Straten om door te struinen

10 april 2022, Gouda

Het is opnieuw zo’n avond waarop ik in mijn hoofd voor al mijn hobby’s en projecten tijd heb, terwijl er in werkelijkheid ‘maar’ vier beschikbare uurtjes zijn. Ik merkte dat mijn agenda de afgelopen week opeens weer heel snel volliep – met leuke dingen, wel, zoals een zaterdagavond eten en borrelen met vriendinnen en daarna tot in de late uurtjes eindelijk weer een echt noemenswaardige avond dansen in de stad. Afgelopen vrijdag deden we dat nog eens gladjes over op een bruiloftsfeest van twee vrienden dat minstens net zo leuk was, en tussendoor at ik ook nog met vrienden, was ik met Niels in Laren en zag ik eindelijk ex-huisgenootje Naomi weer in Zeist.

Ondanks het feit dat ik van al deze dingen energie krijg, heb ik mijn dinsdag- en woensdagavond deze week toch even angstvallig vrij gehouden. Ik kwam mijn belofte aan mezelf na door gisteravond na het maken van een romige pasta met spekjes, kastanjechampignons, spinazie en cherrytomaat en het doen van de afwas bijna direct mijn bed in te duiken met een boek (nog steeds Swing Time, iets te dik voor mijn spanningsboog van deze maanden). Vanavond was ik op tijd thuis van werk, profiteerde ik van mijn driepersoonsportie van gisteravond en heb ik in elk geval frisse zin om te bloggen. Dat ik aan de rest van mijn projecten vanavond helemaal niet toe kom, is op zich niet erg: de voorpret en het idee dat het kan is soms al genoeg.

Naast project biebboeken en ongoing project hesterly.nl probeer ik ook het diner dat ik op mijn verjaardag op 14 mei voor vriendinnen geef uit de grond te stampen / tot in de puntjes te verzorgen (het is maar net hoe je het bekijkt). Het idee voor dit diner stamt nog af van het concept van een 21-diner, dat in mijn vriendenkring vrij gebruikelijk is en ik ook rond mijn 21e had gegeven, zij het niet dat we ons toen net in een pandemie begaven. Ik heb veel dynamische verjaardagen gehad, maar mijn 21e was er daar niet bepaald één van.

Bright side van dat verhaal is dat ik wel het idee heb dat een diner dat ik nu geef een veel fijnere, leukere en beter uitgevoerde aangelegenheid wordt dan het twee jaar geleden zou zijn geworden. Het afgelopen weekend ben ik er even fatsoenlijk voor gaan zitten en nu er wat op papier staat heb ik er ook direct heel veel zin in, eigenlijk. Ik loop niet echt snel warm voor zaken die georganiseerd en geregeld moeten worden, maar ik heb het idee dat ik daar de laatste tijd al wel iets meer grip op krijg. Bovendien is het gewoon heel leuk om een avond te tafelen en te borrelen met je inner circle. En dan ook nog eens zoals je het zelf graag ziet. Alleen nog hopen dat het weer meewerkt, het liefst in de vorm van een flinke portie zon. Mijn ouders doen dat in elk geval sowieso, dat meewerken, de schatten.

De mogelijkheid om zelf uitgebreide diners te kunnen hosten in mijn eigen huis lijkt ook steeds dichterbij te komen, want Tom en ik doen een serieuze (maar geduldige) poging ons leven naar Gouda te verplaatsen. Dat betekent nog meer wandelingetjes door de stad en opeens een kaartenbak aan nieuwe straten om te ontdekken – en bijna evenveel (raam)poezen. Ik was even bang dat we nog tijdens onze zoektocht terug zouden komen op ons idee om voor Gouda te gaan, omdat dan toch zou blijken dat we de stad eigenlijk al genoeg kenden, maar het tegendeel blijkt waar. Afgelopen zondag dronken we koffie op een spot waar bijna iedereen een regular was en liepen we daarna tegen verschillende open voordeuren aan waarachter kunstenaars hun werk(plaats) tentoonstelden in het kader van de openatelierdagen. Een stad speel je niet zo snel uit, en het spel begint bovendien pas echt als je er woont en ook de zijstraatjes leert kennen, bleek maar weer.

Ik vind dit al best wel dingen, eigenlijk, en dan is het ook nog eens Pasen dit weekend en de week erna Koningsdag. Dat betekent in mijn geval gelukkig vooral gewoon twee extra dagen vrij en meer tijd voor familie en een feestje/vrienden, maar toch: april en mei zijn voor mijn gevoel echt nooit saai. Er zijn zelfs, na een aantal heel karige maandlijstjes, weer meer nummers dan gemiddeld die een plek verdienen in mijn maandelijkse Spotifylijst.

X,
Hester

2 reacties

  1. Mooi stuk en mooie foto’s! Ik ben zelf nog maar één keer in Gouda geweest, maar vond het meteen een hele leuke stad en zou me zeker kunnen voorstellen om er te wonen. Succes met jullie zoektocht, ik duim!

  2. Mijn agenda loopt ook vol en dit weekend heb ik op zaterdag niks te doen en ik ga er zo van genieten haha. Echt, wat een weken. Superleuk inderdaad, maar toch ook vermoeiend :D Leuk van je verjaardagsfeestje, ik vind het altijd leuk om zoiets te hosten. Niet te vaak wel, want als ik er dan eenmaal mee bezig ben, besef ik toch ook dat daar veel werk inkruipt, maar zo af en toe vind ik het superleuk. Ik duim voor een mooie dag de 14e!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *