Middag in Middelburg

Middelburg, 18 juli 2020

Na Drenthe was nu ook Zeeland aan de beurt voor een verkenningsrondje. Mijn ouders hebben Zeeland altijd zorgvuldig gemeden (wat op zich wel begrijpelijk is als je voor bijna alle familie al anderhalf uur de andere kant van Nederland op moet rijden en niet eens zoveel van het strand houdt) en dus ligt er nog een hele provincie aan mijn voeten om te ontdekken, eentje waar iedereen bovendien al herinneringen lijkt te hebben liggen of zich op een andere manier kind aan huis voelt. Vanwege verhuisde vrienden zetten we zaterdag na heel lang weer eens voet in het Zeeuwse, in een heel schattig klein dorpje en in Middelburg. Middelburg blijkt enorm leuke straatjes, lunchtentjes, planten- en bloemenwinkels en terrassen te hebben en veel meer als een studentenstad te voelen dan ik verwacht had. En hoewel het allesbehalve nieuwe informatie is, viel het aantal aanwezige Duitsers (wat een stad in zekere zin ook wel weer interessant maakt) en het aantal mogelijkheden tot een dagdeel strand in de buurt me toch nog op.

We lunchten bij De Herberg op de Pottenmarkt en keken rond in een paar winkels. Ik vind het eigenlijk dus altijd wel relaxed als je in een stad bent en ook daadwerkelijk wat nodig hebt, want dan heb ik veel meer zin om door een winkelstraat te lopen dan wanneer ik niets nodig heb en/of ook eigenlijk helemaal geen geld uit wil geven. Zeeland verlieten we via een korte tussenstop aan Goeree-Overflakkee, namelijk voor het strand in Brouwersdam en kibbeling in Ouddorp, waar nog in veel hogere mate een vakantiesfeer hing. Het blijft toch bijzonder hoe dat zo duidelijk in de lucht kan hangen. Aan de andere kant: teenslippers en bikinibandjes in je straatbeeld doen een hoop.

Ik ben benieuwd wanneer ik mijn intrede maak in het ‘weekje Zeeland’-fenomeen, maar na deze middag snap ik dat (en BLØF) in elk geval al een stuk beter, nu ik met eigen ogen heb gezien dat Zeeland niet alleen in trek is vanwege zand en zee maar ook vanwege een leuke en bruisende stad. Maar ondanks dit nieuwe enthousiasme, eerst Frankrijk! Tot volgende week 😌

X,
Hester

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *