Fahrt durch Luxemburg

Echternach, 16 juli 2018

Vanwege een enorm gebrek aan zin in kamperen met regen werd Oostenrijk geskipt en belandden mijn ouders en ik op een camping in Langsur, links van Trier en daarom ook precies op de grens met Luxemburg. Ik ging heel gestaag door met boeken lezen in onze nieuw aangeschafte klapligstoel met uitzicht op de Sauer maar uiteraard werd het ook een keer tijd om iets van de omgeving te zien. We namen ons avondeten mee en stapten aan het eind van de dag in de auto voor een rondje, met een kleine tussenstop bij het stadje Echternach. Mijn vader is altijd vrij enthousiast over Luxemburg omdat hij er vaak komt met motorvakanties en ik realiseerde me dat ik er misschien ook iets meer aandacht aan zou moeten besteden, alleen al omdat het qua taal een heel interessant gebied is.

Daarna vervolgden we onze weg dwars door weilanden, dorpjes en akkers. Absoluut geen haarspeldbochten of indrukwekkende bergen maar wel een glooiend landschap met wegen die precies verlaten genoeg zijn om er lekker op te kunnen rijden. We misten onze oude Golf GTI waar we tot twee jaar terug altijd mee op vakantie gingen allemaal een beetje maar kregen er gelukkig een panoramadak voor terug bij wijze van troost.

Toen de geplande route bijna ten einde liep, maakten we nog een kleine omweg om tijd te rekken tot de zon steeds lager zakte. Ik kan nog altijd geen genoeg krijgen van golden hour plaatjes en als het dan toch zover is, kun je net zo goed wachten tot de echte zonsondergang. In een of ander voetbalveld dat enigszins hoog lag namen we, onder toeziend oog van een argwanende boer van een boerderij verderop, even een momentje voor het zoveelste zomerzonspektakel.

X,
Hester

6 reacties

  1. Ik dacht echt bij elke foto: “Huh, is dat echt Luxemburg?!”. Nooit geweten dat het er daar zo ‘mediterraans’ uit ziet. Prachtig! Net een combi tussen Frankrijk en Italië, of zo. En tsja als jij iets vastlegt is het volgens mij altijd mooi (:

  2. Wauw wat een mooie foto’s! Ik ben vroeger veel met mijn ouders op vakantie geweest in Luxemburg en dus ook regelmatig in Echternach geweest. Blijft een mooie omgeving!

  3. Liefde voor jouw foto’s!! En ja de golden hour is ook mijn favoriet. Elke foto lijkt dan wel raak! Leuk dat jullie door Luxemburg zijn gereden waar inderdaad veel motorvakanties hebben plaatsgevonden. Is dat ook niet de plek waar jouw ouders elkaar hebben leren kennen? Ik realiseer me dat ik eigenlijk vrij weinig weet over Luxemburg alleen dat de benzine daar heel goedkoop is en de taal is daar echt een mengelmoes is van meerdere talen.

  4. Aah, prachtige foto’s! Luxemburg is altijd een beetje zo’n ‘vergeetland’, waar je hoogstens komt om te stoppen tijdens je rit naar Frankrijk of Duitsland. Juist daarom lijkt het me wel tof om Luxemburg eens beter te verkennen. M’n vriend krijgt binnenkort een auto van z’n werk, inclusief Europese tankpas. Lijkt me een goed excuus om eens zonder plan richting Luxemburg te vertrekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *