2018 recap pt. II

De afgelopen 365 dagen heb ik me met zoveel leuke dingen en mooie mensen bezig mogen houden dat 2018 af en toe een beetje door m’n vingers is geglipt. Op de valreep wil ik dat bij deze goedmaken met een compleet jaaroverzichtje zoals ik ze het liefste doe, zodat ook dit jaar netjes in de archieven kan (inclusief persoonlijke Spotifylijstjes als je op de foto’s klikt). 

juli 2018

Het was officieel zomer en dat werd goed gevierd, beginnend in Nederland. Op another heel hete dag pakte ik drie verschillende (dak)terrassen met Niels in Den Haag om vervolgens bij Pickles in Utrecht te eindigen met Dieuwke, mijn dispuutsmoeder. Er was een fantastische vrijdag waarop ik met mijn lichtingsgenootjes van mijn dispuut per trein en bus alle ouders en ouderlijke huizen bezocht en de dag erna ging ik met mijn ouders op vakantie. We kampeerden anderhalve week in Duitsland met iets minder weer dan gehoopt, waardoor ik weer eens de tijd had een boek per dag te lezen. Op de 19e arriveerden Tom en Niels ook in Duitsland en verwisselde ik het gezelschap van mijn ouders voor wat de beste roadtrippartners bleken. In een week zagen we Salzburg, Munchen en Stuttgart, natuur en musea, alle soorten weer en ontelbaar veel terrasjes en legden we meer dan 2000 kilometer per cabrio af. Vakantieverslagjes vind je hier. Minder dan 24 uur na thuiskomst stortte ik me weer in het volgende zorgeloze avontuur, namelijk mijn dispuutsvakantie in Frankrijk.

augustus 2018

De vierde kwam ik thuis na een ruime week zon en zwembad (en …) (grapje, ik zeg het niet). In de buurt was niet zoveel te doen of zien maar de mensen om me heen waren des te leuker en dus had ik het enorm naar m’n zin. Augustus was verder rommelig, zoals een zomermaand hoort: ik werkte veel dagen op kantoor in Den Haag, lunchte met Hannah bij Villa Augustus, ging naar een UIT-feestje van mijn vereniging, zag mijn huisgenoten weer, sprak met Tom en Niels (maar vooral met Tom, toen Niels op vakantie ging) af op bijna al mijn vrije avonden en had nul zorgen. Ik reed met Niels en zijn ouders mee naar Genève, was vier dagen daar, had het mooiste uitzicht ooit en vloog daarna terug naar Amsterdam. Vervolgens was er een weekend toerusting voor kringleiders en nestoren van mijn vereniging en een week waarin ik nog eens maximaal genoot van mijn vrijheid en de aanhoudende zomer terwijl het verenigingsjaar aanving.

september 2018

foto voor de almanak door de getalenteerde Loïs

In september verloor ik spontaan de capaciteit om mijn agenda bij te houden maar in elk geval begon het ‘normale’ leven weer (of deed ik een poging tot) en dat betekende dat ik één vak deed van geschiedenis van mijn minor en op dinsdag in Den Haag werkte. Ik had ondertussen ook redelijk wat afspraken (onder andere bij de drukkerij) en vergaderingen voor de almanak, belandde op een maandagochtend in de IKEA in Delft met Tom en op een donderdagmiddag op een terras in Utrecht met Niels, Tom en Marolise, besteedde mijn donderdagavonden en -nachten weer aan mijn dispuut/vereniging en was een weekend in Breukelen met mijn dispuut. In de laatste week van de maand skipte ik op maandag een college om met Niels en Tom te kunnen eten op Neude, was ik dinsdagavond in club BASIS voor het startfeest van mijn vereniging en woensdag- en donderdagavond op de sociëteit. Tussendoor had ik een semi-sollicitatiegesprek op mijn oude middelbare school.

oktober 2018

De herfst had geen haast en dat is hoe ik ‘m het liefste heb. Het was het normale leven maar dan elke keer een beetje leuker: een zondagavond op Het Plein (Den Haag) met Tom en Niels, spontane dinsdagavonden in de tuin van Dennis, serieuze afspraken voor mijn buitenlandavontuur, de diploma-uitreiking van mijn zus, een pannenkoekenfeestje op vrijdagavond met Roos, Juud en Daan, afronding van de almanak, een megahete zaterdag en het toekomstige huis van mijn zus en haar vriend, de onverwachte actie van Tom en Niels om op donderdag naar Utrecht te komen, waardoor ik ze na een speciaalbiertje bij Olivier mee kon slepen naar de sociëteit, een zaterdag verhuizen met mijn ouders naar mijn nieuwe kamer in hetzelfde huis, een 21-diner, twee maandagavonden achter elkaar in Gouda met Tom en Niels en een tentamen dat ik bijna verpestte maar dat uiteindelijk toch nog een 5,7 waard was. Daarna had ik een weekje vrij van de uni en dat betekende dat ik op zaterdag woonwinkels af ging met mijn moeder, naar de verjaardag van Lisa ging, burgers bij Smakers at met heel veel meiden van m’n dispuut op een regenachtige dinsdag en de maand afsloot bij Lisa met goede gesprekken, maar ook mijn eerste uren voor de klas maakte.

november 2018

In november had ik ook nog een week vrij (sorry) waarin ik werkte op kantoor en op school (tot zover vrij), shopte en een dinsdagavond in Den Haag bleef na werk om te eten met Niels en Tom. Ik mocht mee met mijn zus toen ze een bruidsjurk uit ging zoeken, was een weekend bij mijn ouders thuis met mijn kring (drie dispuutsgenoten) en had het daarna eigenlijk twee weken heel druk omdat er veel gestudeerd én gewerkt moest worden. Tussendoor waren er af en toe nog vergaderingen voor de almanak, zag ik mijn familie weer en was er een oldschool garagefeestje bij Tom tot in de kleine uurtjes. Niels nam me mee naar een volledig in kerstsferen gehulde Ballentent, ik regelde net op tijd mijn buitenlandaanmelding en op vrijdagochtend heel vroeg vertrok ik met Dennis, Martijn, Judith en Rosanne naar Lissabon om Maartje daar op te zoeken.

december 2018

De eerste dagen van december waren megaleuk want ze waren met een paar van mijn favoriete mensen in een stad waar de zon wél scheen. Na een hele maandag reizen (geen grapje, het duurde 11 uur) waren we weer in Utrecht. De rest van de week liep ik eigenlijk gigantisch achter en op woensdag lag ik dan ook voor de tweede keer in korte tijd de hele dag in bed met migraine maar toch presenteerde ik op dinsdagavond wel de almanak voor de vereniging en leverde ik vrijdagavond een schrijfopdracht in. Na een heel weekend studeren was de rust weer enigszins wedergekeerd voor de laatste weken voor de kerstvakantie. Ik dronk op een zonnige dinsdagochtend koffie met Tom in Rotterdam en daarna met Naomi en Fred in Utrecht, ging naar een chique kerstdiner van mijn werk en naar het strand met Niels, Tom en Toms hond, kreeg mijn huisgenoten eindelijk zo ver om Twilight te kijken en deed dat vervolgens zowel op maandag- als vrijdagavond en woonde weer een heerlijke kerstviering van mijn vereniging bij. Mijn eerste vakantieweek ging op aan goede gesprekken met Niels, kerst met Tom, een koffiedate bij Brownies & Downies in Capelle, studeren, All You Need Is Love in de bios met mijn zus en moeder en een aansluitend diner bij The Harvest (tip) en een zondag bij Fred thuis op de Veluwe met Naomi. Vanavond vier ik de jaarwisseling met Tom en Niels, gewoon lekker basic in Capelle, maar dan wel het beste basic dat je je kan wensen.

It’s been a good one. Tot in 2019!

X,
Hester

Eén reactie

  1. Happy New Year! Ik heb met veel plezier weer je jaaroverzicht gelezen, wat heb je een hoop leuke dingen gedaan! <3
    Gelukkig blog je tussen alles door nog steeds – kan ik over mezelf niet zeggen haha, sinds juli al niets meer geplaatst geloof ik :')

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *