March fifteen’s music

Maart roert zijn staart. For sure. Waar de maand heel zonnig en lentekriebelopwekkend begon, eindigde ‘ie in een flinke storm. Ik probeer het zelf altijd een beetje te vermijden om de weersomstandigheden bepalend te laten zijn voor hoe ik dingen ervaar (1. omdat het in de schrijverswereld heel cliché is en 2. omdat het gewoon niet zo zou moeten zijn, haha), maar uiteindelijk kan ik er toch niet omheen: het maakt nogal uit of de zon schijnt of niet. Ook voor de muziek die ik luister, want ik begon met allemaal lenteliedjes en droop ergens halverwege de maand toch maar weer af omdat het nog een beetje misplaatst voelde. Oeps. Mijn maartplaylist is dan ook een enorme mix geworden en ik heb sowieso het idee dat ik muziek de laatste tijd iets minder intens ervaar simpelweg omdat ik geen hoge pieken of diepe dalen ervaar qua gevoelens. Omdat ik tradities er graag inhoud, mijn maandelijkse muziek alsnog graag deel en ik zulke overzichtjes wel fijn vind voor een kleeein beetje maandbesef (want het is alweer april…) deel ik voor de derde keer de nummers die ik de afgelopen tijd heb geluisterd!

Ik begon maart met een bloggersmeeting en de belijdenisdienst van een vriendin van me. De rest van die week doopte ik de ‘inburgeringsweek‘, omdat ik stiekem wel weer heel erg moest inkomen na een weekje Duitsland. Gelukkig ging dat wel gepaard met nieuwe muziek. Crazy – Gnarls Barkley kende ik tot dusver nooit bij naam, maar toen ik het nummer een keer tegen kwam klonk het me gelijk overbekend in de oren. En fijn. Verder vond ik de samnewerking van Zedd en Selena Gomez – I Want You To Know – heel geslaagd, net zoals Cool – Alesso feat. Roy English. Met Hotel Ceiling – Rixton overdreef ik misschien wel heel erg qua popliedjes, maar hé… Ik heb deze maand zelfs een keer One Direction geluisterd (nog voor ze uit elkaar waren) op maandagochtend omdat ik zo vrolijk was, af en toe kan dat gewoon.

In het kader goede nummers: Bend Down Low – Chef’Special. Ze brachten een paar nieuwe nummers uit begin maart (helaas nog niet op YouTube, maar wel het opzoeken waard!) en deze stond een uurtje op repeat toen ik beneden zat achter de keukentafel op een zonnige zaterdag toen ik net terug was van mijn bezoekje aan Leiden voor de open dag van de universiteit (waar Nederlands opeens een optie werd als vervolgstudie). Ook Are You With Me – Lost Frequencies behoorde even tot mijn favorieten en paste perfect bij het gevoel dat ik de volgende dag had toen ik eindelijk weer eens achterop de motor van mijn vader stapte. That was a good thing (behalve dat die motor nu half uit elkaar in de schuur staat geloof ik, dus op een volgend ritje zal ik nog even moeten wachten).No Worries – Simon Webbe en Fixer Upper – Frozen zijn niet logisch, maar No Worries hoorde ik toen ik met mijn zus in de auto zat naar een vriend en Fixer Upper is gewoon leuk om mee te zingen (klein tipje, luister ‘m dan ook niet als je met oortjes in door de school wandelt) en dat deed ik deze maand af en toe. Mumford and Sons brachten een nieuw nummer uit, Believe, en ik ben fan. Je weet dat een nummer goed is als je ‘m op de fiets hoort, er even niet op kan komen van wie ‘ie is omdat je ‘m pas voor de vierde keer hoort en dan alsnog – volledig objectief – bedenkt dat het een goed nummer is. Ondanks het gebrek aan banjo’s.Oja, nog onlogischer… A Little Less Conversation – Elvis Presley, Smells Like Teen Spirit – Nirvana, Shake It Out – Florence + The Machine en I Love Rock ‘N Roll – The Black Jets. Allemaal nummers die voorbijkwamen op het slotconcert van VWO 6 waar ik bij pas (met het thema ‘Rock ’n Roll’) of het lunchconcert van VWO 5. Die week was sowieso één van de leukste dit jaar, super lekker weer en heel veel gezelligheid (waaronder een spontane La Place-date met Hannah). Die enorme spierpijn nam ik dan maar voor lief. Oja en de muziek, nouja, een beetje rock is af en toe gewoon fijn haha. Fun fact trouwens: ik heb ooit iets getweet wat bijna letterlijk de lyrics van Elvis’ nummer was, terwijl ik zijn muziek toen nog niet kende. Blijkbaar toch niet zo origineel…Nothing On My Mind – Anstronomyy is een heel fijn nummer, moet ik zeggen. Geen speciale herinneringen, gewoon leuk. En goed. Ik gooide er een random nummer van Katy Perry tussendoor – Love Me – omdat iedereen opeens naar het concert ging en draaide het album van David Guetta grijs op een heel fijne thinking tuesday, waaronder Listen feat John Legend. Die zwak voor John Legend hè… Dat is er nog steeds. Hmpf. Well, toen bracht NielsonIk Heb Een Meisje Thuis‘ uit, en aangezien ik sowieso wel van Nielson houd en dit nummer een originele invalshoek vond hebben mocht die er ook in. (Soms gebruik ik mijn maandplaylists meer als ‘deze nummers moet je gaan luisteren’- dan als ‘deze nummers heb ik geluisterd’-lijst, haha.) Ik kan ‘m niet vaak horen, maar af en toe is ‘ie wel chill.


En toen was daar het The Script concert! Natuurlijk had ik in de hele maand maart al wel wat voorbereidend werk gedaan en muziek geluisterd, maar ik moet toegeven dat het vooral erna was dat hun muziek 24/7 aanstond. Ik heb nu Hail Rain or Sunshine en The Energy Never Dies in mijn playlist gemikt maar kom op, wie kan er nou eigenlijk kiezen uit The Script-nummers, ALLES is goed. Daarna had ik dan ook een lichte voorzichtigheid wat andere muziek betreft, ik voegde nog maar twee nummers toe. Een daarvan was Bloom – The Paper Kites die ik doorgestuurd kreeg van een vriend en holy shit, wat een fijn lenteliedje.

Hekkensluiter was G.D.F.R. – Flo Ride want MAN wat is die toetsweek ellendig en in dat soort gevallen doe ik niets liever dan af en toe zo’n nummer veel te hard aanzetten. We’re Going Down For Real. Hoewel ik als dit online komt op woensdag (en ook als ik dit schrijft want 00:10) nog maar twee dagen heb, moet ik nog wel voor de twee lastigste toetsen leren en dat terwijl ik de afgelopen twee dagen al veel te veel heb geleerd. Maart, you were fun, want ik heb een hoop leuke dingen gedaan en me verheugd op nog meer leuke dingen, maar het is absoluut tijd voor een nieuwe maand. April, please be sunny & shiny.

Hoe was jouw maart? Welke muziek heb je geluisterd?

PS: Nee, het is geen 1 april-grap dat ik weer eens wat online zet. No comment.

4 reacties

 1. Ja, maart is omgevlogen…
  De zwak voor John Legend begrijp ik, heb ik ook. Ik hou heel erg van zijn stem. :) Ik vind vooral ’this time’ heel erg mooi, deze maand véél geluisterd. Verder eigenlijk van alles wat, haha. Ik vind Nielson ook altijd wel fijn, ‘de kleine dingen’ is momenteel favoriet; goeie boodschap!

  Succes nog met je laatste toetsen, je kan het!

 2. Er zitten weer veel leuke nummers tussen die ik nog niet ken, yay! Ik ben de laatste tijd een beetje obsessed met James Bay, maar je moet er wel een beetje voor in de mood zijn haha. Believe is ook een mooi nummer!
  X Emma

 3. Wow divers lijstje inderdaad, haha. CHEFSPECIAL DIE EP IS ZO TOF IK WAS DANSJES AAN HET DOEN. En toen werd het hmh concert afgelast & dat was wat jammer.
  Ik heb afgelopen maand mijn nieuwste favo band (Peace) weer intens geluisterd, maar ook veel Emil Landman, lekker rustig op de achtergrond als je aan het lezen/leren/etc bent! Herkenbaar ook, dat je na een concert weer heel veel naar die artiest luistert. Ik ging naar To Kill a King, dus die eerste cd staat hier nu op repeat :’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *