Dit was 2015: januari tot juni

Vanwege mijn grote liefde voor herinneringen komt er vandaag en (over)morgen een artikel over 2015 online met een korte terugblik op elke maand inclusief een foto die ik kenmerkend vond én een linkje naar mijn Spotifplaylist van die maand als je op de foto klikt. 

januari

IMG_9910b

De eerste maand van 2015 was kort gezegd retefijn. Ik was op vrijdagavond eigenlijk altijd bij een vriend of sprak af met een vriendengroep die ik via Brenda kende, waar ik ook een keer mee uit eten ging om de vakantie af te sluiten. Verder ging ik naar het nieuwjaarsconcert van mijn zus, zwom ik elke donderdagavond met mijn moeder, ging ik voor de lol een keer naar de schoonheidsspecialiste, bezocht ik het Open Huis van mijn school (maar dan niet als bezoeker) en ging ik zomaar met mijn zus uit eten. Eigenlijk had ik het helemaal niet zo druk met school, op één heel grote geschiedenisopdracht na die ik maakte met Marjolein en waar we een 9 voor haalden (belachelijk hoog). Januari was de perfecte combinatie van een beetje school, ontzettend fijne muziek en alle ruimte om (nieuwe) vrienden te zien, en ondertussen blogde ik ook nog heel veel.

februari

IMG_1790b

Februari was al een stukje drukker, alleen al omdat ‘ie begon met een toetsweek (waarin ik overigens wel een dag vrij had). Het weekend na de toetsweek was één van m’n favorietjes: ik woonde in naam van onze schoolkrant een toneelrepetitie van de Grote Avond bij, interviewde mensen, schoot foto’s, at in de auto en maakte toen ook nog foto’s bij een vrouwenavond van het Leger des Heils. Op zaterdag ging ik eerst langs bij een vriend en zag ik Gooische Vrouwen 2 in de bioscoop met mijn ouders en op zondag kwam Hannah logeren én beëindigde mijn zus haar relatie na 2,5 jaar (wat stiekem als héél lang geleden voelt). Ik was in februari vooral bezig met de schoolkrant en ook wat meer met school, want ik moest onder andere twee opdrachten inleveren. Het was overigens ook de maand van de roddels omdat ik toevallig bevriend was geraakt met een vriend van mijn ‘ex’, maar daar kon ik vooral heel hard om lachen omdat het echt nergens over ging.  De laatste week van februari was de voorjaarsvakantie, waarin ik naar een besneeuwd Duitsland ging met mijn ouders en zus. Dat waren een paar ultiem rustige dagen die ik op dat moment misschien iets te rustig vond, maar uiteindelijk toch kon waarderen.

maart

Getting personal (4)

Opnieuw een héél leuke maand waarin ik in de eerste week bij een bloggersmeeting bij Maaike en de belijdenisdienst van een vriendin was, mijn eerste Open Dag van een universiteit bezocht en voor het eerst motor reed achterop bij mijn vader. Het was ook de week van de lunchconcerten die altijd een soort excitement en voorjaar meebrengt bij ons op school. Ik ging naar het slotconcert van V6, fotografeerde het lunchconcert van mijn eigen jaarlaag en eindigde de week in de La Place met Hannah. Op 20 maart 2015 ging ik naar de No Sound Without Silence Tour van The Script in het Ziggodome wat écht een van de fijnste avonden in mijn hele leven was en de volgende dag ging ik alweer uit eten met mijn gezin bij een heel fijn restaurant, wat me deed realiseren hoe gelukkig ik mag zijn. Verder ging ik naar de PWS-presentatieavond van mijn zus, kregen we een nieuwe dominee, schreef ik over mijn geloof, waren de Romevoorbereidingen al in volle gang en publiceerde ik een short story en nog een.

april

IMG_2052c

April was in één woord gekte. De maand begon met een toetsweek en daarna had ik een lang weekend vrij door Pasen. In de week die volgde zag ik Focus in de bisocoop, ging ik twee keer naar de Grote Avond van mijn school im het Zuidpleintheater, maakte ik de Romegids af, was er een edumiddag en shopte ik een dag in Rotterdam. Daarna was ik vooral bezig met alles regelen en naar school gaan en op zaterdag 18 april stond ik om 5:00 op Rotterdam Airport voor ongeveer de meest fantastische week van mijn leven in Rome met de allerleukste mensen. Eenmaal thuis viel ik in een soort zwart gat: ik ging naar een feestje, naar de Koningsmarkt, uit eten met mijn moeder en bewerkte alle foto’s, maar het was vrij saai in vergelijking met de edureis.

mei

Mais oui Paris (1)

‘Mijn maand’, zoals ik er al over blogde, en niet in de laatste plaats omdat ik jarig was. De eerste week was nog meivakantie: ik zag Jett Rebel, Thyphoon, Radio Riddler en Kensington live op het bevrijdingsfestival van Den Haag met Hannah, deed nog een fotoshoot en ging naar een feestje. De week daarna was één van mijn favorieten van dit jaar, waarin ik een dag naar Brussel ging met school, de volgende dag de hele middag en avond op het strandje bij mij in de buurt doorbracht met vrienden en ’s avonds naar huis fietste met een enorm fijne zonsondergang en de volgende dag, op Hemelvaartsdag, jarig was. Ik gaf een sweet sixteen die ik heel gezellig vond, werkte weer eens met heel veel plezier aan mijn blog, bracht een avond bij vrienden (en deze keer ook letterlijk alleen jongens) door, en ging op de laatste dinsdag van mei naar Happy Italy en daarna naar de bioscoop op de Kop van Zuid met een aantal mensen uit mijn Fransklas voor de Franse film La Famille Bélier. Voorjaarskriebels en één van de fijnste avonden.

juni

Positiviteitsvibes (1)

De allerlaatste maand van vwo 5 en stiekem ook de allerlaatste keer juni op de middelbare school! Ik begon langzaam met het leed dat PWS heet, had een heel druk weekend waarin ik naar de EO-jongerendag ging (al vond ik het niet zo, maar ik vond dat ik er een keer geweest moest zijn) en de volgende dag naar een belijdenisdienst van een vriendin met vrienden, hield een presentatie over Wuthering Heights en ging uit eten vanwege het slagen van mijn zus voor haar vwo (still proud!). De dag erna was de eerste barbecue met vrienden, een vriendin vierde haar verjaardag en toen ongeveer belandde ik in een sociaal isolement voor anderhalve week. Donderdag had ik vrij en werkte ik nog hard aan een opdracht en toen had ik zes dagen toetsen waar ik met enorm veel discipline én met goede resultaten voor heb geleerd. Ik was een zaterdag op het strand met vriendinnen, had een PWS-dag, ging daarna spontaan een dag naar Lille met havo en vwo 4 mee met Niels. So fine, so fine! Net zoals dit artikel trouwens.

xxx

4 reacties

  1. Ik hou van jouw artikelen dus hoe meer jaaroverzichten – en dus artikelen – hoe beter, haha. Fijn hè, terugkijken. Ik ben er niet zo goed in om een jaaroverzicht te maken, maar ik schrijf vast nog wel iets over 2015.

  2. Leuk zo’n overzichtje met linkjes naar blogposts! Ik herken er nog best veel. Volgens mij heb je een fijn jaar gehad, ben benieuwd naar het tweede deel! Gelukkig nieuwjaar alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *