ready set march

IMG_3475c

IMG_3507c

IMG_3480c

IMG_3473c

Mijn familie woont gemiddeld twee provincies verderop. Een simpel familiebezoekje gaat dan ook altijd vooraf aan een autorit van anderhalf uur en vindt over het algemeen niet spontaan plaats, maar wordt twee of drie weken van tevoren gepland aangezien je er al snel de hele dag mee kwijt bent. Mijn geluk is dat ik niet anders gewend ben en het dus ook niet echt vervelend vind, sterker nog, de laatste zondag van februari stapte ik eigenlijk met best veel plezier de auto in. Het komt toevallig heel vaak zo uit dat onze familiedagen inclusief drie uur reistijd samenvallen met zonnige dagen en dat is aan de ene kant heel ongunstig, maar hé, het is toch niet alsof ik anders echt in de tuin had gezeten dus in plaats daarvan veroverde ik een plekje op de bijrijdersstoel en keek ik van Rotterdam tot de Veluwe naar buiten.

Voordeel van familie verder weg is ook dat je wat breder georiënteerd bent. Behalve dat ik het accent redelijk kan verstaan vind ik het vooral leuk om af en toe eens door een ander gebied te rijden want ook al zou je denken dat snelweg snelweg is en het geen verschil maakt, dat doet het wel. Uiteindelijk zijn het vooral de wegen die net een ongemakkelijke breedte hebben en inclusief heuvels en bochten door het bos of langs de heide leiden die me een soort instant roadtrip gevoel geven. Mijn moeder maakt geregeld de rake opmerking dat het alsnog zonde is dat we alleen door de Veluwe rijden en er niet echt uitstappen, maar ik vind het uitzicht vanuit een auto ook gewoon wat hebben. Een gebied verkennen in een prima tempo op een uitgestippelde weg waarvan je alsnog niet altijd weet waar ‘ie heen gaat gets me kinda excited.

Hetzelfde geldt voor maart, de maand die ik toch altijd wel een beetje als de eerste voorjaarsmaand zie – of in elk geval als voorzetje van het voorjaar. Maart is niet zo’n betrouwbare maand en dat is wel een beetje een dingetje, maar het is niet alleen het weer dat nieuwe dingen aankondigt. Maart is ook de maand van lunch- en slotconcerten op school en dit jaar vind ik vooral die laatste het leukst, aangezien ik daar uiteraard naartoe ga voor mijn klasgenootjes. Traditioneel gezien (lees: de afgelopen twee jaar) is het precies in die week lekker weer en dat geeft altijd zo’n heerlijke vibe van enthousiaste mensen en nieuwe dingen. Voor dat plaatsvindt zijn er eerst nog twee andere maartweken, waarin ik mijn PWS-presentatie moet geven (aankomende donderdagavond) – ook zo’n heerlijk afsluitend dingetje waarbij we met z’n allen trots kunnen zijn. De week erna is er op donderdagmiddag nog een soort uitvoering voor een toneelprojectje over Eudipes van de kcv-klas en hoewel dat niet echt een groot ding is doet het me wel een beetje terugdenken aan de edumiddag voor Rome die vorig jaar in ongeveer dezelfde setting en op dezelfde datum plaatsvond. En Rome jongens, sweet memories.

Maart wordt ook de maand van mijn theorie-examen voor mijn rijbewijs, tenminste één fijn feestje, het inleveren van mijn profielwerkstuk en de allerlaatste toetsweek (!). Ik denk dat ik daar nog wel wat stress voor ga ervaren aangezien het redelijk wat toetsen zijn en redelijk wat stof is en dit bovendien het allerlaatste moment is om je SE-cijfers te beïnvloeden, maar aan de andere kant, ik heb nog geen overzichtje gemaakt en meestal blijkt het dan soms toch opeens mee te vallen. (Even afkloppen.) Bovendien is het ergens ook gewoon best een heilzame gedachte dat ik dan de helft van mijn eindcijfers al heb, ik bedoel, als ik niet keihard op mijn bek ga kan ik gewoon nog een 8 gemiddeld staan. Ik vind het ergens echt verschrikkelijk om me zo (relatief, het valt nog heel erg mee) veel met examens bezig te houden, vooral omdat het me ontzettend irritant lijkt om over te lezen. Het punt is helaas dat ik me er, zelfs ook al is mijn kans op slagen heel hoog, toch wel gewoon op moet voorbereiden. Stress is nog niet aanwezig en dat kan sowieso nog helemaal niet omdat ik nog allemaal andere afrondende projecten moet doorstaan (oooh shit eindgesprek literatuur Nederlands), maar het komt wel gewoon verrekte dichtbij. Dat is het vooral.

Ik bedacht me net dat het in maart ook nog Pasen is. Zowel Pasen als Pinksteren worden waarschijnlijk ook een beetje overschaduwd door school, omdat ik na het ene weekend toetsweek heb en na het andere examens (hoewel ik in datzelfde weekend ook jarig ben en daar moet natuurlijk ook wel wat aandacht naartoe). Toch vind ik het zo’n heerlijke voorjaarsindicator. Dat betekent dan ook weer dat ik legaal nieuwe kleding mag gaan shoppen, wat ik het liefst altijd weer in een net iets andere stijl doe dan momenteel. Prima manier om je identiteit ook weer even een lenteschoonmaak te laten ondergaan. En misschien dat ik ergens aan het eind van deze maand mijn huidige iPhone ook wel vervang voor een iPhone 6 die wél genoeg opslagruimte heeft en een werkende headsetaansluiting, heel misschien…

Mijn maartplaylist vult zich ondertussen gestaag met een hoop goede artiesten, wat altijd een goed voorteken is, waaronder toevallig ook Bebe Rexha. Van die laatste was ook mijn favoriete nummer van maart 2015, maar gelukkig weet ik ondertussen een goede balans te vinden tussen fijne herinneringen aan een jaar geleden en hier, nu, leven, los van ervaringen uit het verleden. Maart is een beetje zoals die ritjes in de auto: de weg lijkt van tevoren allemaal onverwachte wendingen te bevatten, maar als je het eenmaal rijdt valt dat eigenlijk amper op. Het gaat snel en alles gaat één voor één waardoor het uiteindelijk misschien wel helemaal niet zo bijzonder lijkt, maar gelukkig is dat geen reden om van te voren niet enthousiast te mogen zijn.

Ready, set, march. I’ll keep you posted.

xxx

10 reacties

 1. Leuk en gezellig die uitjes naar familie dat verder weg woont!
  Je werkt keihard aan school.
  Zeker weten dat je mooie cijfers haalt.
  Ik duim voor jou dat jij zult slagen voor je theorie examen van het het autorijden.

  Xoxo

 2. De Veluwe is inderdaad prachtig, de helft van m’n familie woont daar dus dan kom je er nog wel eens haha. Het is inderdaad alweer Pasen eind deze maand, wow, wat gaat dat snel zeg. Heel veel succes met de laatste loodjes op school en ik weet zeker dat het je gaat lukken! X

 3. Klinkt als een prima maand! Succes met al je schooldingen, vergeet niet te genieten want die laatste periodes vliegen voorbij (ervaring…)! Waar woont je familie? Ik kom zelf ook van de Veluwe, uit een dorpje bij Harderwijk in de buurt, dus vandaar mijn nieuwsgierigheid.

  1. Heerde/Hattem! En het is inderdaad lekker om alles gehad te hebben en af te kunnen strepen, maar aan de andere kant moet je er ook echt nog wel even van genieten want hallo straks kan het niet meer en dan ga ik het ongetwijfeld toch wel een béetje missen.

 4. Mooie foto’s! Ik vind familie-uitjes ook altijd fijn, de autoritten hebben dan iets magisch op de een of andere manier. Succes met al je dingen deze maand!

 5. Jeetje die foto’s gaven me zo’n een fijn gevoel, beetje zomers? Herken de lange autorit en het plannen ervan erg goed. Ik zit op de 2,5 uur… ;) Wat fijn van alles wat je kan gaan afronden, ben benieuwd naar de resultaten en het verloop! :)

  1. Oh wow, vanaf de twee uur zou ik het niet meer zo chill vinden hoor haha! Gelukkig zijn allebei mijn nichten die in Groningen woonden ondertussen weer in Overijssel gaan wonen, is toch iets beter te overzien (en dan woont iedereen die ver weg woont tenminste ook nog een beetje in dezelfde buurt). Ik vond het stiekem ook wel heel lekker zomers dus ik snap helemaal wat je bedoelt haha!

 6. Succes met alles deze maand! Voor nu vooral met je presentatie morgenavond! Ik ben heel benieuwd hoe je profielwerkstuk uiteindelijk geworden is, ga je er hier nog over uitweiden? Of heb je dat al gedaan en heb ik dat compleet gemist…

  1. Nog bedankt voor je succeswens! Ik had er niet gelijk op gereageerd maar ‘m wel op tijd gezien uiteraard, lief. Je hebt niets gemist haha, zodra ik weer een geprinte versie in huis heb (daar is er atm maar ééntje van namelijk en die ligt bij m’n begeleidster, goed voor het milieu) en een cijfer schrijf ik er inderdaad nog wel een blogpostje over. Leuk dat er toch nog best wel wat mensen benieuwd naar zijn, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *