Aan (Live op CAS) – BLØF

Wanneer had jij voor het laatst een album op repeat? Het overkomt mij geregeld, maar toch lijken vooral live-albums zich goed te lenen voor een lange periode en verschillende momenten, alsof ze daadwerkelijk wat meer met de werkelijkheid op hebben dan een studioversie. Terwijl BLØF in het laatste weekend van juni weer optrad op Concert At Sea luisterde ik bijna onophoudelijk naar de opnames van het voorafgaande jaar. Ik wist ondertussen precies hoe Pascal Porselein aankondigde, quotte Een wereld van verschil bij een Instagrampost en zong zachtjes mee met Bewaar Me. Het gejuich aan het begin van Ego werd de soundtrack van dagen die verder weinig houvast hadden en zich voornamelijk aaneenregen door de opvolging van het ontmoeten van mensen onder een blauwe hemel aan blauw water, als een soort eigen Concert At Sea.

Woensdag 27 juni

In de eerste twee dagen van mijn vakantie zag ik de meiden van mijn lichting, vergaderde ik met de vakantiecommissie van mijn dispuut tot het allang niet meer over de vakantie ging, lunchte ik met een dispuutsgenoot en bracht ik weer eens een bezoekje aan de Ikea met een vriend van thuis. Woensdagmiddag stond er een tandartsbezoek gepland en omdat ik dan toch richting Rotterdam moest besloot ik weer eens af te spreken met mijn zus bij haar thuis. West is op sommige momenten een beetje het Kanaleneiland van Rotterdam maar dan wel met het voordeel dat je binnen vijf minuten hier loopt. We dronken nog wat op het bootterras van Soif en daarna stapte ik alweer op de metro.

Donderdag 28 juni

Op de laatste donderdag van het verenigingsseizoen lunchte ik ’s middags met Dennis met zelfgebakken pannenkoeken (hoewel dat ‘zelfgebakken’ eigenlijk alleen voor hem gold) aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Daarna keek ik een film in bed, sprong ik onder de douche en fietste ik naar de steiger aan de Oude Gracht om daar avond te eten met Martijn, Juliet en Jacomijn. Aansluitend gingen we naar een viering en het slotfeestje van mijn vereniging (dat verklaart waarom ik in lange broek in de volle zon zat).

Vrijdag had ik vrij weinig op de planning, behalve ons dispuutsgala! Ik houd niet zo van gala’s maar het was wel een heel mooie, zonnige, gezellige avond en het feestje na afloop was er een waarbij je bij elk nummer dacht ‘na deze ga ik naar huis’ maar er uiteindelijk nog elf meedanste.

Zaterdag 30 juni

Heel laat had ik het gelukkig niet gemaakt want de volgende dag stond er volgens traditie nog een zeildag op de planning, hoewel ‘ie deze keer even werd omgedoopt tot algemene waterdag omdat we met motorbootjes voeren in plaats van zeilden. Het weer was heeel chill (beste manier om bruin te worden ook!) en ik houd echt van op het water zijn, ook al heb ik zelf weinig vaartalent. In de auto terug voelde het heel even alsof onze dispuutsvakantie al was aangebroken.

Na afloop aten we met een paar mensen patat bij David. Als er het afgelopen jaar iets werd ondernomen met het dispuut op zaterdag gold bij de beslissing wat we gingen eten vaak standaard de ‘zaterdag patatdag’-mentaliteit en ik vind dat heerlijk, een beetje burgerlijke gezinscultuur in het chaotische leven van studenten. Op de terugweg fietste ik recht op het kanaal af en scheen de zon me zodanig tegemoet dat ik geen andere keuze had dan mijn huis voorbijfietsen en hier een momentje voor nemen. Alles voelt om de een of andere reden altijd heel goed als ik dit zie.

Maandag 2 juli

Na een zondagochtend schoonmaken in Utrecht, een middag en avond bij de ouders en een maandagochtend uitslapen besloot ik maar gewoon weer terug te gaan naar Utrecht. Ik moest wat dingetjes fixen voor mijn vakantie maar in Capelle kreeg ik echt niets uit mijn handen. Naar Utrecht gaan bleek een goede keuze want ik deed in een soort hypergeconcenteerde bui wat dingen die ik moest doen op het balkon van m’n huisgenootje, deed vervolgens boodschappen en kookte (ik was de enige met officiële vakantie dus dan is de taakverdeling al snel rond). We aten wraps met spinazie, pangasiusfilet en mango en dronken wijn en de zon scheen dus all was good. ’s Avonds chillde ik ook nog met Fred en Naomi op mijn kamer, zo goed om daar tijd voor te hebben en om met vriendinnen in huis te wonen.

Dinsdag 3 juli

Dinsdag ging ik om half tien van huis weg omdat Niels en ik vrij vroeg in Den Haag hadden afgesproken. Een van de twee moest sowieso reizen (naar Rotterdam of naar Utrecht) en dus stelde hij maar gewoon voor in een totaal andere stad af te spreken. Niels had vertraging, dus ik haalde een cappuccino to go en liep een rondje door de stad om wat herinneringen aan het weekendje Den Haag/Scheveningen met mijn moeder op te halen. Daarna lunchten we bij Bleyenburg om vervolgens op het dakterras gin-tonics/Aperol Spritz te drinken. Heel fijne plek, aanrader! Daarna liepen we nog een rondje door Den Haag om vervolgens op Het Plein te eindigen met bier dat ik nog nooit zo goud heb gezien (door de zon, obviously).

’s Avonds pakte ik de trein terug naar Utrecht en daarna at ik met Dieuwke in de ondergaande zon bij Pickles in Wittevrouwen. Even geen foto van maar net zo goed een heel fijn moment.

Woensdag 4 juli / Donderdag 5 juli

Daarna stond er iets op mijn todolijstje waar ik helemaal geen zin in had maar wat in mijn eigen ogen wel moest gebeuren: een zomershopsessie. Stradivarius bleek een efficiënte optie, daarna ging ik nog even de rest van de stad in maar ik kocht eigenlijk niets meer. Deze playsuit van Pull & Bear vond ik fantastisch maar de pasvorm was zo onlogisch dat ik ‘m na het passen en het maken van deze foto gewoon weer netjes ingeleverd heb, helaas.

Woensdagavond had ik een almanakvergadering waarin we het thema bepaalden (jaaa) en donderdag was mijn laatste echte dag in Utrecht die ik deels met een boek aan het kanaal doorbracht.

Vrijdag 6 juli

De invulling van mijn vrijdag stond al een tijdje vast: met mijn lichting binnen mijn dispuut (Dennis, Judith, Maartje, Martijn, Rosanne en ik) gingen we bij iedereens ouders/ouderlijk huis langs, uiteraard geheel in stijl en dus gewoon met het ov. We namen de trein van 8:09 naar Arnhem voor een ontbijtje daar, lunchten vervolgens in Leusden, dronken koffie in Spakenburg, borrelden in Delft en dineerden in Capelle aan den IJssel. De vader van Roos kan fantastisch koken en het was zo enorm lekker dat we ongeveer rollend bij mijn ouders aankwamen (die toevallig dus ook in Capelle wonen). Daar dronken we koffie en daarna kregen we een lift naar het station voor de trein van 21:45, waarin we voorzien werden van een overweldigend uitzicht. Vanaf Centraal fietsten we nog naar een dispuutsgenoot voor zijn housewarming en daarna lag ik al vrij snel weer in bed na een enorm gezegende dag. We zijn alle zes heel blij met het hele dispuut maar ook altijd een beetje extra met elkaar en dan is dit zo tof om te doen.

Zaterdag 7 juli

Op zaterdag pakte ik de laatste spulletjes, maakte ik mijn kamer nog even schoon en ging ik naar Capelle om daar nog even bikini’s en broeken in de sale te scoren bij de H&M, een bezoekje aan de bibliotheek te brengen en ongeveer al mijn zomerkleding in de caravan te leggen. ’s Avonds gingen we uit eten met het gezin om te vieren dat mijn zus haar bachelor gehaald heeft (trots!).We zaten bij Prachtig en daar was de service echt bagger voor wat je mag verwachten maar Roffa, mon amour, wat een heerlijke stad blijft dat.

Misschien is vakantie in eigen land stiekem wel een van mijn meest geliefde onderdelen van mijn duizelingwekkend lange zomervakanties. Ik houd van je steden, je mensen, je muziek, je wateren, lief Nederland.

X,
Hester

Eén reactie

  1. Sinds ik Blof weer zag op een festivalletje begin juni (Lansingerland, heel leuk! En heel klein) staat ‘Aan’ hier regelmatig op repeat, heerlijk album. Ik denk dat ‘als je weggaat’ mijn favoriet is, zo mooi <3
    Wat heb je al lang vakantie haha! Ik heb net sinds afgelopen vrijdag vakantie, yeees. Fijn hè, dat ons kleine landje zoveel moois te bieden heeft en zeker als je met leuke mensen bent. Geniet van je vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *