October diary

Ik ben aan het bedenken wat ik wil typen als introductie op oktober maar er komt weinig bij me op. Het was een goede maand, met weinig verplichtingen overdag en veel kopjes koffie in bed of aan mijn bureau terwijl ik volledig zonder stress met mijn scriptie bezig was. Er waren dispuutsavonden met leuke borrels en weekenden waar eigenlijk altijd al wel iets in gepland stond, wat ik eigenlijk ook juist wel gezellig vind. Mijn behoefte aan horeca is deze maand niet onvervuld gebleven en bovendien werd er aan het einde van de maand heel veel nieuwe fijne muziek uitgebracht, waar mijn zus en ik allebei heel positief verbaasd over waren. Overigens is een aantal van mijn favoriete nummers van deze maand – Soldi – Mahmood, Happy Together – King Princess, Mark Ronson, Opened Up the Heavens – Isla Vista Worshop, Mark Barlow – dan weer helemaal niet per se recent uitgebracht, maar dat terzijde; ik had in elk geval weinig moeite mijn maandelijkse afspeellijst te vullen and that’s a good thing.

Omdat ik juist van de leuke gebeurtenissen weinig foto’s heb gemaakt (met een iPhone 6s van 3,5 jaar oud omvat ‘een foto maken’ soms ook ‘het opstarten van je camera’, hoewel ik het ook vaak genoeg gewoon vergeet) en me bedacht dat ik al heel lang geen dankbaarheidslijstjes heb gemaakt terwijl ik dat soms best kan gebruiken, deze keer mijn maand in een opsomming van hartjes. Dan komt de blockquote waar ik wel heel braaf aandacht aan heb besteed bij het maken van mijn lay-out en die eigenlijk best leuk is om te gebruiken ook nog een keer van pas. Let’s go!

Een halfuurtje langs het kanaal wandelen om m’n hoofd leeg te maken (en beweging te krijgen) ♥ de eerste avond met mijn nieuwe kring binnen mijn dispuut, weer totaal anders dan vorig jaar en zo relaxed ♥ expres bus 108 via Laren naar Hilversum nemen vanaf stage en iets langer onderweg zijn maar wel m’n ogen uit kunnen kijken bij alle huizen en twee eekhoorntjes spotten ♥ voor het eerst in ruim drie jaar koffie over m’n laptop gooien maar dan precies alleen op het gedeelte waar geen luidsprekers, toetsen of trackpad zit zodat er eigenlijk niets aan de hand is ♥ een avond foto’s kijken van de bruiloft van mijn zus en zwager ♥ heel volwassen een bakje met wortel en aardappel met spekjes uit de oven meenemen naar de uni voor de mastervoorlichtingen in de avond en tussen de presentaties door vervolgens onverwacht een studiegenootje en Roos en Jacco tegenkomen, maakt het iets minder saai ♥ eindeloos FaceTimen met Niels, plus het feit dat hij zelf zo eerlijk is dat ik ook nooit twijfel of ik iets wel tegen hem kan zeggen ♥ gratis cappuccino op de Uithof na mijn 9:00-college tijdens het wachten op mijn bus ♥  koken en eten met Fred na een dag scriptie en daarna The Graduate kijken met een hele bak popcorn voor mezelf ♥ met de katten spelen ♥ poezen überhaupt en hoe Jolie me ’s avonds altijd op komt zoeken als ik bij mijn ouders slaap ♥ spaghetti met venkel, rode ui, champignons, roomsaus en parmezaanse kaas bij mij thuis met Tom, hoewel ik het liefst zo min mogelijk tijd in mijn keuken besteed vind ik samen koken en eten wel gezellig ♥

Koffie en taart bij Puschkin met Juud ♥ de Alphacursus bij mijn vereniging waar ik aan begonnen ben: ik dacht altijd dat dat voor mensen was die echt nog niets met geloof hadden maar in de laatste jaren kwam ik erachter dat dat eigenlijk niet zo is, dus nu mag ik het elke maandag met mijn kring over essentiële onderwerpen hebben en de sfeer is zo fijn ♥ ook leuk: daardoor niet te hoeven koken én vijf dispuutsgenootjes die ook Alpha doen ook nog vaker spreken ♥ mijn kamer in Boedapest ♥ eindelijk weer een nieuwe dagcrème (hoewel mijn huid van zichzelf eigenlijk al heel goed is, ook een zegen) ♥ spontaan weer eens op het terras in Gouda zitten op dinsdagavond met Tom & Niels en vervolgens ook nog eens thuis in Utrecht in plaats van op het station afgezet worden ♥♥ HNTM vooruitkijken ♥ een winterse buitenbruiloft inclusief taartbuffet van twee reünisten uit mijn dispuut op een boerderij in Ermelo ♥ op dinsdagmiddag er even op uit en koffiedrinken met Fred ♥ mijn nieuwe jas ♥ een zondag herfstboswandelen met mijn schoonfamilie ♥ lessen voorbereiden bij Puschkin omdat ik me er thuis echt niet toe kon zetten en het daar zo lekker licht is en daarna een biertje met Es drinken bij Jack Rabbit ♥ nog een bruiloft maar dan in Utrecht, blijven de leukste avonden omdat je daadwerkelijk met een hele groep vrienden bent ♥ daarna met Lisa meerijden richting Rotterdam en allebei heel blij zijn dat we niet een halfuur hoeven te fietsen (terwijl dat ook niet eens het einde van de wereld is) ♥ opstaan voor stage om 6:00 en een keer niet midden in mijn remslaap (of waar dan ook) zitten als de wekker gaat ♥

Een nieuw album van Snelle, sowieso een goede artiest maar extra fijn omdat Tom vorig jaar al naar hem luisterde toen we nog aan het daten waren ♥ op zondagmiddag wandelen met Tom en Aika ♥♥ ♥ autorijden (ik bedenk me nu dat ik dat misschien 5 maanden niet ga doen als ik in Boedapest zit, sos) ♥ First Dates dat weer begonnen is (en dagelijks wordt uitgezonden) ♥ ginger ale en koffie bij Daen’s met Lisa ♥ 10 seizoenen Friends, nu wel even afkicken ♥ eindelijk mezelf zover gekregen zelf risotto te maken, kan niet echt ontbreken in de herfst ♥ dinsdagavond bij Op Zuid met Tom ♥ mijn kamer, ik word er zo blij van dat ik alles heb wat ik nodig heb en dat het ook nog eens gezellig en helemaal mijn smaak is ♥ een rondje Intratuin op zaterdagmiddag met Tom en daarna naar Instinct in Lantarenvenster, niet de gezelligste film, wel echt heel goed ♥ op maandag boodschappen doen en soep in de aanbieding inslaan voor lekkere thuislunches tijdens scriptiedagen ♥ sowieso scriptievorderingen ♥ het concert van Krezip met mijn zus op haar verjaardag ♥ de ontdekking dat ik 40 uren van 50 minuten in plaats van klokuren les moet geven op stage, scheelt toch weer ♥ een nieuw seizoen Het geheime dagboek van Hendrik Groen ♥ zoveel zon!!! Ik was daardoor niet per se meer buiten maar zelfs als ik binnen zit is het fijn omdat al het zonlicht overdag in mijn kamer valt ♥

Tot zover oktober. November wordt ook niet geheel saai want ik ben twee weekenden weg, ga het papierwerk van mijn uitwisseling regelen (ik haaaat dingen regelen) en op donderdag lekker uren maken op stage, heb de laatste werkcolleges van mijn bachelor (volgens mij zijn het er nog acht waarvan vijf in november) en ben van plan mijn scriptie tot een (goed) einde te brengen. En misschien tussendoor wat te bloggen, you never know :)

X,
Hester

6 reacties

  1. Wat heerlijk om te lezen! Ik heb dit ook langere tijd gedaan, telkens terugblikken naar de hoogtepunten van de afgelopen maand, dit doe ik nu ook nog steeds voor mijzelf.

  2. Zo leuk dat je naar Boedapest gaat! Ik ken de papierwerk struggles, wat een verschrikking. Hopelijk hebben ze in Hongarije hun zaken meer op een rijtje dan in Italië. Als ik iets mis hier dan is het wel Nederlandse structuur en orde.

  3. Aaaah die foto van die bomen is echt zo mooi! Het klinkt echt als een hele fijne maand, veel leuke dingen met andere mensen maar ook in je eentje. Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat hebben in Boedapest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *