Snapshots: 00:00 goes 02:00

De vakantie heeft mijn leven binnen no time omgetoverd in één grote chaos en eerlijk? Ik houd ervan. Geen verplichtingen, dus geen reden om op tijd te gaan slapen of overdag iets supernuttigs uit te voeren. Om te zorgen dat mijn dagen niet allemaal hetzelfde zijn en mijn zomer toch een soort van onvergetelijk wordt heb ik gewoon bijna elke dag vrienden gezien en een gruwelijk grote shopsessie gehouden (mooie alliteratie). En ik dacht, hey, misschien is het wel leuk jullie ook nog een soort van overzichtje te geven, zodat jullie weten wat ik wél doe als ik geen tijd maak om blogjes te typen. De tijd dat ik dit nog wekelijks deed ligt alweer ver achter me, dus ik heb lang niet overal een foto van omdat ik het gewoon vergat, maar ik klets er gewoon heel veel bij/omheen as usal. Starting with

Zondag

Processed with VSCOcam with c1 preset

De keren dat ik écht chagrijnig ben in een maand zijn volgens mij op één hand te tellen, maar ik geef eerlijk toe dat ik zondag niet de gezelligste was. Na twee nachten achter elkaar maar zes uur slaap en zaterdag van 8:00 tot 01:00 weg te zijn geweest zat ik zondagochtend namelijk gewoon weer in de kerk en daar was het HEET, vooral omdat ik de beamer moest doen en dus op het balkon zat (en warme lucht stijgt op). Toen mijn moeder tijdens de lunch over het opruimen van mijn kamer begon terwijl ik daar overduidelijk geen tijd voor had gehad was mijn humeur officieel geruïneerd, maar toen de Frankrijkkaarten op tafel werden getoverd nam dat alweer iets af. Bordeaux baby!

 photo snapshots 8_zpsr2ksxemt.jpg

Daarna liepen we naar de weg langs ons huis, waar de Tour de France overheen kwam. Toen we een paar karavaanauto’s voorbij hadden zien komen en het opeens ging regenen vluchtten we maar even naar binnen, om vervolgens een halfuurtje later de fietsers zelf alsnog langs te zien komen vanaf een iets grotere afstand (we stonden hier naast het huizenblok waar wij ook in wonen). Echt bijzonder vond ik het niet, maar toch leuk dat ze zo dichtbij waren haha.

 photo snapshots_zpsxeabczb8.jpg

Na de middagkerkdienst fietste ik naar een vriend met een grote tuin om met een aantal vriendinnen te barbecuen. We zijn een beetje een samengeraapt zooitje (allemaal paardengerelateerd en wonend in hetzelfde dorp, vandaar) en het lukt eigenlijk nooit om met z’n allen af te spreken, maar nu was het sinds een half jaar weer eens zover en konden we eindelijk cadeaus geven die al in februari gekocht waren. En kipsaté eten, nadat we vuur hadden geregeld (niemand rookt – netjes hè?).

 photo snapshots 1_zpsuzu49apk.jpg

Ik werd gedwongen om weer eens op een paard te zitten en daarna aten we marshmallows, helemaal prima. Toen ik thuiskwam tegen een uurtje of twaalf rook ik dan ook volledig naar rook.

Maandag

Dit was zo’n dag die eigenlijk mijn allereerste échte vakantiedag was en ik dus graag besteedde aan niets doen. Wakker om 11:00, blogs lezen, onder de douche springen, foto’s voor een blogje bewerken en verder vooral geen dingen doen die je je een paar dagen later nog herinnert.

 photo snapshots 2_zpsxj6c2mgj.jpg

’s Avonds was er een feestje in Rotterdam-stad bij een klasgenootje en dat was gezellig as usual. Overigens was ook dit geen wild feestje, gewoon een willekeurig gezelschap aan mensen uit V5 in een tuin en daar word ik altijd heel erg blij van, zeker als er een aantal goede vrienden en vriendinnen aanwezig zijn. Deze foto is gemaakt tijdens de terugreis die vrij enerverend was (nee grapje, er ging maar één ketting kapot en er was maar één iemand aangeschoten dus de schade viel mee, zeker als je je bedenkt dat we in totaal 40 minuten op de fiets zaten).

 photo snapshots 10_zpsg8qayvnf.png

Dit is zeg maar hoe ik eruit zie als ik thuiskom en het al 01:00 is maar ik zojuist veel te veel energie heb gekregen van alle mensen om me heen om de komende acht, negen uur te cocoonen in bed.

 photo snapshots 3_zpsup9revg6.jpg

Dat cocoonen deed ik dan ook niet gelijk. En al zeker geen acht of negen uur. Toen het op een gegeven moment 2:00 was realiseerde ik me dat het nu toch al niet meer uitmaakte hoe laat ik ging slapen omdat ‘vroeg’ al niet meer ging lukken en ik het punt van ‘ik ben moe m’n ogen vallen dicht’ ook allang voorbij was. Misschien ook deels omdat ik zo laat wakker was ’s morgens. In elk geval typte ik een blogje af op mijn telefoon, omdat ik ‘m per se om 6:00 online wilde hebben (alsnog niet gelukt omdat ik de WordPress-app niet meer snapte na de update) en ondertussen luisterde ik muziek en voerde ik nog een gesprek dat ik helaas moest afkappen van mezelf rond deze tijd. Wie zegt dat maandagen stom zijn?

Dinsdag

Naamloos 3

Oké. Dinsdagen zijn wel een beetje ruk. Mijn wekker ging om 10:00, na één keer snoozen rolde ik uit bed en het enige wat ik deed was een broek, bh en shirt aantrekken, deo opdoen, tanden poetsen, wenkbrauwen + mascara en schoenen aan en een tas pakken. En naar de wc. Toen was het een kwartier later, lag er gelukkig een verse appelflap op het aanrecht die ik mee kon nemen op de fiets bij wijze van ontbijt samen met een flesje water en ging ik naar mijn manuele therapeut. Dat is een halfuur fietsen, dus ja, strakke timing, maar het is wel precies gelukt.

En zo zie ik er dus uit met zes uur slaap en te weinig aandacht voor m’n uiterlijk.

De rest van de dag voelde ik me eigenlijk zo moe dat ik niet meer echt iets uitgevoerd heb, haha. Oja wacht, de kapster kwam nog wel ’s middags en ik schreef wat. Ik kon ’s avonds nog naar een barbecue, maar het weer was niet echt uitnodigend om naar buiten te gaan, ik zou eerst moeten douchen en omkleden en ik was eigenlijk al vijf avonden niet thuis geweest, dus ik at lekker burgerlijk met m’n moeder en bracht de rest van de avond thuis door op de bank. Voor de tv. Wat een rust.

Woensdag

Is het ernstig als ik zeg dat ik deze dag weer gebruikte om bij te slapen? Dat is in elk geval wel wat ik deed tot 11:00 en daarna las ik blogs, douchte ik en bewerkte ik wat foto’s van een concert dat ik pas gefotografeerd heb. ’s Middags moest ik langs de dokter om mijn oor uit te spuiten, aangezien ‘ie geregeld dicht zat. Ik had er echt geen zin in omdat ik het eerder heb gedaan en het toen niet werkte + ik niet meer wist wat boven en onder was (je oor zit naast je evenwichtsorgaan), maar deze keer viel het heel erg mee. We kwamen nog wel twee buren tegen in de wachtkamer, dat vind ik altijd zo erg aan de huisarts, haha. ’s Avonds hing ik opnieuw rond in de woonkamer met mijn ouders, heeft ook wel wat.

Processed with VSCOcam with f2 preset

En dat het dan 01:00 is, je nét je bed in wil rollen en er een berichtje binnenkomt van Niels uit Parijs. Ok. Doen we nog ff. (maar nooit uitgepraat, dus niet ‘ff’)

Donderdag

 photo snapshots 4_zpsa40ltwdl.jpg

Bijna vakantie en een doorgesleten bikini is geen goede combinatie. Bovendien had ik nog geld over en heel veel zin in jurkjes, hemdjes en shorts. Genoeg redenen om mijn moeders vrije dag te vullen met een dagje Rotterdam met haar jongste dochter, inclusief lunchstop bij de La Place. Die tomaat op een broodje is super fancy en voor de verandering lustte ik ‘m nog ook (we deden half om half).

 photo snapshots 9_zpsvfh3wbnm.png

De rest van de dag was diehard shoppen en niet snappen waarom iedereen opeens besloot ‘m te chillen in de Zara, wat een bende is die winkel toch altijd. Man. Deze foto gooide ik in de gezins-app om om raad te vragen aangezien mijn moeder direct nee riep toen ik dit jurkje aantrok (“je lijkt wel zwanger” “ja maar mam, daar heb ik de leeftijd toch helemaal niet voor? Dan lijkt het ook niet zo”), maar zonder dat iemand een kick gaf kocht ik ‘m toch gewoon.

Mijn zus was in de stad met vriendinnen en joinde ons op een gegeven moment ook nog even. Toen we om 18:00 moe en uitgeput thuiskwamen was ik zo goed als blut, maar vooral ook een heel gelukkig meisje. Ik hoop nog een shoplogje in elkaar te kunnen draaien voor ik wegga.

Vrijdag

 photo snapshots 5_zpsyepga7mn.jpg

Ik deed niets, schoot foto’s voor een artikel (het wilde niet echt lukken omdat het zelfportretten moesten zijn maar het licht zo fel en direct was dat het net leek of ik direct flash had gebruikt en ik het ook nog eens heel warm kreeg van die zon) en haalde een vriend op van de metro. Dat was leuk, maar pizza is nog veel leuker. #sorrynotsorry

 photo snapshots 6_zpsj3wnuzin.jpg

Ziet dit er cosy uit of wat? Precies. Zwoele zomeravonden staan hoog in mijn lijstje met fijne dingen, maar met de gordijnen dicht een filmpje kijken (The Theory of Everything over Steven Hawkins, best ’n mooie) stiekem ook. En dan om half twaalf je bed en je huis nog uitrollen omdat de weg naar de metro ook weer terug moest worden gevonden. Toen ik weer thuiskwam stroomde mijn Twitter-verkeer opeens over en ik moest nog foto’s bewerken, dus sliep ik opnieuw om 2:30. Erg fijne dag.

Zaterdag

 photo snapshots 7_zpsi3rtigjv.jpg

Vakantievoorbereidingen in 3, 2, 1. Omdat ik niet van plan ben veel nuttigs uit te voeren op vakantie bracht ik een bezoekje aan de bieb waar ik acht boeken leende (na een boete van €14 te hebben betaald), waaronder The Rosie Project en Skippy tussen de sterren. Die laatste herkende ik omdat ik ‘m ooit bij Cynthia voorbij had zien komen en hij is echt ziek dik (650 pagina’s), maar als ik ‘m ooit wil lezen dan is nu de kans en dus denk ik dat ik een poging ga doen. Maar hij weegt alleen al een kilo. Een kilo aan letters. Help.

Als je je trouwens afvraagt wat dat stukje oranje is naast m’n tas, onderaan de foto: dat is mijn buik. Goedemiddag. Strakke crop tops blijken het meest comfortabele kledingstuk ooit (met een high waisted broek, dus wees niet bang, veel meer dan dit zag je niet).

Daarna scoorde ik nog anderhalve bikini bij de H&M en ’s avonds kwam Brenda even langs. Zeer chaotische en leuke dagen. Deze week ga ik op vakantie, maar daarover later meer denk ik. Enjoy your sunday! X

9 reacties

 1. Heerlijke dagen, écht vakantie! :)
  In augustus moeten we een keertje meeten, zal ik je mailen deze week?
  Trouwens, ik vind je heel mooi als je niet zoveel aandacht besteed aan je uiterlijk (als je dat wel doet ben je ook heel mooi, maar anders mooi) :)

  1. Ik doe waarschijnlijk geheel juli niet meer zoveel met mijn mail ‘cuz buitenland, dus als je ‘m bijvoorbeeld in de laatste week van juli verstuurt is de kans wat groter dat ik ‘m niet over het hoofd zie, haha. En toen het zo heel warm was droeg ik eigenlijk ook alleen dat aan make-up en het bevalt eigenlijk wel prima, hoewel ik het vorig jaar nog een soort van ‘not done’ vond (ik vond het niet lelijk, maar het voelde niet zo goed bij mezelf). Op de camping loop ik er ook eigenlijk altijd zo bij omdat het zo lekker makkelijk en koel is en je toch telkens gaat zwemmen (als het goed is) :)

   1. Dat is prima! :)
    Je moet inderdaad vooral dragen wat je zelf fijn vind natuurlijk, dat is het belangrijkste en dat straal je dan ook uit ;)

 2. Leuk overzicht, je kunt wel echt zien dat het een vakantieweek is, haha. Ik vind je het jurkje waar je zogenaamd zwanger in lijkt (ik zie het niet, hoor) echt heel leuk staan!

  1. Thanks! Het is meer dat het een soort van model zonder taille is, maar het stofje is niet echt soepel, dus vandaar dat het een beetje ‘van je buik af’ blijft staan. Not that I mind.

 3. Een kilo aan letters, ik moest zo hard lachen! Wat lijkt het me heerlijk om zo hard gewerkt te hebben en dan vakantie te hebben en volop te genieten. Ik heb technisch gezien altijd vakantie, dus het leuke is er nu wel een beetje vanaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *