2018 recap pt. I

De afgelopen 365 dagen heb ik me met zoveel leuke dingen en mooie mensen bezig mogen houden dat 2018 af en toe een beetje door m’n vingers is geglipt. Op de valreep wil ik dat bij deze goedmaken met een compleet jaaroverzichtje zoals ik ze het liefste doe, zodat ook dit jaar netjes in de archieven kan (inclusief persoonlijke Spotifylijstjes als je op de foto’s klikt). 

januari 2018

De eerste dag van het nieuwe jaar bracht ik door met huisgenootje Frederique en dat was zowel vet gezellig als een domper want we waren tegen onze verwachtingen in allebei allesbehalve brak. De rest van de kerstvakantie werkte ik op kantoor en deed ik leuke dingen met mijn ouders en vrienden van thuis. Na een weekje colleges schreef ik in twee weken heel veel voor een heel interessant onderzoekje voor een vak (Taalonderwijskunde) en werkte ik aan een posterpresentatie, maar verder had ik ook heel veel tijd om af te spreken met dispuutsgenoten, met huisgenoten te chillen en Niels en Tom te zien, onder andere in Rotterdam. Daarna had ik een weekje vrij dat weer bestond uit werken en niets doen en dat ik inluidde met mijn eerste silentdiscofeestje ooit bij een vriend thuis in Utrecht, wat echt mega leuk was. Tussendoor ging ik in januari ook nog een weekend naar een christelijk conferentieweekend van mijn vereniging (inclusief zusterverenigingen) en bingewatchde ik de serie Rita.

februari 2018

Op 1 februari vond een historisch feestje plaats, niet omdat het per se zo leuk was maar wel omdat Naomi (m’n andere huisgenootje, die lid is bij een andere vereniging) er ook was. Daarna begon het nieuwe blok weer en ik had het ff zwaar want ik moest gewoon heel veel lezen en alles ging opeens over James Joyce (don’t ask, nog steeds een trauma). Tussendoor vond ik gelukkig nog wel tijd om van Utrecht te genieten, spontaan uit eten te gaan met Niels, naar Matthijn Buwalda te gaan, burgerlijk boodschappen te doen op woensdagmiddag met Naomi, Tom en Marolise te zien, naar een heel leuk en een minder leuk feestje van m’n vereniging te gaan en het nieuwe (studenten)huis van m’n zus te bewonderen. Prima maand.

maart 2018

In maart bestelde ik voor het eerst van m’n leven een gin tonic op een terras (omdat ik ze tot daarvoor altijd te duur had bevonden). Daarna strandden Niels, Tom en ik bij Van Zanten en tot nu toe is dat nog altijd mijn favoriete keer borrelen in Rotterdam geweest. Het was toen nog koud, maar op de eerste maandag van maart had ik voor het eerst dat jaar een lentegevoel. Dat is bij mij over het algemeen zo sterk dat ik het moment vaak onthoud. In de dagen die volgden had ik het vooral heel druk met twee moeilijke deadlines maar ik ging ook naar de songfestivalvoorrondes van mijn vereniging en zat bijna een hele vrijdag, na een ALV van m’n dispuut, bij Broei met Hannah. Ik werkte weer een week aan een deadline en vond dat zo saai dat ik spontaan begon te bloggen en een dag naar kantoor ging. Mijn weekenden in Capelle waren ook niet altijd even interessant en ik merkte dat mijn levensvreugde aan het eind van de maand sowieso een beetje inkakte (ook omdat het einde van het blok was aangebroken, wat betekende dat ik geen colleges meer had maar wel aan mijn deadlines moest werken), dus ik bedacht een soort ‘bring spring’-project om mezelf een beetje te activeren. In het Paasweekend ging ik met Niels naar de Matthaüs Passion.

april 2018

Ik weet het nu zeker: de UU is een heerlijke maar ook een inefficiënte uni. Ik had namelijk weer een collegevrije week die ik mocht gebruiken voor het schrijven van een nota. Toen dat klaar was, had ik een week vakantie en was ik een weekend in Utrecht om dat te vieren. Ik ging met mijn huisgenoten naar de kerk en daarna naar SOIA met Fred en daarna aten we Smakers burgers in Lepelenburg en gingen we weer naar een kerkdienst en het was zo heerlijk licht allemaal. Ik werkte vier dagen op kantoor in mijn eerste vakantieweek en in mijn tweede vakantieweek ging ik op een heel warme dag naar Nijmegen met Niels en trouwde mijn nicht. Dagboekje is hier te vinden. Daarna begon het lustrum van mijn vereniging én het nieuwe blok (topcombi) en mijn fiets werd ook nog gestolen maar hallo, er was bloesem en zon en daardoor had ik continu gewoon heel veel energie. Ik vierde Koningsdag in Utrecht en fietste naar een VVV-dag in Bunnik en ik werkte weer twee dagen en ik ging gewoon heel lekker.

mei 2018

Mijn maand! Ik probeerde doordeweeks wel weer wat meer rust in te bouwen en tijd aan mijn studie te besteden en had vooral leuke weekenden: ik ging op een zonnige zaterdag naar familie op de Veluwe (dat is dan opeens extra leuk), de volgende dag naar Scheveningen met Tom en Niels en het weekend daarna naar Praag met mijn vereniging. Op maandag werd ik 19 en we zaten de hele dag in de bus en het was megasaai maar ik had goede herinneringen aan een heel mooi weekend. De week erna was een derde editie van Cars & Kids en vierde ik mijn verjaardag nog voor mijn gezin en opa en oma. Het weekend erna was ik voor het eerst een weekend alleen thuis en daar genoot ik volop van: ik moest veel studeren, maar het was zulk lekker weer dat ik dat gewoon in de tuin kon doen en het niet als straf voelde. Mijn favoriete dag van mei was misschien wel de 30e, toen ik eerst genoot van het nog steeds abnormaal warme weer op een terras met een vriend van thuis, na twee koffie en een biertje naar mijn middagcollege ging, daarna een salade maakte voor Fred en mij, vervolgens nog een fles rosé deelde op de Drieharingenstraat met Niels en toevallig met Naomi naar huis kon fietsen. Het is zo’n zegen om zoveel goede vrienden te hebben die zelfs voor je naar Utrecht willen komen (en, I repeat, de lente is ook een zegen).

juni 2018

Ik begin me al bijna te schamen want de eerste week van juni was ook mijn laatste collegeweek van het jaar. Er was heel veel zon en er waren leuke dingen, zoals de eerste meeting met de almanakcommissie waar ik voorzitter van mocht zijn, pizza in het park met mijn jaarclub, nacho’s op een terras met Fred en speciaalbier bij Taplokaal Gist met m’n kring, maar ook een begrafenis. Op zondag 10 juni mocht ik belijdenis doen van mijn geloof en dat thuis vieren en ’s avonds fietste ik ook nog even langs Niels voor een kleine naborrel. Ik maakte een tentamen, leefde twee weken lang in sociaal isolement omdat ik vrij grote deadlines had (die overigens wel leuk waren) en compenseerde dat daarna ruimschoots met acht heerlijke dates met vrienden in vier dagen. Daarop volgde een viering en een feestje, ons dispuutsgala en the day after een dag varen met dispuut.

Later vandaag de laatste zes maanden!

X,
Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *