Dagboek van (a)pril(le) lente

April ain’t over yet maar ik besloot om dat eens geen reden te laten zijn om te wachten met het delen van mijn maandelijkse muzieklijstje. Ik schreef in mijn vorige blogpost (of bedacht tijdens het schrijven ervan) dat ik de maand in zou gaan zonder afgebakende verwachtingen en dat is tot nu toe eigenlijk nog steeds aan de hand: zodra de temperaturen af en toe de twintig aantikken en ik me begin te bekommeren over de staat van mijn favoriete bloesembomen ben ik niet meer bezig maanden af te tellen tot de lente, alles loopt gewoon in elkaar over. April zelf laat zich er ook niet door tegenhouden dat het officieel nog geen zomer is, als ik de weersvoorspellingen voor de aankomende dagen mag geloven, en ik volg haar voorbeeld. Over twee weken vinden jullie in dit embedde Spotifylijstje de rest van mijn aprilliedjes, nu wil ik gewoon heel graag even delen wat ik de afgelopen twee weken deed en wat ik daarbij op repeat had.

Ik luisterde Ronnies Nori, ontdekte de catchy muziek van Dio voor tijdens het studeren, vond HONNE’s oeuvre heel fijn, kreeg lenteflashbacks van Gavin James’ nieuwe nummer Always en nog meer zin in ons lustrum door een van de twee liedjes van onze lustrumband toe (Perron Geluk). Ga die vooral luisteren, vind ‘m zo schattig. Ik was kieskeurig in de nummers die ik toevoegde (ook omdat ik soms gewoon albums luister en geen zin heb om m’n favoriete liedjes te moeten kiezen, zoals bij George Ezra) maar kan deze wel met gemak de hele maand horen. Het geheel is divers en dat klopt ook: in april so far wisselden studie, werk en vrije tijd elkaar af als hoofdthema’s. Ik gaf mijn kamer weer een kleine update (en heb een kortingscode waar ik zo meer over vertel zodat dat voor jou ook net wat leuker wordt) en er waren lentemomenten in steden.

Nienke is alweer een tijdje geleden naar de binnenstad van Gouda verhuisd en het werd hoog tijd haar huisje te bekijken, dus onze woensdagavond-jaarclubavond vond in Gouda plaats. Ik kom af en toe in Gouda maar dat is dan vooral in het donker om drankjes te doen en nu zag ik het eindelijk weer eens bij licht (en wat voor licht). Leuke stad, leuke avond.

De blauwe lucht hield aan en dat betekende eindelijk weer tijd voor shirtjes en spijkerjasjes! Dit was de tweede dag thuis aan m’n nota werken en daar ben ik op een gegeven moment zo klaar mee (het is leuk, maar geestdodend) dat ik maar gewoon extra aandacht aan m’n uiterlijk ga besteden. Vandaar de eyeliner. Ik moet mezelf overigens wel nageven dat ik die nota er in rap tempo uit heb geramd, volgens mij bedacht ik me woensdagochtend pas wat nou écht m’n onderzoeksvraag was en voor ik donderdag naar dispuut ging was ik 2000 woorden verder en hoefde ik alleen de conclusie nog maar. Ik heb nog geen cijfer terug dus ik kan nog niet zeggen in hoeverre het een geslaagd project was maar voor de simulated thesis (domme naam) voor mijn andere vak die ik in bijna hetzelfde tempo schreef haalde ik een 9, dus ik hoop dat het enigszins vergelijkbaar is.

Vrijdagochtend werd ik na een leuke borrel (de latere uurtjes zijn altijd het leukst, ik wilde om half twee weggaan omdat ik het niet zo boeiend vond maar toen ik toch nog even bleef hangen was ik opeens een dik uur verder, vervelend mechanisme) wakker met uitzicht op deze posters van Desenio. Ik had al wel een plant en wat cacti op m’n kast gedumpt maar die plant ging dood en het geheel bleef daarna altijd wat wit en kaal – en dat terwijl het wel het eerste is wat ik zie als ik m’n ogen opendoe. Tijd voor verandering, dus. Ik mocht posters (en lijsten) uitzoeken bij Desenio en koos uiteindelijk voor een combinatie van quotes en vintage posters – ik wilde kleur/warmte, maar dan wel op een enigszins neutrale manier omdat vooral mijn kussens eyecatchers zijn qua kleur. Er zijn nog genoeg andere plekken in mijn kamer die ik succesvol van posters had kunnen voorzien maar ik vind dit het allerleukst, in bed liggen is gewoon net wat gezelliger en ‘And so the adventure begins’ blijkt soms net te zijn waar ik aan herinnerd moet worden in de ochtend.

Mocht je toch een hekel hebben aan quotes, dan is het assortiment van Desenio groot, overzichtelijk en veelzijdig genoeg om iets anders naar wens te vinden. Vanaf vandaag (dinsdag) 17 april tot en met 19 april doe je dat bovendien met 25% korting met de code “HESTERLY”.*

Verdere toelichting op de rechterfoto: ’s middags ging ik met Naomi naar het kanaal om vervolgens met vier huisgenoten in totaal neer te strijken op het bankje voor het narcissenperkje. Waren we zelf ook trots op.

Vrijdagavondlift vanaf Gouda, dit soort luchten. Deze foto ziet er tien keer exotischer uit dan het in werkelijkheid was maar toch leuk.

Zaterdag kwamen er vrienden van mijn ouders uit Drenthe die Rotterdam graag wilden zien en ik ging met ze mee als touroperator. Rotterdam is een perfecte stad om toerist in uit te hangen terwijl je er gewoon bekend bent, dingen als de Markthal die elke ingeburgerde Rotterdammer onzin lijkt te vinden zijn dan opeens wel weer heel bijzonder en mooi. Ik houd ervan hoe deze stad zo vernieuwend is en me daardoor blijft fascineren, verrassen. De sfeer zat er bovendien sowieso al goed in: het was de eerste warme dag, dus iedereen dronk z’n kopje ochtendkoffie op het terras, én het was de dag voor de marathon.

Helaas voelde ik me verder echt niet lekker en ging ik nog voor de lunch naar huis. Ik was extreem opgelucht toen ik eenmaal thuis was en heb met Jolie geknuffeld in de zon, een aflevering Dynasty gekeken en wat aan mijn nota gewerkt. Aan het einde van de middag reed ik naar Utrecht voor een avond met mijn kring.

Zondag was het VET mooi weer dus ik ging met huisgenoten naar de kerk en daarna uploadde ik mijn nota op BlackBoard en wilde ik alleen nog maar leuke dingen doen om mijn twee weken vrijheid te vieren. Fred en ik dronken een biertje op het stadsstrand SOIA en slaagden er in twee uur niet in een terrasplek te claimen maar toen we eenmaal languit in het gras lagen vonden we dat ook niet zo erg meer, zoals aan Freds hoofd te zien is.

Daarna haalden we burgers bij Meneer Smakers en fietsten we door naar Park Lepelenburg. Tijdens mijn lievelingsliedje van het moment (Tot Het Bittere Eind – BLØF) bedacht ik me even hoe goed het is dat zo’n eindeloze zomerdag al in april plaats kan vinden.

Want eindeloos was ‘ie: we fietsen door naar de Nieuwe Kerk voor een avond over rust waar nog wat bekenden van ons naartoegingen (en ik kwijlde ondertussen op de beste bloesemboom van heel Utrecht). Na nog een korte chillsessie thuis met Fred en Naomi werd het écht tijd om te slapen, hoewel ik ook weer niet zoveel haast had: ik gunde mezelf maandag nog vrij en reed toen eigenlijk alleen naar mijn ouders om vervolgens de hele middag koffie te drinken in de stad bij Heilige Boontjes met een vriend.

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag werkte ik weer op kantoor in Den Haag. Misschien niet heel lente-achtig (vooral niet vanwege die winterjas, hoewel ik die ook een dag thuis heb kunnen laten voor een spijkerjasje) maar tegelijkertijd ook weer wel: het is af en toe heel fijn je ook op een andere manier nuttig te kunnen maken. Studeren is immers, tot je je kennis echt gaat toepassen in de wereld door (bijvoorbeeld) je werk, nog vooral een investering in jezelf waar bovendien niemand je voor betaalt. Dat gegeven maakt het wat mij betreft extra leuk en leerzaam om als student in een omgeving tussen afgestudeerd-werkenden te werken en ik heb bovendien het geluk dat het overgrote deel daarvan ook nog eens heel gemotiveerd is.

Een paar dagen achter elkaar werken kost je wat van je sociale leven maar je komt tegelijkertijd wel in het (vroege) ritme én je krijgt meer eigen inzicht in wat er speelt en wat je zelf kan oppakken, dus ik heb oprecht leuke dagen gehad. Een geruststellende gedachte dus: investeren werkt (hoewel niet altijd geruststellend, want soms wil je gewoon dat dingen aan komen waaien, maar dat is een ander verhaal).

Ik sluit af met another bloesemfoto (nog niet met mijn Canon helaas, oeps) omdat je daar nooit genoeg van kan hebben. Ik ga in mijn laatste week vrij voor het nieuwe blok begint van de inmiddels minder prille lente genieten: er staat een dag terrassen in Nijmegen, een dispuutsavond in het park en de bruiloft van mijn nicht gepland. Ik ga proberen nog een boek te lezen, alvast wat aan mijn studie te doen (dat begint weer eh vrij heftig) en tegelijkertijd mijn rust te pakken, want zaterdag begint het tweewekendurende lustrum van mijn vereniging. Maar gelukkig is er allereerst gewoon nog altijd vandaag.

X,
Hester

* De code HESTERLY geldt niet voor lijsten of voor posters uit de “handpicked” en “collaboration” collecties.

6 reacties

  1. Haha, ik herkende de foto van Gouda meteen! Wat leuk! Ik ken Nienke ook van naam, we zaten op dezelfde middelbare school (: How small can the world be, zeg maar. Echt zo fijn altijd, deze verslagen van wat je de afgelopen tijd allemaal hebt uitgespookt. en wat je allemaal geleerd hebt (ik vond het stukje over wat je in Den Haag doet en hoe je daar in staat echt aanstekelijk werken, hihi). Ik zou willen dat ik de dedication had om ook nog zulke dingetjes te schrijven voor mijn blog, maar het lukt maar niet and I don’t know why.. Je hebt echt weer fijne dingen meegemaakt en het allemaal mooi vastgelegd. Ik kijk alweer uit naar de volgende. Liefs!

    1. Oh haha, wat grappig! Als ik één ding heb geleerd in de afgelopen jaren dan is dat inderdaad ook wel dat iedereen elkaar uiteindelijk kent als je in dezelfde regio woont. En ja Stel, ik mis je blogposts! Het hoeven geen uitgebreide fotodagboekjes te zijn maar ik zie ook al een tijdje geen hersenspinsels van jou meer in m’n feed en het begon me echt op te vallen :(

  2. Heerlijk weer he die bomen vol in de bloesem en het zonnetje.. en ik kom trouwens echt nooit in Gouda, leuke foto’s om zo te zien! alvast een heel fijn weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *