Lunas, South of France, pt. I

Lunas, 1-5 augustus 2020

Afgelopen jaar bereikte de liefde van mijn ouders in de vorm van hun huwelijk het respectabele jubileum van 25 jaar. Na een feestje in het najaar met vrienden en familie wilden ze het graag vieren in de zomer, met z’n zessen, ergens met zon en een zwembad. Het woord kamperen kwam nooit voor in dat plan en daarom konden we het originele idee gelukkig redelijk ongewijzigd uitvoeren en op een veilige manier genieten van vakantie in een heel fijn huis aan de rand van een dorpje. Lunas zelf kent niet meer dan 700 inwoners, maar de AirBnb die we huurden gaf weinig blijk van eventuele dorpse eenvoud. We dronken een week lang rode wijn uit de fijnst denkbare glazen, startten elke ochtend met een verse espresso, draaiden gedurende de dag platen uit de jaren 80 collectie, aten afwisselend achterin of voorin de tuin of op het dakterras en, het belangrijkste, lagen bij elke vlaag ervaren hitte in of rondom het zwembad. Don’t get me wrong, ik houd ook van dingen zien en landen ontdekken maar zodra ik in de zomer in het zuiden van Europa ben, en dan ook nog eens met familie, het gezelschap waarmee je niet heel veel gekke dingen hoeft te doen om het goed te hebben, dan wil ik eigenlijk het allerliefste dit. Een boek, een zwembad, heuvels op de achtergrond en elke dag goed eten, af en toe een idyllisch dorpje.

Op woensdag brachten we een bezoekje aan de kust: ’s ochtends ontbijten op het strand en zwemmen in de zee en ’s middags een terrasje in Mèze, een kustplaatsje (ik denk dat er nog wel leukere plekjes waren, maar daar zijn we expres niet uitgestapt omdat het er redelijk druk was). Het strand was heerlijk rustig, de zee ook overigens – en toch waren we ook weer blij om thuis te zijn bij ons zwembad en huis, omdat het ook daar gewoon zo onwijs fijn was.

Deze week heb ik alleen nog maar twee korte introductieactiviteiten, dus ik ga proberen de andere helft met vakantiekiekjes ook binnen aanzienlijke tijd te publiceren. Er is per slot van rekening nog steeds geen betere manier om af te kicken van de zomer dan om je foto’s nog eens door te spitten en alles zo te organiseren dat je temidden van je beginnende winterdip op een makkelijke manier weg kan zwijmelen bij betere tijden.

X,
Hester

6 reacties

  1. Wat lijkt dat een heerlijke vakantie. En wat een mooie foto’s, ik heb echt spontaan zin om daar nuuuuuu nu nu te zijn haha. Ik maak graag elk jaar (of om de twee jaar) één grote reis en probeer ook wat citytrips mee te pikken, maar in de zomer wil ik ook echt het liefst één week niet te druk ergens aan een zwembad liggen met een boek of zes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *