December/pre-Christmas vibes

23 november 2017

Dit was het moment waarop ik de kerstvibe kreeg, middenin de drukte van de stad die in schemer gehuld werd. New York mag dan de stad zijn die nooit slaapt, Utrecht is a city that keeps buzzing. Aan het eind van de dag duiken er opeens van alle kanten fietsers op en raken de fietspaden zo vol dat je je verkeersinzicht net zo sterk moet inzetten als de gemiddelde autobestuurder en soms de afslag die je wil nemen niet eens kunt nemen, iets wat in feite vrij irritant is, maar niet als je weet waar je mee bezig bent. Ik was vanuit mijn laatste college voor het weekend op weg naar Zuilen voor een dispuutsavond en ik had sowieso al geen haast, maar nog minder toen ik een kerstplaylist aanzette. Ik voelde me eigenlijk compleet zen. Ik wist dat minstens de helft van de lange rij fietsers voor me zometeen hun fiets in de stationsstalling zou zetten en zich in een drukke trein zou vouwen, maar dat ik over tien minuten al thuis zou komen bij mijn favoriete mensen.

Kerstliedjes bevragen je mate van eenzaamheid en het feit dat ik zo van ze genoot terwijl ik me juist in m’n eentje middenin een stoet onbekenden bevond die geen aandacht aan me besteedden bevestigden dat ik klaar was voor de decembermaand. De aanloop naar de feestdagen was dan ook fijn en vatte ik samen in snapshots.

2 december 2017

Ik herinnerde mezelf er net wel aan dat herhaling voor niemand relevant is, maar het concert van Oh Wonder was eigenlijk zo leuk dat ik die regel even negeer. Mocht het je nog niet bekend voorkomen: ik schreef er hier al over maar dat kun je gemist hebben aangezien ik de laatste tijd heel veel geblogd heb (wilde ik vooral even genoemd hebben omdat ik er zelf heel content mee ben). Ik was heel blij weer in Amsterdam te zijn en nog blijer Hannah weer te zien. Vantevoren aten we bij Ellis Gourmet Burger wat ook gewoon op de Neude en in Rotterdam zit maar (naast de slechte service) wel een goede burger met kip en parmezaan had.

5 december 2017

Op 5 december bewees ik nogmaals aan mezelf dat ik beter presteer onder druk, want ik had al drie weken geen idee meer hoe ik een Sinterklaasgedicht moest schrijven en op de dag zelf verzon ik ze allemaal onder de douche. Iets minder voorpret maar wel zeer tijdsefficiënt. Ook mijn cadeautjes kocht ik de dag zelf en hoewel de HEMA verdacht leeg was kwam het toch helemaal goed. ’s Avonds vierde ik het thuis met mijn ouders, mijn zus en haar vriend, mijn favoriete cadeau waren toch wel mijn Rituals geurstokjes.

8 december 2017

Dit was misschien wel mijn meest favoriete dag van december, en in elk geval de fijnste vrijdag in tijden. Ik werd wakker na een leuke borrel de vorige avond, keek een (kerst)aflevering Dynasty in bed en pakte met Naomi de bus naar de stad om daar ook m’n andere huisgenootje te meeten en koffie te drinken voor de verjaardag van Naomi de volgende dag. We zaten bij 30ml en rolden daarna zo het station in waar we allemaal een andere trein pakten. Ik was heel even thuis en pakte daarna de metro om met Marolise, Tom en Niels te eten in de stad voor Niels’ verjaardag. We deden daarna een rondje Coolsingel en ik was opnieuw verliefd op Rotterdam. Het contrast met Utrecht – overwegend oud met een aantal nieuwe gebouwen – is zo groot dat Rotterdam met haar skyscrapers met opeens een oud stadhuis ertussenin opeens New York-ish aandoet, zeker rond de kerst. We dronken koffie bij Gusto en daarna kwam ik terug terwijl het sneeuwde. Ik ging gelukkig slapen na een dag in mijn twee hometown cities met mensen die ik echt ontzettend leuk vind, cappuccino, wijn en kerstverlichting. Soms zou ik willen dat al mijn dagen een aaneenschakeling zouden kunnen zijn van met mensen zijn en niet aan verplichtingen denken.

11 december 2017

Dat weekend zette de sneeuwval door en ik hoefde de deur amper uit, dus ik vond het eigenlijk wel leuk. Mijn tentamen op maandagochtend werd verplaatst dus hoefde ik of hoefden mijn ouders er ook geen moeite voor te doen om te zorgen dat ik in Utrecht kwam. Mijn nachtje extra thuis voelde een beetje als een minivakantie en maandagochtend ging mijn reis best soepel. Eenmaal in Utrecht genoot ik enorm van mijn uitzicht op een steeds witter wordende dennenboom terwijl ik iets nuttigs probeerde te doen maar dat eindigde in avondeten met Naomi en Frederique, gevolgd door een sneeuwballengevecht (want wat wil je als je in een van de ruimtelijkste delen van Utrecht woont) en een hele avond chillen met chocolademelk die nogal tegenviel. Dat deed gelukkig niets af aan de avond want hoe kun je NIET gelukkig zijn als je opeens in zo’n paradijsje woont?

14 december 2017

Kleine flash forward naar de donderdag na mijn tweede en laatste tentamen. Ik schreef nogal wat kantjes vol maar haalde uiteindelijk wel een 7,9, dus ik was niet ontevreden. Hoewel ik extreem verlang naar het moment dat de Dom weer uit de steigers is geniet ik nog wel evenveel van de Drift en Janskerkhof inclusief kerstboomverkoop in de avondschemer. Ik vervolgde mijn weg naar Zuilen waar we een kerstdineravond in foute kersttruien hadden met het dispuut.

16/17 december 2017

Op vrijdag had ik een kerstdiner met mijn werk (inclusief persoonlijke cadeaus en toespraken ❤), op zaterdag was het 21-diner van mijn zus. Het hele huis was verbouwd maar het was een heel geslaagde avond met leuke mensen en lekker eten, van zalmtartaar en courgettesoup tot kip met amandelspijs en abrikoos in filodeeg en meringue met rood fruit en granaatappelpitjes. Nu al zin in m’n eigen diner, moet helaas nog tweeënhalf jaar wachten. De zondag afterwards besloot Coco dat wij die zooi maar op moesten ruimen en dat hij als accessoire wel toe kon kijken tussen de bloemen en de wijn, fair enough.

19 december 2017

De week van mijn tentamens had m’n motivatie al redelijk opgebruikt, dus in de laatste week voor de kerstvakantie had ik nog weinig zin in de uni. Ik had opeens geen idee meer hoe ik maandag ooit om 9:00 al in (een waarschijnlijk toch niet zo nuttig) college zou kunnen zitten en toen ik zondagavond met huisgenoten was moedigden ze me een klein beetje aan het ook gewoon niet te proberen, dus skipte ik voor het eerst in tijden weer eens iets. Dat betekende dat ik uitgerust wakker werd en genoeg energie had om m’n hele kamer aan een grote opruim- en schoonmaakbeurt te onderwerpen. ’s Avonds hing ik op een bank in Overvecht met mijn commissie om de dispuutsvakantie te regelen, dinsdag was ik sowieso vrij en lunchte ik bij Kek in Delft met Niels voor hij vier dagen naar Praag ging. Vind het dus echt heel leuk en bijzonder dat ik tegenwoordig buiten de deur vaak gezonder eet dan thuis. Hij had de American pancakes en keurde Kek (wat ik uiteraard uitgezocht had) ruimschoots goed. En ik Delft (ondanks dat ik er vanuit Utrecht via Rotterdam Centraal(!!) heen moest). ’s Avonds at ik met dispuutsgenootjes en ging ik naar de kerstviering van m’n vereniging.

20 december 2017

Op woensdag kreeg ik mezelf wél naar een 09:00-college dat ook nog eens vier uur duurde. Ik was echt helemaal klaar met vroeg opstaan dus was heel blij toen ik thuis was en gewoon weer op m’n bed kon chillen, ook niet in de laatste plaats omdat ik vind dat mijn kamer er nog steeds zo gezellig uitziet. Ik voelde me even de goede huisgenoot toen ik boodschappen deed en kookte voor twee, deed daarna weer heel lang niets nuttigs en motiveerde mezelf uiteindelijk met een kopje Dolce Gusto-cappuccino in een van mijn H&M-mokken om nog even de laatste teksten van Coornhert te lezen voor de laatste vier uur college voor de vakantie op donderdag. Fun fact: hierna kwamen mijn huisgenoten een voor een thuis en hun dag nabespreken op mijn kamer dus we chillden per ongeluk met z’n vieren tot half twee. Ik had al genoeg slaaptekort gelukkig.

23 december 2017

Eenmaal terug bij mijn ouders gourmette ik met vrienden die ik uit mijn paardrij-/manegeverleden ken en allemaal heel dichtbij me wonen maar ik toch maar een paar keer per jaar zie. Was wel heel gezellig en heel kerstig want de kerstversiering in het huis van de vriendin waar we zaten was uitgebreider dan ik ooit had gezien. Super fijn.

Verder heb ik nu kerstvakantie, staan mijn aankomende drie dagen in het teken van Kerst en de 31e en eerste in het teken van de jaarwisseling en dienen de rest van de dagen als tijd om niets te doen, met wat vrienden af te spreken, een boek te lezen en te werken. Ik hoop dat jullie ook fijne feestdagen hebben – en vergeet niet tussen Kerst en Oud en Nieuw hier even terug te komen, want er komen nog wat (leuke) blogposts aan!

X,
Hester

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *