Voorjaarsvakantie snapshots

Afgelopen week had ik als enige in ons gezin vrij. Aangezien het normale leven dus gewoon doordraaide, ik eigenlijk ook niet speciaal aan vakantie toe was én ik niet echt aan vorig jaar kon refereren (aangezien we toen in Duitsland zaten) voelde het helemaal niet echt vakantie-ish; het was gewoon een week met veel vrij en veel tijd en een beetje verveling maar ook genoeg te doen en bovendien wat zon. I will never not mention that, ben ik bang. Om mijn vakantie niet helemaal een soort mysterieus zwart gat te laten lijken, leek het me leuk om een oude gewoonte op te pakken en een heerlijk kneuterig weekoverzichtje te maken aan de hand van iPhonefoto’s. Die loopt overigens lekker rebels tot en met donderdag omdat het anders veel te lang werd en ik ook gewoon geen foto’s heb van vrijdag.

Zaterdag

IMG_4895b

De zaterdag trapte ik af met een rijles van 9:00 tot 10:30 die helaas allesbehalve vlekkeloos ging. Er zat een nieuwe koppeling in de auto waardoor het logisch was dat ik ‘m een keer extra liet afslaan, maar dat gebeurde vervolgens ook telkens precies bij een stoplicht als er vijf mensen achter me stonden omdat ik me dan een beetje opgehaast voelde door het groene licht en het júist daardoor fout ging. De twee nachten ervoor had ik ook niet echt ruim geslapen en ik was er met m’n hoofd gewoon niet zo goed bij. Een beetje zonde misschien, maar zulke ritten zitten er nou eenmaal ook tussen en uiteindelijk hebben we gewoon veel geoefend met parkeren en keren, wat wel goed ging. Na afloop was ik alleen behoorlijk moe inclusief hoofdpijn dus ik zocht mijn toevlucht tot de bank en een dutje waar ik mezelf vervolgens nog vanaf sleepte voor een fotoshootje in de stad. De rest van de dag en avond was ik niet meer up to zoveel bijzonders behalve een beetje bloggen.

Zondag

IMG_4909b

In de ochtendkerkdienst channelde ik m’n inner tech girl, ik zat op het balkon om de camera’s die de dienst live streamen te regelen. Is geen hogere wiskunde zoals je ziet but somebody’s got to do the job en het is best leuk om te doen.

IMG_4911b

Favorietje. Ik kwam hier eigenlijk net thuis maar het eerste wat ik dan meestal doe is doorlopen naar één van m’n katten, oeps. (Snapchat is trouwens foreverHester)

IMG_4914b

’s Middags werkte ik een interview uit voor het Spuigat, schreef ik weer eens in mijn Moleskine en ging ik nog een keer naar de kerk. Aangezien het geplande etentje bij vrienden van m’n ouders niet door kon gaan hadden we spontaan een avond ‘vrij’ als gezin en die benutten we dan ook goed met chocoladesoesjes en een seriemarathon bestaand uit drie afleveringen De Ridder, een Belgische misdaadserie met extra aandacht voor het werk ‘achter de schermen’ van vooral de officier van justitie. Ik houd over het algemeen niet zo van het Belgische accent (excuus in advance) maar bij deze serie houdt het me niet tegen om ernaar te kijken omdat ‘ie oprecht heel erg goed is.

Maandag

Op maandag kwam ik erachter dat ik écht nog weinig doel en bestemming in mijn vakantie ingebouwd had. Ik sliep een beetje uit, las wat blogs, verstuurde wat mailtjes, douchte, paste het tweede paar Clarks dat ik besteld had (namelijk een halve maat groter) maar was nog steeds niet echt tevreden, keek YouTubevideo’s, las uiteindelijk honderd pagina’s in Life of Pi (voor school), leerde ’s avonds weer eens voor mijn autotheorie en keek nog een aflevering Moordvrouw. Beschamend niet-boeiend.

Dinsdag

Naamloos 1

Dinsdag begon ik de dag met een rijles om 9:30 die wel weer heerlijk soepel ging. Iets té beheerst en rustig misschien zelfs maar in elk geval had ik zelf wel heel erg het gevoel in control te zijn en ook goed te kunnen kijken. En ik tankte voor de eerste keer, ook niet onbelangrijk. Ik was thuis eerst nog drie kwartier bezig om Spotify weer fatsoenlijk op mijn laptop te krijgen (hij gaf na een update foutcode 18 en dat was niet de eerste keer, maar nu was er echt zwaar geschut nodig om het helemaal uninstalled te krijgen) maar uiteindelijk zat ik om 14:00 toch met een latte en mijn laptop in de Bagels & Beans. Als ik de hele dag de deur niet uitga blijf ik een beetje hangen en doe ik uiteindelijk niets, terwijl ik in een andere omgeving vanzelf veel meer zin heb ergens mee aan de slag te gaan, deze keer m’n PWS.

IMG_4937b

Ik houd van Utrecht, maar dat neemt niet weg dat ik ook iets voor Rotterdam voel. Om 16:00 liep ik heel gelukkig richting Eendrachtsplein omdat ik wat nuttigs had gedaan, mijn latte bijzonder lekker was en mijn uitzicht heel goed, de zon scheen en ik gewoon in één keer goed liep alsof ik er dagelijks kwam (in werkelijkheid ben ik er alleen afgelopen zomer een keertje geweest). Zoveel goed gebruikte vrijheid in één moment dat ik er nog steeds niet over uit kan hoe heerlijk het was, maar dat gevoel zette ik wel door door in de metro verder te lezen in mijn boek en thuis twee hoognodige telefoontjes te plegen.

’s Avonds keek ik nog een aflevering Vier Handen op één Buik, las ik wat en viel ik in slaap met vlogs van Teske en Mascha. Dat doe ik tegenwoordig vaker en het bevalt wel moet ik zeggen.

Woensdag

IMG_4950b

Streepje zon, favoriet ontbijt en boek. Ik vind ‘m niet zo maar het voelt in elk geval wel nuttig om ‘m te lezen (al voerde ik deze keer ondertussen ook een WhatsApp-gesprek met Niels en kwam ik dus niet zo heel veel verder).

Dat het nuttig was kwam goed uit, want de rest van de ochtend heb ik er eigenlijk vooral veel te lang over gedaan om te douchen en me klaar te maken. Oeps. Met mijn zus en moeder lunchte ik op het stadsplein en ik nam een salade met kip, tomaat, champignons, ui en olijven. Daarna liepen we nog even naar de Jamin voor extra veel paaseitjes aangezien er nu 30% uitverkoopkorting was. Er zijn zóveel winkels weg en gesloten op ons winkelcentrum in de afgelopen weken/maanden, zonde!

IMG_4960b

Om 15:00 waren we weer thuis maar de zon scheen zo fijn dat ik alleen Blendle-artikelen heb gelezen, foto’s heb gemaakt voor een artikel en die heb bewerkt volgens een Photoshoptutorial. Meestal doe ik zelf gewoon wat, maar ik wilde nu een VSCO-cam effect zonder dat ik de foto’s ook daadwerkelijk met de app op mijn telefoon moest bewerken en daar blijkt dus gewoon een heel goede techniek voor te zijn. Much fascinated. De rest van de avond was ik vooral bezig met het editen van foto’s van zaterdag.

Donderdag

IMG_4980b

Die trui hè. Die draag ik ongemerkt heel veel terwijl de kleur en de pasvorm me eigenlijk enorm op m’n zenuwen werken. Hij ruikt wel altijd heel fijn naar een favoriet parfum dat nu helaas op is, dus dat is mooi meegenomen. Ik maak normaal trouwens ook helemaal niet zoveel selfies (behalve op Snapchat) maar ik realiseerde me dat ik weer een foto nodig had om een stukje onder te kunnen zetten over het verloop van mijn dag dus dat werd deze. Om 8:30 zat ik alweer in mijn lesauto which was all fun and games behalve dat ik niet op mijn richtingsgevoel naar Rotterdam Centrum kon rijden en daarna luisterde ik Leugens van Lucky Fonz III, las ik Blendle-artikelen, praatte ik bij met m’n zus, lunchte ik met knakworstjes en beantwoordde ik wat mail en reacties.

IMG_4998b

Na nog wat oefenexamens voor mijn autotheorie en een pizza liep ik met mijn zus naar de metro. Toevallig was het alweer de derde keer in zes dagen dat ik me naar de stad begaf en met mijn autorijles rijd ik ook altijd in de stad dus het voelt al bijna vertrouwd.

IMG_5002b

Samen met een vriendin van m’n zus zag ik How To Be Single in de bioscoop. Ik had er niet zoveel verwachtingen van omdat het plan om mee te gaan ook vrij spontaan was, maar ik vond het gewoon wel een vermakelijke film met vooral heel veel mooie shots van New York by night. ‘Fat Amy’ (ik weet d’r eigen naam niet eens) wordt misschien wel een beetje een uitgekauwd fenomeen en de verhaallijn zelf was niet echt impressive, maar zoals ik zei: wel fijn om naar te kijken.

Bovendien kwam de enige levensles die ik eruit haalde, namelijk dat het goed is om af en toe even op jezelf te zijn, prima overeen met mijn afgelopen week. Het was niet zwaar sociaal maar iedereen was op wintersport en bovendien heb ik in zo’n week soms helemaal geen zin om iets te regelen en neem ik eigenlijk wel genoegen met een beetje autorijden, lezen, buiten de deur eten, foto’s maken en bewerken, PWS’en, autotheorie leren, series kijken, online gesprekken voeren en bloggen (zo fijn om daar tijd voor te hebben trouwens). Oh, en dinsdag was wel echt alleenzijn done right hoor jongens, favourite afternoon in a while.

Ik vind het Big Brother-gehalte van dit soort weekverslagjes wat te hoog om het weer standaard te gaan doen maar roep wel even als je het heel erg leuk vindt om te lezen, want dan kan ik het misschien één keer in de twee maanden een weekje doen of iets dergelijks. Verder realiseer ik me dat mijn voorjaarsvakantie nu ook weer bijna over is maar dat dat op zich allemaal wel oké is. Lekker makkelijk, zo’n meegaande bui.

xxx

10 reacties

 1. Ik vind het altijd leuk om mee te kijken in je week :) Zo’n relaxt weekje is ook wel eens fijn! Ik was weer eens bijna de hele week op stap dus ben nog steeds niet echt uitgerust haha.

 2. Ik hou van foto diaries, mijn favoriete artikel bij alle bloggers. Mag je dus best vaker doen! Fijn dat je vakantie had. Mijn school volgt de carnaval dus mijn vakantie zit er allang weer op, maar nu moeten we 11 weken door tot de volgende vakantie :(

 3. Heerlijk, zo’n vakantie zonder te veel verplichtingen. Die van mij ging ook zo z’n gangetje en ik vind het wel prima eigenlijk. Oh, en diary-achtige artikelen vind ik heel leuk om te lezen! :)

 4. Prima vakantie zo te zien! ;) Als student heb je helaas eigenlijk juist nooit vakantie als anderen het wél hebben.. Dan ziet dit er zo hemels uit, ruilen? ;)
  Die trui is trouwens echt erg leuk!

 5. Ik verheug me altijd op dit soort blogjes. Ik weet niet waarom maar ik vind het gewoon zo interessant om te zien hoe iemand zijn/haar vrije tijd indeelt :). Leuk om te lezen dat je zo veel aan het lessen bent! En juist goed om van die minder fijne lessen te hebben want it makes you stronger! Beetje cliché maar wel waar! Je vakantie klinkt heerlijk relaxt, lezen, bloggen, series kijken en buiten de deur eten. Ik herken ook wat je zegt dat wanneer je er even uit bent dat je, je beter ergens toe kan zetten dan wanneer je de hele dag thuis hangt.Als ik moet leren dan doe ik dat ook liever op mijn werk of bij iemand anders thuis omdat ik anders de was doe of boodschappen haal in plaats van leren ;-).
  Maar deze overzichtjes blijven leuk dus zeker doen :)

 6. Heel leuk om te zien die snapshots! Als ik op mijn vakantie terugkijk was die ook behoorlijk rustig. Dan vraag ik me af wat ik nou daadwerkelijk allemaal heb gedaan :’). Ach ja, zo’n vakantie is ook wel eens fijn, al had ik ook graag op wintersport gegaan (al helemaal door alle jaloersmakende foto’s van iedereen).

 7. Ik vind dit soort verslagjes heel leuk! Komt ook omdat jij niet-boeiende dagen toch boeiend kan beschrijven, in ieder geval kort en bondig. Ik moest wel lachen om dit stukje: ‘Ik maak normaal trouwens ook helemaal niet zoveel selfies (behalve op Snapchat) maar ik realiseerde me dat ik weer een foto nodig had om een stukje onder te kunnen zetten over het verloop van mijn dag dus dat werd deze.’
  Ik heb deze week vakantie en mijn week is druk druk druk maar wel heel erg leuk (en sociaal!). Ik was aan het begin van mijn vakantie een beetje vergeten dat ik zelf degene ben die deze week zo volgepropt heeft, maar dus ook zelf degene ben die het wat rustiger kan maken. Nu heb ik dat besef wel en kan ik een stuk beter met de ‘flow’ meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *