September diary

Een woordje van dank: wat is en blijft het fantastisch om te schrijven. Misschien zou ik het een voorrecht kunnen noemen dat ik makkelijk schrijf, maar ik denk dat mensen die minder makkelijk schrijven zich juist op andere manieren kunnen uiten, dus ik blijf er gewoon bij dat ik dankbaar ben dat ik een manier heb gevonden waarop ik alles goed op een rijtje kan zetten en daar ook zonder beperkingen gebruik van kan maken. Het schrijven van stukjes zoals mijn vorige blogpost brengt me als niets anders mentale rust en ook als ik een simpel maandoverzicht bij elkaar typ bedenk ik me hoe fijn ik het vind om bewust te worden, om woorden te geven aan momenten waar ik anders misschien nooit meer aan teruggedacht zou hebben. Schrijven betekent selecteren en daarmee ook altijd een alternatief op de werkelijkheid creëren – hoe dicht dat ook bij de echte werkelijkheid ligt – en dat geeft de mogelijkheid om te focussen op de fijne of belangrijke dingen. Zo was september best een rustige, soms niet eens even stabiele maand die de boeken niet per se in hoeft, maar onderstaande was er wel allemaal en dat weegt misschien wel zwaarder.

O ja, luistertips: het hele album van Dave Budha (echt doen) en July van Noah Cyrus. Señorita eigenlijk niet per se maar die stond wel vierhonderd keer aan op het dispuutsweekend. Always is ook een lekker nummertje trouwens, uit het nieuwe seizoen van één van mijn favoriete Netflixseries, Élite.

zaterdag 31 augustus

Dit was officieel niet in september maar vind ik te leuk om te skippen: in het laatste weekend van de zomervakantie hield Maaike haar 23-diner, thuis op de boerderij. Het eerste wat ik zag toen ik de auto uitstapte waren kalfjes en verder was Pip er die de hele tijd aandacht kwam halen bij (onder andere) Lo en mij tijdens het eten en hebben we de hele avond buiten gezeten en bietjes, aardappelen en yoghurt van eigen land gegeten. Zulke heerlijke avonden, vooral met deze vrouwen. Ik was niet heel laat thuis dus ik besloot mijn belofte om mee te gaan stappen met Tom en zijn vrienden in Rotterdam ook maar netjes na te komen (was overigens heel leuk).

maandag 2 september

Daarna begon het academisch jaar met een werkcollege vakdidactiek om 9:00 en vervolgens eigenlijk nog helemaal niet zoveel te doen. Heb maandag dus maar vooral koffie gedronken, Friends gekeken en mijn vakautobiografie geschreven. Dit kopje heb ik overigens in Keulen gekocht met Tom en het maakt dus echt uit uit welke mok je koffiedrinkt want hieruit is het honderd keer leuker. Verder: ik vond het heel fijn om weer lekker op mijn kamer te zijn, maar ik moest nog wel wennen aan het ‘in Utrecht zijn en iets nuttigs moeten doen’ en dat je dan ook gewoon vaak alleen op je kamer zit en niet telkens out and about bent.

dinsdag 3 september

Omdat Niels net terug was van vakantie en ik toch nog niet zoveel te doen had, nam ik dinsdag de trein naar Rotterdam. We reden rondjes op de scooter en dronken koffie bij Dudok en daarna sloot Tom ook aan en haalden we pizza bij Happy Italy en dronken we redelijk wat wijn op het balkon van de zus van Niels die op vakantie was. Mijn aandeel op deze avond was vooral het spotten van poezen en het stilleggen van alle gesprekken omdat ik volledige focus wilde op mijn kamer-in-Boedapestdilemma. (Geen idee trouwens waarom Tom hier z’n capuchon op heeft maar even een momentje voor hoe lief dit is?) Ik viel op de terugweg trouwens in slaap in de bus en werd toen wakker in Papendorp waardoor ik de hele brug over moest wandelen naar huis, anti-goals.

woensdag 4 september

Van Me&Mats ontving ik een pakketje met jasmijnthee, een geurkaars en (vegan!) handzeep. Ze richten zich echt op cadeautjes en op veel van hun producten staan dus ook teksten in die trant waardoor het ook daadwerkelijk leuker is om cadeau te geven, vind ik. Ik had het pakketje net aangenomen voordat ik in de regen naar mijn eerste scriptiegesprek moest en had ‘m toen expres nog niet opengemaakt zodat ik iets had om naar uit te kijken en ik was blij verrast (alleen al door het papier haha).

woensdag 11 / donderdag 12 september

Kleine sprong in de tijd, in de tussentijd was ik namelijk vooral druk met mijn eerste stagedag en dispuut en een weekend vol (schoon)familiedingen dus weinig om vast te leggen. Woensdag deed ik wat scriptiedingen en daarna wilde ik even de deur uit dus ik ging wandelde door de miezer naar Op Roose. Ik had me eigenlijk big time verheugd op zo’n heel mooi gezette cappuccino (wat ze volgens mij wel doen/hebben, denk dat het aan het tijdstip of het personeel ligt) maar ik kon wel op een bank zitten dus dat maakt het wel weer goed. Dinsdagavond was Tom bij mij en had ik het er met hem over dat ik soms wat intellectuele uitdaging miste omdat ik op het moment – voor mijn gevoel – niet écht studeer, dus met dat in m’n achterhoofd las ik een paar hoofdstukken uit een boek van Tim Keller.

Donderdag had ik eigenlijk haast om vanuit stage even spullen te droppen, om te kleden en weer door te fietsen naar mijn dispuutsavond maar ik kon het toch niet laten deze foto te maken. Ik denk echt dat verwondering één van de belangrijkste componenten van een gelukkig leven is maar soms ben ik zo gewend aan mijn omgeving dat ik niet meer echt bij de schoonheid van dingen stilsta (‘hier heb ik toch al honderd foto’s van’) en dat is zonde.

vrijdag 13 september

Voor mijn scriptie moest ik een boek kopen zodat ik dat dat weekend kon lezen. Ik was al bij mijn ouders en tegenover de boekhandel op het winkelcentrum daar zit de H&M waar ik toch ook maar even naar binnen liep en deze heerlijke jassen tegenkwam. Vorig jaar was ik al naar zoiets op zoek maar toen kon ik het niet echt vinden (of ik begon te laat met zoeken). Mocht er helaas niet direct eentje kopen van mezelf omdat het de 28e Glamour Day was en dat toch weer geld scheelt. Je bent student of je bent het niet.

zondag 15 september

Tom heeft een (oude) Corsa gekocht als winterauto en die werd officieel ingewijd op zondag toen we met z’n drieën en Aika naar Noordwijk gingen. We werden echt heel vaak heel raar aangestaard maar Aika had het gewoon prima naar d’r zin met het raampje open haha. ’s Avonds reed ik naar Utrecht en fietste ik nog even langs de verjaardagsborrel van Matthijs waar bijna mijn hele dispuut en veel oud-leden ook waren.

woensdag 18 september

Koffie met Lisa na twee dagen voorzichtige scriptieuurtjes (bestaat nu nog voornamelijk uit romans lezen) en een avondje eten in Rotterdam bij mijn zus en zwager met Tom. Lisa is zo’n zegen, altijd op de hoogte en geïnteresseerd in hoe het er echt aan toe gaat in je leven, heb ik soms echt even nodig. ’s Avonds had ik vrijgehouden voor stagevoorbereidingen maar dat hoefde uiteindelijk toch niet meer dus toen herlas ik een versjesbundel van Lars van der Werf. Deze zette ik op m’n Instagram story en Tom reageerde terecht ‘hey that’s you’.

zaterdag 21 september

September betekent ook al vier jaar lang dat het tijd is voor een dispuutsweekend. De groepsfoto kan ik zo snel even niet vinden dus daarom deze extreem lieve foto met mijn lichtingsgenootjes (remake van deze). Foto door lieve Loïs.

Overdag gingen we naar de dierentuin van Amersfoort – daar deel ik binnenkort misschien nog wat plaatjes van. We kwamen er allemaal op uit dat we het eigenlijk ook weer niet echt eens waren met dierentuinen maar hebben wel genoten van alle dieren die we zagen nu we er eenmaal waren. Vooral bij de aapjes hebben we in totaal echt een uur staan kijken want die dynamiek was mega interessant om te zien haha. ’s Avond werd er goed gegeten waaronder deze toetjes en kwamen er heel veel oud-leden langs waar ik ondertussen bijna allemaal lid mee ben geweest en dat was ook weer bijna als vanouds.

maandag 23 / dinsdag 24 september

Maandag had ik eigenlijk een college maar ik wist al dat het niet heel nuttig zou worden en toen Fred zei dat ze niet kon vond ik acht kilometer heen en acht kilometer terug fietsen naar de Uithof voor dat college opeens volstrekt onlogisch. Het werd dus een heerlijk rustige maandag, beetje opruimen, een opdracht voor vakdidactiek afmaken, blogs lezen. ’s Middags kwam ik in de Albert Heijn deze aanbieding tegen en toen ik ‘m naar Fred stuurde – verslaafd aan melkbroodjes – stuurde ze er een foto van terug omdat zij het ook al vastgelegd had eerder die dag, haha.

In principe ben ik alleen op donderdagen op stage maar omdat dinsdag de vergadermiddag is en ik het ook leuk vind om sectievergaderingen mee te maken en andere klassen te zien was ik er nu eens op dinsdag. Was wel een lange dag en het is nog steeds niet allemaal even nuttig maar best prima.

Daarna snel door want de installatie-ALV van (de nieuwe lichting van) mijn vereniging vond na een jaar in een andere kerk eindelijk weer plaats in de Domkerk ❤️Ik ben hier vier jaar geleden (alweer zo lang geleden terwijl het meestal echt als gisteren voelt) ook geïnstalleerd als lid en het voegt toch wel wat toe dat dat hier gebeurt – en dat je een keer met je hele vereniging in het hart van je stad zit en je verenigingslied samen kan zingen. Daarna zaten we even bij De Luifel op Neude waar Judith en ik elkaar vonden in onze keuze voor Delirium en na een blitsembezoekje aan de Mac rolden we BASIS binnen voor het startfeestje.

woensdag 25 / vrijdag 27 september

Ik word al sinds het begin van het nieuwe collegejaar continu door iedereen ingehaald op de fiets en was daar echt heeelemaal klaar mee toen ik de Balijebrug weer eens zwoegend over fietste (en sowieso een uur totaal had gefietst voor een scriptieafspraak van een halfuur). Ik besloot even te kijken in huis naar een fietspomp en kwam ‘m echt na drie seconden zoeken al tegen in de gang dus toen heb ik voor het eerst in m’n leven zelf m’n banden opgepompt (ja, sorry), volgens mij zelfs succesvol.

Vrijdag: eindelijk weer thuis bij de katten. Had donderdag na stage/dispuut/de borrel nogal een verkoudheid mee naar huis genomen en dat is vooral de eerste twee dagen vervelend bij mij, dus dat ik hier geen broek aan heb komt doordat ik het opeens snikheet had. #zielig #zelfmedelijden

vrijdag 27 / zaterdag 28 september

’s Avonds waagde ik me toch nog aan het maken van een spandoek in de schuur bij Tom voor het 25-jarig huwelijksfeestje van mijn ouders. Zaterdag ging ik even snel op en neer naar de stad om met korting wat herfstkleding te shoppen; ik had op zich best wat tijd maar ik had het mede door die verkoudheid wel weer gezien na drie winkels. Misschien ook doordat ik waar ik naar op zoek was direct kocht bij H&M. Dit was mijn outfit voor het feestje van mijn ouders, waar ik overigens (nog) helemaal geen foto’s van heb. Er waren een stuk of tachtig mensen dus het was lekker druk maar wel echt heel geslaagd. Zo fijn om dit soort dingen te kunnen vieren en dan ook nog eens met zoveel mensen.

zondag 29 september

Zondag ruimden we na de kerk de laatste dingen op uit het gebouw dat mijn ouders gehuurd hadden en gingen we nog even langs bij Toms zus en zwager en daarna was het op zich pas begin van de middag maar vonden we het allebei wel mooi geweest. Hier waren we dus vooral allebei zo blij omdat we behalve een trui ook een joggingsbroek aan hadden en voornemens waren om de rest van de dag niet meer van de bank af te komen (is ook best prima gelukt). En onbewust misschien omdat we de negen maanden aangetikt hadden, maar dat bedachten we de volgende dag pas.

Het is alweer oktober! Echt weinig zin in de herfst maar goedIk heb twee bruiloften staan waar ik avondgast ben, een open avond voor een master en het concert van Krezip met mijn zus. Verder vooral verder komen met mijn scriptie en stage en af en toe blijven schrijven.

X,
Hester

7 reacties

  1. Gefeliciteerd met je ouders’ huwelijk, en jouw 9 maanden met je vriend! Vind het nog steeds heerlijk om je blogs te lezen, begint het bij mij ook weer te kriebelen. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *