THE 2016 REVIEW I

Er is weer (bijna) een jaar voorbij! 2016 ging voor mijn gevoel supersnel en was een jaar waar ik heel dankbaar voor ben, vol belangrijke gebeurtenissen en onstuimige omwentelingen maar ook juist heel veel kleinere dingen die mijn leven positief kleurden. Vandaag, op de laatste dag van het jaar, blik ik per maand nog heel even terug. Bijbehorende Spotifylijstjes vind je door op de eerste foto te klikken, enjoy!

– Januari –

IMG_2568b

IMG_2489b

Ik luidde 2016 in met een nieuwjaarsfeestje dat weliswaar ergens tussen de weilanden plaatsvond, maar wel met het grosso modo van mijn favoriete vrienden en zodoende al snel ontzettend goed was. Januari zelf was eigenlijk vrij geordend en daar kon ik best van genieten: ik werkte aan mijn PWS over geluk (de druk werd na een paar maanden weinig doen namelijk opeens wat hoger), leerde voor mijn autotheorie, blogde aardig regelmatig, gaf een aantal keer bijles en had elke zaterdag rijles. Het was een vrij basic maand, maar achteraf gezien ook de laatste waarop ik nog even kon doen alsof V6 niet mijn eindexamenjaar was en alles gewoon zou blijven zoals het nu was – heerlijk onschuldig dus. Op een onwijs regenachtige donderdagavond vond er een Happy Italy-date plaats met vrienden waarna we naar een toneelstuk van klasgenootjes gingen kijken, ik stond met Emma op een vrijdagavond op het Open Huis van onze school in de naam van de schoolkrant waar ik ook nog druk mee bezig was, kocht de winterjas waar ik nu nog steeds heel blij mee ben in de sale en ging nog naar een ander kleinschalig feestje met vrienden. Daaarnaast leerde ik koffie in de vorm van lattes drinken en zat ik, vooral toen de zon zich weer liet zien, simpelweg onwijs goed in m’n vel.

– Februari –

IMG_3031b

De eerste vijf dagen van februari vulden zich met elf toetsen, maar die was ik al snel weer vergeten toen ik vrijdagavond met Hannah en later ook Brenda en Luna in het Ziggodome stond voor de ongelofelijk memorable show van Imagine Dragons. Heel veel tijd om in de roes te blijven had ik niet, want de dag erna was ik ’s ochtends al aanwezig in Rotterdam voor Cars & Kids, het auto-evenement voor kinderen uit het Sophia kinderziekenhuis georganiseerd door Niels en Job. Ik was mee als fotografe en was zo hemelsbreed trots toen ik over het parkeerterrein vol Ferrari’s, Bentleys en een 918 doorliep, alle kindjes van pizza’s zag genieten bij Happy Italy en daarna over het vergaarde wagenpark uitkeek tijdens de borrel op de Euromast. De dag erna was ik de hele dag met onder andere Marolise, Niels en Tom en dat maakte het tot een van de fijnste weekenden van 2016. In februari was ik druk met mijn dagelijkse bezigheden/school maar proefde ik ook een beetje toekomst, niet alleen in de zin van lente maar ook door twee meeloopdagen in Utrecht. De laatste week had ik voorjaarsvakantie waarin ik niet zoveel mensen zag (waarover ik ook dit stuk schreef) maar wel een hele middag intens gelukkig in de Bagels & Beans aan mijn PWS werkte, rijles had en How To Be Single in de bioscoop zag.

– Maart –

IMG_3736b

Van maart herinner ik me in eerste instantie dat we op dinsdag 1 maart, Toms verjaardag, na het achtste uur met z’n zessen bij de Multivlaai taart zaten te eten omdat het kon. Ik had het de eerste twee weken retedruk met school, onder andere omdat ik mijn profielwerkstuk af moest ronden. Dat lukte zoals altijd precies/net op tijd en op de tiende gaf ik ’s avonds mijn presentatie en was ik weer even heel trots op wat mijn klasgenootjes allemaal neergezet hadden voor mooie projecten en hoe dedicated we eigenlijk waren geweest. Het weekend daarna was er een van een perfecte vrijdag, zelfportretjes en een heel lekker feestje dat vooraf werd gegaan aan een fietstochtje door Rotterdam, pitstop bij The Tea Lab met Niels en Marolise en dinertje bij Marolise met nog wat andere chicks. Ik ontving mijn nieuwe favoriete schoenen en beleefde af en toe kneiterproductieve dagen zoals deze, waarop ik mijn autotheorie-examen naar alle opluchting haalde. Ik zat nog steeds braaf elke zaterdagochtend in mijn lesauto, gaf nog steeds bijles en beleefde mijn drie laatste echte lesdagen. Ik ging met vrienden die ook geen muziek in hun vakkenpakket hadden naar het slotconcert van onze klasgenootjes op een dinsdagavond en rolde daarna zo de toetsweek in, die ik begon met het Nederlandsliteratuurgesprek dat ik stiekem heel leuk vond (duh). In mijn Paasweekend ging ik in m’n ups naar een belijdenisdienst van een vriend, leerde ik heel veel en ging ik op zonsondergangsjacht met mijn vader. Maart was overigens ook de maand van Breng Me Naar Het Water – Marco Borsato & Matt Simons, mijn meest geluisterde nummer van heel 2016. ;-)

– April –

IMG_4025c

IMG_4167b
April = bizar. Ik maakte mijn laatste twee SE-toetsen ooit, sloot Frans af met een geslaagde mondeling, werd aangenomen bij een bedrijf in de havens voor vakantiewerk, schreef me in voor de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, haalde een 9 voor mijn PWS en realiseerde me maar al te goed dat mijn leven op dat moment een zorgvuldig opgebouwd kaartenhuis was. We gingen met een aantal V6’ers en onze leraar kcv naar het Paleis op de Dam, een dag die we afsloten met de allerleukste vrienden en allerlekkerste burgers in een pub in Amsterdam. Schooldagen bestonden alleen nog maar uit examentrainingen maar verder dus heel veel aanrommelen, praten en lol maken. De temperatuur ging voelbaar omhoog en ik vulde mijn vrije tijd op met kibbeling en ijsjes eten met Niels, met Marolise, Tom, Kevin en Niels naar de Grote Avond, met alle Latinisten eten bij onze Latijnleraar, bijpraten met Brenda en een middagje stad in m’n eentje. Er was de laatste schooldag waarop ik na afloop alweer bij Niels chillde en we aan het project fotoboek Rome begonnen en daarna een dagje Efteling waar ik optimaal van genoot en die ik met Tom, Niels en Kev afsloot bij een eettentje op het stadsplein vijf minuten afstand van mijn huis. Het was zo’n overweldigende, goede maand vol uitjes en vrienden dat ik nogal in een koud bad terecht kwam toen ik daarna toch echt moest geloven aan een leerplanning. Daar week ik nog steeds graag vanaf toen ik door dezelfde eerder genoemde vrienden opgehaald werd in een Mercedes G-Klasse met Bastille door de speakers voor een avondje gamen en Modern Family, maar ik voelde de druk wel.

– Mei –

Processed with VSCO with g3 preset

In mei beleefde ik mijn zeventiende verjaardag, mijn eindexamens en de vriendschap met Niels, Tom, Marolise en Kevin op z’n toppunt. De eerste twee weken heb ik heel veel dagdelen geleerd of gepoogd te leren; ik wist eigenlijk al zeker dat ik zou slagen, maar dan wel inclusief voorbereiding. Ter afwisseling plande ik rijles en mijn tussentijdse toets, een dinertje met Marolise en Niels bij onze ex-docente Frans en een bevrijdingsfestival in Utrecht met Hannah. We zagen The Brahms, Gerson Main, Jett Rebel, Lucas Hamming en HAEVN, die ik vervolgens ook allemaal in mijn playlist stopte en me elke keer even terug naar die zonnige dag namen als ik ernaar luisterde. De volgende dag was er een wiskundetraining georganiseerd voor V6 op mijn school die we met z’n vijven afsloten met een barbecue op wat de meeste eindeloze zomerlenteavond bleek te zijn waarop de temperatuur rond middernacht nog steeds niets meer dan alleen een broek en een shirtje toeliet. Ik was jarig en vierde dat met veel familie, maakte mijn middelste zes examens direct daarna in vier dagen, had die zaterdag eindelijk weer eens de vrijheid om niets te doen en met diezelfde fijne vrienden af te spreken en fietste op een vrije dag daarna met Niels naar Rotterdam om onder andere naar een expositie van het Fotomuseum te gaan. Ik maakte mijn laatste examen Frans met één fout, sloot mijn middelbareschooltijd alvast een beetje meer af op het gala en fietste de volgende dag in volle zon en zenmode naar de Rotterdamse bieb om een dichtbundel voor mijn matchingopdrachten te lenen. We gingen als een semi-echt gezinnetje met z’n vieren naar een feestje van een klasgenootje en reden terug met ramen open en de muziek een nummer lang iets te hard. 30 mei had ik vervolgens mijn eerste werkdag, 31 mei mijn matchingsdag en een open avond bij mijn toekomstige studentenvereniging.

– Juni –

IMG_4961b

Terwijl iedereen op examenreis was, leidde ik het burgerlijke leven met een baantje als vakantiekracht voor 40 uur per week in een bedrijf in de havens. Ik moest elke ochtend om half zeven de deur uit, was tegen vijf weer thuis en deed ’s avonds weinig bijzonders. Mijn weekenden benutte ik des te beter: er was een heel lange zonnige zomerzondag met Marolise, Niels en Bart, een weekendje Nurburg met Tom, Niels, mijn vader en onze Golf GTI uit 1989 waarmee we het circuit op gingen, en natuurlijk de dag van mijn examenuitslag (16 juni). Ik was cum laude geslaagd en in de hemel. We vierden het in een goed restaurant met mijn opa en oma en ik kreeg ’s avonds zelfs nog drie docenten op bezoek. De avond erna vond een semi-onschuldig feestje plaats, het weekend erna een dagje CHIO met een aantal vriendinnetjes die ik vooral een paar jaar terug veel zag (was overigens ook mijn eerste keer achterop een scooter). Ik genoot van dinertjes en avonden in de tuin, kocht mijn iPhone 6s, zag Brenda af en toe, kreeg een Daniël Wellington cadeau van mijn ouders voor mijn slagen, zakte voor mijn eerste praktijkexamen, werkte nog steeds avondjes aan het Romefotoboek met Niels en bevond me op mijn werk in een labjas tussen de etiketten, ordners en vruchtensapconcentraten.

juli – december vind je vanmiddag om 12:00!
xxx

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *