Jours à Paris I

19/12/2015 – Eenmaal aangekomen in de stad rond een uurtje of zes hadden we het ontzettende geluk dat onze koffers opgehaald werden en wij onze eerste uurtjes Parijs alvast goed konden besteden. Dat deden we vooral in de buurt van de Champs-Elysées, waar de kerstverlichting inderdaad zo aanwezig was als verwacht. Nog een bijkomend voordeel was dat overal waar je keek wel een auto geparkeerd stond of net optrok die je in Nederland allesbehalve dagelijks ziet. Ik weet dat ik daar als meisje niet per se laaiend enthousiast van behoor te worden, maar as mentioned before ben ik opgegroeid tussen de oude auto’s en ook al een paar jaar bevriend met Niels die me dan weer volledig ingewijd heeft in de wereld van super- en hypercars, dus ik heb ondertussen ook al een oog én een kleine liefde ontwikkeld voor Ferrari’s, Aston Martins en Maserati’s.

We liepen even naar binnen bij Abercrombie en aten uiteindelijk in de Mac waar ik gisteren al over blogde, omdat alle restaurantjes in de buurt veel te duur waren en we gewoon eten wilde. Toen Niels even later bekende dat hij nog nooit een suikerspin op had werd die ook nog gekocht. We hielden een fotomomentje voor de Champs-Elysées itself, kochten zes ansichtkaarten bij het reuzenrad en sloten af met een McFlurry om 23:00.

IMG_1165b

IMG_1184b

IMG_1198b

IMG_1229b

IMG_1224b

IMG_1207b

IMG_1192b

20/12/2015 – Zondag stond ik iets na achten op en twee uurtjes later zaten we in een Frans, kleinschalig kerkje. Bij de preek haakte ik een beetje af (ook omdat het gewoon heel veel moeite kost om daar iets van te maken), maar de rest kon ik eigenlijk allemaal prima verstaan/vertalen vanuit het Frans. We lunchten met soep, gingen daarna weer naar de kerk omdat er nog een soort kerstfeestviering was voor de kinderen, stopten nog even bij Versailles (dat helaas dicht was, maar alsnog heel mooi verlicht) en aten ’s avonds weer uitgebreid, waarna we een uurtje of twee besteedden aan het schrijven van alle ansichtkaarten. FYI: we deden een poging om in het Frans te schrijven naar onze Fransleraar en dat leverde wat vertraging op. Ik heb uiteindelijk niet eens foto’s van zondag gemaakt, omdat het gewoon een fijne ‘familiedag’ was waarbij we verder niet echt wat van de stad hebben gezien. Ruim na middernacht hielden we het voor gezien en rolde ik mijn bed weer in, on to another day of Paris!

5 reacties

  1. Fijn verslag! En wat leuk dat jullie ansichtkaarten hebben verstuurd en zelfs een naar je leraar Frans! En grappig om te lezen dat je auto’s kijken ook kan waarderen. Ik heb liefde voor oude / klassieke auto’s, dit is in Frankrijk ontstaan in het Cité de l’Automobile in Mulhouse zeker een aanrader! De foto’s in dit artikel zijn weer plaatjes <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *