Toetsweek #4 in snapshots

Jullie hebben afgelopen week vast drie keer per dag mijn blog gerefreshed in de hoop dat er eindelijk weer eens iets online zou staan – en dat stond er niet. Of in elk geval amper. Ik vond het aanbod aan nieuwe blogposts ook wel héél erg karig de afgelopen week, maar ik had eerlijk gezegd niet eens tijd er uitgebreid bij stil te staan omdat ik ongeveer elke minuut met mijn neus in de boeken zat. Iets met een toetsweek. Mijn planning was deze keer helaas veel minder strak dan anders en dus moest ik elke dag heel veel werk verzetten voor de toetsen van de volgende dag, iets wat ik op zich wel oké vind maar vooral héél veel energie, tijd en concentratie kost. Ik was dan ook blij toen ik donderdagmiddag klaar was en daarna had ik de tijd een uitgebreid verslagje in elkaar te zetten waarin ik jullie bij praat over mijn afgelopen week. Jep, the good old Picture it makes a comeback! (en hij is zo lang dat ‘ie het gebrek aan updates in de afgelopen week ruimschoots goedmaakt, dacht ik zo)

Vrijdag

 photo Vrijdag 2_zpszjcfayaj.jpg

Na een toets Nederlands en maatschappijleer (twee eenuurtoetsen achter elkaar zijn trouwens best vervelend) ontmoette ik mijn moeder in de HEMA bij mijn school. We gingen allebei voor een broodje zalm met roomkaas en deelden een stuk slagroomtaart, veel te lekker. Op dat moment besloot ik ook gelijk dat ik maar wat meer snapshots moest maken deze week, zodat ik er een artikel van kon maken.

 photo Vrijdag_zpsmcd5oqum.png

Kijk, bij Hunkemöller snappen ze het tenminste, daar zijn de lichten in de paskamers eens níet zo vrouwonvriendelijk (bij normale kledingwinkels wordt opeens elke roodheid en oneffenheid benadrukt zodra ik mezelf in een spiegel daar bekijk). Mag ook wel in een lingeriewinkel natuurlijk.

Nikes passen! Deze werden het uiteindelijk niet, maar ik maakte voor de zekerheid maar even een foto voor in elk geval de maat.

 photo Vrijdag 3_zps4x5gziga.jpg

Uiteindelijk liep ik nog wat andere winkels binnen, kocht ik wat bij de Mango en eindigde ik in de River Island. Stond een heel fijne DJ trouwens (die staat daar niet altijd, maar het was ’s avonds ‘shopping night’ met Fred van Leer en de River Island grenst aan het plein, dus dan heb je daar ook gelijk muziek).

 photo Vrijdag 1_zpsnnkmm8df.png

Er zit een nieuw smoothie-/frozen yoghurtzaakje en ik ben geen extreme fruit- of healthfreak, maar dit was wel heel lekker! Daar zou ik mijn cola zelfs nog wel even voor in willen ruilen.

’s Avonds ging ik nog naar een vriend en ik was precies met middernacht thuis. Goed begin van het weekend.

Zaterdag

 photo Zaterdag 2_zpsr7byzpzz.jpg

Op zaterdagochtend begon ik met het afmaken van een artikel over mijn shoptripje waar ik vrijdag al aan begonnen was. De foto’s had ik vrijdagavond sowieso niet meer kunnen maken, maar sowieso kies ik er de laatste tijd wel vaker voor om iets ’s morgens te schrijven in plaats van ’s avonds tot 01:00. ’s Morgens moet ik vaak wel heel erg ‘inkomen’, maar ’s avonds ben ik soms ook al niet meer helder, dus dat schrijft ook niet echt lekker… Oh trouwens, ik doe dus pogingen om RAW’s te editen in Photoshop, nog niet volledig overtuigd en het kost me nog ongeveer drie keer zoveel tijd maar ik moet het van mezelf in elk geval een kans geven.

 photo Zaterdag_zpsj9i583xc.jpg

Ik durfde eindelijk mijn statistieken weer eens te checken en zag dat er zelfs vijf bezoekers online waren op mijn blog op dat moment, da’s best veel voor mijn doen! (FYI: als er elke vijf minuten vijf nieuwe bezoekers zouden komen, en dat tien uur lang, dan zou ik 600 unieke bezoekers per dag halen. I only wish!) Ondertussen zijn mijn statistieken weer flink ingezakt want een week meer niet dan wel publiceren doet natuurlijk niet veel goeds, dat weet elke blogger. Ah well, I had my moment of fame.

 photo Zaterdag 1_zpsv2liqjaz.jpg

Verder probeerde ik een beetje te leren, maar dat mislukte best wel. Ik deed wel iets, maar het was allemaal nog zoveel en ik kende nog zo weinig dat ik het al vrij snel opgaf. Goede reden inderdaad, I know, I know. Aan het eind van de middag toog ik naar de kerk voor het welkomstdiner met de gehele gemeente voor onze nieuwe dominee. Deze koekjes waren écht lekker en de rasechte ik-maak-overal-foto’s-van mentaliteit kwam alweer bij me naar boven.

 photo Zaterdag 3_zpsno6wlciy.jpg

Ugggh wat een weer. Brenda zag ik ook weer eens en we spraken spontaan nog even af, altijd gezellig!

 photo Zaterdag_zpslywcxaau.png

Fabulous hair (of een poging tot), net iets te donkere eyeliner omdat het kan, mijn nieuwe topje, een oude blazer die ik weer eens uit de kast haalde, mijn favoriete zwarte broek en mijn zwarte enkellaarsjes die ik al uit had gedaan voor ik naar boven liep.

Zondag

 photo Zondag 2_zpsytrmhn3u.jpg

Na een kerkdienst stapten we gelijk in de auto richting Flevoland voor de verjaardag van mijn nichtje. Het weer maakte het er natuurlijk niet beter op, maar dan alsnog… Ik heb HELEMAAL niets met de polder. Sorry.

 photo Zondag_zpseuviyuk3.jpg

Gelukkig heb ik wel wat met mijn familie en is die anderhalf uur reistijd ook wel te overbruggen als je gewoon in slaap valt, zoals ik altijd doe. Toen we allemaal uitgeput op de bank belandden, zette mijn vader de tv aan want Max Verstappen racete mee en dat moest natuurlijk even gekeken worden. Ik hield het na één rondje wel weer voor gezien en schreef een blogpost en maakte de inleiding van mij en Brenda af, voor vereniging. Dat is dus gewoon de invulling van de avond, met Bijbelteksten, stukjes tekst, vragen en stellingen gerelateerd aan het onderwerp.

 photo Zondag 1_zpsowhqnk1x.png

’s Avonds ging ik dus daarheen, wat best wel weer eens goede avond was. Oh, en dit was mijn outfit. Blijkt dat je hele familie je er opeens netjes uit vindt zien zodra je een ketting omdoet, die ga ik onthouden.

Maandag

 photo Maandag_zpsdo0hiick.jpg

Als zelfs ik de troep niet meer uit kan staan is het wel heel erg, dus ik maakte mijn wasbak even snel schoon. Lookin’ good right? 

 photo Maandag 2_zpsko1ocs7g.jpg

Aangezien ik de hele maandag vrij was begon ik de dag met een douche, een economie-evaluatie van een PO en mijn Flickr want ik bedacht me opeens dat ik weer vier maanden achterloop en dus uploadde ik een stuk of tien foto’s. Dat zet geen zoden aan de dijk, maar toch. Oh, en ik lunchte met pannenkoek met pasta en stroop :)

 photo Maandag 3_zpsxigededv.jpg

Frans maar zo. geen. zin. Nergens in. Ik kwam erachter dat ik het lastig vind om te leren als ik niet ‘in de toetsen’ zit, mijn laatste toetsen waren natuurlijk vrijdag en dan is de drempel opeens veel hoger ofzo.

 photo Maandag_zpstafsjgew.png

Afscheiding, Doleantie, Abraham Kuyper, Generale Synode, hallo godsdienst. Het ging op zich wel maar het was veel.

Hé wauw, wat een mooi uitzicht heb ik eigenlijk. *staart vijf minuten naar buiten*

 photo Maandag 1_zpshpj9aj6g.png

Oooh afleiding, mijn Nikes kwamen binnen! How nice! (Dat naast m’n voeten is een speelgoedautootje want het was oppasdag hier in huis.) Ik besloot ze alleen nog wel in een maatje groter te bestellen omdat ze nét-aan waren.

Honey bee.

 photo Maandag 4_zpsdneenqmr.jpg

The food was good, aardappelpuree met bietjes in een sausje met ui en appel en beenham met tijm en honing. Dat verdiende ik wel even na mijn leerpogingen.

 photo Maandag 5_zpsuzwxltaz.jpg

’s Avonds begon het echte werk eigenlijk pas… Ik deed nog veel aan godsdienst en aan wiskunde. Als ik er nu aan terugdenk vraag ik me af hoe ik er zo lang mee bezig kon zijn, maar met godsdienst begon ik pas die dag en wiskunde is nooit een probleem voor me totdat ze een hoofdstuk én vier blokken vaardigheden gaan toetsen. Dan moet je alle rekenregels van de afgelopen vier jaar opeens kunnen toepassen, liefst gecombineerd, hell to the no. Ik had de hele dag op m’n kamer gebracht, geen buitenlucht of beweging gehad en was aan het eind van de dag dan ook extreem onvoldaan.

Dinsdag

 photo Dinsdag 1_zpsafgb8xth.jpg

Stiekem was ik dan ook wel een soort van blij dat ik dinsdag weer gewoon bezig was. Ik maakte Frans (9,4), godsdienst, leerde wiskunde in m’n tussenuur, maakte wiskunde en ging naar huis. Het waaide zo erg dat de helft van de fietsen op de grond lag, inclusief de mijne…

 photo Dinsdag 2_zps0touaqku.jpg

Coco’s protestpraktijken toen we ‘m niet meteen binnenlieten, hij ging op het dak van het tuinhuis zitten maar het zag er heel sneu uit omdat de wind door z’n hele vacht woei, haha.

 photo Dinsdag 3_zpsl1o3mw6c.jpg

’s Middags deed ik een telefonisch interview voor economie waarna ik het een beetje uitwerkte en na het eten las en leerde ik een syllabus van 60 pagina’s over Nederlandse literatuurgeschiedenis (1680 – 1880). Ik zat weer de hele avond op mijn kamer, maar mamma bracht zelfgemaakte vlaai, altijd fijn :) ’s Avonds moest en zou ik nog een blogje schrijven en dat deed ik dan ook.

Woensdag

 photo Woensdag_zpsigzqoc4s.jpg

Ik was de eerste twee uur vrij, dus daarin nam ik Nederlands nog een keer door en daarna ging ik naar school voor een toets van 40 minuten (en allemaal meerkeuze, al is dat geen garantie voor een goed cijfer). Omdat ik wel andere dingen aan mijn hoofd had en bijna de hele dag thuis was deed ik alleen mascara op, lekker makkelijk. En onbeperkt in je gezicht wrijven als je het leren niet meer ziet zitten +++.

 photo Woensdag 3_zpszxlbqds1.png

Natuurlijk kan ik nooit ‘gewoon’ lunchen… Ik ging dit keer voor een plakje bladerdeeg belegd met tonijn, heel veel kaas en groene pesto, getopt met sesamzaadjes. Die ga ik onthouden!

Rond half twee begon ik met leren, eerst Engels en daarna geschiedenis. Samenvatting van de Vietnamoorlog: één grote chaos. Om niet in slaap te vallen tijdens het lezen van mijn geschiedenisboek (ik was niet zo netjes geweest met samenvatten afgelopen periode) propte ik er wat chocolade in, en wat voor.

 photo Woensdag 2_zpsooweks7b.jpg

Gekreukte blaadjes. Helaas.

 photo Woensdag 1_zpspeygqb32.jpg

Het enige punt was dat ik eigenlijk nog alles moest doen aan geschiedenis en dat ik dat niet erg vond, de focus was er wel, maar dat het wel heel veel tijd kost. Die ik ook in Latijn moest steken, waar ik ook nog aan moest beginnen. En na een paar uur geschiedenis is er niet zoveel focus meer over voor Latijn. Ik moet toegeven dat ik er om 21:00 wel een beetje doorheen zat, dus toen heb ik gestaakt met chocoladesoesjes en een filmpje van Nikki (hoewel ik haar normaal nooooit kijk) en daarna ben ik in bed gaan zitten met alleen mezelf en m’n Latijnboeken en gaan slapen om 23:00. Dan de wekker maar wat eerder, ik was er klaar mee.

Donderdag

 photo Donderdag_zpsgwcnqrok.jpg

Mijn ‘rise and shine’-moment was iets minder fabulous dan dat van de zon, ik zat namelijk voor half zeven al aan mijn bureau om Latijn af te maken. Als je eerder dan je moeder aan het werk bent, weet je dat het erg is.

 photo Donderdag 3_zpsiqk06lje.png

Gelukkig kreeg ik na geschiedenis, Engels en Latijn opnieuw chocoladesoesjes voorgeschoteld! Alle toetsen gingen wel oké, maar ik was er gewoon zo klaar mee haha. Rechts een outfitje.

 photo Donderdag 1_zpsjjblv4fq.jpg

Vrijheid blijheid, ik zou nu heel veel kunnen doen… En ik zou gaan zwemmen… Maar ik kan echt niet meer. Mijn aspirine is uitgewerkt en ik voel weer hoofdpijn opkomen.

 photo Donderdag 4_zpsu0evm5jm.png

Als ik mijn laptop ’s middags vrijwillig dichtklap en op bed ga liggen met een boek zegt dat wel wat. Ik denk niet dat ik TFIOS nu helemaal opnieuw ga lezen, want daar heb ik eigenlijk helemaal geen tijd voor, maar een stukje is altijd goed.

18:00, ik val in slaap op de bank. Fijne anticlimax dit.

 photo Donderdag 2_zps8e6bw05c.jpg

Ik slaap tot half negen, skip tegelijkertijd cath dus ook maar gelijk (dat is normaal om half negen afgelopen) en kijk ’s avonds met een half oog The Passion. Het heeft wel iets vind ik, maar tegelijkertijd krijg ik een beetje de kriebels van mensen die zeggen ‘ja ik ben hier omdat ik vind dat zo’n oud verhaal gewoon levend moet blijven’. Voor mij is het namelijk wel iets meer dan ‘een oud verhaal’, maar toch.

Vervolgens rolde ik voor middernacht mijn bed in en sliep ik om 1:00. Precies wat ik nodig had en ik werd op vrijdag dan ook uitgerust wakker om 8:30, maar daar stopt het verhaal helaas voor nu… Oh, en herinner me eraan dat ik voor de volgende toetsweek wel weer iets beter mag plannen, dan telt alles namelijk mee voor mijn examen. Help. (al denk ik dat mijn cijfers nu ook wel oké zijn hoor, maar toch)

Love, Hester

10 reacties

 1. Pff zwaar weekje. Ik denk niet meer dat ik het zou kunnen om zoveel informatie te verwerken haha ;-) . Wel een prachtig cijfer voor Frans! En leuk om al die lekkernijen voorbij te zien komen. Lekker eten tijdens het leren werkt stimulerend. En dat je steeds even afgeleid bent hihi.. herkenbaar..

 2. RAW fotograferen is in het begin kut maar uiteindelijk hemels. Ik doe het iig voor de zekerheid, zodat ik altijd het licht etc. nog iets kan aanpassen :-) En tentamenweken zijn altijd fijn ha.

  1. Als ik gewoon genoeg ruimte heb op m’n kaartje omdat ik ‘even’ foto’s schiet en niet een hele dag op pad ben zet ik ‘m vaak op RAW+JPG, dan kan ik bij het editen altijd nog kiezen. Ik vind RAW’s op zich wel fijn om wat kleuren terug te halen et cetera maar dan alsnog gaat dat nog niet altijd helemaal smooth en mijn onbewerkte foto’s zijn in JPG gewoon 100x mooier dan in RAW wat logisch is, maar als ik m’n RAW-foto’s dan zie word ik er totaal niet enthousiast van en heb ik ook niet echt zin meer om er iets mee te doen haha. Het werkt dus nog een beetje demotiverend op het moment maar misschien wordt het ooit beter dus ik heb het nog niet volledig opgegeven. (dat vind ik sowieso niet kunnen als je je een beetje goed fotograaf wil noemen)

 3. Jeej, weer eens een soort Picture it, leuk! :)
  Gelukkig is je toetsweek nu voorbij, geniet nog even van je – wat langere – Paasweekend!
  Ik heb hetzelfde met the Passion als jij, ik vind het prachtig en mooi dat er op zo’n manier ook het evangelie wordt verteld aan mensen die het (nog) niet (zo goed) kennen, maar de redenen waarom mensen soms meelopen… ‘het is een oud verhaal’ – ja nou en, dat zijn sprookjes ook… :’)

  1. Ja precies dat, en voor die mensen betekent het verder gewoon helemaal niets. Ik denk dat ik er binnenkort nog even een blogpost aan ga wijden, vind het wel interessant ook hoe mensen er tegenaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *