THIS KINDA FLEW BY

IMG_0255b

Het is zondagavond 22:24 en ik baal even dat ik (nog) geen MacBook heb, omdat toetsenbordverlichting redelijk welkom zou zijn nu ik in bed lig in een verder donkere kamer. Eigenlijk was ik van plan wat eerder aan dit stukje te beginnen, maar toen ik dat om kwart over negen aankondigde werd ik half gesmeekt en half verplicht om beneden te blijven voor de finale van Heel Holland Bakt aangezien dat hier thuis een programma is dat we samen kijken en niemand van de andere gezinsleden zin had om het later pas te kijken. Heel vervelend was dat uiteraard niet, maar wel vervelend is dat morgen de wekker weer om 7:00 gaat en dat de klok niet opnieuw een uurtje terug gaat vannacht. Vind ik nog steeds veel te ingewikkeld en iemand moet me ook echt nog een keer overtuigen van het nut ervan nu onze samenleving niet meer mainly uit boeren bestaat, maar in die ene nacht per jaar is het een heerlijk gevoel (en ok, als je vroeg je bed uit moet en het opeens al wel licht is ook). Maar wat ik dus eigenlijk wilde zeggen: de vakantie is over en ik weet niet precies hoe erg ik daaraan wil wennen.

Zeggen dat die week ‘veel te snel’ ging vind ik onzin, want weken gaan nou eenmaal altijd snel en deze ging ook niet per definitie sneller dan anders; ik had gewoon meer vrijheid gewild. Nog net een weekje extra, morgen een berichtje dat ik nog een week lang elke ochtend langer in m’n bed kan blijven liggen. Ik heb een extreem leuke maar ook gevulde herfstweek gehad en ik ben eigenlijk dus allesbehalve lui geweest, iets wat een beetje pijn doet als ik me bedenk hoe vaak ik vanaf nu weer écht vroeg op moet gaan staan for quite some time. Gelukkig heb ik wel wat leuks op terug te kijken als ik mezelf de komende week uit bed sleep of in een saaie les zit.

Zo rende ik maandag na een warme chocomel met slagroom de hele dag rond in Rotterdam met mijn camera om mijn nek en Fleur, Veerle en Julia 90% van de tijd voor mijn lens. Er zijn intens veel foto’s geschoten maar ik werd heel blij van de vibe ervan toen ik ze later terugkeek, dus ik zal er deze week nog een artikel aan wijden zodat jullie ook een idee hebben. ’s Avonds kwam er een vriend langs en keken we Vacation (foute film maar verder wel fijn), er is alleen iets aan fotoshoots wat mijn lichaam behoorlijk uitput en dus voelde ik me een beetje zwakjes. Misschien is het het constant kijken door een zoeker, misschien is het het buiten zijn, het socializen en concentreren en creëren tegelijk, misschien was het de Chili Chicken met een kleine friet afterwards, maar ik heb het helaas gewoon regelmatig na een shoot, hoe leuk ik het ook vind.

Dinsdag voelde ik me gelukkig al een stuk beter, bewerkte ik een hoop foto’s en ging ik ’s middags naar een vriend toe waar een soort sleep over werd gehouden met twee vriendinnen en drie andere vrienden. Behoorlijk typische avonden waarop er Turks besteld wordt en iedereen op en over elkaar hangt op de bank terwijl er films worden gekeken die eigenlijk niemand écht boeien. Deze keer was het Harry Potter (mijn eerste keer maar ik kon er niet zoveel mee) en The Lion King (awesome, maar ook mijn eerste keer). Ik had gelukkig een luchtbed/bed opgeëist in plaats van een bank of de grond en heb nog meer dan prima geslapen van half vier tot elf waarna we de volgende dag aan de wereldtocht terug begonnen van Reeuwijk naar huis. Zolang je niet in een bus stapt die zo’n omweg maakt dat ‘ie 26 minuten over een stuk van maximaal 10 minuten doet valt dat eigenlijk best mee maar dat laat ik voor het gemak even achterwege.

Op donderdag hield ik een vaste seizoenshopsessie met m’n moeder, opnieuw in Rotterdam waar sinds vorige week ook de Forever21 zit en dat blijkt echt een soort zegening te zijn. Ik was een beetje van de webshop afgestapt, maar de winkel is echt héel erg leuk en ik ben dan ook goed geslaagd. Rotterdam naast je deur is ideaal omdat daar gewoon alle fijne winkels als de Monki, Pull&Bear, Bershka, Mango, H&M en Zara zitten en het super praktisch is ingedeeld zonder gezellige maar onhandige grachtjes. Mijn bankrekening is een behoorlijk stuk leger nu, maar ik word wel heel erg blij van alle items die herfstig zijn én bijna allemaal bij elkaar passen. Ik zou er wel meer over willen vertellen maar dat gaat hier niet passen en ik voel me altijd een beetje stom als ik teveel over kleding praat, dus voor nu moeten jullie het met deze foto doen. En maar gewoon in m’n enthousiasme delen.

Vrijdag zou ik ook een heel leuke shoot hebben in Den Haag, maar die heb ik met pijn in m’n hart af moeten zeggen omdat ik me donderdagavond opnieuw heel slecht voelde (lees: om 21:15 al niet meer kunnen van de vermoeidheid). Ik vergeet soms dat dingen niet alleen tijd maar ook energie kosten en dat ik niet alles kan. Zo’n halt van je lichaam is soms handig, maar ik moet toegeven dat ik die vage klachten soms ook wel behoorlijk zat ben – word dan gewoon ziek óf niet. Anyway, vrijdag had ik de tijd om heel veel te lezen in een Engels boek voor school, zaterdag deed ik ongeveer hetzelfde, verstuurde ik foto’s en at ik ’s avonds met ons gezin bij het gezin van één van mijn moeders oppaskindjes die niet meer komt omdat ‘ie naar school gaat. Heerlijk eten, heerlijk gezin, heerlijke sfeer.

Vandaag heb ik ten slotte bijna heel mijn familie gezien omdat mijn zus morgen – als dit online komt vandaag – jarig is. (Bij deze dus eindelijk terecht gefeliciteerd met je negentiende verjaardag zus!). Tussendoor ging ik nog twee keer naar de kerk en liep ik de hele dag op hakken en in een panty zonder ladders dus nee, ik heb m’n rust niet echt kunnen pakken deze vakantie, maar daarvoor is er ook gewoon teveel going on in m’n leven. Het enige jammere is dat mijn rooster ook nog eens omgegooid is waardoor ik op maandag 8:50 – 16:20 les heb zonder tussenuren en in de rest van de week zes tussenuren, dat maakt me altijd wat minder enthousiast. Niets doen aan school terwijl het evengoed superdruk is is misschien ook niet het slimste ooit, maar dan heb ik tenminste weer gelijk wat te doen komende week. (Ik ga niet beginnen over hernieuwde motivatie want een week is echt te kort om je inner nerd terug te vinden.)

Heel veel meer ga ik er ook niet over nadenken, want dan lijkt het alleen maar erger en ik vind V6 al een beetje erg zónder erover na te denken. Ik heb tenminste wel een hoop leuke herinneringen overgehouden aan een simpele herfstvakantie en een improved, autumn proof kledingkast. Eigenlijk vind ik dat gewoon het belangrijkste. (Net zoals slaap en dat is precies wat ik nu ga doen, slapen.)

4 reacties

  1. Toch wel fijn, zo’n weekje vrij tussendoor. Ik had ook herfstvakantie, lang geleden haha :) Ik heb alleen woensdag aan school gewerkt (met een groepje aan een presentatie, op school waar vrijwel mijn hele klas was haha) en gisteren omdat ik de rest van de week steeds op stap was. Heerlijk :)

  2. Gefeliciteerd met je zus! En oh wat lijkt me dat heerlijk, Rotterdam naast je deur. Maar vooruit, dan maar eens in de zoveel tijd wat verder reizen. Succes vandaag! (Ik ben een mazzelaar met nog een dagje vrij, hihi.)

  3. Gefeliciteerd met je zus! Druk weekje heb je gehad, zeg! Gelukkig waren het wel allemaal leuke dingen als ik het zo lees. En ook al kosten die energie, geven ze ook energie én herinneringen.
    Ik heb ook een voor mijn doen best drukke (en sociale!) vakantie gehad, maar ik heb wel een paar daagjes kunnen relaxen. Ik kan er nu weer even (nadruk op even…) tegenaan!

  4. Yup, herkenbaar: tijd gaat eigenlijk altijd snel, maar nog net wat sneller als je er heel erg van geniet en dat graag wil vasthouden, of het nou gaat om tijd om te bloggen of om met anderen door te brengen of wat dan ook eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *