March in music

Ik hoop van harte dat jullie de laatste foto’s die ik plaatste een beetje konden waarderen en mijn hoofd nog niet zat zijn geworden, want ze hebben onbedoeld meer dan een week bovenaan mijn homepage geprijkt. Ja oeps, zat eigenlijk niet helemaal zo in de planning, maar ik was op zaterdagmiddag een artikel aan het typen over mijn komende toetsweek toen ik me na twee alinea’s realiseerde dat ik helemaal niets nieuws te brengen had. Bovendien was ik eigenlijk niet zo enthousiast en hoewel het soms wel semi-handig is om even aan te kondigen waarom (en dat) je de komende tijd uit de lucht bent, had ik dus helemaal geen zin er zoveel aandacht aan te besteden. Jullie hebben in elk geval niet zoveel dingen gemist want de afgelopen week was vooral een soort eat sleep learn repeat, geen spannende dingen dus (en dat scheelt, want tijd om te bloggen had ik ook niet bepaald). Om niet zomaar weer te beginnen met bloggen leek het me wel een strak plan om weer eens mijn playlist van de maand te delen en op die manier maart ook nog een beetje eer aan te doen. Want, spoiler: die eenendertig dagen waren best geslaagd.

March in music

De eerste nummers luisterde ik, zoals wel vaker, stiekem al aan het eind van de vorige maand, toen ik uren (oké niet overdrijven) spendeerde in de Bagels & Beans met een latte en mijn profielwerkstuk. Hun achtergrondmuziek is ook niet verkeerd, maar vooral ingericht op mensen die even rustig en gezellig iets komen eten en ik kon in plaats daarvan wel wat Ronnie Flex gebruiken om het werktempo te verhogen. Overigens werk ik ook gewoon een stuk beter met oortjes in omdat ik dan veel meer in m’n eigen wereldje zit en me niet zo aangestaard voel door anderen, vandaar dat ik dat ook wel eens met fotografie doe. De zon scheen en ik kreeg mede door Hey – Fais ft. Afrojack, Heading Up High – Armin van Buuren ft. Kensington en Me, Myself & I – G-Eaxy ft. Bebe Rexha eindelijk een beetje lentekriebels. Ik at op één maart spontaan taart na school, ging weer eens naar een schoonheidsspecialiste, vulde mijn schoenencollectie aan met brogues en werkte verder gewoon nog heel veel aan mijn profielwerkstuk. Er zijn dagen geweest dat ik op elk loos moment Breng Me Naar Het Water van Marco Borsato en Matt Simons luisterde, wat mij betreft de beste samenwerking op muzikaal gebied in a while.

In de tweede week hield ik mijn PWS-presentatie én leverde ik ‘m in en tijdens de laatste loodjes luisterde ik ongeveer alles wat los en vast zat. She Wants – Sunset Sons was een mooie herinnering aan het Imagine Dragons concert en Run Away – Chase Atlantic gewoon een prima nummer, net zoals I Was Wrong – A R I Z O N A en All My Friends – Snakeships. Bovendien had ik de zondag ervoor #VFD van Gers Pardoel ontdekt en misschien is het een beetje slecht (naast een beetje oud, 2014, maar waar blijft de tijd?) maar voor de momenten dat ik het even een break van school wilde was het ideaal. Ik had nog steeds rijlessen, was een zaterdagmiddag in Rotterdam stad en ging die avond weer eens naar een super gezellig feestje.

De week daarna is de laatste waar ik over geschreven heb, die ene die kneiterdruk was maar waarin ik ook vol overgave Mardy Bum – Arctic Monkeys luisterde. ‘Oh there’s a very pleasant side to you, a side I much prefer. It’s one that laughs and jokes around, remember cuddles in the kitchen, yeah, to get things off the ground. And it was up, up and away, but it’s right hard to remember that on a day like today when you’re all argumentative and you’ve got the face on. Well now then Mardy Bum oh I’m in trouble again, aren’t I? I thought as much cause you turned over there pulling that silent disappointment face, the one that I can’t bear.’ Excuus voor de lyrics overkill, vind het gewoon een heel geslaagd nummer en perfect om Frans woordjes op te stampen afwisselend met het nieuwe album van The 1975 (iemand naar het concert geweest?). Ook Running Out van Matoma en Astrid S (yes, die van 2AM) luisterde ik veelvoudig en ondertussen haalde ik mijn autotheorie en deed ik nog een dozijn andere dingen.

Vanaf toen werd het een beetje rommelig: ik had mijn drie laatste ‘echte’ lesdagen (waarop ik overigens amper meer les had) en die dinsdagavond nog een soul/Stevie Wonder-slotconcert van de muziekklas van vwo zes. Ik had de vraag om te fotograferen expres afgeslagen zodat ik gewoon lekker kon kijken en luisteren en stiekem een beetje trots kon zijn (en net iets teveel praten) en het was inderdaad een heerlijke avond. Toevallig zong ook iemand Lost Boy – Ruth B en zowel dat nummer als Superficial Love heb ik ook beroerd veel geluisterd.

Donderdag maakte ik mijn eerste twee toetsen en had ik mijn Nederlands literatuur mondeling die ik heel erg leuk vond, vrijdag ging ik even naar de stad met mijn moeder waar ik een paar dingen kocht en ging ik ’s avonds naar de kerk. In de rest van mijn paasweekend heb ik oprecht niet zoveel gedaan, vooral uitgeslapen en wat geleerd en zondagavond ging ik helemaal in m’n ups naar de belijdenisdienst van een vriend. In die kerk was ik twee jaar geleden voor de laatste keer geweest, ik ging met de bus omdat het belletjes regende en ik droeg sinds lange tijd weer eens een nette zwarte rok dus het voelde als een klein avontuur. Net zoals maandagavond overigens, toen ik na een dinertje afhaalchinees met mijn vader op zonsondergangsjacht ging.

De laatste dagen van maart vulde ik ongeveer als klein hoopje ellende in mijn bed met boeken (en Jolie). Oké, zo erg was het misschien niet helemaal, maar ik had dus gewoon niet zoveel zin en mijn langetermijnplanning is een beetje stuk waardoor ik 60% van mijn toetsen de dag van tevoren heb geleerd om de volgende dag vervolgens tussen 6:00 en 7:00 (wel na zeven uurtjes slaap) alles nog even te herhalen. Gelukkig liggen alle cijfers die ik terug heb alsnog rond de acht en zelfs Latijn ging redelijk, ik gok omdat ik rekende op het allerergste, naast het raam zat waar de zon door scheen, daarvoor een kwartier straight met Hannah had staan praten en onder de toets een schouderklopje van mijn leraar kreeg. Die ging vervolgens ook nog koffie en thee ging halen en zette thee op m’n tafel terwijl ik het stiekem helemaal niet lust, maar ik kon het écht niet weigeren en mangothee blijkt ook nog redelijk te drinken.

De middelbare school is dus nog altijd goed aan te raden maar ik ben wel gewoon heel erg blij als ik maandag mijn tiende toets en enorme Frans mondeling heb gehad want die toetsweken, daar heb ik het echt mee gehad. Gelukkig was er Ben Rector die ik op de momenten dat ik geen toespraken tegen mezelf hield over regeerakkoorden, sektes, feministische wetenschapsfilosofie, Macbeth en de Verlichting volop heb geluisterd. Gelukkig is er altijd muziek waardoor alles nog net een beetje leuker wordt, zelfs maanden als maart die al pretty on point zijn.

xxx

PS: Am about to blog a lot more in April since I hate getting out of rythm like this.

8 reacties

 1. En toch lijkt me het heerlijk, om de laatste lesdag gehad te hebben haha. Ben je trouwens van plan om cum laude te slagen vraag ik me af, je zou het best kunnen gezien je cijfers! In elk geval succes met alles wat nog komen gaat<3

  1. Haha heerlijk dat je vraagt :) Aan het begin van het jaar hoopte ik het heel erg en nu eigenlijk nog steeds, maar ik spreek het niet meer echt hardop uit omdat het zo lullig is als het ‘niet lukt’ en je dan minder blij bent over het feit dat je gewoon je vwo-diploma hebt (wat toch ook al een hele prestatie is). Ik sta nu nog een 8,3 gemiddeld voor m’n SE dus als dat ongeveer zo blijft en ik maak mijn centrale examens heel goed dan zou het misschien wel kunnen lukken; ik hoop gewoon dat ik enorm gemotiveerd ben om m’n examens goed voor te bereiden, haha. Overigens heb ik wel een keer opgezocht wat nou precies de voorwaarden zijn voor cum laude slagen en toen bleek dat dat officieel eigenlijk niet eens een ding is op middelbarescholen, maar volgens mij is het gewoon een eindgemiddelde van een 8 of hoger en dan eigenlijk ook al je losse cijfers nog met een 8 afsluiten (maar ik weet niet of een 7,6 = 8 dan ook ‘mag’ of dat je per se een 8,0 moet hebben bijvoorbeeld). Thanks in ieder geval!

   1. Je hoort inderdaad meer over cum laude op universiteiten, maar ik denk ook dat er überhaupt weinig leerlingen zijn die zo gemotiveerd zijn om hun middelbare school met een 8 gemiddeld af te sluiten. Je staat er goed voor dus wie weet, zou wel tof zijn! ;)

 2. Ik ben het nog niet zat hoor, vind het eigenlijk wel leuk ;) Fijne maand zo te lezen. Dat nummer ga ik even luisteren trouwens, ken hem nog niet. Die toetsweken en alles herken ik nog goed, wat vreselijk was het maar. Maar toch ook zó anders, sommige dingen mis ik wel hoor ;) De laatste loodjes moeten goedkoper zo te lezen, succes alvast!

 3. Als ik muziek luister tijdens het leren merk ik echt dat mijn concentratielevel een stuk naar beneden gaat.. Ik ben jaloers op iedereen bij wie het wel werkt, haha. Ik herken dat wel met toetsweken, ik heb er altijd een beetje weinig motivatie voor wat dan leidt tot een dag van tevoren beginnen met leren en het die ochtend nog eens herhalen tijdens het ontbijt. Alleen liggen mijn cijfers dan rond de 7 en niet de 8 ;) Jaaa, Mardy Bum, dat is echt een leuk nummer. En ik was bij het concert van The 1975 en het was zó gaaf <3.

 4. Wat een lekker muzikaal blogje, héérlijk!
  Ik vind stiekem het nieuwe nummer van Marco en Mat Simons ontzettend lekker en Lost Boy heb ik een tijdje geleden helemaal plat geluisterd; zo’n Mooi nummer!

 5. Ik kan juist niet leren met muziek, nou ja: in ieder geval niet met muziek mét tekst. Ik heb wel een keer een Frans literatuurtoets geleerd met de playlist van de film Amelie, maar of het hielp … Ik kijk uit naar je schrijfsels in april; ik heb ze al een beetje gemist! (Dat ik nu zo laat reageer komt omdat ik echt de tijd wil nemen om je blogs te lezen, maar die tijd had ik niet veel, de afgelopen tijd.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *