Five days, five outfits

Als iemand tegen me zou zeggen dat ‘ie m’n kledingstijl bewondert, zou ik serieus verbaasd zijn. Net zoals een groot deel van de vrouwelijke sekse vind ik kleding hartstikke leuk, kan ik af en toe verliefd worden op nieuwe collecties of stijlen en voel ik me veel lekkerder in een fijne outfit, maar ik vind kleding nooit boeiend genoeg om er écht veel moeite in te steken. In de kleine subcultuur waar ik veelal in leef – namelijk V6 – lijkt kleding ook helemaal niet zo’n enorm ding te zijn of in elk geval niet dé manier om jezelf op de kaart te zetten en dat vind ik wel prima, want hoe leuk het ook is, er is gewoon nog zoveel meer dan wat iemand aanheeft.

De afgelopen seizoenen heb ik vaak één keer een halve garderobe gekocht waar ik dan een paar écht favoriete items tussen had zitten en verder combineer ik jeans gewoon met truitjes, vestjes, shirtjes en jasjes en that’s it. (Ik zit gelijk aan m’n max van verkleinwoorden van deze blogpost, help me er even aan herinneren.) Outfitposts zijn dan ook bepaald niet aan mijn blog besteed, alleen al omdat ik het stom zou vinden om mijn beste outfits te laten zien en de indruk achter te laten dat ik er altijd zo fabuleus bij loop. Pas bedacht ik me echter wel dat het misschien leuk is voor jullie (en jullie beeldvorming) om een kleine impressie te krijgen van waar ik zoal in rondloop en dus maakte ik afgelopen week vijf keer een foto van mijn outfit. En een keer van m’n kont maar jullie snappen hopelijk wel dat ik dat alsnog voor de outfit deed, dankjewel.

Naamloos 1

Op zondag probeer ik me vaak wat netter aan te kleden, maar ik heb er de laatste tijd behoorlijk veel moeite mee. Hoewel spijkerbroeken eigenlijk allang geen taboe meer zijn in de kerk voelt het voor mij soms toch een beetje unheimisch omdat ik al mijn hele leven lang opgevoed ben met het idee dat de zondag toch net een wat andere dag is dan de andere dagen. Achter dat idee sta ik nog steeds en ik vind het helemaal niet gek om dat ook in kleding te laten blijken, maar in rokjes en jurkjes voel ik me gewoon niet echt mezelf en broeken in een andere uitvoering dan zwart of denim zijn vaak toch lastiger te combineren. De laatste tijd ga ik vaak gewoon voor een lichte of donkere spijkerbroek met een bloesje en laarsjes om het iets minder ordinairy te maken, maar afgelopen zondag had ik het heldere inzicht dat ik misschien nog wel in een broek van 2013/2014 paste en hij ging inderdaad nog gewoon dicht. Netjes. Vanwege de herfstkleur lag er een klein laagje stof op, maar dat was geen reden om ‘m niet te dragen met mijn enorm fijne ruitjesblouse (in Niels’ bewoordingen een schildersblouse, ‘zo’n modieus ding’). Die blouse is net een maatje te groot en van zichzelf al een beetje oversized waardoor ‘ie bij mij écht alle kanten op gaat, maar hij is wel overal mee te dragen en ik houd ervan. Qua schoenen ging ik voor de zwarte enkellaarsjes die ik afgelopen herfst in Utrecht kocht en waar ik af en toe verliefd op ben en af en toe helemaal niets voor voel. Het was dan ook de enige afwisseling wat betreft schoeisel van deze week, ik ben gewoon niet echt een schoenentype denk ik.

Naamloos 4

Dit vest heb ik ooit een keer gekocht en vervolgens nooit meer uitgedaan. Ik herinner me de twijfels nog toen ik ‘m aanhad in het pashokje van de Pull & Bear en me bedacht dat ik eigenlijk al wel meer vesten had die ik niet eens echt vaak droeg, maar dit vest is totaal anders. Hij heeft er een handje van om continu af te zakken en door de zakken lijkt ‘ie soms vrij ‘groot’, maar ondertussen houd ik van de kleur, is ‘ie precies de goede dikte en past ‘ie eigenlijk overal wel bij. Negen van de tien keer draag ik ‘m met zwart en een jeans, maar op maandag ging ik voor dit samengeraapte zooitje. Het shirtje is van de H&M en heeft van die open mouwtjes waardoor ‘ie helaas niet meer heel suitable is voor dit seizoen (hoewel het patroontje dat wel is), maar ik wilde ‘m toch nog even een keertje dragen. Dit was overigens ook de outfit waarin ik totaal nat regende.

Naamloos 5

Ik had echt bizar veel zin om een trui aan te doen. Met dit mosterdkleurige exemplaar van Forever21 was ik vorig jaar niet altijd on speaking terms omdat ‘ie aan de onderkant gewoon net iets te los/bol valt om echt iets te flatteren, maar gelukkig is mijn zwarte high waisted broek (Pull & Bear) letterlijk overal het antwoord op. Zaterdag bracht ik een groot deel van de tijd met vriendinnen door zoals ik hier al vertelde en daar past een comfortabele, simpele en warme outfit prima bij. Om het er niet gelijk uit te laten zien alsof ik me in het seizoen vergist had (en omdat ik anders retelange benen had) sloeg ik mijn broekspijpen nog een keer om en met mijn Nikes eronder was ik good to go. Op zichzelf kan dat truitje nog wel eens een beetje oubollig zijn, maar met sneakers eronder valt dat reuze mee en da’s mooi, want dan kan ik ‘m nog wat vaker aan dit jaar. Beviel me eigenlijk wel (sowieso omdat in truien en vesten m’n parfums altijd extra goed blijven hangen en dat ruikt ZO lekker als je het aantrekt).

Naamloos 2

Hannah en een paar vrienden waar ik deze zomer ook een keer ben blijven slapen keken enigszins raar op toen ze het shirtje dat ik aan had herkenden. Hij is zo raar oversized dat ik ‘m niet zo snel ‘los’ zou dragen en dus ook al snel als slaapshirtje had bestempeld (ik moest ‘m vooral hebben omdat ik blij werd van de tekst ‘Nothing is worth more than this day’ en de kleur), maar met een jasje eroverheen is dat probleem wel redelijk verholpen leek me zo. Hoewel ik dat jasje bij gebrek aan een zomerjas elke ochtend en middag aan heb gehad op de fiets naar school merk ik toch dat ik ‘m wat minder prettig vind voor binnen; om de een of andere reden heb ik dat vaker met nepleer. Misschien dat ik dus nog wel een nieuwe bestel voor dit seizoen, want fijn zijn zwarte jasjes wel. Mijn outfits op school zijn vaak een beetje rommelig omdat ik amper in de spiegel kijk, omdat m’n haar natgeregend is of continu voor m’n gezicht hangt (en zodoende ook achter m’n oor wordt gestopt om het nog een beetje praktisch te houden), omdat ik de hele dag met een tas zeul en omdat de zin er soms gewoon niet meer is om me er druk over te maken en zo ook hierbij, maar verder kun je niet zoveel fout doen aan een jasje, shirtje, jeans en sneakers en dat is wel een veilig idee.

Naamloos 6

Deze outfit droeg ik overduidelijk op een regenachtige dag, want ik kan me er eigenlijk niet heel veel meer van herinneren en dat betekende de afgelopen week meestal dat ik ’s middags drijfnat thuis kwam en me direct in een joggingbroek met trui heb gehesen. Neemt niet weg dat ik dit graag draag. Het bloesje is alweer een jaar of twee/drie oud en van Forever21 (oh en Roos heeft ‘m ook en we hebben het zelfs een aantal keer voor elkaar gekregen om ‘m tegelijk aan te trekken, terwijl we ‘m allebei niet heel veel droegen) (speaking about her: ze is samen met José een YouTube-kanaal begonnen). Het topje is van H&M en heeft zich in een jaar opgewerkt naar nummer één van mijn lijstje van favoriete kledingstukken. Opnieuw geen bijzondere combinatie, maar ik denk dat jullie er na vijf outfits wel over uit zijn dat mijn kledingstijl ook niet heel bijzonder is. Said so.

Groetjes van m’n ongeorganiseerde outfits en mij.

PS: Als je vaker wil zien wat ik draag kun je me ook nog toevoegen op Snapchat onder de fabuleuze naam foreverHester, bedacht ik me pas.
PPS: CAMERA ZONDER CAMERASTRAP GEEN ENKELE KEER LATEN VALLEN, HYPE!

11 reacties

  1. Ik vind je mosterkleurige trui zoooo leuk. En ik vind sowieso alle outfits wel erg leuk staan! :) De outfits met het geruite blousje en die met het blauwe shirtje zijn m’n favorieten.

  2. Ik hou wel van je stijl. Je weet goed wat bij je past en wat je goed staat ;)
    De eerste blouse (van zondag) vind ik echt geweldig. En okergeel staat je, zoals Sophie ook al zei, geweldig! Dat shirtje, wat je eigenlijk als slaapshirtje had betiteld, had je volgens mij ook aan bij onze lunchdate haha :)

  3. Zo’n camera zonder strap zou me inderdaad een tamelijk onveilig gevoel geven haha, mooi dat ‘ie het overleefd heeft! ;) En nee, je kledingstijl is niet heel bijzonder, maar wel gewoon leuk. Vooral dat okergele truitje en die ruitblouse vind ik echt heel mooi (staan)!
    X Emma

  4. Kleding is ook niet écht belangrijk, maar ermee experimenteren vind ik gewoon heel leuk om te doen. Ik zie het wel een beetje als een manier om mezelf te uiten. Mooie outfits Hester, je hebt een leuke stijl! Die okergele trui = liefde.

  5. Liefde voor je outfits! Er zitten vele leuke items tussen vind ik! Je zwarte enkellaarsjes vind ik super! En ook het geruite bloesje en de okergele trui vind ik erg leuk! En het gevoel dat je, je niet té casual wilt kleden op zondag heb ik ook nog steeds en voel me toch enigszins ongemakkelijk als ik een spijkerbroek en t-shirt aan heb. Dus ik ga toch vaak voor een jurkje met legging/panty of een hele nette spijkerbroek met een net bloesje :) .

  6. Ik vind je stijl leuk, lekker relaxed! Ik herken wat je schrijft ook wel, ik wil er namelijk graag netjes uit zien voor bijzondere gelegenheden en ik wil vooral graag dat mijn kleding laat zien wat voor persoon ik ben. In het weekend en op vrije dagen trek ik vrij snel een huispak aan, maar ook dat doe ik niet altijd omdat ik me dan zo onaf voel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *