Beetje regen maar

IMG_8375e

IMG_8346e

IMG_8350b

Als ik de mensen die wél de tijd en de zin hadden om nog langer te schuilen voor de regen en dus onder een afdakje naast het fietspad stonden, mag geloven, kan ik concluderen dat ik me niet alleen voelde alsof ik zojuist drie oceanen had doorzwommen maar er ook letterlijk zo uitzag. Het grootste gedeelte van het zooitje aan fietsenmakers, kantoorpikkies/makelaars en thriftshoppers (ik geef toe dat dat altijd een beetje een bijzondere winkelstraat is) riep namelijk in koor ‘aaawh’ toen ik langsfietste, met vier slierten haar voor m’n gezicht waar de druppels uitvielen. Ik zag toch al geen fuck meer omdat de wegen voornamelijk gedomineerd werden door belletjesregen en bovendien deelde ik het fietspad met bijzonder weinig andere fietsers, het was namelijk maandagmiddag 16:50 en oprecht hondenweer. Met de bakken regen die uit de lucht vielen en zich in mijn Nikes ophoopten (die wel weer even perfect zwart en nieuw leken) had je volgens mij een hele volksstam (dat woord heb ik dan weer van m’n wiskundeleraar) een week van drinkwater kunnen voorzien en de flitsen en het gerommel die elkaar afwisselden kreeg ik er gratis bij als ongewenst cadeautje. Ik was dan ook behoorlijk not amused dat ik er precies doorheen moest, maar twintig minuten wachten op school hadden al bewezen dat het er niet naar uitzag dat het op korte termijn beter zou worden en toen de conciërge ook nog eens op het geniale plan kwam om het hek dicht te gaan doen moest ik het terrein wel verlaten.

De plannen om nog een bezoekje aan de snackbar naast onze school te brengen werden daarmee dan ook gelijk gecanceld. Echt erg was dat niet, want het is wel zo goedkoop en gezond, maar tijdens het zevende en achtste wiskunde hebben Niels, Jelmer en ik zo vaak geroepen dat we honger hadden dat het een fijne optie leek (niemand had namelijk contant geld mee voor een automaat). Dat jongens ALTIJD roepen dat ze honger hebben is mijn main argument tegen de mannelijkheid, maar deze keer had ik ook net iets te weinig eten in m’n tas gegooid en snapte ik de struggle volledig. Werken met honger en cijfertjes tegelijk levert altijd vooral een heleboel chaos op, want hoewel ik wiskunde leuk vind heeft frustratie in een blokuur toch net iets teveel kans om zich op te stapelen. Gelukkig kwam ik er uiteindelijk alsnog uit en ondanks het gesneuvelde lessenwerkschrift van Niels waarvan niemand precies wist hoe ‘ie zonder kaft op de grond terecht was gekomen was het ook nog hartstikke gezellig. Vooral tijdens het achtste uur, als we met een kleinere klas zitten, heerst er echt een soort huiskamersfeer (blijkt te kunnen in een kil wiskundelokaal) waarbij je gewoon hardop kunt lachen, praten, overleggen én werken tegelijkertijd en dat is erg chill.

Sowieso was ik enigszins blij om weer terug op school te zijn. Niet voor de lessen, want er zijn weinig saaiere alternatieven voor de maandagochtend dan een lesje ANW en mijn eerste toets van dit jaar (Nederlands formuleren) zou ik moeten hebben gerockt maar dat is geloof ik niet helemaal gebeurd. Mijn weekend was echter gewoon een beetje rustig en daarom had ik wel weer behoefte aan wat hysterie. Vrijdagavond heb ik ijs gehaald met mijn ouders en zus because we felt like it, zaterdag maakte ik wat huiswerk en ging ik ’s middags naar Dordt om de verjaardag van twee vriendinnen te vieren met een groepje. Uiteindelijk haalde ik in tien beurten bowlen 92 punten (wat ik goed vind van mezelf), aten we pizza en keken we Angels & Demons, wat voor ons allemaal een enorme throwback was naar Rome. Voor de zondag had ik een paar opties staan om ‘m net even wat minder ordinairy te maken maar mijn ouders keurden ze één voor één redelijk af waardoor ik uiteindelijk gewoon twee keer naar de kerk ging en wat blogde. ’s Avonds won ik met Cluedo (maar eigenlijk had m’n vader het uitgevonden, ik was gewoon eerder met diezelfde beschuldiging) en keken we Heel Holland Bakt wat standaard een feestje is want Martine Bijl en aaal die baksels.

Terug naar de bewuste maandag, waarop ik maar gelijk voor de tweede keer die dag onder douche ben gaan staan toen ik thuis kwam, want ik was nat tot op m’n bh. ’s Avonds keken we Holland’s Next Top Model en dat blijft stiekem toch wel een van mijn favoriete programma’s; normaal ben ik al heel snel afgeleid bij iets op tv, maar HNTM is daar een uitzondering op. Ik vind het heerlijk om me een beetje in te leven in het spel, de meiden ook daadwerkelijk bij naam te kunnen noemen en nou ja… Vooral ook veel commentaar te leveren. Vorige week deed ik dat ook op Twitter en had ik een soort tweethit toen ik zeek (zeikte?) over Mandy’s uitspraken over haar ‘castingervaring’ onder de hashtag #HNTM. 16 favorietjes, 6 retweets en 6751 ‘impressions’ (Twitter heeft ook statistieken tegenwoordig!) was een leuke verrassing op de maandagavond. Daarnaast hebben we als twibbasquad (het selecte clubje meiden van mijn school dat nog volop Twittert) Amy tot ‘de gingertrol’ benoemd en ik geniet er stiekem van (maar dan tweeten we natuurlijk wel zonder hashtag, anders heeft ze gelijk een minderwaardigheidscomplex).

Wat me verder bezig houdt is dat Jolie, de Franse kat, mijn Apple-oortjes ter waarde van €35 in één soepele kaakbeweging waardeloos heeft gemaakt. Ik dacht dat de schade nog wel meeviel maar dat bleek niet zo te zijn toen ik ’s avonds in bed lag en er geen geluid door m’n oortjes kwam en ik moest stiekem even huilen, want ik ben ze in bijna twee jaar nog nóóit kwijt geraakt en ik was er eigenlijk retezuinig op maar gelukkig heeft m’n vader nog wel een paar liggen. Daarnaast is m’n blog onderhevig aan mijn perfectionisme waardoor publiceren soms een beetje moeizaam is en kijk ik eigenlijk vanaf maandag al uit naar het weekend, niet omdat deze schoolweek zo verschrikkelijk is, maar gewoon omdat ik heel veel zin heb in een heel fijn weekend. Good for me is het als dit online komt alweer woensdag en kan ik me nog even twee dagen onderdompelen in redelijk onbetekenende dagen, want sorry, maar soms is het wel even fijn om geen poging te doen om een verschil te maken. Om gewoon even door een regenbui te fietsen en doorweekt te raken.

11 reacties

 1. Haha ik ben ook echt goed natgeregend maandag. Heerlijk he, met soppende sokken op de fiets en weten dat je nog een stukje moet! Maar daarna opwarmen met een serietje is wel altijd fijn (liefde voor HNTM en HHB ja)! <3

 2. Maandag was het bij ons om 16:15 gelukkig droog, maar ik ben net wel verzopen thuis gekomen. Vond het echt een leuk artikel. Ik sta er van verbaasd dat jij in de 6de klas nog toetsen hebt, of was dat een schoolexamen? Wij hebben nu enkel drie toetsweken met schoolexamens en dan in mij centraal. En ik was wel benieuwd naar hoe jij vergilius vind. Mijn klas en zelfs mijn leraar vinden het behoorlijk lastig.

  1. Dankjewel! Schoolexamens hebben wij ook in de (vier, als ik het goed heb) toetsweken, maar sommige vakken zijn om de een of andere reden weer een uitzondering en hebben dan een toets buiten de toetsweek. Dat zijn eigenlijk vooral de talen; vaak omdat het dan geen nieuwe stof is, maar het wel getoetst moet worden, of zo. Ik ben eigenlijk vergeten of so’s tussendoor nog wel mogen of niet, maar volgens mij niet meer? En onverwachte so’s natuurlijk al helemaal niet meer (heerlijk gevoel). Wij zijn de eerste periode eerst nog bezig met oudchristelijke literatuur (Tertilianus en Augustinus), maar daarna beginnen we ook aan Vergilius. Ik hoop dat het een beetje meevalt! Onze leraar is wel echt een baas dus daar heb ik veel vertrouwen in gelukkig haha.

 3. Haha ik kijk HNTM ook best vaak (niet standaard, maar wel best vaak omdat er vaak verder toch niets is) en dan kraken we ook altijd iedereen af :’) Ik vind Amy’s haar juist tof trouwens, ik hou van vrouwen/meisjes met rood haar (natuurlijke haarkleur dus) :)

  1. Ja niets tegen d’r haar hoor (hoewel dit niet natuurlijk was toch?), maar ik vind d’r gebit en d’r stem en d’r attitude gewoon helemaal niets en nouja… Op zich kan ze wel knap zijn, maar dan had ze wat meer charisma moeten hebben vind ik, haha.

 4. Jaa natregenen is ook echt wel iets waar ik ervaring mee heb de laatste dagen.. Huilen. En wat zonde van je dopjes! Ik ben eigenlijk nog op zoek naar de perfecte oortjes.. die van Primark van nu zitten toch niet zo lekker haha!
  X Emma

 5. Niets zo fijn om na een fikse regenbui lekker te douchen en op de bank te kruipen met een goed programma of leuke serie! Kopje thee erbij <3 :) . Je wiskundeles klinkt wel gezellig ja! Ik kan me herinneren in mijn eigen examenjaar dat ik datzelfde gevoel had tijdens de vakken wiskunde en natuurkunde. Het waren er maar een paar die daar examen in wilden doen en daardoor was het een klein clubje waardoor je al snel een soort band met elkaar krijgt en het een gezellige knusse sfeer geeft. Enne een tussenstop bij de cafetaria is nooit een slecht idee ;) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *