February diary

Nieuwe maand, zelfde recept. Ik heb wel behoefte aan een beetje regelmaat in mijn blogleven en dit is wat dat betreft redelijk the way to go, bovendien waren jullie ook enthousiast. Daarom: opnieuw een dagboek met snapshots en een playlist. Dit soort overzichtjes zijn voor mij ook super handig want ik zie nu hoe februari echt niet heel leuk begon maar ook hoe er een grote omslag in de maand zat toen de zon opeens ging schijnen. Cliché maar waar. Als je geen tijd heb of neemt om alle liedjes te luisteren trouwens, luister dan wel Till We’re in the Sea van RKCB, Peer Pressure (James Bay) en Jeangu Macrooys How Much I Love You.

dinsdag 5/woensdag 6 februari

De maand begon zoals ik ‘m het minst graag zie: grijs. Op dinsdag kwam ik gelukkig nog wel droog over op school, maar verder heb ik ook heel.veel.keer. in de zeikende regen gefietst. Ik begon deze week met de educatieve minor en omdat je een jaar lang (in deeltijd, maar toch) met dezelfde werkgroep en docenten optrekt was er een soort heel intense startweek georganiseerd waardoor we de hele maandag, woensdag en vrijdag van 9 tot 5 op de Uithof zaten. Ik zeg we, want mijn huisgenoot doet deze minor ook (maar dan voor Engels) en toeval wil dat we in dezelfde werkgroep zitten. De fietstochten naar de uithoeken van Utrecht in barre weersomstandigheden hoefde ik dus niet alleen te doen maar alsnog was ik er helemaal klaar mee dat alles (inclusief mezelf) continu nat, koud en verwaaid was. Woensdagavond at ik bij uitzondering dus mijn favoriete gerecht in bed: spaghetti met zalm, spinazie en zongedroogde tomaten.

donderdag 7 februari

Ondertussen was ook mijn andere vak begonnen en daarvoor mag ik weer een keer per week naar de ICU campus fietsen. Op zich geen straf want ik houd van die wijk en al zeker als het eindelijk weer even zonnig is. ’s Middags sprak ik weer eens af met Hannah, bij De Landgoedkeuken (op de Korte Jansstraat). Heel irritant dat die lamp voor de tekst hangt, verder fijne zaak en gezellige middag!

vrijdag 8 februari

Ook vrijdag was het weer feest op de Bolognelaan, opnieuw om 9:00, opnieuw natgeregend. Dit is een gebouw dat de uni deelt met de hogeschool en het heeft dan ook een heel andere vibe dan een normaal universiteitsgebouw. Ik voelde me vooral weer even een soort middelbarescholier maar dat is misschien niet zo’n heel genuanceerde opmerking richting hbo’ers. Wat ik ff niet op de foto heb maar wel leuk was: in de pauze gingen we met de werkgroep en docenten pannenkoeken eten bij Theehuis Rijnauwen, heel schattig.

zaterdag 9 februari

Zaterdag was het ook feest maar dan echt, want Fred gaf haar 21-diner! Uiteraard hebben we als huisgenoten de taak op ons genomen om de oncharmante kanten te belichten en de minder gelukte plaatjes te tonen maar er was vooral heel veel liefde.

maandag 11/dinsdag 12 februari

Standaardplaatjes: de Drift, een klaslokaal en Kanaleneiland. Ik heb naast mijn vakken en lesgeven geen actieve commissie of ander baantje meer en ik merk wel echt dat het me veel meer ruimte geeft om slechts twee hoofdelementen te hebben op het gebied van verplichtingen.

woensdag 13 februari

Woensdag was een goede dag want ik zag de Urus volgens mij voor het eerst in het echt en ook de Ferrari en Porsches die er wel vaker staan stonden er allemaal (én de startweekintroductiedagen waren allemaal achter de rug).

donderdag 14 februari

Donderdagochtend had ik een heel leuk bronnenpracticum wat er eigenlijk gewoon op neerkwam dat we oude boeken waar we normaal de ingescande versies van lezen nu in real life mochten bewonderen. De inhoud vind ik fascinerend maar ik vind het een nog veel interessanter idee dat die boeken een paar eeuwen terug daadwerkelijk door iemand gekocht en gelezen zijn. Daarna studeerde ik nog even aan de Oosterkade bij Broei (en ja, ik stoor me ook aan de sleutelhanger van mijn overbuurvrouw op deze foto). De zon maakt zoveel verschil voor mij, ik haal oprecht meer uit m’n dag; bij thuiskomt kon ik mezelf namelijk ook eindelijk weer eens zetten tot een grote schoonmaak. ’s Avonds at ik nog wat in de stad met dispuutsgenoten en daarna pakte ik de trein naar Capelle.

vrijdag 15 februari

Bij gebrek aan tijd op Valentijnsdag deden Tom en ik een verlate date op vrijdagochtend. Ik houd sowieso steeds meer van dingen ondernemen op enigszins onlogische tijdstippen (zoals een doordeweekse ochtend) omdat het dan gewoon echt even voelt alsof je weg bent, maar dat gevoel is nog sterker als je die paar uur op het strand doorbrengt. Het was echt fantastisch weer en we hebben de hele ochtend op het terras bij Heartbeach gezeten, heeel fijn en absoluut de beste manier om je vrijdagochtend te besteden.

Ik ben in februari vrij weinig echt lang thuis geweest bij of met mijn ouders omdat mijn weekenden relatief vol zaten. Vind ik op zich niet erg want het scheelt inpakken/spullen meenemen en Utrecht is gewoon een fijne thuisbasis, maar toen ik even een dagje wel thuis was heb ik ook wel weer genoten van de burgerlijkheid (ik woon in Utrecht ook in een rijtjeshuis maar toch, wel in een minder burgerlijke wijk)(en ik moest naar de mondhygiëniste en dat is extra burgerlijk) en de katten, uiteraard.

vrijdag 15/zaterdag 16 februari

Verder lekker geknutseld voor het 21-diner van Judith op zaterdagavond omdat we de traditie hebben in dispuut om een boek met herinneringen en foto’s te geven aan de jarige. Ik knutsel liever met woorden dan met papier dus het is stiekem elke keer weer een kleine overwinning als het gelukt is. ’s Avonds ging ik met de auto naar Utrecht, want vrijdagavond en zaterdag overdag was er een toerusting van mijn vereniging voor kringleiders en nestoren (geestelijke leiders) en zaterdagavond aansluitend was het 21-diner van Judith in Delft. Geen foto’s van maar ook die was weer mega leuk, heel veel herinneringen en foto’s!

zondag 17 februari

Zondagen met zon ❤️❤️

’s Middags was ik op strand Wassenaar met Tom en Niels. Deze keer geen terras maar serieuze wandelpraktijken want de hond was ook mee. Ik heb hier nog meer foto’s van trouwens en die ga ik hier nog wel delen maar daar moet ik even tijd voor maken (wat dat betreft werken deze diaries vooral goed omdat er een vorm van een deadline op zit).

donderdag 21 februari

Februari betekent ook dat het weer tijd is voor de halfjaarlijkse ledenvergadering van dispuut. Ik heb daar van tevoren vaak niet zoveel zin in (want het is of serieus meedoen of gewoon zitten en luisteren) maar eigenlijk vind ik het als we eenmaal bezig zijn juist heel leuk en zijn we zo klaar. Dat was deze keer om een uurtje of drie dus dat viel ook nog heel erg mee.

zaterdag 23 februari

Het weekend was zonnig en ik had de aankomende week ook een soort half vakantie dus het was de perfecte tijd om een écht goede zaterdag te hebben. Ik was eerst even in Gouda met Tom, Marolise en Niels maar daar was het zo druk en vol dat we bij Landgoed De Olifant eindigden waar ik ook al heel lang weer een keer heen wilde.

maandag 25 februari

Verder met semi-vakantie: ik zat ’s ochtends in de bieb bij mijn ouders om aan een deadline te werken en ’s avonds borrelden en aten Tom en ik op ’t Wed bij Orloff. Goede tent, wel met de sfeer van een authentieke zaak maar zonder dat je er alleen maar overpriced varkenshaasmedaillons kan eten.

dinsdag 26 februari

Waar ik nu weer precies geen foto’s van heb: dinsdag waren de songfestivalvoorrondes van mijn vereniging in Tivoli De Helling en daarvoor at ik met wat dispuutsgenootjes nog bij Klein Berlijn. Moet wel gewoon even genoemd worden want het songfestival is altijd een van de leukste avonden, vind ik.

woensdag 27 februari

Woensdag werkte ik nog aan mijn takehometentamen en wel in de tuin. Het was echt zo’n dag waarop ik even niets gepland had behalve mijn deadline afmaken en dat was wel semi-expres want juist als het lekker weer is vind ik het soms heel lekker om m’n eigen plan te kunnen trekken. ’s Middags zat ik nog op de steiger bij de Ooster-/Westerkade om eindelijk weer een boek te lezen. Ik viel er even bij in slaap en ben niet helemaal onder de indruk maar lezen überhaupt was een goede zet.

donderdag 28 februari

Op de laatste dag van februari was ik met een vak van de uni bij de Fundatie van Renswoude, op de Agnietenstraat. Het is een oud kinderhuis geweest voor talentvolle maar kansarme jongens en ik vond alles heel fascinerend. Vraag me nog steeds af wanneer ik die voorliefde voor ‘oude’ dingen heb opgedaan maar zolang het dicht bij mijn eigen leefwereld staat (dus geen wereldgeschiedenis) is de kans groot dat het me boeit. Februari sloot ik af op de Sociëteit na een goede avond met dispuut. Was een goede maand!

X,
Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *