What I’ve been up to

Holy moly, het is gewoon alweer vrijdag, de laatste ‘echte’ vakantiedag van mijn meivakantie. Mijn laatste meivakantie zelfs, als we even sentimenteel mogen doen; over een jaar heb ik namelijk wel vrij rond deze tijd, maar dan onder het mom van studieverlof. En dan is het dus niet de bedoeling dat ik mijn week vol gooi met leuke en dagvullende dingen, wat afgelopen week wél het geval was. Mijn meivakantie begon heel rustig, want ik had eigenlijk amper plannen en ook niet heel veel wat ‘moest’ gebeuren, dus mijn blogadmin stond opeens weer vaker dan ooit open. Eigenlijk beviel dat me best goed, moet ik zeggen; ik kreeg vanzelf weer heel veel ideeën en zin om aan mijn blog te werken en dat is gewoon vet leuk. Maandag kon ik me zelfs weer zo identificeren met de Hester van een jaar geleden (toen heb ik heel hard aan mijn blog gewerkt in de meivakantie) dat ik spontaan besloot een ooglook tevoorschijn te toveren, iets wat ik toen ook vaker deed dan nu.

Hoewel je het nooit écht verleert, was het de laatste tijd wel zo dat áls ik dan eens besloot voor oogschaduw te gaan, ik veel te enthousiast was en het er na een paar uur gewoon afhaalde omdat ik het eigenlijk helemaal niet veel mooier vond dan alleen mascara. Deze keer had ik gewoon de tijd en ben ik maar weer eens bij de basis begonnen, zodat mijn ogen iets meer opvallen en wat groter lijken maar er verder niet zoveel te zien en te verpesten valt. Het scheelt ook dat ik alleen een zwarte broek en een effen, lichtblauw shirtje droeg: een shimmery ooglook bij één van mijn shirtjes/bloesjes met drukke print vind ik sowieso gewoon niet goed samengaan. Maar het lichtblauwe shirtje is een favorietje (en ik had ‘m stiekem pas voor de tweede keer aan, dus ik kan ‘m nog veel vaker dragen voordat mensen gaan denken ‘man, die heeft ze ook altijd aan’, feest) en ik vond mijn ooglook best geslaagd, dus dat was mooi. Zo mooi dat ik zelfs mijn nagels ook nog lakte na minstens een, twee maanden. Als ik er nu naar kijk, bedenk ik me dat ik het er eigenlijk al wel weer bijna af moet halen als ik de actie helemaal geslaagd af wil ronden, helaas gaan glitters er niet állermakkelijkst af.

Tot zover maandag, waarop ik ’s avonds overigens naar de stad ging om een dodenherdenking bij te wonen. Het bleek een beetje een besloten bijeenkomst te zijn voor het politiekorps, om de overleden politiemannen te herdenken, maar mijn zus speelt in het politieorkest en zodoende zaten wij er ook. Alsnog best indrukwekkend, ook toen we daarna nog even door Rotterdam liepen en overal kransen en mensen in uniform zagen. Het is echt een aanrader om ergens heen te gaan op 4 mei, heb ik sinds afgelopen jaar ontdekt. Er wordt echt meer georganiseerd dan je denkt en het zorgt bij mij toch elke keer weer voor kippenvelmomentjes.

Op 5 mei, dinsdag, ging ik samen met Hannah naar Den Haag voor het bevrijdingsfestival. Daar hebben jullie gisteren alle details al van kunnen lezen. Het was een heel gezellige en leuke dag en ik luister de muziek van daar nu nog steeds. De dag erna schreef ik snel een blogje in de ochtend, waarna ik een vriend van het station haalde en we de rest van de dag een beetje bij mij rondhingen en The Internship keken. Ik herinnerde ‘m opeens van toen ‘ie uitkwam – toen vond ik het gewoon een cool idee dat er een film over Google was gemaakt, haha – en het was inderdaad een leuke, originele film, gewoon een fijne komedie. Verder lag ik tot half één aangekleed op m’n bed omdat ik niet direct kan slapen nadat ik weer thuis/alleen ben (behalve als het echt laat is geworden), ik moet ‘de dag’ dan altijd gewoon nog even verwerken. Drawbacks of being an introvert, want de volgende dag – donderdag – zat ik om kwart over twaalf alweer in de metro.

Er moest namelijk ook nog gewerkt worden, grapje, ik had een fotoshoot met twee meiden in het Kralingse bos. Tegen drieën was ik weer thuis en ik was zooo moe. Niet moe op de ‘oh, ik kak even in’-manier, maar echt een overspoelend soort moe, dat het zeg maar de enige emotie is die je nog voelt (en moe zijn IS niet eens een emotie – kan je nagaan). Mijn weerstand was gewoon niet zo sterk op dat moment en na drie plotseling drukke dagen merkte ik dat dus. Ik hing op de bank met mijn laptop, keek de barbiefilm die mijn nichtjes keken met een half oog mee en schoof ’s avonds avondeten naar binnen omdat het moest van mezelf, maar daarna viel ik in slaap voor een uur of twee en werd ik wakker met heel veel hoofdpijn. Na een heel vervelende avond op de bank (het is lang geleden dat ik me echt ziek-ziek voelde) liep ik toch maar omhoog om te gaan slapen, of ik deed althans een poging tot… Gelukkig had ik een emmer in mijn handen als voorzorgsmaatregel. Na een nacht slapen was alles weer prima, maar als iemand nog eens roept dat ik veel zelfkennis heb is dit een geldig tegenargument: ik ken mijn eigen grenzen soms niet helemaal.

Maar goed, de meivakantie is dus bijna afgelopen, en ik vind het eigenlijk best prima. Het waren vooral twee weken om uit te rusten en op te laden door helemaal niets + wat leuke dingen te doen. De komende week is heel erg druk met zowel de verjaardag van mijn nicht als van mij (op Hemelvaart), twee dagen school, een dag Brussel met school, een middagje strand met vrienden en twee feestjes waaronder één van mij (die ik nog wel lichtelijk moet organiseren) maar ik heb de drukte wel gemist, dus ik heb er zin in. Als ik vakantie heb en mijn dagen vol plan met leuke dingen gaat mijn hele ritme altijd een beetje door de war. En daarom schiet bloggen er dan vaak ook bij in, zoals Fleur al zei, want doordeweeks heb ik vaak standaard vrije tijd thuis omdat er tijd moet zijn voor huiswerk en in de vakantie organiseer ik gewoon van alles ‘omdat het kan’. En dat is leuk.

Wat deed jij afgelopen week?

14 reacties

 1. Fijn overzichtje van je vakantie, leuke dingen heb je ook gedaan! Begrijpelijk dat het je dan toch even opbreekt…
  Ik had maar één weekje vakantie die nu dus bijna voorbij is en ik ben net terug van een midweekje op de Veluwe. Heel leuk, alleen het weer werkte niet altijd mee maar desondanks was het heel geslaagd! Maar één ding waar ik niet aan wil denken is school… Ik ben helemaal in zo’n vakantiestemming en voor m’n gevoel is het al bijna zomervakantie. Maar we zullen er eerst nog even tegenaan moeten!
  Liefs

 2. Lekker weekje heb je gehad! :) Logisch dat je dan middenin ineens zo moe bent, je hebt toch een heel ander ritme dan normaal.
  Ik heb afgelopen week gewerkt in de kas (aardbeien plukken – hoewel ik andere dingen heb gedaan dan plukken; voorbereidingen treffen om het plukken makkelijker te maken en alvast voorbereidend werk gedaan om de sperziebonen te gaan planten – die zijn dan over een paar maanden goed genoeg om te plukken), maar ik had een heel druk weekend gehad dus na één volle dag werken helemaal kapot-moe – precies het soort moe dat jij beschrijft – dus maandag in de kas, dinsdag naar Zwolle (Bevrijdingsdag), woensdag post en daarna niets, net als donderdag, en vandaag weer gewerkt (post en in de kas) :)

 3. FIjn dat je zo’n lekkere (laatste) meivakantie hebt gehad (behalve dat dagje ziekig zijn dan. Zulke dingen gebeuren op een of andere manier altijd net in de leuke weken)! Je gaat hem nog missen, haha. Ik vind het na de vakantie meestal ook niet zo erg om de drukte weer in te gaan, haha. Veel plezier in Brussel en met je feestje!

 4. Haha, herkenbaar. Ik plan mijn vakanties ook altijd veel te vol in en dan aan het eind ben ik eigenlijk alleen maar nog meer toe aan een weekje vrij.
  Afgelopen week had ik helaas geen vakantie zoals jij of mijn zusje, dus voor mij was mijn week redelijk normaal. Wel hadden we natuurlijk vrij met bevrijdingsdag maar ik heb eigenlijk niets gedaan die dag. Ik was nog een beetje ziek en bovendien was er een advies om niet te gaan naar het bevrijdingsfestival in Groningen of Assen, iets met het weer…
  Wat ga jij trouwens veel weg met school. Ik had eigenlijk gewild dat onze school ook zoveel had georganiseerd – je leert op excursie toch meer dan in een muf klaslokaal vind ik, haha.
  Geniet nog van je leuk ingevulde vrije tijd!

  1. Onze school organiseert inderdaad veel – mijn lerares maatschappijleer begon gisteren ook al spontaan over een middagje naar de rechtbank om een zitting bij te wonen -, vind ik zelf ook wel een pluspunt! Misschien is het ook gewoon makkelijk omdat onze school heel dichtbij de stad zit, dan zitten musea et cetera vaak ook al in de buurt en bovendien kun je er vaak gewoon heen met het ov en hoef je geen hele bus af te huren. Of we nou echt veel leren vraag ik me af (Brussel was eigenlijk niet erg educatief), maar gezellig is het sowieso en dat hoort er ook bij vind ik :)

 5. Leuk om je belevenissen weer te lezen! Ik houd van dit soort casual blogjes :) . Hele mooie make-up look trouwens. Ik houd ook van nude/basic kleuren! Ik heb geen vakantie gehad al heb ik wel veel vrije dagen op het moment door de feestdagen van de afgelopen tijd. Ook heel lekker!

 6. Wauw wat een prachtige foto’s! Als ik wat dikker haar zou hebben, zou ik ook wel jouw kapsel willen.
  Gelukkig was het ziek-zijn maar 1 dagje!

  1. Ik heb ook niet heel dik haar hoor, vooral als ik het langer dan mijn schouders laat groeien: dan wordt het heel dun en valt het niet mooi ‘vol’. Nu is het een beetje tussenin en in elk geval gezond :) Ik vind het zelf echt een fijne lengte, dus als je erover nadenkt zou ik het gewoon aan je kapster vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *