ADVENTURE IS OUT THERE

firewooooork

Adventure (2)b

Adventure (4)b

Het is maandag 24 augustus, 13:42 en mijn laatste vakantiedag. Sinds het universum een aantal jaar geleden (ik heb het niet echt bijgehouden, maar deze instabiele staat is typisch voor de eerste schoolweek) heeft besloten dat het leuk is om mijn comeback op school gepaard te laten gaan met een flinke verkoudheid, lig ik nog steeds ergens op mijn bed in pyjama. Gezien de regenspetters op mijn ramen is dat ook niet echt zonde en dus heb ik vrij weinig reden om ervoor te zorgen dat ik er binnen nu en korte tijd decent uitzie. Vanmorgen was het eigenlijk nog wel het oorspronkelijke plan om om half negen uit mijn bed te springen, me aan te kleden en nuttige dingen te doen (zoals ik me vaker voorneem), maar toen ik om 10:37 mijn ogen opendeed na een nacht woelen en me slaapdronken realiseerde dat ik die hele wekker nooit meegemaakt heb was dat plan eigenlijk al vrij snel van de baan. En terecht, want vanaf morgen mag ik weer genoeg dagen om 7:00 naast m’n bed staan en me bezig houden met todolijstjes en andere dingen die iets bijdragen aan mijn toekomst en dus kan ik het er nu nog maar beter even van nemen.

Dat is ook ongeveer wat ik afgelopen week deed, want na het gros van mijn vakantieweken in Nederland op zo’n manier te spenderen dat ik weinig stilzat had ik voor de laatste week – op twee afspraken met mijn manuele therapeut en mondhygiëniste na – niets staan. Uiteindelijk heb ik op dinsdag nog wel vier uur lang zitten kletsen met Linda bij Bagels & Beans in het geliefde Rotterdam terwijl ik een sesambagel met kip, hummus, mangochutney en pompoenpitten verorberde en daarna mijn koffie-ontmaagding onderging (ik bestelde een latte en hoewel ik koffie een beetje eentonig vind van smaak is het wel lekker, en lekker warm bovendien) en woensdag lag ik eerst een uur op een behandeltafel en daarna zat ik twee uur in de bioscoop met mamma voor Paper Towns. Daar at ik onder andere heel veel popcorn (want het was donker en dan zie je niet hoe leeg de zak al is), maar ’s morgens had ik al een kilometer of twaalf gefietst, dus dan mag het. ’s Avonds moesten mamma en ik nog ergens oppassen, waarna ik op donderdag en vrijdag weer twee dagen niets deed.

Dat nietsdoen is ook super nuttig, want het aantal gelezen blogposts op Bloglovin’ is nu eindelijk niet meer chronisch hoog en ik had zelf eindelijk weer eens de rust om aan mijn blog te werken. Als ik het druk heb is er vaak wel veel inspiratie, maar op de momenten dat mijn agenda verrassend leeg is komt er ook daadwerkelijk een idee in me op hoe ik die inspiratie precies uit wil werken en ga ik veel sneller aan de slag. Ik heb het idee van een nieuwe lay-out dat ik in januari dit jaar had trouwens ook weer opgepikt, maar de header die ik wil hebben vereist wat skills dus vandaar dat het nog nooit echt van de grond is gekomen. Daarnaast heb ik foto’s bewerkt van de minishoot met mijn zus en twee vriendinnen van haar waar eigenlijk nog verrassend veel en leuke foto’s uit kwamen rollen en soms moest ik ’s avonds gewoon concluderen dat ik overdag zo weinig had gedaan dat ik nog energie over had, waardoor ik door het huis danste, om alles moest lachen en na middernacht tegen vrienden verkondigde dat ik de meest irritante gesprekspartner was op dat moment – omdat ik zo vrolijk was – en ze dus beter konden zeggen dat ze gingen slapen, of dat nou waar was of niet.

Op vrijdagavond kon ik mijn energie gelukkig nog ergens anders aan kwijt, want er stond een tripje Scheveningen gepland met mijn vader vanwege het vuurwerkfestival. Als je met de auto gaat moet je ongeveer drie uur van tevoren weggaan, wil je een beetje op tijd zijn, maar als motorrijder kun je gewoon tussen alle auto’s door zoeven en zodoende gingen mijn vader en ik samen. Op de heenweg zag ik de zon ondergaan, we waren precies op tijd voor Italië en zowel die show als die van Nederland vond ik heel erg tof (behalve dat ik me moest inhouden om niet heel hard ‘gelukkig nieuwjaar’ te roepen want ik zie eigenlijk nooit vuurwerk op andere momenten dan Oud & Nieuw). Ik heb niet de moeite gedaan om een statief mee te nemen op de motor, dus vuurwerkfoto’s maken was een beetje behelpen, maar er zijn er een paar prima gelukt (en ik ging niet puur voor de foto’s gelukkig). Scheveningen was echt enórm vol en ik kan daar heel erg van genieten, de grootsheid van een stad ’s nachts, dat drukke en krioelende en iedereen die ergens heen wil, maar tegelijkertijd ook niet écht haast heeft. We zaten al vrij snel weer op de snelweg en in het donker op de snelweg rijden met enorm veel wind om je heen is echt heel fijn en bevrijdend, als je achterop zit bij iemand die je vertrouwt en niet heel angstig bent aangelegd tenminste. Nog voor middernacht stapten we ons huis weer binnen en hoewel ik verwacht had dat ik op de motor al tegen de slaap zou moeten vechten (dat is me wel eens eerder gebeurd, oeps) was ik eigenlijk klaarwakker. Of vooral vol van energie.

Dat is namelijk de boodschap die ik uit Paper Towns haalde, en later die week dus zelf in praktijk bracht: overal zijn wonderen, je moet ze alleen zien en er wat mee doen. “The way you felt tonight [your heart beating in your chest] is the way you should feel your whole life,” aldus Margo Roth Spiegelman en iedereen kan zeggen wat ‘ie wil over Paper Towns, want natuurlijk was ‘ie minder romantisch en meeslepend dan TFIOS (daarom is TFIOS ook als eerste verfilmd, als je het mij vraagt), maar ik vind de moraal die John Green standaard meegeeft aan z’n verhalen heel erg fijn. Ik bedoel, er zitten niet voor niets zulke goede quotes in zijn boeken, dat is ook gewoon omdat die man het leven begrijpt en het is een gift om dat goed op papier te krijgen.

Ik realiseerde me dus in elk geval dat avontuur out there is, misschien iets buiten je comfortzone, maar bepaald niet onbereikbaar. En eigenlijk maakt het dan niet uit of het zomer is of dat je weer naar school moet. Natuurlijk heb ik vanaf morgen weer een stuk minder vrije tijd, maar mijn leven is niet over als school weer begint, want eigenlijk zit er ook genoeg uitdaging en avontuur in de dingen die ik in mijn ‘normale’ leven doe. Ik bedoel, mijn boeken zijn nog niet gekaft en ik heb nog geen idee van mijn rooster omdat mijn wachtwoord verlopen is, dus voorbereid ben ik nog niet echt, maar de zin begint langzamerhand te komen. Ik mag het drukke, chaotische leven at ik twee maanden geleden achter me liet weer omarmen en dat ga ik ook doen, ondanks dat dat ook betekent dat ik er weer elke dag fatsoenlijk uit moet zien (the pressure) en straks examen moet doen (ben daar nog niet helemaal aan gewend). Als ik aan het afgelopen schooljaar denk komen er bijna alleen maar positieve herinneringen naar boven drijven en dus ben ik er wel klaar voor, denk ik. Om afscheid te nemen van die ultieme vrijheid.

En om nog meer avontuur te zoeken, maar dan in een andere hoek.

10 reacties

 1. Paper Towns was mooi hè. Ik vond het echt een fijne film :) Het boek is trouwens ook een aanrader vind ik, alleen verloopt het anders dan de film (maar niet per se verkeerd natuurlijk).
  Het was leuk dinsdag! :) Succes met je nieuwe schooljaar, ik ben gisteren al even op mijn stageschool geweest en vandaag ga ik een ochtend helpen bij de brugklasintroductie – oh, the memories, haha.

  1. Ik wil het boek ook heel graag nog een keer herlezen! Kan me van die keer dat ik ‘m in het Nederlands heb gelezen een heel aantal jaar terug – vóór de grote John Green hype – vooral herinneren dat die nacht zelf veel uitgebreider was beschreven en meer een ‘ding’ was, en sowieso zie ik veel quotes voorbijkomen die eigenlijk alleen in het boek voorbijkwamen dus op de korte termijn wil ik ‘m gewoon lezen, haha. Hoe bevalt je stage? :)

   1. Dat klopt wel aardig ja ;) Het is inderdaad wel een iets ander verhaal, sowieso veel uitgebreider, dan de film.
    Goed! Tot nu toe, haha. Ik heb maandag bij de docentenbijeenkomst (opening van het schooljaar) gezeten en toen werd ik ook voorgesteld (hoera) en ik mocht meteen ook op de personeelsfoto en individuele foto, hoe leuk is dat :’)
    Gisteren meegelopen met de introductie van de brugklassers (één van mijn begeleiders is mentor van een brugklas), vandaag een dagje vrij en morgen met alle brugklassen naar de Efteling (chill – we zetten ze af, ’tot half 5! DOEI’ en de rest van de dag zelf ook gewoon vrij daar) en vrijdag dan echt een dag meelopen met tweede en derde klassen, 1e t/m 8e uur meteen. Spannend, maar ik heb wel een goede indruk van de school, het is erg hecht allemaal en de docenten zijn ook echt allemaal tof met elkaar (op mijn school waren het meer ‘groepjes’ herinner ik me).

 2. Heel veel succes met het nieuwe schooljaar! Het komt vast goed met alle ditjes en datjes. Het boek Paper Towns heb ik nog niet gelezen. :o De quote doet me al goed dus zeker een ‘cliffhanger’ (maar dan iets anders) om hem te gaan lezen.

 3. Je laatste week mag je zeker genieten en lui doen! Er komen nog genoeg dagen vroeg opstaan aan, bleh. Goed om te horen dat je iets meer zin hebt om weer te beginnen. Ik heb op zich ook wel zin in het komende collegejaar, maar deze week chill ik nog even. :D

 4. Heel erg mooi, je foto’s van het vuurwerk! Ik heb mijn laatste weekendje vakantie ook maar een beetje nutteloos besteed, maar aan de andere kant: het kon nog, uitslapen en ’n beetje nietsdoen en zo. Nu alweer naar school.. ik moet er wel aan wennen hoor. Zelf vond ik Paper Towns trouwens een stuk mooier dan TFIOS, qua quotes en boodschappen die ik eruit heb gehaald. Dat er ook veel avontuur is in het dagelijkse leven ga in elk geval onthouden. Je moet er zelf wat van maken!
  Veel succes weer op school! ♥

 5. Dat herinnert mij er aan dat ik Paper Towns nog wil zien in de bioscoop. Een mooi boek, dat voor mij ook gaat om durven avonturen op te zoeken. Ik ben benieuwd wanneer de nieuwe layout er uiteindelijk komt!

 6. Succes met je nieuwe schooljaar! En juist lekker dat je het laatste weekje niet bomvol hebt staan, anders is het ook weer zo schakelen naar ritme en regelmaat! En fijn dat je met je vader zo’n leuk moment hebt gehad! Gezellig hoor! En paper towns wil ik ook zien en of lezen. Ik ben erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *