November diary

Pas werd me gevraagd of ik het niet lastig vond om maandelijkse afspeellijstjes bij te houden en toen zei ik nee, als ik een nummer tegenkom dat ik leuk vind voeg ik dat gewoon aan dat lijstje toe en zo simpel is het, maar deze maand is het toch zover gekomen dat ik me de dertigste af moest vragen welke muziek ik de afgelopen tijd heb geluisterd. Vooral mijn favoriete Spotifylijstjes en daarbinnen heb ik niet echt favorieten, dus daar is het waarschijnlijk een beetje misgegaan. Wel indrukwekkend vond ik het album van Kanye West en uiteraard luisterde ik ook weer eindeloos naar specifieke nummers die eerder fout dan goed zijn maar wel bij me blijven hangen. Welke dat zijn mogen jullie zelf bepalen, is denk ik niet erg ingewikkeld. Verder over november: ik zag veel herfst en sliep weinig in m’n eigen bed(den). Hieronder de foto’s!

woensdag 6 november

November begon met een verjaardagsborrel en het fotograferen van een huwelijksjubileumfeestje maar daar heb ik geen foto’s van dus beginnen we gewoon lekker op de woensdag. Ik had een gesprek met mijn scriptiebegeleider omdat het blijkbaar niet de goede kant op ging dus erg veel zin om naar binnen te gaan had ik niet maar gelukkig werd ik ter plekke opgezocht door een onwijs lieve en mooie kat. Nog leuker toen ‘ie die dag ook nog op de Instagramstory van een studiegenootje opdook.

zaterdag 9 november

Miezer en bos: must be the fall. Zoals ik al schreef was het weer tijd voor kringweekend en dat brachten we heel burgerlijk in Drenthe door. Vrijdag avondeten bij de MacDonald’s, lifeline 1 en chillen, zaterdag uitgebreid ontbijten, lifeline 2 en 3, wandelen en lunchen in het bos, daarna zwemmen in het zwembad op het park (wat niet meer was dan een bak water maar toch) en op je slippertjes door de plassen en de regen terug naar het huisje. Daarna koken, weer een lifeline en spelletjes. Tevreden.

zondag 10 november

Zondag scheen de zon! Weer ontbeten, lifeline 5, daarna opgeruimd en de vloer gedweild (studenten zijn te arm voor een schoonmaak uiteraard). Op de weg naar huis wandelden we nog heel even langs de IJssel. Daarna liep ik met mijn rolkoffertje via de gracht van Martijns huis naar Neude om de bus naar huis te pakken. Reizen met het ov is inderdaad echt een levensstijl.

woensdag 13 november

Best breakfast ever: deze pannenkoekjes bij De Pomp. Die week was het ook nog eens 1+1 gratis op ontbijtjes dus ik was blij toen Hannah net zo enthousiast was als ik over het idee om daar te sjaarsdaten. Nadat zij naar college ging heb ik daar nog even aan mijn scriptie gewerkt en daarna ben ik in tien minuten naar huis fietsen enorm verzopen in de regen, maar ik was nog zo content met het ontbijt en het feit dat ik al wat productiefs gedaan had dat ik er niet eens heel chagrijnig van werd haha.

vrijdag 15 november

Vrijdagochtend vertrokken Tom en ik naar Antwerpen! Donderdagavond was hij ook mee naar mijn dispuutsavond dus het was op zich heel efficiënt dat we vrijdag direct vanuit dezelfde locatie konden vertrekken maar vervolgens iets minder efficiënt dat ik uiteraard geen lunch in huis had. Denk eigenlijk wel dat we anders ook uiteindelijk bij de McDrive uitgekomen waren voor het echte roadtrip gevoel trouwens, maar dat terzijde. Nog een leuke fun fact: dit was de McDonald’s bij Meerkerk en daar hebben Tom en ik en wat anderen bitterzoete herinneringen aan omdat we daar in mei heel lang hebben gestaan om schadeformulieren in te vullen en te wachten op vervangend vervoer, haha.

’s Avonds stapten we door mijn toedoen in de verkeerde tram (en dit was allemaal nog niet eens in het Hongaars hè, ik wens mezelf alvast veel geluk) waardoor het iets langer duurde voor we in de stad waren maarrr uiteindelijk lukte het toch. Zo fijn om geen haast te hebben. We deelden pizza’s en dronken speciaalbier bij Otomat, een heel leuke tent die we al kenden vanuit Gent (ja, dat rijmt).

Daarna speelden we heel clichématig (hoewel niet voor ons, dit was de eerste keer dat we überhaupt samen een spelletje speelden) Rummikub met rode wijn. Weet ff niet waar dat tweede glas is gebleven op de foto maar er waren er wel twee want ik heb door Tom mezelf toch maar aangeleerd ook rood te drinken. Nu zit ik dus opeens in een fase dat ik rood over wit of rosé prefereer omdat ik gewoon heel slecht ben in afwisselen – als ik iets eenmaal kan waarderen dan blijf ik dat het liefste eten/drinken/dragen.

zaterdag 16 november

Op zaterdag checkten we alweer uit maar dat hoefde pas om 12:00, heel chill. Ik had wel een beetje moeite met afscheid nemen van onze AirBnB want het was echt het schattigste ooit, een soort caravan in studiovorm, met een douche naast het keukenblok slash de wastafel et cetera. Het was klein maar alles wat je nodig had was gewoon aanwezig (een combi-oven, inductiekookplaat, perculator inclusief koffie, spelletjes) en daar ben ik echt een sucker voor. Je vindt ‘m hier mocht je benieuwd zijn.

Verder reden we naar het centrum en liepen we de hele dag een beetje door de stad en in boeken- en interieurwinkels. Ik denk bij boekenwinkels altijd ‘waarom zou ik erheen gaan want ik ga toch niets kopen’ maar toch ben ik er elke keer minimaal een kwartier zoet omdat ik het alleen al leuk vind om allerlei boeken door te bladeren. Zelfde geldt wel zo’n beetje voor alle interieurgerelateerde winkels. We eindigden bij Dansing Chocola en daarna vervolgden we het weekend in Utrecht met taco’s (onder de noemer ‘iets met sla’).

zondag 17 / woensdag 20 november

Ik denk niet dat ik een relatie zou kunnen hebben met iemand die niet van autorijden houdt of geen rijbewijs heeft, ik vind autoritjes echt één van de leukste dingen. Juist dat kleine universum als overbrugging tussen verschillende momenten, omgevingen, werelden.

De rest van de week ging ik naar college, Alpha, de bibliotheek van Kanaleneiland, Tom, stage, dispuut. Woensdagmiddag maakte ik een tussenstop bij Op Roose met Fred voor een wijntje. Het was al teveel afgekoeld om nog buiten in de zon te zitten zoals het originele plan was, maar alsnog vind ik het altijd chill om er even uit te zijn. Nadat we samen gegeten hadden liep ik mijn kamer weer binnen en wilde ik heel graag mijn bed induiken maar ik moest nog een les voorbereiden, helaas. Daarna heb ik er wel extra van genoten.

zaterdag 23 november

Herfstbos once again – en het derde weekend weg op rij weg, dit keer wel (weer) zonder spannende bestemming, namelijk Ermelo. Voor de Alphacursus die ik volg waren we van vrijdagavond tot zondag weg, met een selectie mensen van mijn eigen vereniging (die ik ook echt niet allemaal kende) en een heel aantal leuke mensen van ‘buitenaf’. De sfeer was heel open en ik heb veel goede gesprekken gehad, vaak met de labrador geknuffeld die op het erf rondliep en me enorm laten verbazen door de film Narnia die ik dus oprecht nog nooit had gezien.

zondag 24 / maandag 25 november

Knuffels met Juud / Utrecht op weg van de Uithof naar huis. ’s Ochtends was het mega mistig maar mijn Weer-app had me zon en geen regen beloofd in de komende uren, dus ik sprong braaf op m’n fiets en werd na twee colleges inderdaad beloond met dit herfstplaatje. Zo bizar eigenlijk hoe lang de bomen belachelijk mooi blijven. (Zeg ik die niet van de herfst houd!!!)

donderdag 28 / zaterdag 30 november

Eén van de domste dingen die je kan doen als je telefoon chronisch leeg is: je oplader laten liggen. Donderdag moest ik via een omweg naar huis vanaf stage om mijn oplader op te halen bij Martijn, zo suf. Verder was er geen dispuutsavond omdat de ALV van de vereniging plaatsvond, dus ik besloot met de auto die ik toch nog bij huis had staan naar mijn eetdatelocatie te rijden en na hamburgers + friet en spelletjes met Matthijs, Mark, Roos en Rhodé via Tom naar mijn ouders te rijden. Aangezien ik dinsdagavond op de Sociëteit een vrij lang vervolg had gegeven aan de paar uurtjes Drieharingenstraat met Niels vond ik dit ook wel een mooie manier om wel weer op tijd in bed te liggen.

Zaterdag aten we met het gezin bij de Griek voor mijn vaders verjaardag. Het weekend voelde echt een beetje als een kerstvoorproefje met het weer en familie en überhaupt bij mijn ouders zijn, heeerlijk.

En nu december! De maand vol verrassingen (toch?) en dat ga ik zo houden want ik heb geen zin om verwachtingen uit te spreken (alleen al omdat die van vorige maand ook niet echt zijn waargemaakt). Deze maand heeft best veel potentie, laten we het zo zeggen, maar als het allemaal niet tot z’n recht komt dan is dat ook prima. Het is in elk geval sick hoe snel dingen gaan want het voelt niet altijd als een jaar geleden dat Tom nog eens voorzichtig polste of ik er al klaar voor was om het officieel te maken en ik met m’n bange hoofd ’tussen kerst en Oud en Nieuw?’ voorstelde. Maar misschien dat ik er in mijn eindejaarsreflectie toch achterkom dat ik iets beter ben geworden in de controle loslaten (of in dingen niet uitstellen, zelfs als ik er enthousiast over ben), dat zou leuk zijn.

X,
Hester

5 reacties

  1. Zelf maak ik Spotify-lijstjes per seizoen, in plaats van per maand. Dat vind ik heel leuk om op een later moment terug te zien. En wat een fijn artikel heb je geschreven met mooie foto’s, heel leuk!

  2. Goede herfstfoto’s weer! Ik verbaas me ook zo over hoe lang de bomen mooi blijven dit jaar. En haha, goeie beschrijving van autoritjes. Ik kan me er wel in vinden, in het kleine universum tussen momenten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *