THE 2016 REVIEW II

Er is weer (bijna) een jaar voorbij! 2016 ging voor mijn gevoel supersnel en was een jaar waar ik heel dankbaar voor ben, vol belangrijke gebeurtenissen en onstuimige omwentelingen maar ook juist heel veel kleinere dingen die mijn leven positief kleurden. Vandaag, op de laatste dag van het jaar, blik ik per maand nog heel even terug. Bijbehorende Spotifylijstjes vind je door op de eerste foto te klikken, enjoy!

– Juli –

img_fb23ac4a65e4-1

img_568e75525874-1

1 juli was de dag van mijn laatste werkdag, iets wat me de ruimte gaf om van juli een optimale zomermaand te maken. In de eerste week was ik druk met een lunchdate met bloggers, losse afspraken, rijlessen en een zomershopsessie met mijn zus maar ook een prijzenuitreiking van een PWS-contest in Den Haag waar ik aan mee had gedaan en wonder boven wonder de eerste prijs kreeg en mijn diploma-uitreiking. Die week was ik ongelofelijk overweldigd, over zoveel dank en trots en complimentjes en misschien ook een beetje het feit dat mijn middelbareschooltijd ook daadwerkelijk afgesloten was. De donderdagochtend na mijn diploma-uitreiking stapte ik met mijn ouders en zus in de auto om drie weken te kamperen in Frankrijk. De eerste week stonden we op een super chille camping ten noordwesten van Nice en was de vriend van mijn zus er ook, daarna trokken we nog naar een andere camping ten nooordwesten van Saint-Tropez. We zagen Cannes, Monaco, Saint-Tropez en Bourg-en-Bresse maar ook kleinere stadjes als Saint-JeannetVence en Port Grimaud en veel mooie natuur in de vorm van watervallen, bergen en rotsen met wijngaarden. Het was standaard goed weer en ik heb heel erg genoten van het niets doen, de sfeer, bruin worden, heel veel lezen en zwemmen, alle auto’s rondom Monaco, mijn fotografie, het strand, de zee en de zon. De laatste drie dagen hadden we wat minder weer waardoor ik het liefst weer terug wilde naar de Côte d’Azur in plaats van naar Nederland en dat geeft wel aan hoe fijn het was.

– Augustus –

Processed with VSCO with g3 preset

De eerste twee weken van augustus chillde ik heel veel thuis, omdat ik dat eigenlijk nog niet zoveel had gedaan sinds mijn examens. Als het zonnig was las ik een boek in de tuin maar aangezien dat niet constant het geval was heb ik ook veel uitgeslapen, Frankrijkfoto’s bewerkt en blogjes geschreven, lekkere lunches in elkaar gedraaid, de serie De Fractie gekeken, met mijn katten geknuffeld en ijsjes gehaald. Ik ging naar Finding Dory met mijn zus in het kader jeugdsentiment, at een bagel bij Bagels & Beans met Marjolein en haalde de volgende ochtend – 12 augustus – mijn rijbewijs. ZO blij! Het weekend bracht ik met Hannah door, onder andere op een feestje, en van maandag tot en met vrijdag verbleef ik in Utrecht met Marolise, Rosanne en Sanne voor de UIT-week. Het was vijf dagen lang bloedheet dus eigenlijk waren we telkens blij als het avond was (en die avonden inclusief feestjes waren sowieso goed). Ik genoot van Utrecht, fietstochtjes en de gezelligheid maar was ook wel blij dat we in een appartement zaten van kennissen die op vakantie waren zodat we daar ook konden chillen, want de hele dag rondleidingen et cetera gaat vervelen. Direct daarna begon op maandag mijn noviciaatsweek en dat was mega kut en een en al ellende omdat je je nog nooit zo afhankelijk hebt gevoeld maar voor een ontgroening heel goed te doen. Ik waardeerde de zondag thuis daarna als een malle en niet in de laatste plaats omdat Niels er was en ik mijn MacBook unboxte.

– September –

img_7a3d22cb942f-1

Het academisch jaar begon op 5 september, tot die tijd was ik druk met introductieactiviteiten bij mijn studentenvereniging NSU, twee dagen introkamp van mijn studievereniging en een fotografieopdracht. September was onwijs heftig, niet eens zozeer door mijn studie, maar vooral door de combinatie studie + twee à drie verplichte avonden NSU + reizen. Alles was nog nieuw en dat maakte dat alles gewoon nog net even wat onzekerder was, wat meer energie kostte, maar ook belangrijker leek te zijn. Tussendoor was het nog zo broeierig warm dat ik op een vrijdagavond opeens naar een kroeg was gefietst waar wat vrienden zaten, en toen dat af begon te nemen sloten Tom, Marolise, Niels en ik de zomer af met een barbecue op een vrijdagavond. Ik ging naar de Nacht van de Poëzie met studiegenootjes en kreeg te horen in welk dispuut ik was ingedeeld. Het laatste weekend van september gingen we op dispuutsweekend, de 27e werd ik geïnstalleerd als officieel lid van NSU in de Domkerk en twee dagen later was de eerste dispuutsavond. Zowel augustus als september waren maanden die nodig waren om te kunnen doen wat ik nu doe, maar het zijn twee van de weinige maanden die ik echt liever niet over zou doen.

– Oktober –

img_27da2b7e2db6-1-2
img_9163b

Gelukkig was daar ook nog oktober. Het werd herfst, waardoor ik ook weer zin kreeg om te bloggen en mijn leven in die zin wat meer aanvoelde als het mijne. In de eerste week van oktober had ik mijn eerste twee (deel)tentamens waarvan ik het einde heel ordinair in de MacDonald’s vierde met Niels. Ik was een dagje ziek, ontdekte de vlogs van Jon Olsson, had een productief weekend en begon op maandag gewoon weer met colleges. Oktober was de eerste maand met mijn dispuut en naast de wekelijkse donderdagen was ik ’s avonds ook in Utrecht te vinden voor een vrouwenavond en een terugkomavond van mijn lichting. Ik sprak vooral met Nienke (een vriendinnetje van zowel mijn studie als mijn vereniging) en Niels veel af en fietste met die laatste op een zondag naar Het Park in Rotterdam op een strakblauwe herfstdag. Mijn zus was jarig en ik sloot de dag af in Amsterdam met Hannah, waar we burgers aten en daarna het IJ overstaken richting Tolhuistuin (Paradiso) waar Benjamin Francis Leftwich speelde.

– November –

img_8763-2

Ik trapte november af met mijn eindtentamens, waarvan eentje niet bizar moeilijk was en de ander wel, maar dat was een mondeling en daar haalde ik op wonderbaarlijke wijze een 8 voor. De week erna was ik vrij en organiseerde ik met mijn zus een vader-dochterdinertje bij ons thuis, ging ik een dag naar Amsterdam met Niels, shopte ik met mijn moeder in Rotterdam en ging ik op kringweekend in Katwijk waar we films keken, over het strand wandelden, chocolademelk dronken en tapas aten. Ik ging naar een lofprijzingsdienstje en begon met mijn nieuwe vakken (en een nieuw rooster). Naast de wekelijkse dispuutsavonden vond er ook een heel fijn dinertje plaats met Marolise en Niels bij onze voormalige docente Frans met wie we het heel goed kunnen vinden, slenterde ik op een vrijdagmiddag door Utrecht in m’n eentje en reisde ik daarna door naar Gouda om laarsjes te kopen, schreef ik dit artikel, was ik bij de doopdienst van mijn achterneefje en at ik Indiaas in Utrecht met mijn ouders voor de verjaardag van mijn vader.

– December –

img_8738

img_6ffe7580794a-1

December was zoals december hoort te zijn. Ik ging op een vrijdagavond naar het Requiem van Mozart met Niels, leerde voor een deeltentamen, ging daarna spontaan naar Amsterdam voor een cadeautje en vierde Sinterklaas met mijn gezin inclusief gedichten. De temperaturen daalden en de lucht bleef blauw, zoals ik het het liefste zie, ik ging naar college, naar Niels’ verjaardag, naar dispuut, in m’n eentje naar een lunchtentje in Utrecht op een vrijdag. Ik bereidde een presentatie voor met Nienke, nam mijn zus mee naar de open kerstavond van mijn dispuut en ging de volgende dag naar een kerstconcert van haar orkest. In de week voor de vakantie ging ik langs bij Marolise en naar de kerstviering en chillden en borrelden we als dispuut. Eerste Kerstdag bracht ik in Zwolle door met de complete familie van mijn vaders kant en Tweede Kerstdag was ik helaas ziek, maar at ik nog wel iets van het kerstdiner mee. Ik zag Hannah weer in Dordrecht waarna we een stadswandelingetje door het oude centrum maakten en sloot de dag af met een dinertje bij mijn opa en oma met ons gezin voor mijn oma’s verjaardag. In de laatste dagen van december was ik een dagje in spacomplex Elysium met mijn moeder en zus, werkte ik aan het tweede deel van deze recap en hielp ik mijn zus met verhuizen naar haar kamer in Rotterdam.

Dankjulliewel dat jullie er weer een jaar waren om mijn blogposts te lezen, te reageren en mijn leven een beetje te volgen. Het was een goed jaar (ook voor mijn blog, ondanks de stilte in het tweede halfjaar) en ik kijk uit naar 2017. Geniet van je NYE! xxx

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *