June fifteen’s music

Het einde van juni was totaal aan mijn aandacht ontglipt. Pas toen ik me realiseerde dat ik eindelijk weer 3G/verse mb’tjes had (het was de 12e al op 80% en de 25e al op), bedacht ik me ook dat het tijd is voor een artikel waarin ik mijn juni-playlist deel. In mei sloeg ik dat over, maar ik heb deze maand heel veel fijne muziek geluisterd (behalve in de toetsweek dan, toen heb ik zo hard geleerd dat ik er zelfs m’n muziek voor uitzette) en die deel ik graag. Daarnaast is het aanmaken van een nieuwe maandplaylist ook altijd heel goed voor mijn tijdsbesef; op dit moment gebeuren er alleen maar leuke dingen, maar wel heel véél leuke dingen en de dagen gaan dus heel snel voorbij. Zo wil ik bijvoorbeeld ook nog heel veel dingen bespreken/delen/schrijven op mijn blog alleen ik ben zoveel weg (of het is zo warm) dat dat niet gebeurt. Misschien is het dus wel gewenst om weer een soort van Picture it in het leven te roepen tijdens sommige weken, dan weten jullie ook nog een béétje waar ik uithang (en in welke volgorde, want als ik het los vertel is het gewoon standaard warrig). Maar before all that: mijn muziek van juni 2015!

De laatste maand van het eerste halfjaar van 2015 stond vooral in het teken van school afronden, maar dat betekende absoluut niet dat ik niets leuks heb gedaan. Ik ging naar de EO-jongerendag (ook al vond ik dat niet echt een hoogtepunt, maar gezellig was het wel) en de volgende dag met een hele hoop vrienden naar de belijdenisdienst van een vriendin, ik ging uit eten met mijn ouders, zus en opa en oma voor het slagen van mijn zus, ik barbecuede met vrienden en zag Kingsman: The Secret Service en ik sprak af met een hoop vriendinnen. Daarna heb ik anderhalve week heel hard geleerd in de toetsweek, ik heb nog één donderdagavond gezwommen met mijn moeder, en na mijn laatste toetsen was er nog een barbecue van de kerk. De zaterdag erna lag ik dus met vriendinnen op het strand (daar had ik graag uitgebreid over verteld, maar ik had mijn camera niet mee en dan is het opeens lastig om er een artikel over te schrijven), op zondag was er een mooie jeugddienst georganiseerd door mijn kerk, maandag werkte ik aan mijn PWS dat sinds deze maand ook een bestaand iets is en ik sloot juni af in Lille. Juni was een maand vol continue positiviteitsvibes en het was zelfs een heel aantal keer te warm om met jas aan te fietsen, waardoor ik ook niet met muziek op kon fietsen omdat ik mijn telefoon dan nergens kwijt kon. Enige nadeel.



Bright‘ is vooral een ontzettend lief en zomers liedje. Het origineel is van Echosmith, maar ik heb eigenlijk de hele maand naar die van Gardiner Sisters geluisterd (omdat die in m’n playlist stond) en eerlijk gezegd hoor ik ook amper verschil. Verder luisterde ik de hele eerste week van juni naar Maroon 5 (en ging ik bíjna naar het concert, remember?) en Beautiful Goodbye heeft zó’n lekker deuntje, geweldig nummer. Our God – Chris Tomlin vond ik in de playlist van Fleur en heb ik redelijk grijsgedraaid omdat de tekst zo ontzettend mooi en waar is. There’s no one like you (…) Our God is greater, our God is stronger, God you are higher than any other (…) And if our God is for us, then who could ever stop us, and if our God is for us, then who could stand against?



Toen ik All About It – Hoodie Allen feat. Ed Sheeran zonder twijfel ook in m’n playlist knikkerde, realiseerde ik me dat ik mijn ‘anti-Ed’ houding misschien moet opgeven. Geloof me als ik zeg dat ik echt nooit wat met die gozer of zijn muziek had, maar onze relatie verloopt intussen al een stuk soepeler. Prima nummertje. Icona Pop bracht Emergency uit, Yellow Claw kwam met Run Away, en ik luisterde weer een aantal keer naar Pumped up Kicks van Foster The People. Je vole – Louane is een restant van de film La Famille Bélier die samen met die dag zo fijn was dat ik er nog wel eens heimwee naar had (en Louane blijkt zelf ook een hoop muziek te hebben en meegedaan te hebben met The Voice).


Oceans (Where Feet May Fail) van Hillsong United vind ik opnieuw een prachtig christelijk nummer. Hij duurt negen minuten en ik ben normaal veel te ongeduldig voor zulke lange nummers (zelfs die van Justin Timberlake), but I love every nine of it. 2AM (Dandy Lion Remix) – Astrid S luisterde volgens mij iedereen, hoewel ik ‘m eigenlijk rete-irritant vind. Gelukkig zijn er altijd oudere nummers om op terug te vallen: Stutter – Maroon 5 en Do It – Selena Gomez. Oh, en kennen jullie Welcome Home, Son – Radical Face? Het is een overbekend muziekje waarvan ik de hele maand heb verkondigd dat ‘ie van de IKEA-reclames is, tot Hannah me vertelde dat ‘ie van Nikon is. Maakt inderdaad totaal niet uit dat ik veel meer een Canonfan ben, het nummer is gewoon top.


Sleepless is nog steeds één van mijn favoriete nummers en dus luisterde ik Together van CAZZETTE feat. Newtimers ook graag. CAZZETTE heeft een bepaalde sound die ik behoorlijk kan appreciëren. Daarnaast luisterde ik nog naar de liveversie van All My Life – Krezip (heel stom, want de titels van Everything and More en All My Life zijn verwisseld in het livealbum op Spotify) en naar Don’t Worry – Madcon feat. Ray Dalton. En veel, want ik weet niet wat het is, maar ik word instant vrolijk van dat nummer. I know we’ll be all right, don’t worry ‘bout a thing was dan ook wel een beetje een juni-dingetje.


Jack and the Weatherman is misschien wel het orgineelste (Nederlandse) singer-songwriter duo dat ik ken op dit moment en Being Me is dan ook een heel uniek, catchy liedje. I’m good at begin me, just cruisin’ at my own. I’ve never been nobody else, and it’s all I’ve ever known. Die moet je sowieso even luisteren, maar op YouTube was ‘ie helaas niet te vinden. Verder promootte Spotify Hunter Hayes en omdat zijn stem het boegbeeld van mijn zomer 2013 is, besloot ik zijn nummer 21 een kans te gunnen. Gonna be up all night, chasing the sunrise, like we’re wild and young. Baby, kids on the run, gonna party like we just turned 21. De band Twenty One Pilots is zo ehh bijzonder dat ik er nog steeds geen mening over heb, maar Ride klinkt lekker en nu ik de lyrics bekijk is die eigenlijk best goed. Note to myself: lees je vaker in in lyrics want dat boeit je de laatste tijd veel te weinig.



Can’t Feel My Face – The Weeknd is officieel het meest onzinnige nummer ooit, maar het is zo easylistening dat ik ‘m toch een heel aantal keer heb gehoord. Heavy Crown – Iggy Azalea feat. Ellie Goulding wordt gebruikt in Kingsman en zodoende heb ik een dag heel veel Iggy Azalea geluisterd omdat ze gewoon een hoop nummers heeft waar ik toch wel blij van word, same voor Get Ready For It – Take That. De maand eindigde ik met Already Home – A Great Big World, Never Sleep Alone – Kaskade en Sun is Shining – Axwell^Ingrosso.

Ik heb heel veel zin in juli en ben benieuwd welke nummers ik aan welke zomerherinneringen ga verbinden. Welke nummers heb jij de afgelopen maand veel geluisterd?

9 reacties

 1. Ik luister sinds kort naar Twenty One Pilots, ik weet ook nog niet precies wat ik ervan moet denken maar hun nummers zijn opzich niet verkeerd! Leuke playlist, fijn weer wat onbekende nummers!
  X Emma

 2. Weer genoeg nummers die ik niet ken, dus weer van alles aan het ontdekken :) Chris Tomlin vind ik zo nu en dan ook erg fijn om naar te luisteren; ik zag hem een paar jaar geleden op de EO-Jongerendag en dat was super! Hij kan zo mooi zingen en de teksten zijn inderdaad zo waar.
  Ik kende Radical Face ja, omdat ik een keer n.a.v. de reclame van Nikon (inderdaad, het liedje van de Ikea-reclame – althans, eerst was dat – heet ‘Home’ en is van … Edward nog iets haha) wilde weten welk liedje het was.

  1. Haha ja, mijn muzieksmaak is volgens mij niet altijd even bekend. Ik kwam er van de week trouwens achter dat Chris Tomlin ook van God’s Great Dance Floor is, net zo’n ‘bijzonder’ maar mooi liedje!

 3. Het nieuwe album van Mumford&Sons stond bij mij vooral op repeat deze maand! Het verbaast me dat ik de band niet tussen jou muziek zie staan; je gaat morgen naar hun concert, toch? Door de verwachte hitte van morgen heb ik er al wat meer vrede mee dat ik er niet heen ga ;)

  1. Ik heb ze wel geluisterd maar dat was dan meestal gelijk het hele album en niet per se één nummer, vandaar dat er niet echt nummers van hen tussen stonden (want ik had ook nog niet echt grote favorieten) :) De hitte viel heel erg mee maar dat zal ik dan maar niet te hard zeggen haha. Wat zijn jouw favoriete nummers?

 4. Yay Jack and the Weatherman!! Dat raad ik je echt aan om een keer ergens live te gaan zien, ze spelen bijna overal wel & vaak voor weinig & die jongens zijn zo sympathiek, fijne vibes (kleine anekdote: Ik zag ze een paar keer achter elkaar als voorprogramma & op 1 van de laatste avonden had ik het geluk een paniekaanval te krijgen in een dodgy straatje in amsterdam (altijd leuk) maar naast de ontzettend lieve jongens van sticky fingers, waren jatw er ook & ze bleven bij mij & mijn vriendinnen in de buurt totdat het helemaal weer goed ging (uiteindelijk konden we mee in de taxi naar een huisfeestje van vrienden van beide bands, omdat ze het niet vertrouwden ons op straat achter te laten, haha))
  En 21 pilots hebben echt te fijne teksten en ik wil ze al 2,5 jaar live zien, maar telkens komt er iets tussen, het is om te huilen (ik heb mijn zinnen gezet op lowlands dit jaar)
  Artiesten waar ik deze maand ineens veel naar ging luisteren: typhoon (teksten luisteren is een aanrader) en xavier rudd & the united nations (zomerliefde)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *