Verjaardagsweken zijn de leukste

De afgelopen week was een opeenstapeling van leuke dingen. Het enige ding met leuke dingen is dat ze zich maar sporadisch in mijn eigen kamer afspelen, en veel vaker in de tuin, op het strand, in een stad of bij iemand thuis, waardoor ik echt zero momenten heb gevonden om door de week heen te updaten over waar ik allemaal mee bezig was. Behalve dan om te melden dat ik jarig was – en hoe ik over mijn afgelopen levensjaar dacht -, want dat leek me toch wel belangrijk en bovendien is mijn verjaardag ook een groot onderdeel van de reden waarom mijn week zo retedruk maar vooral heel erg leuk was. Ik heb er dit jaar meer dan normaal aandacht aan besteed en ook op mijn blog zullen er dan ook nog wat 14 mei-gerelateerde blogjes online komen, maar ik denk niet dat die heel vervelend worden (want: foto’s van taart). Voor nu besloot ik mijn week te beschrijven in een ‘diary’, zodat jullie weten waar ik mee bezig was en en ik over een paar maanden nog met extra plezier op deze week terug kan kijken – want dat is ‘ie zeker waard!

Verjaardagsweken

Zaterdag
Ik werd een beetje voor gek verklaard, maar ik ging gewoon even in m’n uppie naar de stad. Het enige wat ik moest doen was namelijk iets terugbrengen bij de Bershka, een tas kopen bij de Pull&Bear (waar ze helaas nog maar één beschadigd exemplaar van hadden, dus die heb ik uiteindelijk alsnog online besteld) en moederdagcadeautjes scoren en zodoende zat ik om half één in de metro. Het overwinningsgevoel dat ik de winkels gewoon in één keer gevonden had nam een beetje af toen ik zelfs met Google Maps nog drie keer fout liep op weg naar The Body Shop, maar gelukkig kwam ik er tijdens poging 4 achter dat ‘ie gewoon in de Koopgoot zit. Ik kocht een handcrème en een scrub, nam de metro terug naar huis en was om half drie terug van mijn wereldreis. Niet veel later kwamen ook mijn ouders en nichtjes (die hier logeerden) terug van een ander winkelcentrum, met een nieuwe tv – die ander was plotseling stukgegaan – én een nieuwe cavia van 10 weken oud die nu ‘Moes’ heet. Na het avondeten bewerkte en verstuurde ik wat galafoto’s van m’n zus en haar vriendinnen en daarna fietste ik met een paar vrienden naar een andere vriend waar weer een klein feestje werd gegeven for no reason. Na een uurtje of drie fietsten we naar huis, waarna ik het zelfs compleet nuchter nog voor elkaar om half van m’n fiets te vallen omdat een vriend en ik opeens op elkaar in reden (niemand snapte het). In het halfuur daarna kreeg ik nog tien keer te horen dat ‘ie twee spaken miste en een slag in z’n wiel had, maar gelukkig konden we er wel om lachen en is het inmiddels zelfs al gemaakt. Om half één trok ik de deur achter me dicht, prima dagje.

Zondag
Na de kerkdienst lunchten we buiten in de zon en vierden we nog een soort van moederdag (wij doen daar nooit zo veel aan, eigenlijk, maar die cadeautjes mochten wel even overhandigd worden). Om kwart over één reden we naar Apeldoorn voor de verjaardag van Tamarah, mijn nicht. De zon scheen, onze kleine maar fijne familie was op twee/drie personen na compleet, er waren heel veel lekkere hapjes (en karamelpopcorn) en het was gewoon écht heel erg gezellig. Helaas moesten we om iets over zessen alweer weg, het was namelijk nog anderhalf uur rijden en toen we om kwart voor acht thuis waren zat ik vijf minuten later alweer op de fiets. We sloten het verenigingsseizoen af in de kerk, dus ik speelde Party & Co met wat meiden en was om een uurtje of tien thuis. Ik deed een poging om me ‘voor te bereiden’ op school, maar door erbij stil te staan leek het alleen maar meer een big deal (wat het totaal niet was, maar ik was wel drie weken niet op school geweest) dus toen ging ik maar slapen.

Maandag
Mán, wat viel het zwaar om vroeg op te staan. 7:00 had ik al ruim twee weken niet voorbij zien komen op mijn wekker en ik stond echt als een zombie onder de douche. School was verder wel prima, behalve dat ik heel veel stencils vergeten was omdat ik me pas op school herinnerde dat mijn moeder die allemaal in een schoenendoos had gemieterd. Al mijn schriften zaten ook pittig vol en dus bracht ik in een tussenuur ’s middags nog een bezoekje aan de HEMA met een vriend om schoolspullen te kopen, best netjes vond ik zelf. Daarna een uurtje wiskunde (ja verschrikkelijk) en thuis heb ik vooral blogs gelezen en zelf wat getypt.

Dinsdag
Mijn school vond het gewoon wéér tijd om het land uit te gaan, Brussel it was! Om half negen vertrokken we en om elf uur waren we in de stad. De busreis was gelukkig heel chill omdat we alleen met leerlingen met economie waren (een stuk of 40 denk ik) en de bus dus lang niet vol zat, want er is niets erger dan al duf en kapot zijn als je ergens aankomt. Na een krap uurtje ‘vrije tijd’ lunchten we in het Europees Parlement en ondertussen kregen we een uitleg van anderhalf uur. Ik vond het best interessant en het feit dat ik een kwartiertje moest vechten tegen de slaap verzwijgen we dan ook maar even. Daarna gingen we nog naar het Parlementarium, maar dat museum vond ik echt de grootste vergissing van de eeuw, ik snapte de hele bedoeling niet. Het was ongetwijfeld leuker geweest als je er gewoon de tijd voor had genomen, maar ik stond na tien minuutjes weer buiten. Sorry. Van drie tot half zeven hebben we wat in de stad geslenterd en de dag afgesloten met Vlaamse frieten naast de Grote Markt. Een beetje hangen tijdens de busreis terug, naar huis fietsen, van 21:00 tot 22:30 nog wat foto’s van de dag bekijken en bewerken (al is dat nog steeds niet af oeps) en tv kijken en dat was de dinsdag.

Woensdag
Hannah was jarig! Wat er verder gebeurde, even denken… Ik zat van 8:50 tot 16:20 op school met maar één tussenuurtje dus dat was verder niet heel boeiend en/of prettig. Gelukkig had ik iets om naar uit te kijken, uit school gingen we namelijk met een groepje naar een aangelegd strandje in de buurt om de verjaardag van een vriendin te vieren (niet Hannah dus; 13 mei is gewoon big business). Het was een tikje koud, maar we regelden wegwerpbarbecues en vlees en uiteindelijk was het wel heel erg gezellig. Om half negen fietsten we met een groepje naar huis, inclusief een kleine pitstop bij Marolise thuis voor kruidcake (en even wat warmte…). Toen we onze weg vervolgden was de hele wereld oranje, roze en paars, ik heb in tijden niet zo’n mooie zonsondergang gezien. Ik vond het dan ook een mooie afsluiter van mijn zestiende levensjaar en kwam voldaan en ‘opgeladen’ terug om half tien. ’s Avonds schreef ik nog een verjaardagsblogje en ik rolde om één uur m’n bed in.

Donderdag
Niet wakker worden van de wekker, maar van zingende mensen naast je bed… Dat gebeurt alleen op je verjaardag. Ik kreeg ontbijt op bed en cadeautjes (maar daarover later meer), waarna ik me in een halfuurtje toonbaar maakte en naar de kerk ging. Het was immers ook nog gewoon Hemelvaart. De rest van de dag kwamen eerst mijn opa en oma, oom en tante en nichtjes, vervolgens mijn oom en toen die weg waren de buren en mijn tante en nicht. De laatste twee bleven ook gezellig mee-eten en gingen pas om negen uur weg. We keken met z’n viertjes nog een film uit en oja… Nerd alert, in het eerste uur van mijn zeventiende levensjaar (namelijk van 00:00 tot 01:00) vulde ik een Excel bestand met een overzicht van mijn uitgaven en inkomsten van de laatste maand. Ik moest nog een paar dingen overschrijven en had zo weinig overzicht over mijn financiën dat dit gebeurde, haha. Alleen maar leuk om te doen gelukkig. Het was absoluut een gezellige dag en zelfs zonnig, wat wil je nog meer?

Vrijdag
Uitslapen zat er helaas nog even niet bij, om half tien werd ik uit bed gedirigeerd door mijn moeder (en dat telt niet echt als uitslapen bij mij nee). Ik trok een jeans en zwarte blouse aan, deed wat mascara op en stapte met een eierkoek en pakje sap bij wijze van ontbijt in de auto. We roofden de Action leeg voor wat versiering, deden inkopen bij de Dirk, lunchten, maakten de garage leeg, zetten een partytent op, kleedden de boel een beetje aan, veegden zelfs de voortuin (niet dat iemand het zou zien maar het was een mooie aanleiding om het weer eens te doen). En eh… Ik ben het niet gewend, maar toen was de middag gewoon alweer voorbij. Na het eten nam ik een douche, regelde ik nog even wat laatste dingetjes, haalde ik een vriend van het station en daarna druppelde iedereen langzaam binnen. Het was een supergezellige avond en om half één bleven we met z’n vieren over in een garage die voornamelijk vol stond met lege bekertjes en schaaltjes. Mijn zus, de vriend en vriendin die bleven slapen en ik praatten nog wat na en uiteindelijk sliep ik om 3:00. Toen was ik ook wel een beetje erg kapot, maar het was het wel waard.

Ik blijf erbij dat verjaardagsweken de leukste zijn en ik heb heel erg genoten van alle leuke dingen. Bedankt voor jullie felicitaties ook nog, trouwens! Wat deed jij afgelopen week? 

4 reacties

  1. Heerlijke week heb je gehad! Was zeker weer wennen op school haha, gelukkig maar 3 dagen :)
    Ik ben vooral veel thuis geweest (ziekig en veel rugpijn) maar heb daardoor wel veel genoten van de zon. Komende week weer werken!

    1. Haha, echt wennen hebben we niet gedaan, meer de ontkenningsfase aangezien het toch maar twee dagen echt school was en daarna alweer een lang (leuk) weekend :P Hoop dat je je weer beter voelde deze week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *