SUMMER PLANS

Ikhebeenbril.nl (1)

Ikhebeenbril.nl (2)

Ikhebeenbril.nl (3)

Ikhebeenbril.nl (4)

De zomer is voor mij altijd een periode van tegenstrijdigheden. Niet alleen door de 30 graden die in Nederland altijd eindigen met onweer en buien (of gewoon afgewisseld worden met meh-dagen van nét 20 graden met grauwe wolken), maar ook door het feit dat er zowel heel veel gezelligheid is als radiostiltes. Ik bedoel: het ene moment zit je met twintig vrienden in een tuin en de volgende dag realiseer je je opeens dat je sommige vrienden een maand lang niet gaat zien. WhatsApp is my best friend (nog meer dan anders), maar het is toch altijd anders dan mensen in real life spreken en hoewel ik er tot twee jaar terug vrijwillig nog vier weken aan vast zou plakken – ik heb nog steeds geen idee hoe ik het deed, maar ik deed totaal geen moeite om mensen te zien in de zomer – merk ik dat ik het nu echt ga missen. In de zomer ben ik óf extreem lui en voornamelijk thuis te vinden, óf ik ben alleen maar weg. Mijn slaapritme ligt van 02:00 tot 11:00 of juist gelijk met het op- en ondergaan van de zon en ik breng mijn dagen óf in Nederland óf in Frankrijk door – een nieuwe tegenstrijdigheid, sinds de wanderlust een aantal jaar terug ook op mijn gezin is overgeslagen.

Vorig jaar heb ik een prima zomer gehad, maar ik merkte dat die uitersten me soms wel een beetje tot onzekerheid dreven en daarom ook voor puur geluk of juist een meer unheimisch gevoel van verdriet zorgden. Het was een zomer van (huilen bij) The Fault In Our Stars, fotografie, Kopenhagen, de eerste keer kamperen, in Zuid-Frankrijk, bloggen, mezelf overschatten en nieuwe mensen ontmoeten en zodra juli 2015 aanbrak merkte ik dat Birdy’s ‘Best Shot’ en Sia’s laatste album – 1000 Forms of Fear – net zoals vorig jaar de openingstune van mijn zomer dreigden te worden. Mijn gewoonte om dingen ‘net zoals vorig jaar’ te doen (simpelweg omdat het makkelijk en vertrouwd is; dan hoef je niets nieuws te verzinnen) blijkt een hardnekkige en hoewel de muziek die ik toen luisterde nog steeds hoog scoort in mijn lijstje met favoriete muziek, realiseerde ik me wel dat deze zomer geheel anders is. Ik ben veranderd als persoon en omdat ik nu veel beter in mijn vel zit, is de kans veel minder groot dat ik me laat leiden door emoties. Facebookposts als “Mijn zestiende levensjaar is nu al zo’n bende dat zelfs ík er opruimkriebels van krijg. Gelukkig loopt alles tussen mijn camera en mij nog wel op rolletjes” inclusief foto van de zonsondergang zijn typisch voor vorige zomer, maar niet voor élke zomer.

Het klinkt misschien raar, maar ik had het echte even nodig om me te realiseren dat ik niet dat meisje met toch wel een paar issues ben van vorig jaar, maar gewoon iemand die sterk genoeg in haar schoenen staat om haar zomer in te richten zoals ze het zelf wel (en er kunnen nog steeds allemaal onverwachte dingen gebeuren waar je geen invloed op hebt, maar ik hoop dat je snapt dat ik die nu even buiten beschouwing laat). En dat er dus héél veel leuks en moois kan gebeuren en ik er dus eigenlijk reteveel zin in heb. Daarom besloot ik dat het naast een behoorlijke update van mijn zomergarderobe ook tijd was om ein-de-lijk eens te zorgen voor fancy zonnebrillen in plaats van de lelijke twee die ik in de afgelopen jaren heb gedragen. De eerste was kwam van een opticien en kreeg ik toen ik nog een smal hoofd had en er niet veel keuze was, de tweede was een afdankertje van mijn moeder en zus en daardoor was ik er ondertussen van overtuigd geraakt dat ik “geen zonnebril nodig had voor die paar zonnestraaltjes” en “geen zonnebrillenhoofd had”. Toen ik op Ikhebeenbril.nl terechtkwam bedacht ik me dat er toch echt teveel leuke zonnebrillen in omloop zijn om het eeuwig met een montuur te doen dat ik alleen op had als het écht nodig was en dus waagde ik een poging.

Een succesvolle, zo bleek, want ik ben zeer verliefd op mijn twee nieuwe exemplaren. Het zijn allebei Clubmasters, maar de ene is een Clubmaster Revo met geel-groene reflecterende glazen en de andere is bruin met gepolariseerde glazen. Het leuke is dat de zonnebrillen van Ikhebeenbril.nl allemaal geïnspireerd zijn op festivals (en dus een beetje hipster, maar vooral very on point) en de service ongeveer net zo chill is als de sfeer daar: je eerste bril is standaard €15, de tweede €11 en de derde €9 (+ gratis verzending). Vandaar dat ik mijn zus optrommelde om de gemiddelde kosten even omlaag te halen door ook een bril te bestellen, de Yesterday Revo. Dus nu hebben we matchende spiegelglazen. Als een bril niet past heb je een jaar om ‘m terug te sturen, want zoals ze zelf zeggen: ‘eigenlijk checkten we nooit of het binnen een maand gebeurde, dus waarom niet gewoon een jaar?’ Voor mensen als ik die dingen standaard op de laatste dag óf net een dag te laat doen is dit echt ideaal. Bovendien krijg je ook nog een net hoesje inclusief logo voor je zonnebril en past het pakketje door je brievenbus, dubbel score.

Mijn zonnebrillen ga ik inwijden in het mooie Frankrijk, voornamelijk aan het zwembad, op het strand en in typische Franse stadjes zoals Fresnay-sur-Sarthe, waar ik nu verblijf. In het regenachtige Nederland was de kans klein dat ik ze eerwaardig op de foto zou krijgen, maar hier is de WiFi een beetje twijfelachtig, vandaar dat jullie een tijdje niets van me hoorden. Dat zal de komende drie weken nog wel vaker voorkomen; het liefst blog ik af en toe gewoon een uurtje per dag om wat foto’s et cetera te delen en jullie een beetje updated te houden, maar ik kom hier vooral om bruin te worden, heel veel te eten, niets te doen (geen verplichtingen!!), om 23:00 in mijn tent te liggen (en dan nog de laatste zijn) en los te zijn van de buitenwereld, iets wat ook altijd fijn is voor een stukje bezinning. Het idee is dat ik dan volledig opgeladen terugkom en de laatste drie vakantieweken kan volgooien met vrienden en andere leuke uitjes, zeg maar wat ik ongeveer in mijn eerste vakantieweek deed maar dan wel nét iets gestructureerder.

Oké. Dus. Ik kijk op dit moment uit op een riviertje en een tafel vol éclairs, croissants en stokbrood en dat is reden genoeg om mijn laptop weg te doen en het internet alleen nog te gebruiken voor wat sociaal contact met mensen die stuck in the middle of rainy Netherlands zitten. Drie weken met alleen je ouders en zus is namelijk lekker, omdat je je niet met anderen hoeft bezig te houden, maar ook best wel een uitdaging. Gelukkig heb ik ook nog een hele stapel boeken als ik me even in een andere wereld wil wanen. Mijn eigen fantasie laat ik overigens ook vaak de vrije loop op vakantie omdat er eindelijk ruimte voor is in mijn hoofd, dus niet schrijven zou ik waarschijnlijk niet lang volhouden (ik ratel nu al), maar eerst… Niets.

Bisous!

8 reacties

 1. Oh wat een mooie zonnebrillen! Ik moet eigenlijk ook nog nodig een nieuwe. Geniet van je vakantie (gaat best lukken denk ik haha)!
  X Emma

 2. Ah wauw! Wat een mooie zonnebrillen, love it. <3 & Geniet van je heerlijke vakantie! Ik ga zaterdag er twee weekjes tussenuit met mijn vriend, we gaan twee weekjes kamperen in zeeland. :-) Hele leuke blog heb je!

  Liefs! Evelien

 3. Wat een gave zonnebrillen! Ik wil eigenlijk heel graag een Ray Ban op sterkte laten maken, maar ik twijfel zo, haha.
  Geniet van je vakantie. :)
  Liefs

 4. Wauw ik vind vooral de bovenste en de onderste echt heel erg tof! En heel veel plezier op vakantie! Dat je maar weer met veel toffe foto’s terug mag komen en je een nieuwe zomertune hebt gevonden.

 5. Die zonnebrillen zien er gaaf uit! Ik heb net een nieuwe, dus ik ga maar niet rondkijken op de site om mezelf in bescherming te nemen, haha. Veel plezier nog op vakantie!

 6. Ik zou ook graag eens een echt mooie zonnebril willen, maar dan moet ik nog even sparen haha. Vind het trouwens mooi dat je zo open over jezelf schrijft en veel inzicht hebt in hoe dingen werken voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *