January diary

Geen goede voornemens, wel een lekkere start van het nieuwe jaar: een diary/maandoverzicht. Mijn blog voelt niet altijd meer helemaal als de plek om alles te delen wat ik in mijn leven doe, maar tegelijkertijd vind ik het zelf nog wel altijd heel leuk om terug te lezen en even leuk om bij anderen te lezen en heb ik bij hen ook niet opeens het idee dat ik allerlei persoonlijke dingen van ze weet, dus ik denk dat het moet kunnen. Januari bevatte slechts drie colleges en een tentamen en verder werk, een weekend weg en een ziekenhuisbezoekje. Het was veel donker, nat en koud maar ik heb ook zon gevoeld en sneeuw gezien (en mijn handschoenen slechts een keer of vier gedragen)(maar ik wil niet zeggen dat dat verstandig is). En uiteraard muziek geluisterd, dus doe je voordeel met mijn januarisoundtrack.

Nu de disclaimer nog even in goed geformuleerde versie: ik leg niet alles vast en noem dus lang niet alles en sommige dingen (zoals terrasjes) leg ik nou eenmaal vaker vast dan andere dingen (zoals dispuutsavonden) omdat ze fotogenieker zijn of ik mijn telefoon meer bij de hand heb, dus dit is absoluut geen representatief dagboek van mijn maand, meer een goede indruk van (voornamelijk) de hoogtepunten. Just so you know. En nu…

zaterdag 5 januari

Op de laatste zaterdag van de vakantie had ik wel dingen te doen maar geen zin meer om thuis te zijn en dus reed ik naar Niels, kocht ik chocoladesoezen bij de bakker tegenover zijn huis en keek ik toetsen na in zijn auto terwijl hij die waste in een wasbox. We eindigden op het terras van Parqiet, de zaak middenin Het Park waar ik al heel lang heen wilde. Viel een beetje tegen maar we hadden wel een gezellig uitzicht op IJsvrij dat ook nog bezig was en op de terugweg stapte ik nog heel even snel uit voor een fotootje vanaf de Westerkade dus het was alsnog precies wat ik nodig had.

zondag 6 januari

Zondag ging ik naar de kerk, studeerde ik en bereidde ik lessen voor. Was een prima dag maar mijn hoofd liep me een beetje voorbij dus ’s avonds wilde ik heel graag de deur nog even uit, ook al waren Tom en Niels al bij mij thuis. Eigenlijk wil ik terrasjes op zondagen tot een minimum beperken maar ik vind het in de winter als het eenmaal donker is (en dat is dus al heel snel) heel lastig om de deur uit te gaan en iets te doen zonder van iemands diensten gebruik te maken dus het werd toch een snel bezoekje aan Gouda.

dinsdag 8 januari

De 8e was ik een maandag van lesgeven en goede gesprekken verder en vertrok ik ’s ochtends weer naar Utrecht. De vrijdag daarvoor had ik de auto mee naar Utrecht om vier minuten voor sluitingstijd de LeenBakker binnen te lopen om de stoel op te halen die ik negen weken geleden online had besteld en nu had ik eindelijk een momentje om ‘m te testen. Ik zie er hier niet per se content uit maar dat was ik wel want precies op het moment dat ik ging zitten scheen de zon vol op m’n hoofd (die stoel staat in de hoek waar je het beste zon kan vangen). Daarna fietste ik naar de Uithof voor het laatste hoorcollege eigentijdse geschiedenis en daarna direct door naar de stad om met dispuutsgenoten bij Eazie te eten. De rechterfoto illustreert zowel hoe chill ik Neude vind als hoe erg mijn telefoon het leven opgeeft. ’s Avonds ging ik zelfs nog even de bieb in met Roos en Jacco tot negen uur, kleine overwinning.

woensdag 9 januari

Zon! En de stoel. Ik ga binnenkort nog even een roomtour doen in volledig opgeruimde versie maar zelfs in deze gebruikte staat met een MacBook en Reeboks op de grond, scheve kussens en een verpakking van een afgeprijsde lunchsalade kan ik er enorm blij van worden. Blijk gewoon een enorme zwak te hebben voor interieur. Helaas heb ik na het maken van deze foto niet meer in die stoel of aan m’n bureau gezeten omdat ik weer geveld werd door hoofdpijn. Ik wil het niet direct migraine noemen maar het is in elk geval zodanig dat ik in plaats van een dag te studeren een dag heb geslapen.

zaterdag 12 januari

In de tussentijd studeerde ik, ging ik naar m’n laatste colleges, gaf ik les, had ik een dispuutsavond met een goede kringavond waarna ik zeiknat van de regen thuiskwam, pakte ik de trein naar Capelle en studeerde ik de hele zaterdag. Ging best soepel dus ’s avonds had ik tijd om met Niels en Tom te eten en met Tom te chillen. Ik kon oprecht bijna geen nuttige zinnen meer produceren na een hele dag geschiedenisfeitjes stampen maar goed. On topic: bij Tom thuis hebben ze een hond en ik hou van honden dus we zijn sterk aan onze band aan het bouwen. De hond en ik dus.

vrijdag 18/zaterdag 19 januari

Op maandag had ik mijn tentamen en ’s avonds had ik een kringleidersoverleg en daar voelde ik me zo bevrijd dat ik ondanks de kou een soort lenteoutfit aan had en heel vrolijk was tussen alle mensen met tentamens. Love my life. Ik kocht dinsdag planten bij de IKEA met Tom (zie het linkerbovenhoekje van de linkerfoto), bingewatchde de serie Clique op Videoland, werkte een dag op kantoor, bereidde een kring voor, gaf les en nam Tom mee naar de borrel van mijn vereniging. Ik had verwacht dat we na een biertje weg zouden zijn maar het werd nogal gezellig en laat dus ik was blij toen ik er op vrijdagmiddag weer uitzag zoals links weergegeven. Ik pakte mijn koffer in en daarna stapte ik in de auto bij Jacomijn voor Focus, het conferentieweekend van heel Navigators (dus mijn vereniging en alle zusterverenigingen). Net zoals vorig jaar besloten we er op zaterdag weer even tussenuit te gaan en te lunchen in Doetinchem, dit keer bij LEV. Ik ben vergeten foto’s te maken maar was toch weer best tevreden over mijn hipsterhotspotneus.

zondag 20 januari

Dit weer, genieten. Ik vind het echt een zegen hoe het na drie grijze weken op zo’n weekend opeens fantastisch strakblauw is. Aan de ene kant ook weer jammer omdat je juist veel binnen bent, maar toch is het elke ochtend als je weer buiten staat na net zeven uurtjes slaap op een soort slaapzaal en elke keer dat je uit de zaal komt na een dienst heerlijk ademhalen.

In mijn eerste jaar vond ik het heel indrukwekkend om met meer dan duizend jonge christenen samen te komen om God te prijzen en meer te leren over het volgen van Jezus en ik merkte nu dat ik het een stuk minder overweldigend vond. In mijn eigen situatie ervoer ik dat eigenlijk juist als iets positiefs, omdat het een bevestiging is dat dit nu natuurlijker is, een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven, ook nog na zo’n weekend. De boodschap is niet meer nieuw, maar meer een opfrisser van wat ik al geloof (en met zoveel anderen mag en wil delen).

maandag 21 januari

Daarna stond ik wel weer gewoon voor de klas en hield ik quality time met Niels. Na een klein oponthoud bij de garage reden we alsnog naar de stad om even rond te lopen, appeltaart te eten bij Dudok en daarna pizza bij Vicini. Ik heb van beide zaken geen foto van het restaurant zelf, maar geloof me als ik zeg dat beide fijne plekken zijn! Vooral Vicini verraste me toen ik naar beneden liep voor de wc’s en recht in de ogen van een yoga-instructrice keek die op dat moment les aan het geven was, maar dat terzijde. Ik was er inmiddels ook achter dat ik mijn geschiedenistentamen ruimschoots gehaald had en het beetje kennis dat inmiddels nog was blijven hangen etaleerde ik in goede gesprekken met Niels over een van onze favoriete gespreksonderwerpen (dat wil zeggen, naast auto’s en poezen), namelijk politieke voorkeur. Prettig intellectueel.

donderdag 24 januari

Woensdagochtend zat ik al vroeg in het ziekenhuis om twee verstandskiezen te laten trekken. Het moment zelf vond ik niet echt een pretje maar ik moet zeggen dat het me verder alles meeviel toen de verdoving eenmaal uitgewerkt was, in elk geval een stuk minder bloederig dan ik had verwacht. Ik had de rest van m’n week wel vrijgehouden om bij m’n ouders op de bank te liggen dus dat deed ik ook vooral en donderdag deed ik een klein herstelrondje met Niels over de markt. Ik liep erheen door de sneeuw en kwam ondertussen een nieuwe poes tegen in de buurt die even aandacht moest krijgen. ’s Avonds pakte ik de auto naar Utrecht, traditiegetrouw worden bij ons in dispuut relaties namelijk aangekondigd op Janskerkhof en nu was er een momentje van twee vrienden van me waar ik echt even bij moest/wilde zijn.

vrijdag 25/zaterdag 26 januari

Daarna ben ik snel weer naar huis gegaan en had ik vrijdagochtend de beste ochtend in tijden met een goed ontbijtje en, sinds tijden, weer eens een boek. Ik las ‘m diezelfde dag nog uit. Van Marcel Vaarmeijer las ik ooit al De gloriedagen van Walter Gom; Heelmeester vond ik iets minder geniaal, maar alsnog goed en fantasierijk.

In het weekend deed ik verder dus niet zoveel. Op zaterdagavond at en rummikubte ik met Roos en Juud om vervolgens nog even te buurten bij een verjaardagsfeestje (en in de regen naar huis te fietsen helaas). Mijn aversie tegen spelletjes was altijd groot maar het gaat steeds beter en Rummikub vind ik for some reason sowieso fantastisch.

maandag 28 januari

Op zondag ging ik weer naar Capelle voor kerkdiensten en een familie-/gezinsdiner, maandag gaf ik les (behalve dan dat ik geen les hoefde te geven maar moest surveilleren bij een toets en een workshop) en daarna ging ik direct door naar huis. Nog een momentje voor m’n kamer graag. Het zonlicht was perfect en ik was net lekker aan het nakijken maar Naomi vroeg of ik een rondje met haar wilde lopen en het is gewoon niet goed voor je karma om dat te weigeren, als ik het plan heb om even te wandelen wil ik namelijk ook gewoon heel graag dat er iemand meewil. Zodoende wandelden we naar de Ikea en terug en daarna fietste ik naar Zuilen om te eten met m’n lichting en Codenames en (voor de eerste keer ooit, jawel) Yahtzee te spelen.

dinsdag 29 januari

Na een meeting op school ’s ochtends had ik niet meer heel strakke plannen dus ik dronk ’s middags koffie met Tom in Gouda en ’s avonds aten en borrelden Niels, Tom en ik in Den Haag. Hebben ondertussen al bijna heel Het Plein gehad maar Luden won het echt van eerdere ervaringen, de bediening was perfect. Daarnaast is dit gewoon een heel leuke spot want ook in de winter zijn de terrassen zo ingericht dat je er kan zitten (ik vergeet vaak dat dit niet heel normaal is maar ik zit dus eigenlijk altijd buiten, ongeacht het seizoen) en het is mega rustig omdat je aan een plein zit, maar tegelijkertijd ook nog stads en interessant omdat er heel regelmatig politici voorbijlopen (vooral nu door het kinderpardon). En je kunt goedkoop parkeren onder het plein zelf.

woensdag 30 januari

Wel ironisch is dat het opeens elf uur was en ik me toen bedacht dat ik binnen tien uur weer in Den Haag moest zijn, maar dan op kantoor. Het was mijn laatste dag en dat vond ik oprecht heel jammer maar goed, voor alles is een tijd en ik ga het nu gewoon niet meer halen met studie en lesgeven. Een collega en verenigingsgenoot van me nam ook afscheid dus we gaven samen een praktisch, Utrechtrelated cadeautje in de kleuren van de huisstijl van Kunskapsskolan zelf. Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar een leuk bijbaantje, je vindt de vacature hier!

De maand sloot ik af met een avond poolen (ben ik erg slecht in) en shuffleboarden (net iets minder slecht) met dispuut. Verder ga ik deze blogpost ook heel snel afsluiten, want we zijn inmiddels 2000 woorden verder. Gelukkig is februari iets korter, mocht ik weer de bevlieging krijgen een maandoverzicht te willen maken.

X,
Hester

9 reacties

  1. Ik snap je struggle van niet meer alles willen delen maar toch nog willen schrijven heel goed, haha. Ik denk ook altijd dat ik me voor alles moet verantwoorden en dat mensen alle antwoorden op alles wat vaag is willen weten, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. En ik ben altijd een beetje panisch dat mensen precies mijn adres/werk/alles kunnen vinden, en natuurlijk kun je met een beetje stalkwerk heel veel over me te weten komen, maar wie doet die moeite nou? Nou ja, ik denk dat een maandoverzicht inderdaad wel een goede start is, en dan kun je het van hieruit weer een beetje aanvoelen.

    Ik vind het altijd heel irritant als mensen dingen die niet een ruimte of situatie zijn gezellig noemen, maar zo voelt dit fotodagboekje wel haha. En ik wil nu een nieuwe telefoon zodat ik ook normaal lichtjes kan fotograferen (bij mij zijn het altijd van die wazige vlekjes, maar wat wil je met een telefoon van 200 euro) maar dat is een onzinreden natuurlijk, haha. Ik ben benieuwd naar je roomtour (en volgens mij heb jij hetzelfde bed als ik bij m’n ouders, haha) en ik ben dus nog nooit bij Vicini geweest terwijl het maar een kwartier lopen is. En je bijbaantje klinkt echt interessant, maar ik ben stiekem ook benieuwd hoe je nu op lesgeven terecht bent gekomen.

    1. Ja ik vind het vooral bijzonder hoe dat toch een beetje gedraaid is in de afgelopen jaren, maar ik denk dat dat er gewoon alles mee te maken heeft dat je zelf ouder en minder naïef wordt, dat je nu meer eigen keuzes maakt waar je op aangesproken kan worden dan toen je op de middelbare school zat bijvoorbeeld en dat de internetcultuur gewoon heel anders is. Een paar jaar terug waren er heel veel meer mensen die veel persoonlijke dingen op hun blog deelden, maar nu is de sfeer misschien toch meer riching Insta-influencen gegaan wat (in mijn ogen) allemaal wat minder oprecht en persoonlijk is en meer om de buitenkant draait. Ik vind het dus niet eens zo erg als mensen uit mijn eigen omgeving dit over me weten, het is ook meer zo dat het steeds minder logisch voelt om sommige persoonlijke dingen uitgebreid online te delen – en natuurlijk zit ik dus ook wel met werkgevers of leerlingen in mijn achterhoofd waarbij je iets meer nadenkt over het feit dat alles vindbaar is. Ik zou eigenlijk het liefst mijn eigen publiek samen willen stellen, maar dat gaat helaas niet, haha :)
      Vicini moet je echt een keer heen! Ik vond het sowieso al wel opvallend dat het gewoon grenst aan een woonwijk en bedacht me toen al dat het best verleidelijk is om heen te gaan als je dichtbij woont, haha. En wat betreft lesgeven: het is mijn oude middelbare school en ik werd gevraagd door een ouddocent toen er een tijdelijke vacature was, vandaar eigenlijk.

  2. Heerlijk weer zo’n maandoverzicht! Love it! Ik herken het ook wel van het niet alles willen delen. Ik ben moeder en vrouw van en wil ook vanuit die rol rekening houden met wat ik deel. Maar ik houd wel van oprechtheid en niet alleen maar de schone schijn dus de inhoud mag soms ook wel wat dieper gaan. Ik denk altijd maar zo dat je zelf bepaalt wat je online zet. En hetgeen wat ik online zet zou ik bijvoorbeeld ook wel bespreken op een verjaardag aan een voor mij onbekende. Ik vind het vooral belangrijk niemand te willen kwetsen maar mezelf soms toch kwetsbaar durven op te stellen zodat niet alleen maar de mooie en leuke dingen worden gedeeld. Het is een kwestie van een balans daarin vinden ☺️.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *