Quarantainedagen

Utrecht, 5 januari 2022

Welkom bij het allersaaiste begin van een nieuw jaar ooit: niet alleen bevindt het hele land zich nog steeds in een lockdown, ik werd de avond voor oudjaarsdag ook nog eens opgebeld door één van mijn huisgenootjes dat haar zelftest net positief uitgeslagen was. De 31e bestond dus uit een bezoekje aan de GGD, nog snel wat oliebollen in mijn handen gedrukt krijgen door mijn vader toen ik de/mijn auto op kwam halen en mijn zorgvuldig ingepakte NYE-outfits weer terug op de hangers schuiven waar ze 24 uur geleden ook aan hingen. Ik bestelde boodschappen en settelde me op mijn bank met snacks en een film die nogal tegenviel.

Vlak voor twaalven druppelden de groepjes overburen die ik de hele avond gezellig samen had zien dansen (niemand doet hier aan gordijnen) de straat op. Terwijl zij samen aftelden, champagne popten en elkaar knuffelden sympathiseerde ik heel even met alle dieren in de dierentuin die vanachter hun glazen afscheiding het echte leven aan zich zien voltrekken. Toen mijn buren ook nog eens doorhadden dat ik in mijn eentje zat en naar me begonnen te zwaaien (voor je beeldvorming: ik woon aan de straat op de eerste verdieping, onze voordeuren zitten direct aan de stoep), begon ik toch wel een beetje medelijden met mezelf te krijgen. Snel mijn zoveelste wijntje van die avond weggetikt en de gordijnen dichtgedaan. Oudejaarsavond alleen door brengen an sich vond ik overigens echt niet heel vervelend, maar volgende keer wel liever in een huisje op de Veluwe.

Maandagavond fietsten ik en al mijn zin in het nieuwe jaar naar een testlocatie. Ik had nergens last van en keek er naar uit om de volgende dag mijn ex-huisgenootje Naomi, Tom en misschien zelfs Niels nog even te zien. Maar je voelt ‘m al aankomen: die ochtend werd ik toch wakker met een positieve testuitslag. Inmiddels is het dag twee van de (hopelijk) zeven (maar eigenlijk ruim tien) dagen quarantaine en bevind ik me officieel in een enorm limbo van tijd.

Het is moeilijk jezelf nog maar ergens voor te motiveren of op te concentreren als je weet dat je komende dagen er exact hetzelfde uit gaan zien. Bovendien zou ik enerzijds toe willen geven aan mijn zelfmedelijden en de hele dag lekker films willen kijken onder een dekentje, maar aangezien ik echt nergens last van heb, kan ik dat toch ook weer slecht rechtvaardigen tegenover mezelf. Ondertussen doe ik dus vooral niets aan mijn tafel, als niet-zo-gulden middenweg. De series die ik afwisselend kijk zijn The IT Crowd (Netflix), een Britse sitcom uit 2006, en Kinderen Geen Bezwaar (Videoland), mijn go to comfortserie – ik denk omdat ik dit als kind fantastisch vond om te kijken en omdat Gerard en Maud me soms aan mijn eigen ouders doen denken.

Deze blogpost is wellicht niet echt opbeurend, maar wel een goede manier om vandaag eindelijk weer wat gedaan te krijgen. Zoals ik dit weekend schreef in de tekst van mijn nieuwe ‘over mij’-pagina: een boek dichtslaan na ‘m uit te hebben gelezen voelt goed, maar mijn MacBook dichtklappen na er net een blog uit te hebben gerammeld voelt misschien nóg wel beter. Je vindt nu overigens ook drie main categorieën bovenaan mijn blog in de menubar, zodat je ook eens wat makkelijker door mijn blog kunt bladeren als je bijvoorbeeld alleen reisblogposts wil lezen. Ik doe in het nieuwe jaar ook weer een poging maandelijkse afspeellijstjes te maken op Spotify (zie de sidebar) én ik heb een widget toegevoegd met het boek dat ik op dit moment aan het lezen ben.

Of ik er meer door ga bloggen weet ik niet, maar het voelde goed om het hier wat meer ‘aan te kleden’ zoals ik dat ook met mijn eigen kamer/huis doe. Overigens betrapte ik mezelf op de gedachte dat het saai is als ik hier veel dezelfde foto’s voorbij laat komen, met bijvoorbeeld mijn kamer als atmosfeer, maar wie houd ik voor de gek: als dat mijn leven is, waarom zou mijn blog daar dan geen weerspiegeling van mogen zijn? Ik ga in 2022 heel hard mijn best doen op zoveel mogelijk verschillende plekken te komen, maar mocht dat toch niet zo goed lukken, verwacht dan gewoon veel huiselijk beeldmateriaal.

De bloemen op de foto heb ik overigens gekregen van Tom ♥, als absoluut hoogtepunt van de dinsdag. Het leukste van vandaag – woensdag – was dat er een weekvoorraad aan boodschappen geleverd werd door Picnic, aangezien Fred zich een tijd lang geleden een keer in had geschreven. Mijn koffie was precies vanochtend opgegaan dus na die bezorging genoot ik ook weer van een extra lekker kopje koffie. En mijn hoogtepunt van morgen? Ik ben bang dat dat het wandelingetje naar de brievenbus gaat worden – of een aantal productieve uurtjes, ook dat zou heel welkom zijn. Het is maar anderhalve week van de 52, maar het belooft wel een saaie en geestdodende anderhalve week te zijn. Ik hoop dan ook van harte dat jullie de quarantainedans allemaal wat beter zijn ontsprongen :)

X,
Hester

12 reacties

 1. Ohhh ik kan me zo goed voorstellen dat het helemaal niet leuk is om alleen op oudjaarsavond te zitten als het je dan ook nog soort van door de neus geboord wordt door de buren die wel gezellig aan het knuffelen en feesten zijn!
  Ik hoop dat je de komende dagen goed door gaat komen. Mocht het mij ooit gebeuren denk ik dat ik mijn tijd zou vullen met blogs van mensen doorspitten, dat vind ik echt heel leuk om te doen (en dat is iets waar ik niet echt vaak aan toe kom). Overigens zijn kamer foto’s helemaal niet saai vind ik. Ik vind het ook belangrijk dat foto’s weerspiegelen hoe het nou eenmaal is. Dat geeft juist de sfeer goed weer. Dus maak je vooral niet druk als je blog niet vol staat met duizend reisfoto’s ofzo, denk dat niemand dat erg vindt ;)
  Is er trouwens niemand anders in je omgeving die ook in quarantaine zit? Dan zouden jullie voor elkaar een quarantaine pakketje kunnen maken met dingen die je in huis hebt en dat naar elkaar opsturen. Zelf een puzzel maken, een artikel uit een tijdschrift scheuren, een gedicht opschrijven, een link opschrijven naar je lievelingsliedje, wat koekjes en thee erbij. Gewoon een ideetje :)

  1. Nee ik betrapte mezelf ook pas recent op die ‘niet teveel dezelfde soort foto’s’-overtuiging en toen merkte ik eigenlijk dat ik het er gelijk mee oneens was, haha. Lekker loslaten dus :) En wat een leuk idee! Zou even moeten nadenken over wie er nu ook nog in quarantaine zit, maarrr ik heb al wel wat kaartjes geschreven voor mensen en die net op de post gedaan (vond dat dat wandelingetje naar buiten wel mocht…) en dat voelde al wel heel goed en creatief voor mijn doen. Altijd een voorraadje kaarten in huis hebben (ik heb nu deze https://www.rijksmuseumshop.nl/nl/kaartenmap-botanische-prenten) is mijn nieuwe lifehack haha :)

 2. Sterkte de komende dagen! Ik snap dat het saai is als je de deur niet uit kunt/mag, maar wel fijn dat je je nog goed voelt en geen klachten hebt. Hopelijk kun je nog wat genieten van deze geforceerde me-time met leuke hobby’s die je in huis kunt doen, zoals bloggen, lezen of een creatief project.

  1. Thanks Linda! Ik heb nog een creatief projectje liggen om de website van mijn moeders eigen bedrijfje te maken en er teksten voor te schrijven, dus daar gaan ook wel wat uurtjes naar toe ‘gelukkig’.

   1. En daar ben ik weer heel blij mee. Maar wat is het toch een nare tijd. Dat we weten als ouders dat jij daar maar alleen je tijd zit uit te zitten. We denken aan je!😘

 3. Pff het is dus wat. Herken het gevoel wel heel erg uit mijn periodes van opname, maar ook dat gaat weer voorbij, gelukkig. Het is even niet anders. Sterkte en beterschap (ondanks weinig klachten)

 4. Ik vind je huisfoto’s heel gezellig. Al is wat variatie van omgeving voor jezelf natuurlijk wel leuk. Succes met de quarantaine. Je loopt in ieder geval wel goed op schema met series kijken.

 5. Heel mooie bloemen! Balen van oudjaar. Ik heb er ook echt niks mee, maar zo alleen omdat het moét zou ik toch ook niet fijn vinden. Succes met die quarantaine!

 6. Wat een prachtige bloemen!
  En herkenbaar, ik moest vorige week ook in quarantaine (of ja, gelukkig niet officieel dus ik zegde voor de zekerheid wat dingen af, maar ging wel wandelen, mijn test was negatief gelukkig). Ik geloof heel veel mensen!

  En ik begrijp je helemaal hoe moeilijk het is om jezelf te motiveren als elke dag hetzelfde is. Zo is mijn leven eigenlijk altijd een beetje in de wintermaanden en het is dan echt lastig om elke dag jezelf weer uit bed te slepen haha. En idd dat je dan eigenlijk niks wil doen maar dat ook niet ‘verdiend’ voelt. Lastig!

  Ik hoop dat je geen last hebt gekregen verder en je quarantaine klachtenvrij is verlopen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *