MAY, YOU WERE MINE

heyaa

heya

Lieve mei,

Je bent gewoon alweer voorbij, realiseer ik me als ik op zondagavond de 31e in een roze bad lig. Dat is niet per se de eerste keer dat ik erbij stilsta, want eigenlijk had ik de laatste dag van mijn verjaardagsmaand enigszins expres ‘uitgekozen’ (ja, ik moet dat plannen, want in bad gaan doe ik niet regelmatig en zit dus ook niet bepaald in mijn ‘systeem’) om een uurtje in bad te liggen met een van de Lush-goodies die ik voor mijn verjaardag kreeg van een aantal vrienden, maar ik vind je wel even wat extra aandacht waard. Ik had namelijk écht heel veel zin in je, mei. Dat durf ik van tevoren nooit luidkeels te verkondigen, omdat de fatalist (of realist, wie zal het zeggen) in mij het altijd al ziet gebeuren dat er iemand het ziekenhuis inrolt, mijn vrienden opeens besluiten dat ze me niet meer aardig vinden of één van mijn favoriete spullen (lees: iPhone, camera of laptop) stukgaat en de hele maand dan uiteindelijk alleen maar tegenvalt, maar stiekem wist ik natuurlijk wel beter. Als je in één maand vakantie hebt, jarig bent, heel veel leuke dingen gepland hebt staan en op school de lange weekenden overheersen, dan móet ‘ie gewoon wel fijn zijn – en dat was je inderdaad.

Je begon vrij rustig. Ik at op jouw eerste dag buiten de deur met mijn moeder, omdat ik me stiekem wel een beetje verveelde in mijn vakantie, maar de week die daarop volgde was lekker druk. Op 2 mei pikte ik de eerste felle zonnestralen mee en op 4 mei herdacht ik WO II in Rotterdam-stad, om vervolgens de volgende dag de vrijheid te vieren in Den Haag met Hannah. We zagen Typhoon live, schreeuwden mee met Kensington, slenterden door Den Haag, propten ons vol bij de Burger King, dansten op Radio Riddler en rockten bij Jett Rebel. Mijn laatste vakantiedagen vulde ik met een fotoshoot, een dagje chillen met een vriend, een solo-tripje naar de stad voor moederdagcadeautje, een feestje en de verjaardag van mijn nicht met de familie. Het viel me een beetje zwaar om daarna weer naar school te gaan, maar ik zat dinsdag alweer in Brussel met mijn economieklasgenootjes en woensdag bracht ik mijn middag en avond op het strand door met een groep vrienden en wegwerpbarbecues, dus de gezelligheid compenseerde alles.

De donderdag die erop volgde was toch wel een hoogtepuntje van de maand: ik was jarig! Over mijn cadeautjes heb ik hier echt nog maar bar weinig gedeeld, maar de boxjes die jullie de laatste tijd vaak voorbij zien komen op foto’s, die heb ik dus gekregen (omdat muziek echt veel te fijn is om te beluisteren via mijn toch wel crappy laptopspeakers). Ik had verder heel weinig wensen, dus ik heb geld gekregen, een poederkwast en een eyeliner, omdat ik te lui was om die zelf te gaan kopen (jep, that’s right). Oh, en met het geld van mijn oma kocht ik een tas bij de Pull&Bear die vooral bedoeld was als handtas als ik bijvoorbeeld een dagje weg ga en én een camera én een vestje én eten én een boek mee wil nemen, maar ik gebruik ‘m nu ook als schooltas. Oeps. Ik vond ‘m gewoon zo leuk dat ik ‘m gelijk wilde gebruiken en hoewel ik normaal met heel grote schooltassen loop blijkt hier ook gewoon alles in te passen, haha. Gelukkig is ‘ie stevig genoeg en het is in principe natuurlijk gewoon een simpel zwart model, maar ik ben er heel blij mee. Ik ben een beetje een tassenmeisje denk ik.

Stiekem vond ik mijn verjaardag de volgende dag nog leuker, toen ik de hele dag bezig was met het omtoveren en versieren van de garage en er ’s avonds een stuk of 25 vrienden over de vloer kwamen. Ik ben het helemaal niet gewend om grote feestjes te geven maar ik ben op dit moment zo blij met alle leuke mensen om me heen dat ik ze gewoon eens allemaal bij elkaar wilde hebben en mijn ‘sweet sixteen’ bleek nog een geslaagd experiment ook. Uiteindelijk heb ik natuurlijk lang niet iedereen gesproken, maar elke keer als ik me bedacht dat er allemaal mensen in mijn garage rondliepen die ik tof vind werd ik eigenlijk al blij. Het voelde ook gewoon een beetje als een bedankje voor hun vriendschap, van mijn kant dus, en nouja: ik vond het gewoon een heel geslaagde manier om mijn zeventiende levensjaar in te luiden. Zulke leuke mensen. Bovendien werd ik ook nog bedolven onder cadeautjes, waaronder chocoladerepen en M&M’s, douchesopjes (ik schoot elke keer weer in de lach als er een jongen met een cadeautje aankwam en ik ‘m in gedachten in de Etos zag staan), geld, de Flow en allemaal fijne Lush-producten. Het was ook nog verrassend gezellig met het klasgenootje dat ik normaal niet heel goed/veel spreek, maar nu bleef slapen omdat ze niet echt vervoer terug had, en toen werd ik dus nog blijer van alle leuke mensen om me heen.

De twee weken die daarna volgden waren wat rustiger, zoals dat eigenlijk vaak is met het einde van een maand, maar alsnog sprak ik met vrienden af, ging ik afgelopen dinsdag naar Happy Italy en La Famille Bélier (de film), was ik bij een vriend en bij een belijdenisdienst van vriendinnen van m’n zus (die ik ondertussen ook best goed ken). Het is helaas overduidelijk dat het einde van het jaar nadert: tot nog toe was je altijd volledig rustig en begon de drukte in juni, maar nu telt de toetsweek mee voor het examen én vinden de leraren het nodig om met PO’s en presentaties te smijten en dus is ‘niets doen’ er niet echt meer bij. Gelukkig heb ik ontdekt dat er een soort onuitputtelijke bron van motivatie in me verstopt zit waardoor ik het, zeker na al deze leuke maar drukke weken, niet heel erg vind om me op de laatste loodjes te concentreren. Zodra ik mijn schoolleven een beetje op orde houd, heb ik altijd gelijk het idee dat de rest van mijn leven ook op rolletjes loopt en die rust is soms wel heel aantrekkelijk, zo aantrekkelijk dat ik afgelopen vrijdagmiddag vrijwillig huiswerk deed. Okeeee. (Overigens las ik ook drie boeken, dus je had een goede invloed op me!)

Mei, je was een bijzonder leuke maand met heel veel hoogtepunten en vooral zoveel fijne mensen dat je van mij wel de boeken in mag. Je was mijn maand en daardoor heb ik niet eens gemopperd over het weer, maar eh… Kun je juni vast even waarschuwen dat ik dat bij hem overduidelijk wel ga doen? Ik wil balen dat ik nog geen vakantie heb als ik binnen hard zit te leren en het buiten prachtig weer is, ik wil mijn zomerkleding nog even aankunnen op school, ik wil vet gezellige pauzes buiten en ik wil een voorproefje op lange zomeravonden buiten. Want geloof het of niet, juni is de enige maand waarin ik nog naar school ga, over vijf weken is het gewoon over. Heel veel kriebels in m’n buik als ik daaraan denk (gedeeltelijk positief, gedeeltelijk… niet. Dit jaar is te leuk).

Liefs, Hester

PS: Oja, bedankt dat je me dit jaar gespaard hebt voor de break-up die ik terugvond in mijn Timehop van mei vorig jaar. Ik vond je dit jaar net wat leuker zonder dat soort dieptepunten.

PPS: Ik denk dat ik ook te druk bezig was met praten om een echt goede playlist op te stellen, ofzo. Hij is hier te vinden op Spotify maar ik vond ‘m niet bijzonder genoeg om los te bespreken, dat laat ik aan juni over. 

6 reacties

 1. Een hele fijne meimaand! Ik hoop dat je juni net zo heerlijk word! Ik hoop dat ik in juni een beetje minder rugpijn heb en minder ziek ben en gewoon lekker kan genieten van alles wat op me af komt. En we gaan volgende week natuurlijk al naar Rome en daarna naar Wenen en ooooh dat moet gewoon geweldig worden :D

  1. Rome én Wenen? Suuupertof! Waarschijnlijk zit je dan ongeveer in Rome, geniet ervan! En ik hoop ook op minder rugpijn voor je want Rome is véél lopen haha. (maar anders is het de pijn alsnog best wel waard want die stad is geweldig) (en de campingbedden gelukkig ook gewoon prima, ik spreek uit ervaring want ik zat er dus ook)

   1. Yes dankjewel! Morgen gaan we weg, 2 uur vliegen we :D ZIN IN!
    Het gaat nu een stuk beter gelukkig maar zal wel toenemen in Rome en Wenen haha! Haaa zo toevallig dat we op dezelfde camping zitten!

 2. Wat een fijne maand was mei! En jaa laten we hopen op dat mooie weer, moet goedkomen dit weekend… Lush is zo mooi hè, ik loop er altijd heel geobsedeerd naar te kijken haha.
  X Emma

 3. Klinkt als een mooie maand! ‘Mijn’ mei was ook erg leuk. Maar ik kijk ook zeker uit naar juni en juli – vooral juli, want: VAKANTIE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *