Aprils liedjes

April oh april. De maand ligt alweer een dag of zes achter ons maar ik kon het toch niet over mijn hart verkrijgen er geen stukje over te schrijven, niet alleen omdat de muziek fijn was, vooral ook omdat de maand noemenswaardig was. Over het algemeen verheug ik me altijd op maart (de eerste lentedagen) en maakt mijn hart een sprongetje bij de eerste dag van mei (‘mijn’ maand) terwijl april nooit echt tot mijn verbeelding spreekt, maar aan die verhouding is in 2016 goed gewerkt. Dat is een proces waar ik vorig jaar ook al ongeveer aan begonnen was, aangezien ik toen een week op edureis ging in april. Er is een aantal ochtenden geweest waarop ik na het uitzetten van mijn wekker mijn Timehop checkte en even hoopte dat ik ook weer gewoon een paar dagen in Rome rond mocht slenteren, maar aan de andere kant is een middelbareschoolcarrière afsluiten ook niet iets wat je elk jaar doet – en het was wel heel erg leuk.

Naamloos

De eerste dagen van april waren nog een soort nasleep van mijn allerlaatste toetsweek (voelt overigens heel lang geleden) en dus maakte ik nog een economie- en een maatschappijleertoets. In het tussenliggende weekend ging ik weer eens naar een toneeluitvoering, naar een verjaardag van een vriendin en naar vrienden van mijn ouders en voerde ik het gehele weekend Franse gesprekjes met mijn moeder omdat ik die maandag ook mijn afsluitende mondeling had. Vind het nog altijd een beetje jammer als ik me bedenk dat ik nooit meer Frans hoef te leren of spreken, want ik ben het dit jaar écht heel erg leuk gaan vinden (en haalde dan ook negens). Vanaf die dinsdag begonnen de examentraining weken aka een beetje examendruk maar ook een zeer ontspannen sfeer en aangezien ik de hele dinsdagochtend toch vrij had, kon ik gelijk even op kennismaking bij het bedrijf waar ik na mijn examens een paar weekjes full time ga werken.

Het begin van april was heel erg licht, veelbelovend, blij, voorspoedig, en de muziek die ik luisterde zodoende ook. Suddenly I See – KT Tunstall, Two Feet Off The Ground – Sara Hartman en ILYSB – LANY kwam ik allemaal ergens tegen en klonken zo lekker dat ik ze vaak genoeg op repeat heb gehad. Keep My Cool – Madcon en Let’s Fall In Love Some More – Al Bairre kwam ik iets later tegen, maar ook daarvoor gaat eigenlijk precies hetzelfde verhaal op. Helaas was april nog niet per definitie volop zonnig: op 8 april bezochten we met de kcv-klas het Paleis op de Dam en ik ben die dag zo’n drie à vier keer natgeregend, niet oké. Gelukkig was de avond die we in een donkere Irish Pub met een stuk of acht vrienden spendeerden verder wel enorm gezellig.

Het weekend daarna was die waarin ik op zaterdag drie mogelijke avondbestedingen had maar uiteindelijk thuisbleef omdat ik nergens echt zin had, die dagen heb je. In plaats daarvan luisterde ik het album Beautiful Lies van Birdy over en over, vooral het nummer Shadows, favorietje. Samen met Take My Heart overigens. Ik vond Birdy lange tijd niet zo wat hoewel ik aan de andere kant ook wel weer heel gevoelig was voor nummers als Tee Shirt en Not About Angels, dit is het eerste album van haar dat ik helemaal kan luisteren zonder dat ik na twee nummers al de behoefte voel om haar af te zetten en dat kan ik erg waarderen. Ik houd van de titel, werd misschien wel wat mistroostig van geheel, maar aan de andere kant voelde het gewoon heel passend. Op zondag ging ik naar de verjaardag van een vriend en ontdekte ik Never Be Like You – Kai, Flume, ook een fijn nummertje.

De tweede volle week van april was ook nog altijd best rustig qua uurtjes school en dus begon ik mijn maandagmorgen met Marco, Marco Borsato welteverstaan. Ik heb werkelijk geen idee meer hoe ik erbij kwam, maar ik weet nog wel dat ik heel erg genoten heb van een uurtje odes aan de vrouw en dan vooral de live versies van Zij en Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht. De rest van de week had ik alle tijd om buiten in de tuin in de zon te zitten met mijn favoriete playlist Absolute Alternative met nummers als Ophelia – The Lumineers, Ocean of Night – Editors en Breezeblocks – Alt-J. Als je geen zin hebt om mijn hele playlist te luisteren, luister dan wel die nummers, want ik vind ze echt weer bizar goed. Perfecte combinaties van melancholie en gevoeligheid zonder een vrolijke toon te verliezen.

15 april ging ik naar de Grote Avond met Niels, Tom, Mar en Kev, zaterdag at ik ’s avonds bij mijn Latijnleraar met alle Latijnleerlingen – en op de weg ernaartoe hoorde ik Hotelsuite van Nielson voorbijkomen, vandaar. Opnieuw een enorm gezellige avond. De week erna begon ontzettend rustig en dat begon ik zo zat te worden dat ik op dinsdag Brenda zag, op woensdag in m’n eentje naar de stad ging en met heel fijne items terugkwam, op donderdag aka kolderdag bij Niels was, vrijdag vroeg in de bus zat naar de Efteling en na afloop nog wat ging eten met drie vrienden. Die verhalen heb ik allemaal al verteld en het enige wat ik eraan toe te voegen heb is Fragile – Kygo, Labrinth, al heb ik die week alsnog amper tijd gehad om muziek te luisteren.

En toen, nou ja, begon het grote leren. Mijn week bestond uit een planning maar eigenlijk ook uit het afwijken van die planning, vandaar dat ik op dinsdagmiddag na een ochtend leren bij Niels was voor het grote fotoboekproject (dat ook gewoon heel erg leuk was want je komt heerlijke foto’s tegen) en na het avondeten in een Mercedes G-klasse van een vriend stapte die mij en twee andere vrienden op kwam halen voor een avondje gamen (ik in mindere mate, wees niet bang) en Modern Family. Tegen 01:00 reden we door een donkere wijk terwijl Bastille door de hele auto heen klonk en zodoende had ik er ook helemaal geen spijt van dat ik een dagdeel leren had opgegeven, veel te fijn. Niet dat ik op Koningsdag zelf iets spannenders deed dan over de rommelmarkt lopen, een oranje tompouce eten en het NOS-volgen overigens, maar daar had ik niet zoveel moeite mee.

April was een heel goede maand, bijzonder ook wel, die vooral bestond uit leuke dingen en laatste herinneringen maar ook aan leren, voorbereiden, en elke zaterdagmorgen rijlessen. Ik hoop van harte dat ik die gevoelens weer even terug kan halen als ik m’n ‘april babes (16)’ playlist (mocht je de overige twee linkjes gemist hebben, hier te beluisteren op Spotify) over een tijdje weer eens terugluister.

xxx

3 reacties

 1. Ik ga je lijstje weer eens aanzetten van de week, komen vast weer leuke liedjes uit voor mijn playlist :)
  April was een fijne maand voor je, ik hoop dat mei ook goed gaat komen met je examens!

 2. Mooie songs!
  Je had soms lange dagen gemaakt.
  Het was een fijne maand geweest.

  Veel succes met je examens Xoxo

 3. Ik vind het album van Birdy ook echt heel mooi, Wild Horses is absoluut mijn favoriet maar ik vind Keeping Your Head Up en Hear You Calling ook erg mooi! Ze heeft iets heel unieks, ik ben ook dol op haar nummers Skinny Love, Wings, People en inderdaad Not About Angels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *