to be excited for

IMG_0412b

De afgelopen twee dagen had ik vaker dan me lief is (en dan vooral als ik ging slapen of als ik net wakker werd, super chille emotie om de dag mee te beginnen) het gevoel dat ik in huilen uit kon barsten. Iets aan de combinatie van 30 lesuren, een afspraak bij mijn manuele therapeute die me drie dagen lang een beurse ruggenwervel opleverde, een herkansing Engels, een annotatieopdracht Latijn en een gebrek aan tussenuren in één week vond ik gewoon teveel en als je dan ook nog eens niet heel veel tijd vindt om écht veel te slapen ben je al snel een beetje emotioneel instabiel. Echt gehuild heb ik natuurlijk niet, want daar blijf ik te nuchter voor: zodra er één dramatische traan over mijn wang rolt lach ik mezelf alleen maar uit omdat ik weet dat het ooit toch wel goed komt en ik me dan druk heb gemaakt om niets. Op dat punt ben ik nog niet, dat alles goed is gekomen, maar met 15 van de 40 annotaties op papier en het weekend in zicht denk ik dat ik morgenochtend wel iets van een glimlach op m’n gezicht kan fabriceren als ik ’s ochtends wakker word en geloof me: dat zou ook wel zo terecht zijn. Ik zei het al even, dat november fijn zou worden, maar toen ik besloot alles op een rijtje te zetten kwam ik erachter hoe ontzettend blij ik mag zijn. Hierbij.

♥ Oh Wonder in Paradiso op 12 november met Hannah en m’n zus – volgens mij wordt het een heel kleinschalig concert (kleine zaal, dus een stuk of 200 man), maar dat past ook juist bij hun muziek en ik heb er gewoon heel erg veel zin in omdat ik hun nummers zo fijn ‘klein’ en betoverend vind ♥ Outfits die ook echt goed bij je passen in plaats van ‘ermee door kunnen’ (en sowieso mijn nieuwe zwarte broek ♥♥) ♥ Naar huis fietsen om 16:30 na een lange schooldag en de zon zien ondergaan ♥ Een dagje Amsterdam met de economieklas (aka de leukste mensen) de twintigste; de Nederlandse Bank en de Beurs vind ik misschien niet zo interessant, maar vanaf 15:00 hebben we vrije tijd en je moet op eigen gelegenheid terug dus kunnen we nog een hele middag en avond in Amsterdam rondlopen ♥ En we gaan met de trein en ik vind treinen stiekem heerlijk omdat het me altijd zo’n wanderlustgevoel geeft ♥ Nieuwe volgers op Bloglovin’, pas waren het er opeens 13 in een week en ik weet niet hoe dat komt maar ik vind het wel heel erg leuk

♥ Wiskunde, ik word zo gelukkig van wiskunde ♥ ‘Sparen’ voor grote uitgaven als een iPhone 6 en een Canon 70D (of eigenlijk eerst een 24-70mm 2.8 omdat in lenzen investeren misschien nog wel belangrijker is, maar die is dan gelijk weer onbetaalbaar). Op het moment gaat het geld er harder uit dan in, maar ik heb nog wel gewoon spaargeld voor dit soort dingen en ondanks dat ik eigenlijk heel slecht ben in grote uitgaven doen, kan ik er wel over fantaseren en me erop verheugen ♥ Zoveel fijne muziek (nu al, en dan ook nog een nieuw album van Adele en Sia binnenkort) ♥ Parijsplannetjes van Niels, Marolise, Tom en mij die ook nog eens echt werkelijkheid lijken te worden, we gaan vier of vijf dagen in de eerste week van de kerstvakantie en HOE awesome is Parijs in kerststemming?! ♥ Bureau Raampoort, wat een heerlijke serie ♥ Mokkakofie en chocolademelk

♥ Nu al vast hebben staan hoe we Sinterklaas gaan vieren met het gezin; dat betekent wel dat ik weer gedichten moet gaan schrijven en cadeautjes voor mezelf moet verzinnen, maar na de ontzettend teleurstellende Sinterklaas van vorig jaar toen we alleen gingen wokken door ‘omstandigheden’ voelt het wel weer goed ♥ Motiverende PWS-gesprekken (en vrienden die lachen om mijn voortgang maar me tegelijkertijd heel sterk het gevoel geven dat ik er alsnog wat tofs van ga maken, gewoon omdat ik weet dat ik het echt wel kan en mezelf wil bewijzen) ♥ Spectre met of een vriendengroep of een vriend of gewoon mijn vader omdat iedereen er opeens met me heen wil ♥ Imagine Dragons in het Ziggodome op 5 februari met Hannah, dit duurt eigenlijk nog eeuwen maar des te meer voorpret ♥ Open Dag van de Universiteit Utrecht 21 november, ik wil zo graag naar Utrecht dat ik het 1) leuk vind om in die stad te zijn en 2) oprecht hoop dat ik denk ‘dit gaat het gewoon worden, dit zie ik mezelf doen’ ♥ Bij deadlines, verslagen en toetsweken kunnen denken ‘weer één minder’ ♥ Hoop ♥

Tot zover de reminder voor mezelf, voor jou en voor november, de maand waar ik zelfs nog een crush op heb na een paar dieptepuntjes (of misschien juist óók daardoor): er is altijd genoeg om excited voor te zijn.

20 reacties

 1. Mooi die laatste: ‘hoop’. Er is altijd hoop en dat is wel fijn. Ik zit momenteel niet zo lekker in mijn vel en dus lopen dingen dan ook gewoon niet fijn. Er kwam ineens veel te veel en ik weet dan ook wel dat het goed komt – wat jij ook beschrijft – maar het maakt het wel fijner als je dan even stilstaat bij wat wél leuk is. Tof lijstje :)

  1. Ah nee, vervelend! Ik hoop dat je je al weer wat beter voelt, maar hoop is sowieso een goede houvast :). Zijn de hogeschool en het lesgeven wel een beetje wat je ervan verwacht had eigenlijk?

   1. Het gaat nu weer goed met me gelukkig! :)
    Wel moe, maar dat hoort er volgens mij bij tegenwoordig haha.

    Ja ik vind het erg leuk! De lessen op de hogeschool vind ik heel erg leuk, mijn klas is ook echt supergezellig, iedereen kan goed met iedereen overweg en iedereen deelt ook verhalen met elkaar van stage-ervaringen, dus dat is heel tof. Ik vind het lesgeven ook erg leuk, hoewel ik het wel pittig vind en ik had verwacht dat ik het sneller niet meer zo spannend zou vinden om voor de klas te staan, haha. Hoewel ik het ook niet supereng vind, maar meer elke keer wel wat zenuwen :)

 2. Wat vervelend zeg, dat je je de laatste tijd zo voelt! Maar zo’n lijstje maken geeft dan altijd een goed gevoel :) Fijn lijstje! Nu geeft het mij ook nog een fijn gevoel dat het weer eerder donker wordt en dat de lichtjes aan gaan. Maar over een tijdje zal dit wel veranderen, dan kijk ik weer uit naar dat de dagen lang worden. Maar voor nu zal ik er nog eventjes van genieten, hihi :)

  1. Het waren gelukkig alleen de laatste drie dagen hoor, drukke periodes zijn gewoon niet mijn favoriet. Het heeft inderdaad wel wat, zeker als het straks tegen kerst loopt! Geniet ervan, zou ik zeggen.

 3. Mooi overzicht! Ik kan me van deel dingen goed voorstellen dat je er blij van wordt, maar van wiskunde?! Ieder zijn ding hoor, haha.
  Naar welke studies ga je kijken in Utrecht, 21 november? Ik ga naar Nederlands en Media & Cultuur! Misschien kom ik je wel tegen?

  1. Hahah het is ook niet áltijd hoor, soms lukt het wat minder, maar over het algemeen word ik gewoon blij van de ultieme logica + onze wiskundeleraar + de sfeer. Hé wat leuk, ik ga ook naar Nederlands! Heb even voor je gekeken en ik ben om 10:00 bij de algemene presentatie en om 11:00 bij het minicollege.

    1. Ik zit ook in het Academiegebouw maar alleen tot 11:45 en ik moet om 12:00 alweer ergens anders zijn haha. Als het je leuk lijkt wel ergens te meeten laat je het uiteraard maar even weten!

 4. Zo’n lijstje is af en toe gewoon nodig :-) En jaaaa, wat leuk dat je naar Parijs gaat!! Daar wil ik ook echt ooit nog eens heen. En YES, ik ga ook naar Imagine Dragons in de Ziggo Dome!!!

 5. Balen die drukte, maar goed dat je je even focust op al die leuke dingen! Wauw, Parijs, zo gaaf! En kon ik maar gelukkig worden van wiskunde joh, dat zou school alweer een beetje makkelijker maken (oké, ik snap je ergens wel, want als je het snapt en je zit er goed in dan kun je er best ontspannen van worden).

 6. Blijheidslijstjes zouden een standaard moeten worden bij mentorles op de middelbare school oid, wat fijn om te lezen :) Paradiso kleine zaal is inderdaad heerlijk intiem & PARIJS je wakkert mijn reislust weer helemaal aan, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *