June/july diary

Back at it! Juni bestond uit pogingen doen voor een vakantiegevoel: ik werkte al mijn deadlines netjes af en genoot daarna telkens even van de kortstondige opluchting maar we zijn er gewoon nog niet helemaal. Vandaar dat de maandscheiding ook niet zo goed werkt in m’n hoofd en ik ook maar gewoon wat momenten van juli bij dit fotodagboekje heb betrokken (ik heb immers ook nog geen nieuwe playlist aangemaakt). Wel genoten van een hele hoop dingen verder want ik kan er niet omheen dat ik, zelfs als ik nog tot en met de eerste week van juli portfolio’s in elkaar aan het schuiven ben, gewoon een heel goede basis met duizend fijne mensen in mijn leven heb.

zaterdag 1 juni

Juni begon, hoe kan het ook anders, met een 21-diner. Ik was deze keer eigenlijk heel tevreden over de pagina’s die ik knutselde voor in Loïs’ boek, misschien niet in de laatste plaats voor de mooie foto’s die me extreem naar vakantie deden verlangen.

zondag 2 / woensdag 5 juni

Verder dat weekend op de planning: kerk, lunch en spelletjes met mijn zus en zwager (en Tom) en een (bloedhete, doch gezellige) housewarming van Toms broer en zijn vriendin én van hun kitten. Dinsdag had ik weer eens migraine en ik wist vrij zeker dat het woensdag heel snel terug zou zijn als ik me druk zou maken. Bij uitzondering heb ik me dus toch maar ziek gemeld en na een hele dag niets doen stapte ik ’s avonds op de trein naar Amsterdam-Zuid om Niels nog even te zien die daar moest wachten vanwege privéchauffeursdiensten. Het deed me echt goed om gewoon een dagje geen stress of druk to do’s te hebben, moet ik zeggen. En van dit huis moest een foto gemaakt worden omdat het in Klem (die Nederlandse serie) voorkomt, zo wist Niels me te vertellen.

zaterdag 8 / zondag 9 juni

Mijn ouders zaten een weekje op Gran Canaria, dus ik mocht me ontfermen over deze levensgenieter + de planten en de post. Tom zat in hetzelfde parket maar dan met een hond in plaats van twee katten en vijftien keer zoveel planten. Heb die week vooral veel kattenfoto’s gemaakt, als je er 24/7 mee leeft valt het namelijk opeens weer op hoe bijzonder (lief) ze zijn.

dinsdag 11 / zaterdag 15 juni

Niels en Tom kwamen ook nog een avondje eten en ik was even verbaasd over de extreem systematische werkwijze van Niels bij het schillen/snijden van wortels (schillen komt überhaupt niet in mijn woordenboek voor). Tussendoor keek ik superveel Gooische Vrouwen en studeerde ik en leefde ik ook nog een soort burgerleven waarin ik met de auto naar mijn werk en naar de supermarkt ging, voor mezelf kookte in een fatsoenlijke keuken en dus de katten verzorgde. Zaterdag haalde ik een stofzuiger door het huis en zette ik mijn speciaalbiertjes op een rijtje maar verder was het duidelijk dat ik geen wilde week had gehad.

donderdag 20 juni

Wissel-(D)ALV! Die avond was ook de allerlaatste borrel op de soc dus toen we klaar waren zijn we daar nog even langs geweest maar daar heb ik gek genoeg dus alleen maar goede gesprekken gevoerd.

vrijdag 21 juni

Deze foto’s zien er vrij ongezellig uit maar da was nie: ik had zin in quality time en in Vicini en nog geen plannen op mijn vrijdagavond dus namen Tom, Niels en ik het ervan. Of misschien alleen ik want zij moesten allebei bobben. Daarna weer lekker open van Rotterdam naar Zevenhuizen gereden en nog even genoten van de wolken die nacht.

zaterdag 22 juni

Mijn dispuut organiseerde een ouderdag, dus op zaterdag toog ik met mijn ouders naar Utrecht. Na een klein rondje Utrecht en een inkijkje in ons studentenleven hebben we nog even koffie gedronken en daarna aten we bij Raak! in de Drieharingenstraat, heel gezellige dag.

woensdag 26 juni

Je favoriete IKEA-meisjes! De zin om te koken was echt niet aanwezig in ons huis en toen iemand de woorden ‘Zweedse balletjes’ had laten vallen kon ik nergens anders meer aan denken dus toen was het kwaad al snel geschied. Ook nog wel gewoon nuttig trouwens, want Naomi had een kast nodig en die hebben we na een heel rondje door de showroom uit het magazijn getrokken en naar huis vervoerd. Naoom en ik hadden onbewust trouwens ook extreem matchende outfits (zelfs de Reeboks) die ook nog eens best IKEA-proof waren.

donderdag 27 juni

Nog meer afsluiten: donderdagmiddag had ik een laatste bijeenkomst met alle eerstejaarsdocenten van mijn school. Ik was de enige aanwezige die er volgend jaar niet meer is, dus dat was een beetje sad, maar alsnog wel heel gezellig. Echt heel erg fijne mensen, contact met collega’s moet je sowieso niet onderschatten. ’s Avonds deden we een momentje met afscheidsspeeches voor de leden die lid-af worden waar ik een woordje tot Lisa mocht richten en daarna was er een slotfeestje van mijn vereniging in BASIS.

vrijdag 28 juni

Traditiegetrouw (je bent een studentenvereniging, wat wil je) was het ook weer tijd voor ons dispuutsgala. Het thema was dit jaar Coachella en voor de gelegenheid mocht ik de mooiste jurk in tijden lenen van Fred. Verder echt een heeeerlijke, super chille avond ❤️

zondag 30 juni

Quality time met de kater. Daarna vooral de hele dag geschreven aan m’n onderwijsvisie tot ik echt geen normale zinnen meer kon typen, gelukkig stonden Tom en Niels toen klaar voor een extreem relaxte avondwandeling inclusief zonsondergang met Aika.

maandag 1 / dinsdag 2 juli

De bruiloft van mijn zus (en zwager) naderde en ik had daar nog best een beetje stress voor want ik had gewoon nog niet alles in huis omdat ik ook nog zo druk was met de uni. Viel net ff niet lekker samen. Op maandag rende ik op weg naar Utrecht dus even de Manfield op Hoog Catharijne in en daar kocht ik binnen tien minuten hakken van Clarks waar ik heel blij mee ben; ik heb ze een hele dag oningelopen aangehad zonder pijntjes en ze zijn zowel netjes als best casual. Mijn kapperplan was een beetje in het water gevallen toen ik er op zondag achterkwam dat mijn ‘eigen’ kapper in Rotterdam op maandag dicht is dus toen heb ik nog maar op goed geluk een afspraak gemaakt op de Burgemeester Reigerstraat. Viel niet tegen gelukkig.

donderdag 4 juli

De newly weds! Heel mooie dag gehad.

zaterdag 6 juli

Het laaatste 21-diner in een hele serie was van Roos, dus eindelijk een keer heerlijk in de buurt. Mijn plan om op de fiets te gaan viel helaas wel letterlijk in het water vanwege de regen. Verder de hele avond heel lekker en heel veel gegeten (check dit gerechtje alleen al), veel Nick en Simon gezongen en ook nog wat oude vriendinnen gesproken.

zondag 7 juli

Ik begon al bijna een beetje een vakantiegevoel te krijgen want vanaf het weekend hoefde ik in elk geval niets meer voor de uni te doen (eindelijk!). Zondagochtend bewonderden we mijn nieuwe achterneefje in Gelderland, ’s middags praatten Niels, Mar en ik bij en ’s avonds gingen Tom en ik eindelijk weer verder met Undercover. Op sommige momenten herinnert zijn huis me er weer aan waarom ik ook wel een beetje een plattelandsmeisje ben want hallo, voor dit soort plaatjes vanuit je badkamerraam doe je het toch gewoon? Ik in elk geval wel. Verder sowieso een heel fijne avond; Tom en ik zijn begonnen met daten in de zomer en we zijn gewoon nog steeds best goed in de zomer – in het planningsloze niets en soms spontaan opeens van alles doen. Ik voel in de zomer(vakantie) weleens de druk om heel veel leuke, bijzondere dingen te moeten doen maar als wij een rondje rijden met ondergaande zon en praten tot het donker wordt ben ik al ongeveer volmaakt gelukkig.

maandag 8 / dinsdag 9 juli

Maandagavond keek ik de eennalaatste toets na met koffie en een appelflap, dinsdag gaf ik mijn eennalaatste les en deed ik wijntjes met Naomi, Fred en oud-huisgenootje Hanya bij Het Paard ❤️❤️

Nu nog op mijn lijstje: een afspraak bij mijn nieuwe stageschool, een toets nakijken, de laatste schooldingetjes afmaken, leerlingbesprekingen en vooral alvast proberen heel hard te chillen en van alle vrijheid die ik heb te genieten. Waarover later hopelijk meer.

X,
Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *