zus Louise die op dat moment tweeënhalf jaar oud was, en een nieuw huisgenootje voor de witte kat die op dat moment in ons huis rondliep. Mijn favoriete kinderfoto’s zijn nog altijd die waarbij ik op de bank zit met Katja op schoot en je mijn hoofdje nog maar net achter haar vandaan ziet komen en die liefde voor dieren bleek ook later niet meer weg te gaan. Ik was een lief, rustig meisje met een eigen willetje dat zich regelmatig verloor in boeken of de barbiewereld die ze samen met haar zus gecreëeerd had. Vanaf mijn zesde was het hoogtepunt van mijn week het uurtje paardrijden en een paar jaar later de zaterdagen die ik op de manege doorbracht, iets wat ik bijna zeven jaar lang met alle liefde bleef doen tot ik op mijn dertiende zodanig van een paard werd gegooid dat ik mijn bovenarm brak en het even voor gezien hield.

Mijn basisschoolperiode sloot ik iets sneller af dan verwacht toen ik na de kerstvakantie niet verder ging met groep 7, maar met groep 8. Ik was dan ook de jongste van de school toen ik op mijn elfde begon aan mijn vwo en tussen toen en het moment dat ik mijn diploma zes jaar later tekende zit dan ook een wereld van verschil. Het enige wat al die tijd hetzelfde is gebleven is waarschijnlijk het gegeven dat ik standaard belachelijk hoge cijfers haalde, je kunt dan ook al raden waar ik om bekend stond. Oeps. De eerste drie jaar was ik een stuk meer op mezelf, maar als vijfde- en zesdeklasser had ik intussen oprecht de allerleukste vrienden, was ik feestjes en andere sociale evenementen veel meer gaan waarderen en voelde ik me daarnaast volledig op m’n plek als hoofdredactrice bij de schoolkrant.

Schrijven – en lezen – is namelijk iets wat ik eigenlijk mijn hele leven al doe. Als kleuter ‘las’ ik al voor door maar gewoon zelf een verhaaltje te verzinnen bij de plaatjes die ik zag omdat boeken gewoon zo’n ontzettende aantrekkingskracht op me hadden, toen ik daar een beetje klaar mee was deed ik net alsof ik in groep drie in plaats van in groep twee zat door te leren lezen. Ik las tot en met mijn veertiende zoveel boeken dat het als niet meer dan logisch voelde dat ik zelf ook verhaaltjes schreef, eerst in schriftjes, daarna digitaal. Spreekt voor zich dat ik dat dus allemaal nog bewaard heb en af en toe teruglees.

In de zomer voor de tweede klas ging er bovendien een droom in vervulling toen ik een eigen laptop kreeg. Het was een rode Packard Bell en ik kon niet gelukkiger zijn nu ik zelf toegang had tot het internet, waar ik eigenlijk vanaf mijn negende al actief mee bezig was. Toen alle diertjesverzorgsites waarop ik altijd meekletste in het forum met meiden die minimaal vier jaar ouder waren langzaam leegliepen ontdekte ik WordPress. Nog totaal niet op de hoogte van de blogwereld maakte ik in 2011 een account en een blog aan, voornamelijk zodat ik mijn wiewatwaar op Hyves niet meer elke dag hoefde te veranderen. Na een of twee blognamen schreef ik uiteindelijk vanaf december 2011 dagelijks op wedontevergiveup.wordpress.com de meest saaie stukjes over wat ik die dag had gedaan, afgewisseld met posts vol plaatjes zonder bronvermelding of Taylor Swift-lyrics. Zelf was ik vooral heel content dat ik het zo lang volhield en dat ik nu een plekje op het internet had dat ‘van mij’ was, waar ik kon schrijven wat ik wilde.

In het voorjaar ontdekte ik ook andere blogs, veranderde ik mijn blognaam naar Hesterly en vond ik het bloggen zo leuk dat ik het graag naar een hoger niveautje wilde tillen. In de derde en deels vierde klas was bloggen oprecht mijn allergrootste hobby en ik was meer dan trots toen ik op 26 oktober 2012 een eigen domein aanschafte en even later zelfs samenwerkingen met bedrijven aanging. Ik denk dat het internet en het delen van mijn leven op het internet altijd al zo’n grote aantrekkingskracht op me heeft gehad omdat ik vroeger veel meer introvert en vooral veel meer verlegen was. Op het internet was die ‘sociale barrière’ er niet en kon ik voor mijn gevoel veel beter mezelf zijn. Vandaar dat mijn blog ook weer compleet met me mee veranderde toen ik daar op een gegeven moment veel minder van merkte en ontdekte dat er nog veel meer dingen net zo leuk of nog leuker waren dan op een zaterdag zes blogposts schrijven, en dat ik naast ambitieus ook gewoon sociaal mocht zijn.

Het verhaal van mijn blog is er, zoals je misschien wel hebt gemerkt, een van ontwikkeling. Op dit moment ben ik een eerstejaars studente Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht en lid van de christelijke studentenvereniging NSU. Ik houd nog altijd van katten en boeken maar ook van spontane dates met vrienden, cappuccino’s, goede gesprekken, stedentripjes of boswandelingen, auto’s en indie(rock). Hesterly.nl is nu de plek waar ik zowel mijn liefde voor schrijven als voor fotografie in kwijt kan en waar ik daarnaast mijn leven kan reflecteren en documenteren, want die neiging heb ik nog altijd vrij sterk.

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (22), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
  • Twitter
  • Mail
  • Feedly
  • Instagram
  • Bloglovin\'

Follow

Archief
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.