THE 2017 RECAP II

Inmiddels een traditie: een jaaroverzicht per maand, inclusief linkjes naar bijbehorende Spotifylijstjes (de foto’s zijn klikbaar). Ik deed dit in 2015 en in 2016 en nu ik er toch de tijd voor had, kon ik het niet laten ook 2017 samen te vatten. Ik schreef al over het afgelopen jaar in grote lijnen, maar voor deze gelegenheid heb ik mijn agenda en filmrol als naslagwerken gebruikt. Get ready for een kleine herbeleving van mijn 2017.

juli 2017

De eerste vijf dagen was ik nog in Nederland en besteedde ik aan vakantievoorbereidingen: ik shopte, leende boeken bij de bibliotheek in Rotterdam (opnieuw verliefd), zag een vriend, ging naar de kapper (hoewel dat een fout was), naar de manuele therapeut, naar de dierenarts met mijn twee katten voor een check en at ergens met Niels. Daarna was ik een week in Slovenië met mijn ouders, zus en zwager, een fantastisch land. Meer kun je hier lezen. Mijn zwager vloog terug en wij verbleven nog in een afgelegen huis in Italië met (bijna) privé zwembad en geweldig uitzicht. We bezochten Lucca en Pistoia maar zijn vooral heel bruin geworden en sloten de vakantie af in Milaan. Heel geslaagde, fijne vakantie. Ik zag mijn opa en oma en daarna Niels toen we high tea’den bij de Lof der Zoetheid, een uitzichttoren bij de Rottemeren beklommen en drankjes deden bij Waalhaven (naast het vliegveld). Colaatjes voor mij, want ik was nog de enige met een rijbewijs. Dat was het gelukkig waard: het was zulk mooi weer dat we met open dak in de knalblauwe Golf cabrio van mijn ouders konden rijden. Twee dagen later stond ik opnieuw met m’n koffers klaar, maar deze keer in Utrecht Overvecht.

augustus 2017

Ik mocht namelijk nog een keer op vakantie naar Italië en wel met meer dan twintig onwijs leuke dispuutsgenootjes. Het was af en toe chaos maar alles ging zo goed en zo leuk en het was een week waar ik echt heel goede herinneringen aan heb. Ook omdat ik weer in Rome was, overigens. Ik kwam kapot terug op zondagochtend maar zat maandagochtend, en de rest van de week, op kantoor in Den Haag voor een nieuw baantje. Ik heb heel veel gewerkt in augustus maar ging ook naar de Pleinbioscoop, naar de IKEA met Frederique na een schoonmaakdag met het huis, naar de IKEA met m’n zus en naar het strand met Niels en Tom. In de UIT-week at ik pannekoeken met mijn lichting waarna we naar een feestje van N.S.U. gingen en het weekend erna ging ik naar Brugge met Marolise, Tom en Niels. Daar reed ik opnieuw heen in onze cabrio, ik heb gewoon heel veel autogereden in augustus, en zelfs onze oude Mini. Ik zag Brenda weer eens (en reed weer paard), lunchte met Lisa in Utrecht, sprak met twee vrienden af waarmee ik respectievelijk pizza at en koffie dronk, reed naar Utrecht om de nieuwe lichting van mijn vereniging (waaronder drie huisgenootjes) te zien, kibbeling te eten met Nienke in Kanaleneiland, pizza te bestellen met diezelfde huisgenootjes en heel lang te praten op het balkon en te eindigen bij vrienden die op de route naar huis lagen. De laatste dagen van augustus werkte ik in een bedrijfskantine in Rotterdam en was er weer een eerste officiële dispuutsavond. Een augustusoverzichtje vind je hier.

september 2017

September begon met een 21-diner van een dispuutsgenootje en een dag werken, maar daarna begon het normale leven al vrij snel weer. Ik was heel druk met mijn studie maar gooide m’n dag- en nachtritme ook nog even goed door elkaar met een garagefeestje tot de volgende ochtend en de Nacht van de Poëzie met studiegenootjes. Het waren mijn eerste weken op kamers, en hoewel ik ook nog wel vrije woensdagen bij mijn ouders was aangezien ik dinsdagavonden weer in Capelle moest zijn bij mijn eigen kerk ontstond er al wel snel een maandagavondtraditie met mijn huisgenootjes rondom Holland’s Next Top Model. De dispuutsavonden stonden in het teken van de nieuwe lichting kennis laten maken met ons dispuut, in het laatste weekend van september werden de nieuwe sjaars geïnstalleerd en chillden we verder gewoon heel veel in de najaarszon in Amersfoort. Ik had verder een jaarclubavond, nam afscheid van de cabrio voor ‘ie de stalling in ging door een kleine roadtrip to nowhere met Niels en Tom, maakte foto’s van een jaarclub, dronk twee uur lang koffie met Niels na de eerste catechisatie-avond alsof we weer vijftien waren en bestelde pizza met Frederique toen we beide geen zin meer hadden om te koken. Na de installatie-ALV in de Domkerk was er een startfeestje en dat was september ongeveer.

oktober 2017

Eén van mijn meer actievere maanden trapte ik af met twee tentamens op één dag. Ik ging naar de IKEA met Niels en at in de stad, maakte foto’s van een commissie in het Spoorwegmuseum, vierde het 50-jarig huwelijk van mijn opa en oma, at met al mijn zeven huisgenoten aan de picknicktafel in de voortuin, zag mijn jaarclub, dronk speciaalbiertjes bij Olivier in Utrecht met Tom en Niels, werkte een dag, kreeg een nieuw achterneefje en wandelde met mijn ouders door een herfstbos op de Veluwe op een zaterdagmiddag, maakte de eerste plannen voor de dispuutsvakantie, brunchte met Dieuwke, ging naar Rotterdam om mijn zus te zien voor haar verjaardag, hield een Grease-avond met Frederique, werkte aan deadlines en dineerde bij Syr met een goede vriendin van m’n ouders. Megaleuke herfstmaand met heel veel dingen naast de gebruikelijke dispuutsavonden, aansluitende borrels en avonden met huisgenootjes.

november 2017

Na het inleveren van mijn onderzoeksrapport en takehometentamen (waarom zijn al mijn deadlines aan het begin van de maand?) had ik heel veel tijd. Die gebruikte ik om tot laat te borrelen en de perfecte luie vrijdag te hebben maar ook om naar de IJ-hallen te gaan met Dieuwke, Maartje en Rosanne, een mislukte poging tot boswandelen te doen met Niels, Marolise en Tom, C’est La Vie in LantarenVenster (een bioscoop op de Kop van Zuid) te zien en twee dagen te werken. Ik sloot af met nog een heel leuke borrel en de perfecte luie zondag die bestond uit lattes met een vriend in het café van de Rotterdamse bibliotheek en aansluitend een frituurdiner met Niels bij mij thuis. Ik at twee keer met een groot gedeelte van het huis en een keertje met mijn jaarclub, ik keek Bridget Jones met Nienke, ging naar een feestje van mijn vereniging, werkte thuis en was een weekend in Harlingen met mijn kring. Daarna at ik mega-uitgebreid bij Restaurant West met mijn dispuutslichting op een maandagavond en was er nog een leuk feestje van mijn vereniging bij de Galgenwaard.

december 2017

Last but surely not least… December. Ik begon de maand in Amsterdam, met Hannah en uiteindelijk ook met mijn zus en huisgenootjes, bij het concert van Oh Wonder. Ik vierde Sinterklaas met mijn gezin en dronk cappuccino’s met Nienke, met Frederique en Naomi en met Niels, Marolise en Tom, waarvan de laatste twee op een perfecte decembervrijdag plaatsvonden met een dinertje in de stad ertussenin. Ik sloot een tentamenweek af met een kerstavond met mijn dispuut, een kerstdiner van mijn werk en het 21-diner van mijn zus. Ik hield een kamerschoonmaak, lunchte in Delft (en zag dus eindelijk weer eens een nieuwe stad) met Niels, ging naar een kerstviering van mijn vereniging, bracht veel tijd door met huisgenootjes en was een avond met vrienden van vroeger. Op kerstavond dineerde ik met het gezin en mijn opa en oma, op Eerste Kerstdag ging ik naar de kerk en naar de familie van mijn vaders kant en op Tweede Kerstdag reed ik met Niels naar Amsterdam voor de Messiah in het Concertgebouw. De laatste dagen van december was ik bij mijn ouders waar ik mijn Gossip Girlverslaving nieuw leven in blies, blogde, Niels, Tom en Marolise zag en thuiswerkte en uiteindelijk weer naar Utrecht vertrok om daar de jaarwisseling te vieren.

En daarom bij dezen alvast: een heel fijne jaarwisseling! Ik hoop op een mooi jaar, ook voor jou als lezer, en ik wil nog even zeggen dat ik het onwijs leuk vind dat je de tijd neemt om dit te lezen en oprecht hoop dat je dat blijft doen.

X,
Hester

2 reacties

  1. Wat een heerlijk overzicht zeg! Ik heb heel veel jaaroverzichten gezien, maar ik vind deze echt heel tof. De foto’s zijn prachtig en wat heb je veel leuke dingen gedaan dit jaar! Ik heb je blog pas net ontdekt, maar ik blijf je zeker volgen. Malou x

    1. Ah wat leuk om te horen Marlou, thanks! Vooral als je m’n blog het afgelopen jaar niet hebt gelezen is het een lekkere binnenkomer denk ik haha. Ik hoop dat je blijft lezen! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *