May diary

Bijna wilde ik verzaken, tot ik me bedacht dat het eigenlijk onzin is om a. zomaar een maand over te slaan terwijl het zo’n gemakkelijk (en leuk) concept is, b. mijn verjaardagsmaand over te slaan, en c. te denken dat iets compleet niet meer relevant is als het iets te laat is. Beter laat dan nooit is vaak genoeg van toepassing op mij, dus dan ook op mijn blog. Ik was druk, maar eigenlijk ook heel veel met (hoewel geplande) leuke dingen. Dit soort dagboekjes blijven fijn om terug te kijken op je maand en je te realiseren dat je soms niet eens hoeft te focussen op de kleine leuke dingen omdat er gewoon heel veel grote dingen waren. Verder schreef ik in de aprilversie dat ik nog niet zeker wist hoeveel zin ik had in ‘het gewone leven’ dat weer bijna begon, maar dat probleem heb ik best goed getackeld en daar ben ik best trots op, eigenlijk. Qua muziek is het heel mager – het is 8 juni en mijn junilijstje telt nu al meer nummers – maar She’s Always A Woman en Het Spijt Me Niet heb ik wel oprecht vaak op repeat gehad.

woensdag 1 mei

De eerste week van mei was de dies van mijn vereniging en in het kader daarvan was er woensdagavond een openluchtbioscoop in de Botanische Tuinen. Moest ik bij zijn uiteraard. Het was een beetje fris maar wel een mega leuke ervaring en The Tourist vond ik er, hoewel ik ‘m al twee keer heb gezien, een supergeschikte film voor.

vrijdag 3 mei

Deze vrijdag was fantastisch want ik mocht een dagje mee met Dieuwke, die bij een hondenuitlaatservice in Utrecht werkt. Ik was gesloopt na afloop, rook bovendien geheel naar hond, maar dat was het echt helemaal waard.

zondag 5 / woensdag 8 mei

Na vorig jaar mijn bevrijdingsfestivalstreak te hebben verbroken wilde ik dit jaar wel weer even gaan. Utrecht heeft nooit de leukste artiesten vind ik (of in elk geval de laatste jaren niet) maar als je vanuit je huis het geluid al hoort is de stap om te gaan gelukkig niet zo groot. Ik was er een paar uurtjes met Tom tot we het koud kregen en ik vond de sfeer wel weer heel leuk en gezellig!

Verder werd er gewoon weer gestudeerd. De zonsondergang rond 22:00 is echt mijn favoriete tijdstip: je kunt vroeg in bed liggen zonder fomo én de dag altijd nog wel even afsluiten met een gezellig uurtje waarin het donker is, maar tegelijkertijd benut je de dag optimaal (tot 22:00 kan ik meestal namelijk ook nog best productieve dingen doen).

donderdag 9 mei

Suf: ik houd mijn agenda niet meer up to date bij en heb soms echt ff geen idee wat ik precies heb gedaan. Dit was in elk geval een kleine Kanaleneilandappreciation op de terugweg naar college en daarna een angstige foto op weg naar dispuut. Heb gelukkig geen enkele druppel gevoeld.

vrijdag 10 mei

De vrijdag erna knutselde ik ’s middags met Juul en Juud voor een 21-dinerboek maar dat werd iets later omdat ik ’s ochtends opeens enorme schoonmaakwoede kreeg. Ik noem het woede omdat écht al.les schoon moest. Ik heb nog nooit zo weinig stof in m’n kamer gehad. Op foto’s ziet het er altijd een beetje grauw uit vind ik, maar in het echt valt dat wel mee en was het vooral brandschoon. Ik riep het uit tot pre-verjaardagscadeautje voor mezelf.

zaterdag 11 mei

Het was ook tijd voor het vrijgezellenfeest van m’n zus! Ze stond slechts een beetje voor lul en verder was het vooral gezellig en hield ik er nog wat aan over, we maakten namelijk een veldboeket. Ik vertrok wel voortijdig omdat ik ’s avonds in Arnhem wilde zijn voor het 21-diner van lieve Maartje, een mega lekkere, leuke, gezellige avond.

maandag 13 mei

Op zondag vierde ik alvast mijn verjaardag voor familie en de week begon ik lekker met drie colleges. Kunnen we leuk over doen maar is eigenlijk voor niemand prettig (hoewel de ochtend gelukkig wel snel voorbijging) dus ik was blij toen ik weer naar huis kon fietsen in de zon. Mijn snelste route is echt zwaar oninteressant om te fietsen, dus als het een beetje lekker weer is ga ik meestal via de Leidseweg en het kanaal (wat volgens mij ook echt maar max vijf minuutjes langer is).

dinsdag 14 mei

De 14e was het zover: ik werd eindelijk 20! De dag begon met een verjaardagsontbijtje met mijn huisgenoten. Niet dat het ontbijt zo uitgebreid of boeiend was, maar ze kwamen zingend en met een kaarsje mijn kamer binnen om vervolgens slingers op te hangen in mijn kamer en dat vond ik echt al het liefste ooit, een tweede thuis. Verder heb ik gewoon lessen voorbereid en twee uurtjes lesgegeven en daarna ging ik even naar mijn ouders en vervolgens met Tom en Niels naar het strand, waar we eindigden in Crazy Pianos (aanrader, althans doordeweeks). Ik voelde me niet extreem jarig maar had wel een heel leuke middag en avond door er gewoon even helemaal uit te zijn.

donderdag 16 / vrijdag 17 mei

Donderdagmiddag ging ik na mijn ochtendcollege ook weer even heen en weer naar mijn ouders om een auto op te halen voor een weekend weg. Had ik iets beter kunnen plannen maar ik vond het eigenlijk wel lekker om zonder spullen te reizen bij wijze van middaginvulling, hoewel het filerijden in de zon iets minder beviel. ’s Avonds gingen we met dispuut jeau de boulen bij die nieuwe bar in Utrecht en vrijdag pakte ik mijn koffer in en vertrok ik met Tom, Maart en haar date en Roos naar Gent. Oorspronkelijk was het een liftweekend van mijn dispuut (hence the dates) maar wij hadden allemaal ff een reden om niet te gaan liften, dus zodoende. Helaas werd de reis alsnog een klein avontuur toen we na een halfuurtje een ongeluk kregen. Blijft grappig hoe lastig het is om situaties als deze te herinneren, maar in elk geval gebeurde er voor ons op de snelweg iets waardoor mijn baan heel plotseling tot stilstand kwam vanuit een prima steady tempo en toen ik doorhad dat dat de situatie was en keihard m’n rem intrapte was het al te laat en gleden we op onze voorganger. Gelukkig hadden we allemaal niet echt iets en kon ik de auto nog wel naar de vluchtstrook rijden. Die is nu wel total loss (wat ik eigenlijk eeuwig zonde vind want hij reed heel lekker) maar in principe was ‘ie toch al ‘over’. Kut, dus, maar wel echt de allerbeste omstandigheden om zoiets een keer mee te maken.

Vanwege een superlieve breng-haalconstructie konden we zelfs nog direct doorrijden naar Gent met de auto van mijn vader. De rest van de groep was er al ongeveer dus we kwamen gelijk in een bierhuis terecht waar de sfeer er heel goed in zat. Rechts: caféhond die opeens iets teveel fans had.

zaterdag 18 mei

Vrijdagavond zijn we nog heel leuk uit geweest, gewoon in een keer goed en met de hele groep in dezelfde club. Zaterdag begonnen we met een cappuccino aan het water en een wafel als ontbijt en daarna deden we een streetarttour.

Verder vooral heel veel gelopen en Gent gewaardeerd. Met zo’n grote groep ben ik vaak meer gefocust op de mensen dan echt op wat ik zie, maar de sfeer van zo’n stad is dan wel weer heel erg leuk. Vakanties en weekenden met grote groepen (20 mensen) is ook echt iets wat ik heb geleerd sinds ik lid ben en ik vind het elke keer zo chill dat het goed gaat, dat je continu dingen in andere groeperingen kan doen en er altijd wel iemand is die hetzelfde wil doen als jij. We zijn de toren nog opgeweest (vraag me niet welke), aten met z’n allen bij een mega leuke pizzatent (Otomat), keken heel kort naar het songfestival in het hostel, deden speciaalbiertjes bij de Dulle Griet en dansten daarna in een silent disco. Ik had zondag wel een klein slaapgebrek door de uitchecktijd om 10:00 (doet verder niets af aan het hostel, dat was top) maar het weekend was echt heeerlijk.

dinsdag 21 mei

Na een weekend weg vind ik het altijd heel hinderlijk dat je (voor je gevoel) zomaar opeens weer in je werkweek rolt (tot zover mijn flexibiliteit), maar deze keer lukte het gelukkig wel aardig. Dinsdagavond had ik nog een gezellige avond met het kringleidersteam (aka vijf mensen uit mijn dispuut) bij Roos thuis bij wijze van afsluiting en was ik nog even op de borrel en vrijdag at ik met Tom in de zon bij Op Zuid, een leuke hotspot dichtbij mijn huis en top als je met de auto bent (want gratis parkeren) alleen daar heb ik precies even geen foto’s van.

zaterdag 25 mei

In mei stond er nogal veel op de planning in weekenden; de 25e was het het Central Park festival vlakbij mijn huis, waar ik uiteraard dus ook met mijn huisgenoten heen ging. De eerste uurtjes spendeerde ik met Fred maar we voelden ‘m allebei nog niet helemaal omdat de gemiddelde leeftijd zo hoog lag dat we onze verwachtingen telkens bij moesten stellen. Hadden we ook wel kunnen weten, maar toch. ’s Avonds luisterden we naar Racoon, dansten Naoom en ik bij Ronnie en zongen we mee met BLØF. Van alledrie ben ik stiekem wel gewoon fan dus wat dat betreft was het een prima avond! De fietsuittocht was een soort exodus en duurde een uur maar gelukkig waren we daarna na een kwartiertje thuis.

maandag 27 / dinsdag 28 mei

Vanwege de stakingen werd ik gedwongen om maandagavond na mijn colleges weer naar mijn ouders te gaan omdat ik anders dinsdag zonder auto niet op m’n werk zou kunnen komen. Verder eigenlijk een prima maandag, want ik had om 9:00 en 15:00 college en daartussen heb ik gestudeerd en een rondje gelopen langs de singel met koffie terwijl ik met Niels belde en voor ik naar mijn ouders ging at ik nog thuis met Naomi. Dinsdagavond reed ik weer naar Utrecht want we hadden een etentje gepland staan met kring (aka Lisa, Mirth en Sief)!

Na PK eindigden we uiteraard bij Olivier en daarna gewoon op de Sociëteit. Woensdagavond begon het Hemelvaartsweekend en dat heb ik zowel bij mijn ouders als studerend en nakijkend gespendeerd. Heel saai, maar er moest nou eenmaal veel gebeuren. Dat houden we de komende tijd nog even vol want ik heb nog één tentamen en vijf deadlines staan maar verder stevenen we wel op hoog tempo op de zomervakantie af en daar heb ik voor de verandering weer eens echt zin in en behoefte aan. Heel graag tot het volgende dagboek dus!

X,
Hester

2 reacties

  1. Heerlijk om, op het balkon van onze hotelkamer op Gran Canaria, terwijl ik de zon zie opgaan, jouw belevenissen te lezen dochter!

  2. Wat een heerlijk overzicht zeg, en die pizza’s.. jam! En die auto.. wat een pech..
    Wij zijn momenteel enorm bezig met onze bruiloft (is over 3,5 week) en met de verbouwing van ons eerste huisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *