Lenteshoplog Monki, Mango, Bershka, Zara & Pull&Bear

Bij gebrek aan inspiratie voor een goede titel heb ik gewoon maar alle winkels waar ik mijn pinpas vorige week zaterdag door het apparaat haalde gecombineerd met de oeroude term ‘shoplog’. Ik vind shoplogs sowieso iets oncreatiefs hebben en ik voel me ook nog altijd een beetje een Marktplaatser als ik mijn kleding fotografeer, maar ik ben gewoon heel blij met mijn nieuwe kleding en dat wil ik dan even aan jullie laten zien. En aangezien ik het filmen afgezworen heb en te lui ben om allemaal outfitfoto’s te gaan maken (al is dat eigenlijk wel een leuker idee) doen we dat dan gewoon lekker zo! De kleding zelf maakt het gebrek aan creativiteit gelukkig ruimschoots goed, want de hoofdlijn in mijn aankopen is toch wel kleur en vooral: print. Printjes zijn namelijk vrolijk en fijn en ook in de zomer nog perfect te combineren met mijn liefde voor de kleur zwart. 

Ik begon mijn shopavontuur bij de Monki, met deze twee oversized shirtjes. Het heeft iets mannelijks, maar dat maakt ze juist leuk (ergens wel logisch, want de hele modewereld loopt niet voor niets in boyfriend jeans en andere kledingstukken die eruitzien alsof ze uit de kast van je vriendje komen) en het zit uiteraard super lekker. De lichtblauwe is wit-gemêleerd en kostte €10, de gestreepte €12. Die laatste is overigens crème-donkerblauw gestreept en niet zwart-wit, wat de foto wel een beetje doet vermoeden. Ik wil ook nog wel graag een shirtje met een zwart-wit streepje, maar ik vond het model hiervan gewoon leuk – hij is een beetje cropped, en oversized, en hij heeft een borstvakje – en je kan bovendien gewoon nooit genoeg streepjes hebben.

Vervolgens gooide mijn zus het gele, mouwloze bloesje over mijn arm en pakte ik zelf het rechterbloesje nog mee toen ik vanuit mijn pashokje de winkel inliep voor een andere maat van iets. Lekker hysterische printjes en het blauwe shirtje is nog langer aan de achterkant, for your details. Beide €25.

Over oversized gesproken trouwens: dit is zo’n shirtje met heel veel stof maar dat uiteindelijk op de een of andere manier toch nog flatterend voor je lichaam is, haha. Ik ben er ook nog steeds niet helemaal achter hoe dat nou precies werkt, maar aangezien het ook nog eens supervrolijk geel was (niet de vieze kleur van de foto, gewoon okergeel). Driekwart mouwen zijn sowieso heaven trouwens.

De zwarte broek die ik in oktober voor een tientje bij de H&M scoorde heeft zijn geld intussen meer dan opgebracht, maar ondertussen was ik alweer op zoek naar een high waisted zwarte broek. En dan het liefst ook nog een beetje verwassen – vraag me niet waarom, maar dat zat gewoon in m’n hoofd en dat moet ik dat ook hebben, haha. Bij Pull&Bear vond ik er een die aan die eisen voldeed! Hij is net iets korter, 7/8e zeg maar, wat niet in mijn eisenlijstje stond maar verder wel prima is (en dat houdt het zwart ook nog een beetje zomers). En ik had geluk, want hij was er alleen nog maar in maat 36 en ik heb bijna altijd 38, maar deze paste gewoon. Misschien dat ik nog wel een keer een ‘normale’ zwarte broek koop, want die ik nu heb wordt een beetje verwassen en een zwarte broek is echt een must, maar dat is niet zo boeiend. Die van de Pull&Bear kostte in elk geval €26.

Verder kocht ik bij de Pull&Bear ook nog een groen vest. Ongeveer de kleur van mijn ogen, haha. De zakken zijn heel apart, er is gewoon een soort van reep stof aan een stukje van de onderkant genaaid, en het vest zelf is heel erg luchtig. Er zit nog een soort werkje in de stof en ik word er eigenlijk wel heel blij van, that’s it. Hier betaalde ik €19,99 voor.

En mijn broekenmissie beperkte zich natuurlijk niet tot alleen een zwarte broek. Het gaat namelijk zo bij mij: ik heb vaak een stuk of vijf (spijker)broeken en dan uiteindelijk vind ik er opeens een niet meer leuk en past een ander niet meer, en dan loop ik eigenlijk nog maar in twee of drie broeken. Precies genoeg op zich, maar iets meer variatie is wel leuk (dan hoef je namelijk niet twintig shirtjes te hebben om je outfits afwisselend te houden, maar kun je er gewoon een keer een andere broek onder hetzelfde shirtje aantrekken). Bij de ZARA scoorde ik er twee die precies passen en allebei voor €25,95, wat ik een héél nette prijs vind voor een goede jeans. Ze zijn niet high waisted (wat vaak wel veel goeds doet voor je figuur), maar het zijn gewoon mooie basics die ook nog eens lang genoeg zijn.

Omdat ik de kontzakken echt bijna het meest essentiële deel van een broek vind, maakte ik daar ook nog maar even een aparte foto van, haha. De een is dus een beetje blauwig en de ander heel licht. Ik was eigenlijk niet echt op zoek naar een lichte broek, want ik dacht ‘dat draag ik toch niet’ omdat ik de laatste jaren ook amper lichte spijkerbroeken heb gehad, maar toen ik ‘m toevallig paste en ‘ie eigenlijk perfect zat, heb ik ‘m maar meteen gekocht. Eigenlijk is het ook gewoon wel heel erg leuk in de lente, want het maakt een outfit net iets lichter. Kan ik tenminste nog lekker zwart blijven dragen ;)

Bij de Bershka kocht ik ook één ding, namelijk dit truitje. Super zomers natuurlijk door de print, maar omdat ‘ie verder ook totaal niet dik is (en bovendien cropped) denk ik dat ik ‘m prima aankan op wat frissere dagen. Of gewoon over een shirtje heen. Anyway, ik vond het wel wat hebben, en €17,99 is een prima prijs. De Bershka heeft trouwens wel echt een beetje een ‘eigen stijl’, leuke winkel!

Ik was in het kleine filiaal van de Mango, dus daar vond ik verder niet heel veel bijzonders. Dit shirtje kon ik alleen niet laten liggen, want de madeliefjes zijn té leuk, haha. Hij valt vrij hoog en heeft in de taille wat plooitjes, waardoor het vanaf daar een beetje uitwaait. Dat is eigenlijk heel subtiel, want het is ook een vrij dun stofje, maar het is toch net wat spannender dan een vormloos shirtje. Ik vind deze echt heel leuk, misschien ook (ik geef het toe) omdat ‘ie zo perfect met m’n Nikes combineert. €13.

Eigenlijk heb ik vooral shirtjes gekocht en bijvoorbeeld geen jasjes, al kun je daar iets meer mee combineren, maar de zomer is ook gewoon geen jasjesseizoen (mijn zomerjas is alleen wel te klein, OEPS). Ik ben in elk geval heel erg blij met mijn aankopen en hoewel het checken van je rekening na een stevige shopsessie altijd iets minder leuk is, heb ik toch echt niet buitensporig veel geld over de balk gegooid. En anders was het het gewoon waard.

Love, Hester

11 reacties

 1. Heerlijk om in één keer gewoon lekker veel te kopen! Ik koop heel vaal dan eens een shirtje en dan eens een broek, maar pas wel een keer een outfit in één keer (jeans + shirt + schoenen) :) Gezellig al die printjes, we zien je outfits vast nog wel eens voorbij komen! De hele lichte jeans vind ik ook erg mooi.

 2. Super leuke items heb je gekocht! En wat veel, maar goed jij bent nooit zo goed in uitgeven zeg je wel eens en dat heb je nu dan maar weer dubbel en dwars goed gemaakt ;-) . Vooral het groene vest vind ik super leuk en de gele met print! En waarom heb je eigenlijk het filmen afgezworen? Anyway leuke shoplogs.. ik vind het toch wel leuk om te zien wat een ander geshopt heeft! En vooral de waarom vind ik ook wel boeiend! Ik vind die oversized shirts ook erg leuk! Al is het wel verschillend hoe ze staan, sommige zijn flatterend andere hebben een vuilniszakeffect ;-) . Geniet van je nieuwe aankopen!

  1. Ik kon mijn ei niet echt kwijt in video’s, zeker anderhalf jaar terug (toen ik de laatste ongeveer heb gemaakt) was ik op film echt veel minder spontaan en ‘mezelf’ dan als ik gewoon stukjes schrijf. Dat laatste vind ik ook gewoon leuker en ik ben er beter in, dus het was een goede keuze daar gewoon volledig voor te gaan. Ik zou nu ook niet echt dingen hebben die ik graag op video zou doen in plaats van in geschreven vorm en ik kijk eigenlijk ook amper video’s meer van anderen.
   En het is gelukkig geen vuilniszakeffect haha, dat was de mode wel een aantal jaar terug maar dit is gewoon oversized in a good way :)

 3. Oooh, ik had me net voorgenomen om vandaag níét te gaan winkelen. Maar nu ik jouw super leuke aankopen zie moet ik me echt inhouden, haha.

 4. Wat een leuke aankopen zeg, je bent dubbel en dwars geslaagd haha! Vooral het shirtje met madeliefjes en de oversized shirts vind ik erg leuk. Ik ben eigenlijk nog nooit bij Bershka geweest, lijkt me een leuke winkel!
  X Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *