Spain/Valencia snapshots

Hello babes! Nu ik het toch al over dispuutsvakanties heb gehad leek het me een prima idee om ook maar direct wat (telefoon)foto’s van die laatste te delen. De foto’s die ik met mijn camera heb gemaakt zijn vooral van dispuutsgenootjes, eten en zonsondergangen of anderszins artistieke ingevingen die niet zo’n duidelijk beeld van de week geven dus vandaar dat het weer even op snapshots neerkomt. Kan ook niet ontkennen dat ik de Spotifylijstjes op mijn homepagina bijna ging missen, maar dat was niet de enige reden om deze van juli en augustus te delen; Ik Sta Jou Beter, SPIRIT, Blauwe Dag en Zo Kan Het Dus Ook vormden samen de soundtrack van de reis naar en vanaf Spanje (het resultaat van iedereen een eigen nummer laten kiezen).

De eerste dag reden we vanuit Utrecht naar Montpellier. Duurde wel even dus ik was echt mega happy toen we eindelijk een tussenstop maakten bij de Mac (ik zie nu pas wat een heerlijke ordinaire combinatie die bestelling vormt met dat panterbroekje trouwens). De volgende dag waren er echt heel veel hoosbuien waardoor we nog wat vertraging opliepen, maar toen we eindelijk het binnenland inreden voor het laatste halfuur vonden we het alle vier weer heel leuk en hadden we eigenlijk pas echt een roadtripgevoel haha.

Tadaaa! Zo fijn als je aankomt en er al mensen in het zwembad liggen. De eerste dag was het nog een beetje fris en er was één bewolkte dag maar verder was het continu de perfecte temperatuur om op elk moment van de dag of avond te kunnen zwemmen.

Valencia

De week begonnen we gelijk goed door op maandag naar Valencia te gaan. Van alle selfies die ik met Lies probeerde te maken was dit nog ongeveer de beste, helaas. Ik heb me overigens de volle anderhalf uur rijden geërgerd aan een trillend spiertje in mijn oog terwijl ik me niet eens moe voelde haha.

Als echte Dutchies huurden we fietsen bij Verrassend Valencia en daarna lunchten we bij Dulce de Leche. Ze hebben daar serieus echt heeeel veel lekkere broodjes en pizza’s en ook nog eens vet veel taarten die er heel goed uitzien plus een fijn interieur. Het is wel een drukbezochte spot maar omdat je je bestelling gewoon aan de bar bestelt en gelijk betaalt, hoef je je zolang je een zitplek hebt (en die hadden we zelfs met z’n vijftienen) niet druk te maken om de service, heel chill.

Must see in Valencia! Ik had echt schaamteloos nul vooronderzoek gedaan naar de stad, maar dat was ook vooral omdat er al heel wat mensen mee waren die er al eens geweest waren. Ik had het ook te warm om me echt zwaar te interesseren in bezienswaardigheden maar dat is gewoon een beetje de deal met steden bezoeken in de zomer. Fietsen was wel echt een uitkomst!

Ook het oude gedeelte was heel mooi en sowieso leuk om te zien omdat ik niet zo’n goed beeld heb bij Spanje/Spaanse steden. ’s Avonds aten we bij een Mexicaans tentje waar ik taco’s (die ik eerder als wraps zou beoordelen maar soit) met inktvis, gamba’s en kip bestelde. Alle drie (zoals verwacht) niet echt neutraal van smaak maar wel echt lekker. We hadden verwacht dat we niet echt vol zouden zitten dus we bestelden nog nacho’s en dat was echt niet nodig geweest maar ook die waren wel echt the best ever. Daarna manoeuvreerden we ons weer uit de parkeergarage met twee negenpersoonsbussen (kleine opgave) en reden we naar huis waar we opgewacht werden door de mannen (en Sief) die thuis waren gebleven.

Verder: slaapkameruitzicht + San Mateau, een minidorpje waar ik heen ging met Juliet, Roos en Maartje omdat we even iets wilden zien. Er was niet heel veel te zien maar we deden wel een korte olijfolieproeverij bij de fabriek waar dat gemaakt wordt en we aten kroketjes en patatas bravas op het terras.

Vorig jaar bakten we als lichting een avond pannenkoeken, deze vakantie legden we ons toe op het maken van een paella. Echt mega leuk om te doen en de verhuurder die even langskwam vond ‘m zelfs best goed te eten (of deed alsof).

Op donderdag reden we door de bergen naar het strand. Ik ben niet echt gemaakt voor wilde zeeën maar verder was het een heel lekker klein afgebakend stukje met douches en wc’s en omkleedhokjes waar je bovendien niemand kwijtraakt dus dat was top haha. Ook nice: de supermarkt zat op loopafstand en deze vakantie waren ijskoffies nogal een ding, bij tankstations en anywhere else eigenlijk, en nu dus ook op het strand. ’s Avonds verplaatsten we naar Peniscola (ik heb het ook niet bedacht) om te eten. Mijn vermoeden dat ik weinig heb met Spaanse badplaatsen is wel bevestigd – het is gezellig druk maar ik vind het soort restaurants en het (tokkie)publiek met chihuahua’s gewoon niet zo. Wel leuk om te observeren uiteraard.

Vrijdagavond was de vakantie dan toch echt tot een einde gekomen. Nog ff afscheid nemen van dit mooie uitzicht op het terrein en daarna sprongen we weer in de auto. In 1700 kilometer hebben we nul files gehad dus dat ging super soepel, alleen vanaf Lyon reden we met z’n drieën en daardoor waren we vanaf Eindhoven allemaal zo moe dat we als hoopjes verdriet in de Mac hebben gezeten haha. Ik ben geloof ik nog nooit in het openbaar ergens geweest in joggingbroek maar het kon me niet heel veel meer schelen. Wel gewoon trots dat we helemaal veilig thuis zijn aangekomen na een heerlijke vakantie waarin ik zelfs nog bruin ben geworden, want dat zat er in Nederland niet echt in dit jaar.

X,
Hester

3 reacties

  1. Dit klinkt heerlijk allemaal – en die foto’s, waaauw. Ik was me toevallig afgelopen week aan het afvragen welke Spaanse stad ik leuk zou vinden om eens te bezoeken (amongst alle andere Europese steden die op mijn lijstje staan), maar ik denk nu toch wel dat het Valencia zal worden <3 Ziet er echt mega mooi en leuk uit. En fijn dat jullie veilig naar huis gereden zijn – lijkt me oprecht best spannend, maar ik ben dan ook geen held achter het stuur, haha. Liefs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *