April diary

De vierde editie alweer! In retroperspectief is april misschien wel de leukste maand van 2019 tot nu toe. Er was telkens maar een halve dosis van het normale leven en dat werd aangevuld met leuke dingen, tegen de achtergrond van ladingen bloesem. Misschien niet per se representatief maar wel heerlijk dat er af en toe zo’n maand mag zijn. Qua muziek vergat ik telkens nummers aan mijn maandlijstje toe te voegen (ik denk omdat ik Spotify tegenwoordig ook stream), maar uiteindelijk zijn het vooral nieuwe releases. Geen heel specifieke herinneringen, vooral gewoon goede nummers die ik niet wil vergeten en jou ook aanraad. Het mooiste nummer is deze maand wederom van RKCB, de remix van Know Love van OTR. Als je op zoek bent naar soulsoothing muziek verwijs ik je heel graag door naar hen.

Verder heb ik deze maand weer een uitgebreid dagboek dus let’s gooo!

maandag 1 april

No way to better start April dan met een zomerse eetdate aan het kanaal. Het was eindelijk weer weer voor een van mijn favoriete gerechten (wraps met creme fraiche, kip, mango, spinazie en eventueel avocado), dit keer samen met Loïs.

dinsdag 2 april

Ik schaam me stiekem voor de grauwheid van deze foto’s, maar het is nou eenmaal wel worth mentioning: tussen school en het station liep ik langs het La Place-terras en omdat het opeens heel mooi weer bleek ging ik daar zitten voor koffie en worteltaart, wat me door een actie opeens maar €1 (!) kostte. Toen was mijn dag al goed maar vervolgens vertelde Niels ook opeens dat ‘ie wel even langskwam en dat ‘ie eigenlijk in Utrecht wilde eten. Ik moest toch naar Utrecht en ik moest toch eten dus een uur later zaten we weer eens in de Drieharingenstraat. Veel gelachen, veel geventileerd.

donderdag 4 april

In mijn werkcollege ’s ochtends hadden we posterpresentaties van je eigen onderzoek. Dat van mij was eigenlijk al redelijk af, dus ’s middags besloot ik dan maar mijn kast uit en op te ruimen. Er past superveel in maar het nadeel daarvan is dat je ‘m soms totaal niet georganiseerd vult (of met dingen die allang weg kunnen), waardoor er onnodig veel ruimte verloren gaat. Ik had hierbij trouwens Zij Weet Het van Tino Martin op repeat, een nogal fout nummer dat blijkbaar wel de juiste spirit geeft om schoon te maken haha. ’s Avonds was het uiteraard tijd voor een dispuutsavond en daar kun je de zon altijd heel mooi zien ondergaan.

vrijdag 5 april

Aan onze voortuin besteedt niemand echt aandacht, maar er staan toch nog wat restanten van planten die dan opeens vet mooie bloesem geven. Ik zat hier even in de zon podcasts te luisteren met koffie tot Tom me kwam halen.

zondag 7 april

We hadden namelijk een familieweekend in Limburg! Heel mooi weer en een heel mooi bos naast het huis. Het hele weekend zette ik Kenny B’s nieuwste album aan (luistertip) maar zondagavond, toen we (open) naar huis reden met de ondergaande zon, was het het eerste deel van Justin Timberlakes repertoire. We waren precies thuis voor de zon echt onder was, love it. Nog even over Kenny B gesproken: qua teksten steekt hij met kop en schouders boven de rest van mijn maandlijstje uit omdat hij in tegenstelling tot veel andere artiesten dingen zegt met veel in plaats van weinig woorden, en ook nog eens verstaanbaar en in mijn moedertaal, zonder dat het ten koste gaat van de vibe van zijn muziek. Dat wilde ik even gezegd hebben. Ik kwam er trouwens via Niels achter dat die Panamera op de foto (van) Jos/Max Verstappen is, haha.

woensdag 10 april

Dinsdag ging ik na mijn uurtjes lesgeven in Rotterdam naar mijn ouders om daar weer eens een nachtje te slapen. Woensdagochtend op weg naar de bushalte kwam ik langs deze bloesemboom in de straat die ik dan toch niet niet kan vastleggen (ook omdat ik altijd vier minuten teveel inplan voor naar de bushalte lopen, misschien).

donderdag 11 april

Ondertussen was mijn paper ingeleverd en had ik extra vrije tijd. Omdat ik geen zin had om mensen te mobiliseren om iets met me te doen maar wel iets wilde doen, nam ik mezelf mee naar Gloria Bell in het Louis Hartlooper Complex. Ik ben wel eens eerder bij een middagvoorstelling in een filmhuis geweest en deze keer was het precies hetzelfde: alleen maar vrouwen van middelbare leeftijd, getuige mijn uitzicht, haha. Gelukkig praatten deze dan weer niet door de film heen. Gloria Bell was een typische filmhuisfilm, dus een beetje een kabbelend plot, maar soms vind ik het gewoon lekker reflecterend te kijken. Daarna ging ik even langs de Stradivarius en daarna naar Zuilen om te eten met een paar meiden van dispuut voor de viering.

vrijdag 12 april

Vrijdag was een gekke dag: ik had ’s ochtends een begrafenis met familie, was even thuis in Capelle, en daarna weer volop in Utrecht. Een reünist van mijn dispuut trouwde en wij waren uitgenodigd voor de kerkdienst, die in een theater plaatsvond. Het feestje daarna was ook heel gezellig en leuk in een fijne setting.

zaterdag 13 april

Yes fun: Marolises 21-diner! Ze had gevraagd of ik wat foto’s wilde maken en verder heb ik heel lekker gegeten, veel gepraat en gelachen.

zondag-maandag 14-15 april

Zondag werkte ik een beetje aan een deadline en zag ik Tom. Maandagochtend had ik college op de Uithof en daarna stuurde ik mezelf weer de UB in om mijn deadline af te maken. Op de terugweg nam ik even een mini omweg omdat Niels me pas een autospot stuurde in Utrecht waarvan ik de buurt herkende en ik nu elke keer benieuwd ben welke auto er staat. Eerst was het de Urus die ik hier al noemde en nu ook daadwerkelijk deze Ferrari, worth the extra minute.

dinsdag-woensdag 16-17 april

Maandagavond moest ik in de kerk zijn om de techniek te doen voor een vesper in de week naar Pasen dus ik was weer wat meer tijd bij mijn ouders. Niet vervelend om wakker te worden met Jolie naast je (dat doet ze heel sporadisch, dus extra cute als het gebeurt). Ik deed maandagavond nog even een drankje in Gouda met Niels en Tom en gaf dinsdag en woensdag les. Dat waren de laatste lessen voor de meivakantie, dus eenmaal in Utrecht luidde ik die in met een pasta met aubergine, paprikapesto en feta en wijn.

vrijdag 19 april

Goede Vrijdag spendeerde ik overdag in Leiden, waar ik al uitgebreid over schreef (hoop trouwens dat jullie net zo blij zijn als ikzelf met drie in plaats van twee blogposts in een maand). ’s Avonds ging ik naar de kerk en daarna nog even heen en weer naar mijn huis in Utrecht omdat ik mijn spullen voor het Paasweekend nog niet gepakt had. De Golf cabrio van mijn ouders is weer uit de stalling en hoewel ik door Toms MX5 het hele jaar door af en toe open heb gereden is het hierin toch weer een andere ervaring. Iets burgerlijker, iets minder windoverlast. Daarnaast is het gewoon mijn favoriete auto van ons wagenpark, denk ik. Hier reed Niels en wilde ik de zonsondergang boven het Amsterdam-Rijnkanaal even vastleggen.

maandag 22 april

Ik had een lekker Paasweekend: zaterdagmiddag shopte ik onverwachts gezellig met mijn moeder, zaterdagavond was ik bij Tom met vrienden van hem, zondag was de belijdenisdienst van Marolise en dronken Tom, Niels en ik koffie bij haar thuis waarna Tom en ik ook nog koffiedrinken bij mijn ouders met mijn zus en zwager. ’s Avonds deden we nog een stukje Zevenhuizerplas en maandag brunchten en wandelden we met zijn familie.

vrijdag 26 april

Na een week met een nieuw vak (waarvan ik mijn dubbel middagcollege geruild heb naar een ochtendcollege, iets waar ik eigenlijk nog steeds heel tevreden over ben) maar vooral ook een avond borrelen, een goede dispuutsavond en een mega badkamerschoonmaak was het vrijdag tijd voor Koningsnacht. Judith en ik aten samen en daarna hadden we een kleine pre-party met dispuut voor we naar de soc gingen voor een feestje.

zaterdag 27 april

Ik weet niet precies of ik ‘iets’ heb met Koningsdag, maar ik heb er goede herinneringen aan van vroeger en ik vind het nu vooral leuk om te vieren omdat het leven zo lekker op pauze staat. Mensen die het niet vieren doen het volgens mij alsnog heel vaak rustig aan zonder zich schuldig te voelen en mensen die het wel vieren hebben een leuke dag op de vrijmarkt of een feestje. Ik heb dit jaar niet op Janskerkhof gestaan (waar dj’s zijn) maar ben twee keer de vrijmarkt over geweest met verschillende mensen en was vooral in en rond de sociëteit. Met Koningsdag zie je continu overal verspreid over de stad bekenden en dat maakt het altijd extra leuk, vind ik. Verder zijn deze twee foto’s eigenlijk compleet niet representatief voor de dag maar van de rest heb ik geen foto’s haha. Rond etenstijd fietste ik naar huis met Pray for the Wicked van Panic! At The Disco (helaas wel door een enorme stortbui) en ’s avonds keek ik Minoes met mijn huisgenootje die evenveel van katten houdt als ik. Je begrijpt dat dat een goede keuze was.

maandag 29 april

Zondag was zoals je zondag na Koningsdag hoort te zijn, zeker als de zon niet schijnt: beetje studeren, veel chillen en ’s avonds een viering/kerkdienst van mijn vereniging. Ik nam Tom mee en fietste daarna nog even door naar de sociëteit voor de bekendmaking van het f.t.-bestuur. Maandagochtend reed ik mee naar Rotterdam want hij moest iets ophalen in de stad en het was prima weer voor een cappuccino in de zon. Ik vind Utrecht fantastisch maar Rotterdam blijft een kleine wereldstad, zoals je in de Oude Haven kan zitten met uitzicht op zulke gebouwen en billboards. Also, best way to spend your morning for sure.

Inmiddels is het mei. Mijn maand, as in: de 14e ben ik jarig. Ik denk dat ik dit jaar wel weer even naar een bevrijdingsfestival ga en verder staat er een 21-diner en een (lift)weekend met dispuut gepland. Het ‘het normale leven’ gaat weer van start en ik weet nog niet of ik daar zin in heb, maar het is in elk geval wel de laatste volledige maand uni met colleges (hoewel het daar ook direct wel redelijk vol mee zit). Ik hoop op meer zon dan in de huidige weervoorspelling en heel misschien brengt mei dan wel evenveel als april.

X,
Hester

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *