Dit was 2015: juli tot december

Vanwege mijn grote liefde voor herinneringen kwam er eergisteren en vandaag een artikel over 2015 online met een korte terugblik op elke maand inclusief een foto die ik kenmerkend vond én een linkje naar mijn Spotifplaylist van die maand als je op de foto klikt. 

juli

part 7 (2)

In juli heb ik minimaal geblogd en vooral genoten van de zomer. De eerste dagen waren een totaal zooitje: ik leverde mijn boeken in op vrijdag en ging naar een feestje van een klasgenootje in de buurt waar de sfeer heel chill was en we sterren keken. Zaterdag 4 juli ging ik met een vriend naar Mumford & Sons in het Goffertpark wat ook heel tof was, de Tour de France kwam langs m’n huis, ik ging naar nóg een feestje in Rotterdam stad en kocht nog heel veel zomerkleren. Op 13 juli gingen we op vakantie met de caravan, eerst richting Bordeaux maar toen het weer daar behoorlijk a-zomers bleek te zijn kwamen we via een paar andere campings uit in Chantemerle-les-Bles, waar we nog een aantal verrekte zonnige dagen gehad hebben. Ik heb Le Mans (en het circuit), Nantes en Valence bezocht, heel veel boeken gelezen, veel gezwommen en zowel aan een meer als op een berggebied ontbeten nadat ik de zon op had zien komen. Over mijn vakantie heb ik uitgebreid geblogd (en ook over het feit dat ik in het begin heel erg moest ‘wennen’ en inkomen en even anders leren genieten zonder vrienden, echt niet alles was perfect) en het aaallerleukste aan de vakantie was de lapjeskat die we meenamen. Jolie kwam op de laatste camping heel erg vermagerd maar wel gezond en totaal niet verwilderd aanlopen en omdat ze duidelijk geen baasje had en anders binnen korte tijd dood zou gaan, namen we d’r mee, 14 uur in de auto (waarvan ze er 13 sliep). Ik blog niet zo vaak over d’r, maar kan hierbij gelijk even melden dat het heeel erg goed gaat!

augustus

Adventure (2)b

De laatste zomermaand bracht ik thuis door en vulde ik met heel veel Divorce kijken op Jolies kamer, in de tuin in de zon liggen, de verjaardag van mijn moeder vieren, een fotoshoot doen en vrienden en vriendinnen zien. Verder ging ik met mijn zus een dagje naar Maastricht met de trein, logeerde ik op een perfecte zomeravond bij Hannah en gingen we een dag naar het strand, ging ik voor een dag en een nacht naar Drenthe voor een oldtimerrit (en waande ik me even in een andere wereld), ontdekte ik de Bagel & Beans, waar ik ook mijn eerste latte dronk met Linda en zag ik Paper Towns in de bioscoop met mijn moeder. De vakantie sloot ik af door met mijn vader op de motor naar Scheveningen te rijden en de vuurwerkshow te bekijken, heel fijne herinnering. Er moesten helaas ook schoolspullen gekocht worden en na een jaaropening was het schooljaar al snel weer begonnen (hallo V6a). Augustus sloot ik af met een feestje en daarna een enorme regenbui terwijl ik op de fiets zat.

september

IMG_8668b

September is als ik erop terugkijk altijd een lichtelijk afwijkende maand, omdat ‘ie toch nét wat anders is dan de rest van de schoolmaanden (het is immers de eerste). Mijn blogkalender vertelt me dat ik hier ook officieel niet meer ‘veel’ publiceerde per week (2-4 artikelen per week) en ik was dan ook gewoon bezig met school (+ wat stress) en het normale ritme. Dat betekent niet dat het een saaie maand was: ik reed drie keer paard op vrijdagochtend in de naam van externe gymactiviteiten en vond het stiekem wel leuk een keer niet de slechtste te zijn in gym, ik zag vrienden, ging bowlen met vriendinnen, zwom twee keer met m’n moeder, ging naar The Maze Runner: Scorch Trials, fitnesste zelfs een keer (ook voor gym), schreef en interview voor de schoolkrant en maakte op de laatste vrijdagmiddag een bosrit met het vriendengroepje dat ik eigenlijk nog uit mijn manegetijd en via Brenda ken. Daar had ik nog steeds spierpijn van toen ik de volgende dag huisfotograaf speelde op een heel fijn ‘feestje’ in de buitenlucht (want september was warm) en daarna op een benefietconcert bij ons op school. Ik blogde over mijn persoonlijkheid, levenslessen, outfits en vragen die me nog nooit eerder gesteld waren.

oktober

IMG_0249b

In het kader rommelig maar leuk: oktober! De eerste dagen bestonden uit een toetsweek die eigenlijk vrij easy te doen was (ik haalde een 10 voor wiskunde en het gemiddelde van zes toetsen was een 9). De week erna lunchte ik bij La Place met Hannah en had ik een dag debattraining, maar moest ik ook nog een presentatie geven en verslagen inleveren en dus was het niet m’n beste week. De zaterdag erna ging ik naar de Open Dag van de uni in Leiden en daarna vond één van mijn favoriete avonden van oktober plaats waarop ik met vrienden ergens wat at, daarna naar het theater dicht bij mijn huis ging voor een goochelshow van een ex-schoolgenoot en bij mij thuis crashten. In de herfstvakantie daarna had ik nogal een strakke planning: ik deed een fotoshoot met Veerle, Fleur en Julia, ging naar een heel gezellige sleepover met vrienden, shopte een hele dag in Rotterdam stad (en bij de Forever21, fave), laste een vrije dag in waarop ik de hele dag een Engels boek las voor school, at bij vrienden van m’n ouders en vierde de verjaardag van mijn zus (én die van mijn blog: drie jaar alweer!) met familie. Oh, en daarna moest ik weer naar school, leverde ik het zoveelste PO in en kwam de schoolfotograaf.

november

IMG_0731b

For some reason keek ik heel erg uit naar november en dat was niet helemaal onterecht. Ik leverde een Latijn PO in waar ontzettend veel werk in zat maar ik ook wel – onverwacht – een 9,1 voor kreeg, zag Spectre in de bioscoop met mijn vader op een vrijdagavond, ging naar Oh Wonder in Paradiso met Hannah en mijn zus op een donderdagavond wat echt een ontzéttend fijne avond was en ik had precies op mijn 16,5e mijn eerste rijles. Dat had mijn vader als verrassing geregeld en ik vond het heel erg leuk, zo leuk dat ik besloot toch maar door te gaan en niet te wachten tot na mijn examens. Op één zondag zag ik alle drie de nieuwe huizen van mijn nichten in het noordoosten van het land en luisterde ik het album van Justin Bieber een keer of twee in de auto. Op 20 november gingen we met school naar Amsterdam waar we ook nog genoeg vrije tijd hadden voor taart en chocolademelk, ik ging naar de Open Dag van de universiteit van Utrecht (en weet al bijna welke studie ik wil doen) en in de laatste week oefenden we een aantal keer met debatteren, omdat we op 28 november meededen aan het NK debatteren voor scholieren in Hilversum. Oók een heel erg leuke ervaring. Dat ik ook een aantal keer totaal niet lekker in m’n vel zat (hier én hier) in november werd dus goed gecompenseerd met een hele hoop dingen die wel voldoening gaven, en de gewoonlijke gezelligheid itself. 

december

IMG_1594b

Last but not least! De maand die weer eens begon met een toetsweek die ik prima doorstond, een heel gezellige Sinterklaas met mijn ouders en zus waarbij ik zelfs moest huilen van het lachen, een aantal rijlessen, een avondje mee met de studentenvereniging van mijn zus, etentje bij de Griek en een kerstconcert van het politie-orkest waar mijn zus in speelt. Daarna was het kerstvakantie en verdween ik voor vier dagen naar Parijs met een vriendin en twee vrienden om een vriend te bezoeken die daar woont, wat heel erg leuk was. Op Eerste Kerstdag ging ik na de kerk naar de familie van mijn vader (bestaande uit mijn drie nichten met aanhang, mijn achterneefje en mijn oom en tante) in de buurt van Zwolle en aten we ’s avonds uitgebreid met het gezin; op Tweede Kerstdag brunchten we thuis, wandelden we in het Baarnse bos (hoog op mijn lijstje van favoriete plekken) en kwam mijn moeders kant van de familie bij ons eten. Op maandag deed ik een korte fotoshoot met twee meiden in Den Haag en ging ik daarna gelijk door naar het restaurant waar we met de hele familie van mijn moeders’ kant (zestien personen, valt alles mee) aten voor mijn oma’s verjaardag, verder werkte ik aan mijn blog en aan mijn PWS en had ik op donderdagavond een heel gezellige avond met veel fijne mensen.

Het is nu ik dit laatste stukje typ 05:10, 1 januari, en het was een mooi jaar. Ik denk dat ik daar nog wel even op terug ga komen.

Voor nu: gelukkig 2016!

7 reacties

  1. Gelukkig nieuwjaar! :)
    Blij dat ik je in 2015 weer een keer heb gezien, gaan we in 2016 weer doen (kun je je tweede latte drinken, haha)! Ik wens je heel veel plezier, liefde en geluk toe voor dit jaar én dat je natuurlijk mag slagen voor je examen – maar daar ben ik eigenlijk al van overtuigd – en een toffe nieuwe studie mag gaan beginnen!

  2. Wat een mooie samenvatting om zo terug te blikken op het afgelopen jaar! Ik vind herinneringen ook super mooi. Ik koester daarom ook mijn fotoboeken. Al loop ik flink achter en ga ik binnenkort weer een hele bestelling plaatsen om in te plakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *