So far unshared – Budapest

Foto’s van een ander leven. Van mooie straten en de bibliotheek op de momenten dat ik 25 uur per week in mijn stage stak, van de synagoge, het kasteel en het vissersbastion tegen strakblauwe luchten op de zaterdagochtenden of dinsdagmiddagen dat ik mezelf mee de stad innam omdat de grootsheid van die gebouwen me eraan herinnerde in wat voor stad ik me eigenlijk bevond. Van leuke, nieuwe barretjes en de club die na een maand zo ging vervelen dat een foto vooral als bewijs diende dat je weer geen originele keuze kon maken en weer eindigde waar je vorige week van had gezegd dat het de moeite niet waard was. Van Rákoczi ut, om de hoek bij mijn appartement en bij de uitgang van mijn stage, de straat die mijn zin om me in de drukte van de stad te storten soms aanwakkerde en me er op andere momenten naar deed verlangen om snel naar huis te gaan en opgewarmde pasta te eten met mijn huisgenoten in ons (deels) stille appartement. Van de maanzaadtaart bij het boeken-/studeercafé, eveneens om de hoek, dat ik pas veel te laat ontdekte.

Ik betrapte mezelf in Boedapest regelmatig op de gedachte dat een paar maanden in het buitenland wonen eigenlijk niets is voor mensen die er niet van houden veel te voelen. Er was het terugkerende en doffe gevoel van leegte als iemand je deur uitstapt om het vliegtuig terug naar huis te nemen, iets wat helemaal geen probleem is maar door het het contrast van 24/7 samen zijn en daadwerkelijk afscheid moeten nemen wel onomzeilbaar uitvergroot wordt. Maar daarnaast voelde ik vooral veel wat ik niet thuis kon brengen. Een ander leven, een herontdekking van jezelf.

X,
Hester

5 reacties

  1. Prachtige foto’s, Hester! Ik volg je blog al een tijd met veel belangstelling en was benieuwd naar je studietijd in Boedapest, ook omdat ik zelf Hongaarse taal en cultuur heb gestudeerd. Het was grappig om enkele weken geleden via een andere weg een filmpje tegen te komen over een Hongaars gedicht, naar het Nederlands vertaald, dat is opgenomen in de periode dat je in Boedapest woonde en waarin je ook een rol hebt. :-)

    1. Dankjewel! En wat interessant dat je Hongaarse taal en cultuur hebt gestudeerd, dat zal niet op een Nederlandse universiteit geweest zijn denk ik? Doe je ook nog iets met je studie / in Hongarije, of ben je uiteindelijk een andere kant op gegaan?
      En dat klopt inderdaad haha! Ik hoop misschien nog een keer iets uitgebreider te schrijven over wat ik precies heb gedaan tijdens mijn stage, omdat ik het zelf vaak ook jammer vind als ik op iemands blog lees dat diegene een interessante studie/stage/baan heeft maar er nergens een nadere toelichting te vinden is over wat het nou precies inhoudt. Tot die tijd vind je het misschien leuk om de blog van de vakgroep te volgen die ik tot juni nog beheer, https://neerlandistiekelteblog.wordpress.com 😊 Daar staat ook nog een interview op over de totstandkoming van het Daantje Hamster-filmpje!

  2. Oh waauw, de wanderlust borrelt weer op bij mij! Wat een heerlijke plaatjes van mooie avonturen. Budapest lijkt me prachtig <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *