Honderd houden van

1. “Ik wilde het als eerste aan jou vertellen.”
2. “Dit deed me aan jou denken.”
3. “Nee, deze krijg je van mij.”
4. “Ik breng je thuis.”
5. “Geniet van je dag vandaag.”
6. “Laat mij het voor je maken.”
7. “Ik heb over je gedroomd vannacht.”
8. “Neem mijn plek.”
9. “Ik heb een stukje voor je bewaard.”
10. “Wat rot voor je.”
11. “Jij mag de helft.”
12. “Neem mijn jas, het is koud buiten.”
13. “Sorry dat ik je heb laten wachten.”
14. “Zullen we dansen?”
15. “Ik heb je favoriete gerecht gemaakt.”
16. “Het is oké, ik kon toch niet slapen.”
17. “Kijk uit waar je loopt.”
18. “Drink dit, dan voel je je beter.”
19. “Ik vond het fijn met je.”
20. “Je kan die van mij lenen.”
21. “Ik denk dat je dit leuk vindt.”
22. “Die broek staat je goed.”
23. “Ik wacht wel even.”
24. “Omdat jij het bent.”
25. “Hoe was je dag?”
26. “Sorry, zo bedoelde ik het niet.”
27. “Probeer het.”
28. “Rij voorzichtig.”
29. “Wat wil jij doen?”
30. “Ik heb koffie voor je gezet.”
31. “Je hoeft je geen zorgen om mij te maken.”
32. “Het staat je goed.”
33. “Doe je ogen dicht en houd je handen voor je.”
34. “Ik heb al voor je ingeschonken.”
35. “Het is nog niet te laat.”
36. “We komen er wel uit.”
37. “Mag ik je zoenen?”
38. “Ik houd van je lach.”
39. “Niet huilen.”
40. “Dit heb ik voor je gemaakt.”
41. “Ga lekker slapen.”
42. “Is dit oké?”
43. “Deze heb ik voor je uitgekozen.”
44. “Ik haal je op bij het station.”
45. “Wat wil je kijken?”
46. “Jij mag eerst.”
47. “Voel je je al beter?”
48. “Ik wil het voor je doen.”
49. “Stuur me een appje als je thuis bent.”
50. “Ik vind je mooi.”
51. “Weet je het zeker?”
52. “Veel plezier.”
53. “Blijf zitten, ik haal het wel.”
54. “Ik heb al gereserveerd.”
55. “Het geeft niet.”
56. “Morgenochtend ziet alles er vast weer anders uit.”
57. “Er is genoeg plek voor ons allebei.”
58. “Je hoeft niets te zeggen.”
59. “Wow.”
60. “Gefeliciteerd.”
61. “Ik haal het wel op.”
62. “Het kan wachten tot morgen.”
63. “Wil je erover praten?”
64. “Ik help je.”
65. “Wijn?”
66. “Blijf alsjeblieft nog even.”
67. “Ik heb de afwas al gedaan.”
68. “Dat had je niet hoeven vragen.”
69. “Zullen we samen gaan?”
70. “Je bent warm.”
71. “Zomaar.”
72. “Ik ben trots op je.”
73. “Neem de mijne.”
74. “We kunnen delen.”
75. “Ik dacht net aan je.”
76. “Zal ik bidden?”
77. “Bel me als er iets is.”
78. “Heb je zin om ook te komen?”
79. “Ik kan mezelf zijn bij je.”
80. “Heb je je gordel om?”
81. “Slaap lekker.”
82. “Ik was in de buurt.”
83. “Ik geloof in je.”
84. “Blijf waar je bent, ik kom even langs.”
85. “De sleutel ligt onder de mat.”
86. “Ik stoor me er niet aan.”
87. “Jij bent ook belangrijk.”
88. “Ik heb een plekje voor je vrijgehouden.”
89. “Ik zie je morgen.”
90. “Ik zag het aan je.”
91. “Je kan me alles vertellen.”
92. “Doe voorzichtig.”
93. “Ik wil dat je gelukkig bent.”
94. “Je kan het.”
95. “Veel succes.”
96. “Hoe ziet je week eruit?”
97. “Haal even diep adem.”
98. “Ik hoop dat je het leuk vindt.”
99. “Wat ruik je lekker.”

En…

100. “Ik hou van je.”

2020 is 21 dagen oud. Ik heb niets aan goede voornemens gedaan, want die had ik niet, maar ik heb wel mijn mailbox opgeruimd, een nieuwe iPhone gekocht en mijn WordPressversie geüpdatet (nadat ik begon met plugins updaten, een foutmelding kreeg en de plugin via mijn direct admin moest verwijderen om mijn blog weer in de lucht te krijgen). Daarnaast heb ik, hoewel ik dat altijd pas echt van de daken wil schreeuwen als het officieel in Osiris staat, afgelopen week te horen gekregen dat ik de laatste twee vakken van mijn educatieve minor en daarmee mijn beperkte tweedegraads lesbevoegdheid (voor de onderbouw van havo en vwo en alle klassen vmbo-t) heb behaald. Op het moment van schrijven heb ik net risotto met zongedroogde tomaten voor mezelf gemaakt als lunch omdat ik het bedenken van een titel voor mijn scriptie en het doorvoeren van de hopelijk laatste wijzigingen liever nog even voor me uitschoof, maar zoals jullie zullen begrijpen is ook dat een luxeprobleem.

Het nieuwe jaar begint, zeker in vergelijking met de maanden vanaf de zomer waarin ik absoluut gezien geen studiepunten haalde en alleen maar toe werkte naar deze momenten, eigenlijk dus best goed. Ik denk dat het een bijzonder jaar gaat worden, omdat ik als alles verloopt zoals het er op dit moment naar uitziet mijn bachelor ga behalen, vijf maanden in het buitenland ga wonen en aan een master – en mijn laatste (volle) jaar als student – ga beginnen. Voor dat soort jaren zijn elke vorm van goede voornemens wat mij betreft per definitie ongepast. Ik word door dit soort opsommingen af en toe herinnerd aan de laatste maanden in vwo zes, in 2016, toen ik uiteindelijk ook met gepaste trots mijn profielwerkstuk in kon leveren, mijn diploma cum laude behaalde, mijn vorige iPhone kocht en uitkeek naar een nieuwe levensfase in een nieuwe stad, met als enige verschil dat ik voor een x aantal jaar Utrecht amper een seconde zenuwachtig ben geweest en voor vijf maanden Boedapest uiteindelijk toch iets meer. Mijn uitdagingen zijn nu groter en ik hoop vooral dat mijn ability om trots op mezelf te zijn ook meegegroeid is, zodat het over een paar weken echt tot me doordringt hoe fucking vet het is dat ik mijn eigen dromen en doelen weer een beetje meer heb waargemaakt.

En toch draait het leven niet om die prestaties. Heb ik iets geleerd in de afgelopen tijd, dan is het hoe subtiel maar alom aanwezig er wordt liefgehad, en wat een positieve invloed dat heeft op dingen. Hoe het het leven aan de lopende band lichter maakt en hoe het er ook nog is als je even niets hebt om jezelf op voor te laten staan. Als je iets van mij ter harte wil nemen, laat het dan dit zijn: oefen jezelf in houden van, in het herkennen ervan en in geliefd worden. Ik hoop dat bovenstaande 100 frases daar een goede voorzet voor geven.

X,
Hester

9 reacties

  1. Wat een mooie hartverwarmende lijst <3 'Bel maar als er iets is', is tussen mij en mijn vriend inmiddels een soort grap geworden. Ik was ooit met zijn voetbalteam in een vakantiehuis en ik zat met diarree op het toilet – zonder toiletpapier. Ik belde hem een paar keer, hij nam niet op. Uiteindelijk heb ik een van de mannen uit zijn voetbalteam moeten roepen om wc-papier te halen :')

  2. Dit is echt prach-tig; I love it. Ik ga het opslaan ergens <3 Ik hoop dat je dit jaar alles gaat behalen wat je wil behalen en dat het leven je (met name in het buitenland; hoe tof dat je dat gaat doen!) voornamelijk toe zal lachen. Veel liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *