Roadtrippin’: Munich in snapshots

23 & 24 juli, München

Opnieuw: hallo München! Wat ik oversla is een leuke doch regenachtige zondag in Bad Reichenhall waarop we naar het Peter Porsche museum gaan, taart eten en koffie drinken, daarna verplaatsen naar een Biergarten, een poging doen in de Saalachsee te zwemmen en uiteindelijk in een heel groot en typisch hotelrestaurant (nog steeds in Bad Reichenhall, wist zelf ook niet dat er zo veel te doen was in zo’n klein dorp) eten en de rest van onze avond spenderen. Maandagochtend checken we uit en rijden we in anderhalf uur naar München.

13:06

Onze eerste bestemming in München is BMW Welt, maar aangezien het museum dicht blijkt te zijn op maandagen zijn we daar iets sneller klaar dan verwacht. Het is inmiddels ook al een geaccepteerde tijd voor lunch dus we parkeren ergens in de stad en pakken een van mijn favoriete terrasjes van de vakantie bij Orlando, aan de oostkant van de binnenstad (waar ik overigens nog niet eens geweest was). Een cocktail met Aperol Spritz + een curryworst met zelfgemaakte curry + matchende gebouwen op de achtergrond en dat allemaal voor een degelijke prijs, heel veel meer heb ik niet nodig.

14:50

We doen na afloop nog een kort toeristisch rondje over de Maximilanstrasse, langs het Odeonplatz en door de Hofgarten en checken daarna in bij ons hotel net buiten de stad. Daar richten we ons voornamelijk op het doen van powernaps en het kijken van Duitse tv tot Niels opeens naar de Lidl naast het hotel loopt en terugkomt met verse broodjes bij wijze van energizer.

20:05 / 22:50

En dat werkt, want om acht uur staan we na een Uberritje op het Marienplatz. Precies als wij er zijn begint het zodanig te regenen dat iedereen ergens schuilt en er niemand meer op het plein loopt. Na een kwartiertje is het weer droog maar zijn wel alle Biergartens enigszins verregend en dus komen we alsnog binnen te zitten bij Der Pschorr. Absoluut niet verkeerd want de service en sfeer zijn opnieuw top. Om elf uur gaat het terras waar we inmiddels zitten dicht en daarna is de beste optie de Irish Pub tegenover Orlando die weliswaar alle vorm van authentieke sfeer mist maar waar je wel tot in de vroege uurtjes pizza’s kunt bestellen. Heel goede avond.

12:52

Op dinsdagochtend checken we uit in München, maar niet voor we de maximale uitchecktijd van 12:00 volledig benut hebben. We hadden zonder ontbijt geboekt met het idee dat we wel in de stad zouden willen ontbijten (of niet op tijd genoeg wakker zouden zijn) dus daarna zijn we oprecht zo hongerig dat we eerst de Lidl naast het hotel plunderen. Na die korte tussenstop parkeren we weer aan de oostkant van de stad, bij het Maximilianeum. Ik ben heel erg onder de indruk van het gebouw, de rotonde eromheen en even later ook van de Isar en het eilandje daarin waar gewoon heel veel mensen aan het chillen zijn (zie ook de eerste foto van dit artikel). Had ik op dat moment op zich ook wel zin in, maar we hebben ambitieuzere plannen.

13:33

Ik word voor de zoveelste keer verliefd op een oude 911 en ook wel een klein beetje op de St. Lukas. Ondertussen is de temperatuur echter gestegen naar een maximum dat we in al die dagen nog niet gevoeld hebben en kunnen we alle drie alleen nog maar denken aan een koude cola. El Gordo Loco, het tentje waar we zitten, heeft een fantastische cocktailkaart (volgens mij is het sowieso best een aanrader mocht je eens in München zijn) maar zelfs zonder katers is de keuze alsnog snel gemaakt.

14:24

Next stop: de Eisbachwelle en de Englisher Garten. Ik wilde dit heel graag laten zien aan Tom en Niels en het kwartiertje lopen wordt niet helemaal gewaardeerd maar als we er eenmaal zijn is het vertrouwen in mij als reisleidster gelukkig wel weer terug. We lopen nog een extra rondje door het park, dat nu opeens helemaal vol ligt met mensen. Er zijn ook heel veel mensen aan het zwemmen en dat vind ik dan weer wel bijzonder, de stroming is namelijk zo sterk dat mensen gewoon met een flinke vaart onder je door komen stromen als je over een bruggetje loopt. Still pretty tho, dit park. Zo.veel. groen.

16:00

We stopen ook nog even bij Luitpold voor taart en koffie maar daar zijn ze mega chagrijnig dus we zijn er vrij snel weg. Gelukkig wacht om de hoek wel een GT2RS.

17:09

Niels en Tom hebben het soort geografische geheugen waar ik ook naar verlang maar tot nu toe vooral van profiteer, bijvoorbeeld als ze naar een Biergarten vlak bij de auto navigeren die ik echt niet opgeslagen had. Misschien raken jullie de Biergartens ondertussen al zat maar bij ons werd het net favoriet omdat het gewoon zo chill is om altijd te weten dat je goed zit. Overal is de sfeer net anders (deze was bijvoorbeeld echt mega groot, en aangrenzend aan een soort geïntegreerd cocktailterras) maar uiteindelijk komt het er altijd op neer dat er heel veel mensen zijn (zonder dat ze je in de weg zitten), dat ook de mensen van wie je het niet verwacht halve liters bier drinken, dat de service snel en goed is en dat het eten zeker niet heel gezond, groen of gevarieerd is maar wel lekker en voor een goede prijs. Dit is wat ik een tijd lang onwijs stom vond aan Duitsland maar het blijkt dat je die dingen onder de juiste omstandigheden juist weet te waarderen.

19:32

Voor de rest van de avond staat er zo’n 230 kilometer op de planning en daarom stappen we al vrij snel weer in de auto, met een goede outtro van gouden straten. Auf wiedersehen, München!

X,
Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *