Never been asked before

Soms vergeet ik even hoeveel leuke dingen er zijn om te weten te komen van iemand naast de standaard dingen die opvallen in het dagelijks leven. Het komt dan ook niet zo vaak voor dat ik opeens vragen over kleine feitjes richting m’n loved ones gooi, maar ik word er altijd wel heel enthousiast van als ik ze tegenkom en deze keer was dat uit het awesome Flowboekje met allemaal(/1000(!)) vragen die ik helaas niet heb, maar Des en Linda wel. Officieel heet ‘ie ‘vragen aan jezelf’, dus ik heb de vragen ook gewoon lekker aan mezelf gesteld en zelf beantwoord. This is what I’ve never been asked before.

Kun je bevriend zijn met iemand van het andere geslacht? 

Ja, ik ben er van overtuigd dat dat kan. Ik ga zelf ook veel met jongens om omdat ze vaak gewoon een stukje chiller zijn dan meiden in de omgang en zij vinden het daarentegen vaak fijn om wat meer over gevoelige onderwerpen te kunnen praten ‘omdat ik een meisje ben’ (als ik mijn vrienden mag geloven doen jongens dat niet onderling). Natuurlijk is er soms wel een bepaalde spanning – zeker als je elkaar ‘nieuw’ leert kennen – die er niet is tussen mij en m’n vriendinnen, maar als je het erover eens bent dat je gewoon vrienden bent kun je net zo’n leuke vriendschap hebben als met iemand van hetzelfde geslacht. Het levert vaak genoeg juist leuke situaties op omdat je allebei toch nét iets anders in het leven staat en elkaar op die manier soms ook een beetje aanvult. Bij mij scheelt het ook dat ik van mezelf al geïnteresseerd ben in auto’s en fotografie (dat laatste is ook nog best een jongenshobby, want veel meiden haken af bij de technische kant), maar er zijn nog veel meer hobby’s die niet per se seksegevoelig zijn.

Hoe vaak schrijf je nog met de hand? 

Super vaak! Nu school weer is begonnen vaak zes dagen per week, omdat al mijn aantekeningen en opdrachten gewoon nog met de hand moeten. Lijstjes en samenvattingen et cetera maak ik zelf wel allemaal digitaal, maar ik vind het op zich niet erg om overdag zoveel ‘gewoon’ te schrijven; als ik hele lappen tekst wil schrijven is het vervelend, maar bij wiskunde vind ik het bijvoorbeeld heerlijk en het heeft gewoon iets lekker schools. Daarnaast is het gewoon goed om niet de héle dag achter een beeldscherm te zitten (al is het alleen maar voor het gevoel) en een schriftje met een pen is ook een stuk minder afleidend dan een laptop of tablet.

Flow vragen (1)

Wat doe je ’s ochtends als eerste?

Ergens onder m’n kussen graaien op zoek naar m’n telefoon, de oplader eruit trekken en m’n WiFi aanzetten (ik heb ‘m altijd op vliegtuigstand staan ’s nachts). Vaak maak ik dan een rondje Timehop, Twitter, Facebook en Instagram, soms check ik mijn blog even of Bloglovin’ en als ik echt nog geen zin heb om eruit te gaan speel ik gerust een spelletje. (Fun fact: ik heb in de vakantie zelfs 2048 weer opgepakt en ik voel me volwassener dan ooit nu ik eindelijk een strategie heb voor dat spel. Highscore nog altijd niet verbeterd overigens.)

Like je weleens berichten op Facebook die je eigenlijk niet leuk vindt?

Als ik erbij nadenk ben ik eigenlijk een heel selectieve liker op Facebook. Soms komt er iets voorbij wat ik wel een leuke gebeurtenis vind, maar dan staat er zo’n spelfout in de tekst of is de foto van zo’n slechte kwaliteit dat ik het gewoon niet like uit, eh, principe. Foto’s van mensen die ik minder goed ken maar die ik wél heel leuk of mooi vind like ik daarentegen soms wel, ook al komen we elkaar niet dagelijks tegen. Bij updates van vrienden ben ik een stuk minder kritisch, omdat ik de persoon erachter gewoon sowieso leuk vind, haha. Ik denk dat ik niet snel iets like dat ik niet echt leuk vind, maar als ik erover nadenk dan is de ‘overweging’ die ik maak bij het wel of niet liken van iets alsnog heel raar.

Flow vragen (3)

Met wie kun je het beste opschieten?

Ik kan goed met mijn moeder en vader overweg, maar dat is wel totaal anders dan een leeftijdsgenoot. M’n zus ken ik wel goed, alleen we zijn wel redelijk verschillend en dus niet per se heel close. Ik denk dat ik nog het beste met Niels en Hannah op kan schieten; die ken ik beide ook al het langst van m’n vrienden (sinds groep drie en de eerste klas). Volgens mij weten Niels en ik vrij veel van elkaar (en we komen elkaar overal tegen, omdat we in dezelfde stad wonen en in dezelfde kerk zitten), wat gewoon heel erg meehelpt, en Hannah en ik zijn qua karakter heel erg hetzelfde.

Ben je een goede voorlezer?

Ik begon al heel vroeg met lezen, aan het eind van groep twee geloof ik. Tegen de tijd dat op toon lezen echt een ding werd, had ik al amper moeite meer met het lezen van de woorden en dus ging dat altijd wel gewoon prima. Ik lees niet heel veel voor, maar af en toe wel een stuk uit de Bijbel thuis of een boekje voor onze oppaskindjes (op school gebeurt het eigenlijk vrij weinig, behalve bij Frans en dat is horrible want dan heb ik zoveel moeite met het vloeiend uit m’n mond krijgen van die woorden dat op de betekenis en de intonatie letten echt teveel gevraagd is). Stiekem vind ik het dan altijd de sport om zo vlekkeloos mogelijk voor te lezen en er nog wat gevoel in te leggen en soms kreeg ik na afloop zelfs te horen van mensen dat ik nooit struikelde over een woord en hoe ik dat deed. Normaalste zaak van de wereld voor mij maar ik ben dan ook wel ultra veel met taal bezig.

Flow vragen (2)

Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Als ik er soms even doorheen zit stel ik me voor hoe fijn het zou zijn als ik keihard in huilen uit zou barsten bij iemand en dan volledig getroost zou worden, maar eindstand huil ik bijna nooit omdat ik altijd denk ‘eh herpak jezelf even svp’. Ik heb dan ook maar weinig de behoefte om te huilen, omdat ik heel veel relativeer. Mijn verdriet is altijd op z’n heftigst als ik in een veilige omgeving ben; op school of in het bijzijn van anderen heb ik vaak teveel afleiding om zó verdrietig te zijn dat ik moet huilen. Huilen bij anderen vind ik op zich niet erg, maar dan vind ik wel dat ik een ‘goede reden’ moet hebben.

Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Eigenlijk gebeurt het best vaak dat ik dingen voor het eerst doe, alleen al in de wiskundelessen als er opeens een quotiëntregel wordt geïntroduceerd en je daar mee moet rekenen of als m’n ANW-leraar op maandagmorgen een heel verhaal over DNA houdt en je de genen van een insulinestreng moet tekenen (of iets dergelijks, het was dus de eerste keer dat ik het deed). School zorgt voor veel nieuwe uitdagingen, maar verder doe ik ook heel veel dingen voor het eerst omdat er eigenlijk nog best veel variatie in m’n leven zit, al gaat het alleen maar over nieuwe muziek of nieuwe outfits. En ik houd er wel van.

Als je zin hebt om ze over te nemen: ga je gang. En als je zin hebt om me te ontvolgen omdat ik zonsopgangfoto’s bewerk en vierenvijftig keer leuker laat lijken dan in werkelijkheid en dramatische foto’s post waarvan ik zelf niet eens wist of ze on purpose zijn gemaakt of per ongeluk, zelfs dan houd ik je niet tegen. Super lief eigenlijk (dus ik hoop dat je het op grond daarvan niet doet, heel stiekem).

4 reacties

  1. Hahaha ik wil je alleen al niet ontvolgen omdat de allerlaatste alinea veel te geniaal is :)
    Leuk dat je wat vragen overgenomen hebt en thanks voor het noemen van mij ^^ Altijd interessant om te lezen hoe anderen deze vragen beantwoorden!

  2. Leuk geschreven! Dat van met de hand schrijven is erg herkenbaar: ik doe het graag, vooral omdat er zoveel mooie en leuke notitieboekjes zijn, maar voor de lange teksten is typen toch fijner.

  3. Leuk om te lezen zeg! En natuurlijk ga ik je ontvolgen, ik doe niets liever dan mensen volgen en weer ontvolgen (op Instagram heb je van de gruwelijk irritante mensen die dit logisch lijken te vinden).
    Voorlezen doe ik trouwens nog wel eens, een smekend zusje van 4 kun je moeilijk weigeren…
    X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *