THE 2017 RECAP I

Inmiddels een traditie: een jaaroverzicht per maand, inclusief linkjes naar bijbehorende Spotifylijstjes (de foto’s zijn klikbaar). Ik deed dit in 2015 en in 2016 en nu ik er toch de tijd voor had, kon ik het niet laten ook 2017 samen te vatten. Ik schreef al over het afgelopen jaar in grote lijnen, maar voor deze gelegenheid heb ik mijn agenda en filmrol als naslagwerken gebruikt. Get ready for een kleine herbeleving van mijn 2017.

januari 2017

Januari was een heel rustige maand die begon met een week vakantie waarin ik mijn net begonnen Gossip Girlverslaving doorzette, naar Soof 2 ging met mijn ouders, uit eten ging met mijn gezin en drankjes deed in Gouda met Tom, Marolise, Niels en Kevin. Ik deed mee aan een salsadansworkshop in Stairway met mijn dispuut, ging naar de Interclassics beurs in Maastricht met Niels ondanks naderende tentamens en sneeuwde tot mijn ongenoegen nat. Na twee tentamens was ik de rest van januari ook vrij: ik ging met mijn dispuut naar Focus, een weekendconferentie van heel Navigators. Dat was midden tussen de weilanden en er lag (een laagje) sneeuw dus dat maakte een toch al geslaagd weekend nog veel fijner. In de week daarna leverde ik een essay in maar had ik nog steeds geen colleges, dus ik keek nog meer Gossip Girl, shopte met mijn moeder in Rotterdam, vierde Marolises verjaardag, had een avond met alle (alumni)vrouwen van het dispuut en boekte een vakantie naar Ljubljana.

februari 2017

Op 1 februari was ik met Nienke in Haarlem waar we, voornamelijk, taart aten. Nooit over geblogd, had ik wel moeten doen. Ik dronk wijn en gin&tonic’s bij Marolise met een verrassende combinatie van middelbareschoolvriendinnetjes en het nieuwe blok aan de uni begon. We gingen op een zaterdagavond uit eten met de hele familie, Valentijnsdag werd spontaan in Utrecht gevierd met Tom, Niels en Roos op een zonnig terras van Bagels & Beans (had ik ook over moeten bloggen), ik had een jaarclubborrel en ging naar een poetry slam avond van mijn studievereniging. Dat weekend was ik in Rotterdam bij mijn zus die sinds het nieuwe jaar op kamers woonde. Ik had een rustige week met katten en tentamenvoorbereidingen, dronk koffie met Marleen die mijn blog al een tijdje las en ging met Niels naar een debat tussen Arjen Lubach en Gert-Jan Segers in Leiden. We gaan het verder niet hebben over in welke trein we stapten op de terugweg (die naar Schiphol) en wiens schuld dat was (de mijne). In februari keek ik ook het zesde en laatste seizoen van Gossip Girl #sad #dreamcometrue.

maart 2017

Maart begon met deadlines voor een verslag en eindigde met deadlines voor een nota en een presentatie van het tweede deel van het verslag. In de tussentijd was ik een avond met Marolise, Niels, Tom en Kevin, waren de voorrondes van het songfestival van mijn vereniging in de Helling, sliep ik weer eens bij een dispuutsgenootje in Utrecht na een borrel en besloten Niels en ik spontaan bij ZOUK in Amsterdam te eten op een vrijdagavond. Ik sprak met Nienke en Brenda af, maakte foto’s voor het beginnende bedrijf van mijn zwager en ging naar een garagefeestje waar ik weinig meer van weet omdat ze allemaal op elkaar lijken maar wel allemaal heel leuk zijn. Er was een tentamen en een science café over goede smaak met Maartje en daarna een sjaarsdiner met het bestuur dat wij als sjaarzen mochten verzorgen. Ik nam mijn ouders en opa mee naar Utrecht voor een familiedag van mijn studie, zag Niels per ongeluk drie keer in één week, picknickte voor het eerst dat seizoen – met mijn lichting – en had mijn eerste hospiteeravond.

april 2017

Mijn tweede periode van heel veel vrij zijn was in april. Ik maakte eerst gebruik van de National Glamour Day met mijn moeder, ging naar een verjaardag van een vriend van thuis en leverde na het weekend een verslag in en maakte een tentamen. Wat volgde: ik ging met Niels naar de Matthaus Passion in de Doelen, met mijn vader naar De Dijk in het Nieuwe Luxor, reed op een zonnige zondagmiddag eindelijk weer motor met mijn vader en hospiteerde nog een keer. Ik zag 13 Reasons Why, dronk koffie met Maaike in Amsterdam en ging spontaan naar de toneeluitvoering van mijn oude middelbare school met Niels. Veel nostalgie, was leuk. Het werd weer lente en ik voorzag mezelf in bijpassende schoenen. Met Pasen liep ik een burgerlijk rondje om de Kralingse Plas met mijn ouders (de heenweg met de cabrio die weer open kon was eigenlijk nog het leukste), daarna had ik nog steeds vrij dus ging ik een dag bij twee van mijn drie nichten in Zwolle langs. Ik was veel te vroeg dus zag de binnenstad van Zwolle ook nog een keer. Ik sleepte Niels mee naar Utrecht en we brachten een bezoekje aan onze oude middelbare school/Latijnleraar. Mijn colleges begonnen weer maar daarna was direct het Koningsdagweekend waarin ik mijn tijd zeer nuttig besteedde aan het maken van een nieuwe lay-out. April sloot ik af met een old school avond met Tom en Niels: we aten in Rotterdam en reden daarna naar een verjaardag van een vriend. De volgende dag wokten we met de hele familie van mijn vaders kant.

mei 2017

Mei begon met veel muziek: John Mayer (en Andreas Moe, als voorprogramma) in ZiggoDome met Hannah en haar broertje en een bevrijdingsfestival in Groningen met Nienke. Ik had nog nooit eerder zitplaatsen gehad bij een concert in het Ziggodome maar het gebrek aan bewegingsvrijheid maakten Nienke en ik ruimschoots goed bij  Youngr en Glass Animals, ook omdat het te koud was om stil te staan. We zagen Boef live (hadden we niet moeten willen) en combineerden brownies met bier. Daarna had ik een 21-diner in Katwijk én op maandag een soort kennismakingsdate in het huis waar ik nu woon. Verder kreeg ik het wat drukker met unidingen en studeerde ik heel veel in de tuin, want de lente zette door en ook Utrecht was opeens weer op haar mooist. Ik studeerde met Nienke bij BAR Beton met een overpriced smoothie, we hielden een pop-uprestaurant in de sociëteit met dispuut, ik kocht een nieuwe camera, Niels & Job hielden een tweede editie van Cars & Kids en de dag daarna was ik jarig. Dat heb ik eigenlijk helemaal niet uitgebreid gevierd maar er kwamen wel wat vrienden van thuis langs, én ik mocht voor het eerst alleen autorijden! Ik at pizza’s en ijsjes met Maartje, Rosanne en Judith, maakt een tentamen en was daarna een Hemelvaartsweekend met mijn moeder en onze fietsen in Den Haag/Scheveningen. Het was onwijs heet in a good way en we hadden het zo getroffen en het was gewoon echt heel heel erg leuk. Ik barbecuede op zondagavond met een vriendengroep van een heel aantal jaar terug die nog uit mijn paardrijtijd stamt en deelde op maandagavond een fles rosé met Niels bij THOMS terwijl ik de volgende dag om 7:45 weg moest. No regrets, de lente maakte een beetje roekeloos.

juni 2017

We begonnen met een kringavond in het Griftpark en een autoritje met het nieuwe album van Lil’ Kleine en desperado’s en donuts aan de Rottekade met Niels en Marolise op een zondagmiddag. Ik werkte aan deadlines en aan blogs bij Bagels & Beans, dronk nog een keer koffie en wijn bij THOMS, verrijkte mijn leven na bijna een jaar zonder eindelijk weer met Photoshop en reed met Niels op een vrijdagavond naar de rustige gedeeltes van Rotterdam omdat we toch allebei alleen thuis waren. Volgens mij bestempelen we dat nog steeds als een van onze meest romantische uitjes zonder romantiek in het spel (meer foto’s vind je hier). Ik maakte mijn allerlaatste tentamen op 14 juni, kluste een hele dag in mijn kamer met mijn gezin en zag het daarna licht worden op de fiets toen ik terug kwam van een avond met vrienden in Zevenhuizen. Ik pastte op, was weer eens bij Marolise in Utrecht, at risotto op de Meent met Niels, kluste nog meer in mijn kamer en sloot af met een feestje van mijn vereniging en het gala van mijn dispuut.

Vanmiddag om 12:00 vind je juli tot en met december!

X,
Hester

P.S. Naast al deze dingen was ik ook elke donderdag met mijn dispuut, maar omdat dat zo standaard is voor mij voelt het vrij onzinnig het bij elke maand te herhalen. Hierbij dus. 

3 reacties

 1. Fijn al die jaaroverzichten op blogs, ik houd ervan. <3
  Nu gelijk door naar je tweede artikel over 2017. Komend jaar echt weer een keer koffie drinken hoor <3
  Heel veel plezier en geluk alvast gewenst voor het nieuwe jaar!

  1. Haha ja ik twijfelde nog even hoe ik het zou doen (je kan natuurlijk ook gewoon alleen de hoogtepunten noemen, of dingen waar je trots op bent, of levenslessen) want dit is niet per se efficiënt maar ik vind het wel gewoon heel leuk omdat het ook een goede indruk geeft van hoe je je jaar in hebt gevuld. Leuk dat je weer reageert trouwens, ik begon je reacties al te missen! Was eigenlijk bijna bang dat je niet meer meelas haha. Jij ook een fijne avond en heel mooi 2018 gewenst! En ik moet wel een keer tijd hebben voor koffie lijkt me :)

   1. Dit is juist wel leuk, wat uitgebreider maar het ziet er gewoon mooi uit. Een jaar bestaat nu eenmaal niet alleen uit hoogtepunten ;)
    Ah sorry! Ik lees alles wat je schrijft nog steeds haha (#stalker – nee grapje) maar ik heb de laatste tijd inderdaad minder gereageerd; had ik eigenlijk niet echt een reden voor :’) Ik ga proberen om weer wat actiever te lezen en reageren!
    Leuk! We appen anders binnenkort wel even!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *