27 februari – 2 maart 2020, Boedapest

Alles is hetzelfde en een beetje anders. Je bestelt hier cappuccino’s omdat je de espresso’s te klein maar de americano’s te slap vindt. In plaats van in jouw auto zitten we in de bus, wat we normaal onafgesproken zoveel mogelijk vermijden. Ik begin te huppelen als ik paarden zie, jij doet de afwas als ik onder de douche sta – allebei onveranderd. Wel ben ik nog net iets eigenwijzer dan normaal omdat ik het inmiddels een stuk minder gewend ben om rekening te houden met iemand anders en op sommige momenten zijn we allebei blij dat we elkaar langer kennen dan een paar maanden. Op zaterdag neem ik je mee naar Milky Chance, omdat ik er niet mee kan leven dat een band die ik al sinds de middelbare school consistent luister op 10 minuten afstand van mijn huis speelt en ik er niet bij ben. Ze zijn exact zo goed als verwacht, hoewel jij alsnog meer geïnspireerd raakt door het bandje in de concertzaal van Szimpla Kert op zondagavond.

Het miezert op je verjaardag. De volgende ochtend, vlak voor je weggaat, voelt als een lichte lentedag. Ik heb besloten dat ik dat niet eens ongepast vind: missen is een herinnering aan iets moois, en daarmee vooral een belofte aan de voortzetting of de herhaling daarvan. Maar missen is ook ongrijpbaar, super subtiel, en hoewel verbonden aan houden van, een heel andere kunst. The rules of the game, wellicht.

X,
Hester

Ook leuk om te lezen:

3 reacties op the rules of the game

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Write something worth reading or do something worth writing

Hi there! Leuk dat je mijn blog gevonden hebt. Ik ben Hester (23), net afgestudeerd in de Neerlandistiek en na al die jaren nog steeds bloggend over van alles wat mij persoonlijk raakt of bezighoudt.

volgen
  • Twitter
  • Mail
  • Feedly
  • Instagram
  • Bloglovin\'

Follow

Archief
Recente reacties
currently listening
abonneer via e-mail

Vul hieronder je mailadres in om een mailtje te ontvangen als ik een nieuwe blogpost heb gepubliceerd.

cookies & avg

Mijn site maakt gebruik van cookies. De persoonsgegevens die je invult als je een reactie achterlaat, blijven geheim en gebruik ik niet voor andere doeleinden.

currently reading